Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

De 5 beste thuisfitness oefeningen om te bewegen

Wanneer je liever niet naar de sportschool gaat, of simpelweg geen tijd hebt, is thuisfitness een goede oplossing. Hierbij kan je namelijk gewoon een workout volgen zonder je huis uit te gaan. Bovendien heb je er ook weinig tot geen sportgereedschap voor nodig, wat het ook erg voordelig maakt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel bespreken we een aantal thuisfitness oefeningen die je gemakkelijk vanuit huis kan doen.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

 1. Thuisfitness oefeningen
  1. 1. Het bruggetje
  2. 2. Thuisfitness: Stoel squat
  3. 3. Plank naar neerwaartse hond
  4. 4. Thuisfitness: Liggende heupabductie
  5. 5. Bicycle crunch

Thuisfitness oefeningen

thuisfitness kan je ook samen doen Of je nu geen tijd hebt om naar de sportschool te gaan, geen zin hebt, of er geen geld aan wil uitgeven. Wat je reden ook is, het is helemaal niet erg om geen sportschool abonnement te hebben. Je kan namelijk gewoon prima vanuit huis sporten. Zo kan je je flexibiliteit trainen, of juist je kracht. De volgende oefeningen zijn makkelijk voor beginners om te volgen en helpen je om thuis fit te worden.

1. Het bruggetje

Als warm-up kan je deze oefening volgen. Het helpt niet alleen om op gang te komen, maar je spant hierbij ook je buik- en bilspieren aan. Het bruggetje gaat als volgt:

Advertisement. Scroll to continue reading.
 • Ga op je rug liggen met gebogen knieën en je voeten plat op de grond. Zorg ervoor dat je armen naast je zij liggen.
 • Span je buikspieren aan en duw je billen omhoog tot je niet verder kan. Laat je voeten plat op de grond staan. Span nu ook je bilspieren aan.
 • Houd deze pose kort vast en laat je dan langzaam weer zakken in je startpositie.

2. Thuisfitness: Stoel squat

Deze oefening is perfect wanneer je wil beginnen met squats, maar nog niet zo goed weet hoe je ze moet doen.

 • Pak een stoel en ga voor het zitvlak staan met je rug daarnaar toe. Zet je voeten ter breedte van je schouders op de grond.
 • Strek je armen en zak langzaam door je knieën tot je billen de stoel aanraken.
 • Duw jezelf dan weer omhoog via je hielen.

3. Plank naar neerwaartse hond

Deze oefening is goed geschikt voor mensen die hun bovenlichaam en schouders willen trainen. Voor het gemak kan je een yoga-matje op de grond leggen, maar dat is niet per sé nodig.

 • Ga in een hoge plank positie staan (handen op de grond, armen gestrekt, benen ook gestrekt en op je tenen staan) en plaats je handen onder je schouders en je voeten dicht naast elkaar.
 • Span je buikspieren aan terwijl je je lichaam in de neerwaartse hond positie brengt. Houd je handen en tenen op de grond. Je lichaam vormt nu een soort driehoekige vorm.
 • Houd deze positie voor een paar seconden vast en ga dan weer terug naar de plank positie.

4. Thuisfitness: Liggende heupabductie

Ook je heupspieren zijn belangrijk om te trainen, zeker wanneer je veel stilzit voor je werk. Deze oefening is daar erg goed voor.

 • Ga op je linkerzij liggen met je benen gestrekt. Steun eventueel op een arm met je bovenlichaam.
 • Til je rechterbeen omhoog terwijl je in deze positie blijft liggen.
 • Breng je been dan weer terug en herhaal deze oefening met de andere kant. Om meer kracht uit te oefenen, kan je eventueel een fitnessband gebruiken om meer kracht op je benen en heupen te zetten.

5. Bicycle crunch

Ten slotte hebben we de bicycle crunch. Deze is specifiek op je buikspieren gericht.

 • Ga op je rug liggen en stop je handen onder je hoofd met gebogen ellebogen. Strek je benen en til ze lichtjes in de lucht.
 • Breng nu je rechter elleboog en je linker knie naar elkaar toe. Strek intussen je rechterbeen.
 • Herhaal dit voor je linker elleboog en rechterknie.

Elke oefening kan je zo vaak herhalen als je wil. We raden je echter aan om hier specifieke sets voor te volgen. Denk hierbij aan 10x elke oefening uitvoeren en dat 3x herhalen. Zo heb je een goede thuisfitness workout die niet al te lang duurt. Je kan eventueel ook gewichten gebruiken om de oefeningen iets zwaarder te maken als je daar behoefte aan hebt.

Total
0
Deelacties
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement