Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Max Verstappen trekt laken naar zich toe in sprintrace in Imola

Voor eigen volk schoot de Ferrari van Charles Leclerc uitstekend uit de startblokken. De tifosi werden gek toen de Monegask meteen voorbij Max Verstappen, die vanaf de pole was vertrokken, vloog.   In geen tijd reed Leclerc een voorsprong van bijna twee seconden bij mekaar. De strijd leek gestreden, maar daar dacht Verstappen toch anders over.   Hij kreeg zijn auto beter onder controle op het einde van de race en dichtte de kloof op de autoritaire leider nog met sprekend gemak. De wereldkampioen profiteerde optimaal van de DRS-zones om voorbij de WK-leider te gaan na een knappe inhaalbeweging buitenom.   Verstappen gaf de zege in de slotronde niet meer weg, goed voor 8 WK-punten en de eerste plaats op de startgrid morgen. Leclerc doet met 7 stuks toch nog een goede zaak in de WK-stand, want van de Mercedes van eerste achtervolger George Russell was vandaag geen sprake. Ook Lewis Hamilton haalde de top 8 niet na een anonieme race. Uitslag sprintrace GP Emilia Romagna 1. Max Verstappen (Ned) 21 ronden in 30’39″567 2. Charles Leclerc (Mon) +2″975 3. Sergio Perez (Mex) +4″721 4. Carlos Sainz (Spa) +17″578 5. Lando Norris (GBr) +24″561 6. Daniel Ricciardo (Aus) +27″740 7. Valtteri Bottas (Fin) +28″133 8. Kevin Magnussen (Den) +30″712 9. Fernando Alonso (Spa) +32″278 10. Mick Schumacher (Dui) +33″773 11. George Russell (GBr) +36″284 12. Yuki Tsunoda (Jap) +38″298 13. Sebastian Vettel (Dui) +40″177 14. Lewis Hamilton (GBr) +41″459 15. Lance Stroll (Can) +42″910 16. Esteban Ocon (Fra) +43″517 17. Pierre Gasly (Fra) +43″794 18. Alexander Albon (Tha) +48″871 19. Nicholas Latifi (Can) +52″017 Sprintrace in Imola 17:0717 uur 07. 17:0617 uur 06. Verstappen wint! Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar Max Verstappen is dan toch de winnaar van de sprintrace in Imola. Charles Leclerc, die bijna de hele race aan de leiding reed, liet zich op het einde toch nog verrassen door de Nederlander. De Monegask doet voor eigen Ferrari-volk wel weer een goede zaak in de WK-stand, want van eerste achtervolger George Russell was vandaag geen sprake. .Verstappen wint!Het heeft veel voeten in de aarde gehad, maar Max Verstappen is dan toch de winnaar van de sprintrace in Imola. Charles Leclerc, die bijna de hele race aan de leiding reed, liet zich op het einde toch nog verrassen door de Nederlander.De Monegask doet voor eigen Ferrari-volk wel weer een goede zaak in de WK-stand, want van eerste achtervolger George Russell was vandaag geen sprake. 17:0317 uur 03. 17:0217 uur 02. Het duel duurde niet erg lang, maar lijkt toch beslist. Leclerc volgt nu al op meer dan een seconde. De Red Bull had blijkbaar wat langer nodig om warm te draaien op Imola. .Het duel duurde niet erg lang, maar lijkt toch beslist. Leclerc volgt nu al op meer dan een seconde. De Red Bull had blijkbaar wat langer nodig om warm te draaien op Imola. 17:0117 uur 01. 20/21: Verstappen er voorbij. Verstappen is er toch nog in geslaagd om Leclerc voorbij te snellen in een van de DRS-zones. .20/21: Verstappen er voorbijVerstappen is er toch nog in geslaagd om Leclerc voorbij te snellen in een van de DRS-zones. 17:0017 uur . Verstappen raakt er voorlopig niet voorbij. Nog twee ronden op de teller. .Verstappen raakt er voorlopig niet voorbij. Nog twee ronden op de teller. 16:5916 uur 59. 19/21. De spanning is te snijden. Leclerc houdt voorlopig stand. .19/21De spanning is te snijden. Leclerc houdt voorlopig stand. 16:5816 uur 58. Duel vooraan. Leclerc is zijn voorsprong nu helemaal kwijt op Verstappen, die optimaal profiteert van de DRS-zones om onder de achterveugel van de Monegask te kruipen. .Duel vooraanLeclerc is zijn voorsprong nu helemaal kwijt op Verstappen, die optimaal profiteert van de DRS-zones om onder de achterveugel van de Monegask te kruipen. 16:5716 uur 57. Verstappen is nog wat meer op zijn gaspedaal gaan staan, hij duikt onder de seconde achterstand op Leclerc. .Verstappen is nog wat meer op zijn gaspedaal gaan staan, hij duikt onder de seconde achterstand op Leclerc. 16:5516 uur 55. 16:5416 uur 54. 14/21: Sainz blijft oprukken. Sainz komt stilaan in de buurt van het podium na een knap inhaalmanoeuvre bij Ricciardo. De Spanjaard is nu 5e. .14/21: Sainz blijft oprukkenSainz komt stilaan in de buurt van het podium na een knap inhaalmanoeuvre bij Ricciardo. De Spanjaard is nu 5e. 16:5216 uur 52. De Ferrari is duidelijk sneller dan de Red Bull in Italië. De voorsprong van Leclerc op Verstappen is bijna twee seconden. Als de Monegask zijn bolide op de baan houdt, dan lijkt de zege binnen. .De Ferrari is duidelijk sneller dan de Red Bull in Italië. De voorsprong van Leclerc op Verstappen is bijna twee seconden. Als de Monegask zijn bolide op de baan houdt, dan lijkt de zege binnen. 16:5116 uur 51. 16:4916 uur 49. 11/21. De sprintrace is halfweg en veel is er nog niet gebeurd. Leclerc heeft alles goed onder controle voorin. .11/21De sprintrace is halfweg en veel is er nog niet gebeurd. Leclerc heeft alles goed onder controle voorin. 16:4516 uur 45. 7/21. Sainz vliegt voorbij Alonso naar de zevende plaats. De Ferrari-fans laten zich nog een keer horen. Helemaal vooraan is de voorsprong van Leclerc op Verstappen al meer dan een seconde. .7/21Sainz vliegt voorbij Alonso naar de zevende plaats. De Ferrari-fans laten zich nog een keer horen.Helemaal vooraan is de voorsprong van Leclerc op Verstappen al meer dan een seconde. 16:4216 uur 42. Carlos Sainz (Ferrari) is aan een inhaalrace begonnen in zijn rode bolide en dat ziet de tifosi in de tribunes uiteraard graag. De Spanjaard is al van 10 naar 8 opgeschoven. .Carlos Sainz (Ferrari) is aan een inhaalrace begonnen in zijn rode bolide en dat ziet de tifosi in de tribunes uiteraard graag. De Spanjaard is al van 10 naar 8 opgeschoven. 16:4216 uur 42. 16:4116 uur 41. Herstart! Leclerc heeft de race weer op gang gebracht, de Monegask is niet in de problemen gekomen bij de herstart. .Herstart!Leclerc heeft de race weer op gang gebracht, de Monegask is niet in de problemen gekomen bij de herstart. 16:40De voorlopige top 5:. 16 uur 40.De voorlopige top 5: 16:3616 uur 36.alles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement