Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Sprookje van Luca Brecel op UK Championship krijgt geen happy end

Sprookje van Luca Brecel op UK Championship krijgt geen happy end

Luca Brecel heeft naast de eindzege gegrepen op het UK Championship. De Belg werd in de finale overtroefd door de Chinees Zhao Xintong en verloor met 10-5. “Hij was onklopbaar”, zwaaide Brecel na afloop met lof naar zijn tegenstander.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Luca Brecel had met fantastisch snooker indruk gemaakt op weg naar de finale, niet het minst in zijn halve finale tegen Kyren Wilson. Maar met de Chinees Zhao Xintong kreeg de Belg een kwaaie klant tegenover zich. Zhao wordt beschouwd als een van de grootste jonge talenten in het snookerwereldje.

Het UK Championship is een van de belangrijkste toernooien van het jaar, maar beide spelers leken aanvankelijk niet onder de indruk van de omstandigheden. Het eerste frame ging naar Zhao, maar Brecel antwoordde prompt met een break van 133.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Toch werd in het vervolg van de namiddagsessie duidelijk dat Brecel niet op het niveau van de voorbije dagen acteerde, terwijl Zhao het minste foutje van de Belg afstrafte. Toch was bij 5-3 in frames nog alles mogelijk voor Brecel.

Maar bij het begin van de avondsessie ging Zhao gewoon op zijn elan door. Brecel raakte nooit in zijn ritme en de Chinees – die zo nu en dan ook het geluk aan zijn zijde had – bleek nauwelijks op foutjes te betrappen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De 24-jarige Zhao gunde Brecel zondagavond nog 2 spelletjes en maakte het dan af, ei zo na met een century. In frame 15 stokte het bij een break van 99, maar dat volstond wel voor de mooiste zege van zijn carrière.

Zhao is zo ook zeker van deelname aan het Masters-toernooi, dat samen met het WK en het UK Championship de zogenoemde Triple Crown vormt. Bij winst van Brecel was het laatste Masters-ticket voor onze landgenoot geweest.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Brecel: “Zhao is de verdiende winnaar”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Na de halve finale verklapte Luca Brecel dat hij gedroomd had van winst in de finale, maar zover kwam het dus niet. “Maar mijn droom was in 2022”, grapte de Belg na de nederlaag tegen Zhao.

“Ik had een wedstrijdplan, maar het was onmogelijk om dat uit te voeren omdat hij in elk frame de eerste bal potte. Hij was onklopbaar. Het liep gewoon beter bij hem. Ik miste ook een paar ballen, maar Zhao speelde ongelooflijk. Hij is de verdiende winnaar.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Het was fantastisch om voor zo’n enthousiast publiek te mogen spelen. De sfeer hier was geweldig. Het was een prachtige week, met enkele mooie resultaten. Ik vind ook weer aansluiting bij de top 16 van de wereld en dat is goed.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Zhao Xintong – Luca Brecel: 10-5

 • Frame 1: 79-4 (79)
 • Frame 2: 0-133 (133)
 • Frame 3: 90-25 (61)
 • Frame 4: 19-80,
 • Frame 5: 92-12
 • Frame 6: 67-40
 • Frame 7: 47-60
 • Frame 8: 85-17 (78)
 • Frame 9: 87-0 (87)
 • Frame 10: 120-9 (120)
 • Frame 11: 31-71 (64)
 • Frame 12: 69-6 (56)
 • Frame 13: 13-97 (81)
 • Frame 14: 71-19
 • Frame 15: 99-0 (99)
Advertisement. Scroll to continue reading.

,

UK Championship: finale

 1. 22 uur 06. Zhao Xintong wint UK Championship! Net geen century voor Zhao Xintong in het 15e frame, maar de Chinees verschaft zich wel zekerheid. Niet Luca Brecel, wel Zhao wint het UK Championship. Hij was in de finale duidelijk sterker dan onze landgenoot: 10-5. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Zhao Xintong wint UK Championship!

  Net geen century voor Zhao Xintong in het 15e frame, maar de Chinees verschaft zich wel zekerheid. Niet Luca Brecel, wel Zhao wint het UK Championship. Hij was in de finale duidelijk sterker dan onze landgenoot: 10-5.

 2. 22 uur 05. Het zit Zhao ook allemaal wat mee in de finale. Bij een pot op zwart rolt flirt een rode bal met de middenpocket, maar die rolt uiteindelijk weer op de tafel om panklaar te liggen voor de volgende pot. Brecel zakt nog wat dieper in zijn stoel. Hij weet dat het over is. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Het zit Zhao ook allemaal wat mee in de finale. Bij een pot op zwart rolt flirt een rode bal met de middenpocket, maar die rolt uiteindelijk weer op de tafel om panklaar te liggen voor de volgende pot. Brecel zakt nog wat dieper in zijn stoel. Hij weet dat het over is.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 3. 22 uur 02. Je mag Zhao Xintong werkelijk niks geven. Telkens weer na een break-off van Brecel vindt de Chinees wel een rode bal om te potten. Als hij geen steek meer laat vallen, is hij op weg naar de titel. .

  Je mag Zhao Xintong werkelijk niks geven. Telkens weer na een break-off van Brecel vindt de Chinees wel een rode bal om te potten. Als hij geen steek meer laat vallen, is hij op weg naar de titel.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 21 uur 54. Zhao kan eindzege al ruiken. Zonet leek Zhao even wat last van zenuwen te hebben, maar de Chinees speelt de nervositeit van zich af en steekt opnieuw een frame op zak met knap snooker. Nog één frame scheidt hem van de eindzege, Brecel zal er 5 op rij moeten winnen om Zhao nog van de titel te houden. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Zhao kan eindzege al ruiken

  Zonet leek Zhao even wat last van zenuwen te hebben, maar de Chinees speelt de nervositeit van zich af en steekt opnieuw een frame op zak met knap snooker. Nog één frame scheidt hem van de eindzege, Brecel zal er 5 op rij moeten winnen om Zhao nog van de titel te houden.

 5. 21 uur 47. Lastige snooker voor Brecel. Zhao heeft Brecel in de tang met een moeilijke snooker achter de gele bal. De Belg jast de cue ball op goed geluk over de tafel en raakt roze. Dat zijn 6 punten voor Zhao, die het Brecel nog eens opnieuw laat proberen. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Lastige snooker voor Brecel

  Zhao heeft Brecel in de tang met een moeilijke snooker achter de gele bal. De Belg jast de cue ball op goed geluk over de tafel en raakt roze. Dat zijn 6 punten voor Zhao, die het Brecel nog eens opnieuw laat proberen.

 6. 21 uur 47. Bij 21-19 voor Zhao is het 14e frame een tactisch steekspel geworden. De rode ballen liggen verspreid over de tafel, elk foutje kan fataal zijn in dit frame. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bij 21-19 voor Zhao is het 14e frame een tactisch steekspel geworden. De rode ballen liggen verspreid over de tafel, elk foutje kan fataal zijn in dit frame.

 7. 21 uur 41.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 8. 21 uur 40. Brecel speelt niet zijn beste partij van het toernooi, maar nu de trofee in zicht is voor Zhao lijkt ook de Chinees wat last te krijgen van zenuwen. Het is nu aan de Belg om de kleine foutjes van Zhao af te straffen. Hij heeft wel nog wat werk in het 14e frame. .

  Brecel speelt niet zijn beste partij van het toernooi, maar nu de trofee in zicht is voor Zhao lijkt ook de Chinees wat last te krijgen van zenuwen. Het is nu aan de Belg om de kleine foutjes van Zhao af te straffen. Hij heeft wel nog wat werk in het 14e frame.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 9. 21 uur 33. Brecel neemt een frame terug. Luca Brecel geeft zich nog niet gewonnen. De Belg lijkt plots weer met vertrouwen aan tafel te staan en knokt zich in twee beurten en met een break van 81 naar framewinst. Hij heeft wel nog veel werk, want Zhao leidt nog steeds comfortabel met 8-5. Toch moet dit frame onze landgenoot vertrouwen geven. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Brecel neemt een frame terug

  Luca Brecel geeft zich nog niet gewonnen. De Belg lijkt plots weer met vertrouwen aan tafel te staan en knokt zich in twee beurten en met een break van 81 naar framewinst. Hij heeft wel nog veel werk, want Zhao leidt nog steeds comfortabel met 8-5. Toch moet dit frame onze landgenoot vertrouwen geven.

 10. 21 uur 22. Na een korte onderbreking zijn Brecel en Zhao er opnieuw aan begonnen. Het staat 8-4 voor de Chinees, wie als eerste 10 frames wint, is de winnaar van het UK Championship. .

  Na een korte onderbreking zijn Brecel en Zhao er opnieuw aan begonnen. Het staat 8-4 voor de Chinees, wie als eerste 10 frames wint, is de winnaar van het UK Championship.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 11. 21 uur 02. Zhao stoomt naar 8-4. De eerste minisessie van de avond zit erop, Brecel kan ook het 12e frame niet meer redden. Zhao Xintong wint 3 van de eerste 4 frames vanavond en heeft nog 2 frames nodig om de titel te pakken. Zit er nog een mirakel in voor Brecel? .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Zhao stoomt naar 8-4

  De eerste minisessie van de avond zit erop, Brecel kan ook het 12e frame niet meer redden. Zhao Xintong wint 3 van de eerste 4 frames vanavond en heeft nog 2 frames nodig om de titel te pakken. Zit er nog een mirakel in voor Brecel?

 12. 21 uur 01. Brecel probeert iets te forceren en laat een rode bal liggen, die door Zhao gepot wordt. Zo blijft er nog 51 over, terwijl het verschil tussen de twee 57 is. Brecel heeft nu al zeker 2 snookers nodig. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Brecel probeert iets te forceren en laat een rode bal liggen, die door Zhao gepot wordt. Zo blijft er nog 51 over, terwijl het verschil tussen de twee 57 is. Brecel heeft nu al zeker 2 snookers nodig.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 13. 20 uur 56. Bij 62-6 voor Zhao mag Brecel opnieuw aan de tafel komen, maar de 4 resterende rode ballen liggen wel alle vier tegen de band. Het zal heel moeilijk worden voor onze landgenoot om dit frame nog binnen te halen. Er liggen nog 59 punten op tafel. .

  Bij 62-6 voor Zhao mag Brecel opnieuw aan de tafel komen, maar de 4 resterende rode ballen liggen wel alle vier tegen de band. Het zal heel moeilijk worden voor onze landgenoot om dit frame nog binnen te halen. Er liggen nog 59 punten op tafel.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 14. 20 uur 54. Elke fout van Brecel wordt afgestraft. Zhao pot een break van 56 weg, maar mist dan de roze bal naar de middenpocket. De Chinees mag wel snel weer aan de tafel, want Brecel mist een dubbel en de rode bal blijft pal voor de pocket liggen. Op dat vlak heeft de Belg nog geen meeval gehad deze finale. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Elke fout van Brecel wordt afgestraft. Zhao pot een break van 56 weg, maar mist dan de roze bal naar de middenpocket. De Chinees mag wel snel weer aan de tafel, want Brecel mist een dubbel en de rode bal blijft pal voor de pocket liggen. Op dat vlak heeft de Belg nog geen meeval gehad deze finale.

 15. 20 uur 48. Bij het begin van frame 12 neemt Brecel een lange rode bal aan, maar hij mist en hij krijgt de cue ball ook niet terug naar de overkant van de tafel. Dit is een enrome kans voor Zhao, de rode ballen liggen helemaal open. .

  Bij het begin van frame 12 neemt Brecel een lange rode bal aan, maar hij mist en hij krijgt de cue ball ook niet terug naar de overkant van de tafel. Dit is een enrome kans voor Zhao, de rode ballen liggen helemaal open.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

","textStripped":"Net geen century voor Zhao Xintong in het 15e frame, maar de Chinees verschaft zich wel zekerheid. Niet Luca Brecel, wel Zhao wint het UK Championship. Hij was in de finale duidelijk sterker dan onze landgenoot: 10-5.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2320081","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638738300000,"text":"

Het zit Zhao ook allemaal wat mee in de finale. Bij een pot op zwart rolt flirt een rode bal met de middenpocket, maar die rolt uiteindelijk weer op de tafel om panklaar te liggen voor de volgende pot. Brecel zakt nog wat dieper in zijn stoel. Hij weet dat het over is. ","textStripped":"Het zit Zhao ook allemaal wat mee in de finale. Bij een pot op zwart rolt flirt een rode bal met de middenpocket, maar die rolt uiteindelijk weer op de tafel om panklaar te liggen voor de volgende pot. Brecel zakt nog wat dieper in zijn stoel. Hij weet dat het over is.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2320055","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638738121956,"text":"

Je mag Zhao Xintong werkelijk niks geven. Telkens weer na een break-off van Brecel vindt de Chinees wel een rode bal om te potten. Als hij geen steek meer laat vallen, is hij op weg naar de titel.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Je mag Zhao Xintong werkelijk niks geven. Telkens weer na een break-off van Brecel vindt de Chinees wel een rode bal om te potten. Als hij geen steek meer laat vallen, is hij op weg naar de titel.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2320033","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638738020468,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467599476110118912"},{"eventId":"2320028","title":"Zhao kan eindzege al ruiken","source":"","time":"??+?","eventTime":1638737645668,"text":"

Zonet leek Zhao even wat last van zenuwen te hebben, maar de Chinees speelt de nervositeit van zich af en steekt opnieuw een frame op zak met knap snooker. Nog één frame scheidt hem van de eindzege, Brecel zal er 5 op rij moeten winnen om Zhao nog van de titel te houden. ","textStripped":"Zonet leek Zhao even wat last van zenuwen te hebben, maar de Chinees speelt de nervositeit van zich af en steekt opnieuw een frame op zak met knap snooker. Nog één frame scheidt hem van de eindzege, Brecel zal er 5 op rij moeten winnen om Zhao nog van de titel te houden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2320010","title":"Lastige snooker voor Brecel","source":"","time":"??+?","eventTime":1638737274659,"text":"

Zhao heeft Brecel in de tang met een moeilijke snooker achter de gele bal. De Belg jast de cue ball op goed geluk over de tafel en raakt roze. Dat zijn 6 punten voor Zhao, die het Brecel nog eens opnieuw laat proberen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Zhao heeft Brecel in de tang met een moeilijke snooker achter de gele bal. De Belg jast de cue ball op goed geluk over de tafel en raakt roze. Dat zijn 6 punten voor Zhao, die het Brecel nog eens opnieuw laat proberen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319981","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638737232329,"text":"

Bij 21-19 voor Zhao is het 14e frame een tactisch steekspel geworden. De rode ballen liggen verspreid over de tafel, elk foutje kan fataal zijn in dit frame. ","textStripped":"Bij 21-19 voor Zhao is het 14e frame een tactisch steekspel geworden. De rode ballen liggen verspreid over de tafel, elk foutje kan fataal zijn in dit frame.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319943","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638736870427,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/12/05/8d5a7f8a-560b-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2319951","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638736833284,"text":"

Brecel speelt niet zijn beste partij van het toernooi, maar nu de trofee in zicht is voor Zhao lijkt ook de Chinees wat last te krijgen van zenuwen. Het is nu aan de Belg om de kleine foutjes van Zhao af te straffen. Hij heeft wel nog wat werk in het 14e frame.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Brecel speelt niet zijn beste partij van het toernooi, maar nu de trofee in zicht is voor Zhao lijkt ook de Chinees wat last te krijgen van zenuwen. Het is nu aan de Belg om de kleine foutjes van Zhao af te straffen. Hij heeft wel nog wat werk in het 14e frame.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319757","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638736480006,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467593075287633922"},{"eventId":"2319752","title":"Brecel neemt een frame terug","source":"","time":"??+?","eventTime":1638736432466,"text":"

Luca Brecel geeft zich nog niet gewonnen. De Belg lijkt plots weer met vertrouwen aan tafel te staan en knokt zich in twee beurten en met een break van 81 naar framewinst. Hij heeft wel nog veel werk, want Zhao leidt nog steeds comfortabel met 8-5. Toch moet dit frame onze landgenoot vertrouwen geven. ","textStripped":"Luca Brecel geeft zich nog niet gewonnen. De Belg lijkt plots weer met vertrouwen aan tafel te staan en knokt zich in twee beurten en met een break van 81 naar framewinst. Hij heeft wel nog veel werk, want Zhao leidt nog steeds comfortabel met 8-5. Toch moet dit frame onze landgenoot vertrouwen geven.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319964","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638735840000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467586664847581189"},{"eventId":"2319684","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638735760726,"text":"

Na een korte onderbreking zijn Brecel en Zhao er opnieuw aan begonnen. Het staat 8-4 voor de Chinees, wie als eerste 10 frames wint, is de winnaar van het UK Championship.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na een korte onderbreking zijn Brecel en Zhao er opnieuw aan begonnen. Het staat 8-4 voor de Chinees, wie als eerste 10 frames wint, is de winnaar van het UK Championship.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319550","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638734869806,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467579624318287873"},{"eventId":"2319520","title":"Zhao stoomt naar 8-4","source":"","time":"??+?","eventTime":1638734543888,"text":"

De eerste minisessie van de avond zit erop, Brecel kan ook het 12e frame niet meer redden. Zhao Xintong wint 3 van de eerste 4 frames vanavond en heeft nog 2 frames nodig om de titel te pakken. Zit er nog een mirakel in voor Brecel? ","textStripped":"De eerste minisessie van de avond zit erop, Brecel kan ook het 12e frame niet meer redden. Zhao Xintong wint 3 van de eerste 4 frames vanavond en heeft nog 2 frames nodig om de titel te pakken. Zit er nog een mirakel in voor Brecel?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319503","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638734491423,"text":"

Brecel probeert iets te forceren en laat een rode bal liggen, die door Zhao gepot wordt. Zo blijft er nog 51 over, terwijl het verschil tussen de twee 57 is. Brecel heeft nu al zeker 2 snookers nodig.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Brecel probeert iets te forceren en laat een rode bal liggen, die door Zhao gepot wordt. Zo blijft er nog 51 over, terwijl het verschil tussen de twee 57 is. Brecel heeft nu al zeker 2 snookers nodig.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319483","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638734192665,"text":"

Bij 62-6 voor Zhao mag Brecel opnieuw aan de tafel komen, maar de 4 resterende rode ballen liggen wel alle vier tegen de band. Het zal heel moeilijk worden voor onze landgenoot om dit frame nog binnen te halen. Er liggen nog 59 punten op tafel. ","textStripped":"Bij 62-6 voor Zhao mag Brecel opnieuw aan de tafel komen, maar de 4 resterende rode ballen liggen wel alle vier tegen de band. Het zal heel moeilijk worden voor onze landgenoot om dit frame nog binnen te halen. Er liggen nog 59 punten op tafel.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319478","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638734040000,"text":"

Elke fout van Brecel wordt afgestraft. Zhao pot een break van 56 weg, maar mist dan de roze bal naar de middenpocket. De Chinees mag wel snel weer aan de tafel, want Brecel mist een dubbel en de rode bal blijft pal voor de pocket liggen. Op dat vlak heeft de Belg nog geen meeval gehad deze finale.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Elke fout van Brecel wordt afgestraft. Zhao pot een break van 56 weg, maar mist dan de roze bal naar de middenpocket. De Chinees mag wel snel weer aan de tafel, want Brecel mist een dubbel en de rode bal blijft pal voor de pocket liggen. Op dat vlak heeft de Belg nog geen meeval gehad deze finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319511","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638733800000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467583334696038404"},{"eventId":"2319446","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638733731430,"text":"

Bij het begin van frame 12 neemt Brecel een lange rode bal aan, maar hij mist en hij krijgt de cue ball ook niet terug naar de overkant van de tafel. Dit is een enrome kans voor Zhao, de rode ballen liggen helemaal open. ","textStripped":"Bij het begin van frame 12 neemt Brecel een lange rode bal aan, maar hij mist en hij krijgt de cue ball ook niet terug naar de overkant van de tafel. Dit is een enrome kans voor Zhao, de rode ballen liggen helemaal open.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319393","title":"Brecel pakt een frame terug","source":"","time":"??+?","eventTime":1638733260000,"text":"

Brecel doet wat hij moet doen en steekt het 11e frame in 2 beurten op zak. De Belg heeft voor het nog eens wat langer van de tafel kunnen proeven en knabbelt aan de voorsprong van Zhao. Dit zal hem deugd doen, nu moet hij bevestigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Brecel doet wat hij moet doen en steekt het 11e frame in 2 beurten op zak. De Belg heeft voor het nog eens wat langer van de tafel kunnen proeven en knabbelt aan de voorsprong van Zhao. Dit zal hem deugd doen, nu moet hij bevestigen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319403","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638733200000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467579625874284545"},{"eventId":"2319346","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638732853527,"text":"

In het 11e frame lijkt Zhao opnieuw op weg naar een ruime break, maar bij 27-0 mist de Chinees de roze bal. Dit is een unieke kans voor Luca Brecel om een frame terug te pakken. ","textStripped":"In het 11e frame lijkt Zhao opnieuw op weg naar een ruime break, maar bij 27-0 mist de Chinees de roze bal. Dit is een unieke kans voor Luca Brecel om een frame terug te pakken.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319333","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638732753509,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467577371385643014"},{"eventId":"2319327","title":"Brecel in de problemen","source":"","time":"??+?","eventTime":1638732400589,"text":"

Ook het 10e frame gaat naar Zhao Xintong. Brecel kan zijn kleine kansje niet benutten en daarna speelt de Chinees complexloos de tafel leeg met een break van 120. De stand is 7-3, Brecel staat met de rug tegen de muur.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Ook het 10e frame gaat naar Zhao Xintong. Brecel kan zijn kleine kansje niet benutten en daarna speelt de Chinees complexloos de tafel leeg met een break van 120. De stand is 7-3, Brecel staat met de rug tegen de muur.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319234","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638732085229,"text":"

Bij het begin van het 10e frame mist Zhao een lange pot op rood, wat Brecel de kans geeft om een break uit te bouwen. Maar de Belg mist een schijnbaar makkelijke roze bal en zo is het opnieuw aan de Chinees. Wat is er gebeurd met al het vertrouwen dat Brecel gisteren uitstraalde tegen Wilson? ","textStripped":"Bij het begin van het 10e frame mist Zhao een lange pot op rood, wat Brecel de kans geeft om een break uit te bouwen. Maar de Belg mist een schijnbaar makkelijke roze bal en zo is het opnieuw aan de Chinees. Wat is er gebeurd met al het vertrouwen dat Brecel gisteren uitstraalde tegen Wilson?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319251","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638731700000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467573832575770626"},{"eventId":"2319148","title":"Zhao is genadeloos","source":"","time":"??+?","eventTime":1638731674632,"text":"

Zhao was outstanding in de middagsessie en gaat vanavond op zijn elan voort. Na de opening van Brecel slaat de Chinees meteen toe met een break van 87. Brecel is niet meer aan de tafel gekomen en kijkt tegen een 6-3-achterstand aan. Wie als eerste 10 frames pakt, is de winnaar.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Zhao was outstanding in de middagsessie en gaat vanavond op zijn elan voort. Na de opening van Brecel slaat de Chinees meteen toe met een break van 87. Brecel is niet meer aan de tafel gekomen en kijkt tegen een 6-3-achterstand aan. Wie als eerste 10 frames pakt, is de winnaar.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2319064","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638731457615,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467571395836235786"},{"eventId":"2319031","title":"Avondsessie gaat van start","source":"","time":"??+?","eventTime":1638731231977,"text":"

De twee gladiatoren hebben opnieuw hun intrede gedaan in het Barbican Center in York. Luca Brecel mag beginnen in het 9e frame. De stand na is 5-3 in het voordeel van Zhao Xintong. Brecel zal uit zijn pijp moeten komen. ","textStripped":"De twee gladiatoren hebben opnieuw hun intrede gedaan in het Barbican Center in York. Luca Brecel mag beginnen in het 9e frame. De stand na is 5-3 in het voordeel van Zhao Xintong. Brecel zal uit zijn pijp moeten komen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2316653","title":"Frame 8: Zhao eindigt namidagsessie met 5-3-voorsprong","source":"","time":"??+?","eventTime":1638720600000,"text":"

Het wordt nog een zware avondsessie voor Luca Brecel, want het laatste frame van de namiddag gaat naar Zhao. Met een break van 78 punten zet de Chinees zich zo op een 5-3-voorsprong in deze finale. Brecel toonde deze namiddag af en toe wel zijn klasse, maar oogde naar het einde van de sessie toch wat nerveus. Zhao hielfd het hoofd koeler en trok zich op aan enkele flukes. Om 20.00 uur begint hoofdstuk twee van deze finale.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het wordt nog een zware avondsessie voor Luca Brecel, want het laatste frame van de namiddag gaat naar Zhao. Met een break van 78 punten zet de Chinees zich zo op een 5-3-voorsprong in deze finale. Brecel toonde deze namiddag af en toe wel zijn klasse, maar oogde naar het einde van de sessie toch wat nerveus. Zhao hielfd het hoofd koeler en trok zich op aan enkele flukes. Om 20.00 uur begint hoofdstuk twee van deze finale.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2316955","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638720000000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/12/05/b293d930-55e8-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2316477","title":"Frame 7: Foutjes bij Zhao, Brecel vecht terug","source":"","time":"??+?","eventTime":1638719760000,"text":"

Na een furieuze start leek Zhao ook op weg naar winst in frame 7, maar plots leek de stootarm van de secure Chinees wat zwaar te worden. Een te vermijden misser op blauw betekende een reddingsboei voor Brecel, maar ook hij kon het frame niet doodmaken. Zhao kreeg zo een herkansing, maar gaf het helemaal uit handen na opnieuw een zwak moment. Bij de tweede poging maakte Brecel het wel af. Onze landgenoot vecht terug. ","textStripped":"Na een furieuze start leek Zhao ook op weg naar winst in frame 7, maar plots leek de stootarm van de secure Chinees wat zwaar te worden. Een te vermijden misser op blauw betekende een reddingsboei voor Brecel, maar ook hij kon het frame niet doodmaken. Zhao kreeg zo een herkansing, maar gaf het helemaal uit handen na opnieuw een zwak moment. Bij de tweede poging maakte Brecel het wel af. Onze landgenoot vecht terug.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2315996","title":"Frame 6: Brecel vertoont eerste barstjes","source":"","time":"??+?","eventTime":1638718740000,"text":"

Het hoge niveau van de eerste vier frames zien we al eventjes niet meer. Zhao, gekend voor zijn uiterst precieze "cue action", miste aanvankelijk nog enkele pots, maar herstelde zich uitstekend en haalt ook frame 6 binnen: 4-2. Bij Brecel zijn ondertussen de eerste barstjes zichtbaar. Een portie pech - met een nieuwe fluke voor Zhao - en een portie missers lijken zijn vertrouwen wat te hebben aangetast. Recht onze landgenoot snel de rug?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het hoge niveau van de eerste vier frames zien we al eventjes niet meer. Zhao, gekend voor zijn uiterst precieze "cue action", miste aanvankelijk nog enkele pots, maar herstelde zich uitstekend en haalt ook frame 6 binnen: 4-2. Bij Brecel zijn ondertussen de eerste barstjes zichtbaar. Een portie pech - met een nieuwe fluke voor Zhao - en een portie missers lijken zijn vertrouwen wat te hebben aangetast. Recht onze landgenoot snel de rug?","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2316151","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638718560000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467520226430492674"},{"eventId":"2316954","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638718260000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/12/05/b2a11fa1-55e8-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2315285","title":"Frame 5: Zhao leidt na "scrappy" frame","source":"","time":"??+?","eventTime":1638717540000,"text":"

In een nerveuze openingsfase, met missers langs beide kanten, kan Zhao als eerste Brecel onder druk zetten met een break van 47 punten. Met nog drie rode ballen op tafel volgde daarop een tactisch steekspel, met knappe safety's van beide heren maar ook met tal van gemiste pots. Uiteindelijk heeft Zhao een fluke - een geluksshot - en een nieuwe misser van Brecel nodig om het frame binnen te halen. ","textStripped":"In een nerveuze openingsfase, met missers langs beide kanten, kan Zhao als eerste Brecel onder druk zetten met een break van 47 punten. Met nog drie rode ballen op tafel volgde daarop een tactisch steekspel, met knappe safety's van beide heren maar ook met tal van gemiste pots. Uiteindelijk heeft Zhao een fluke - een geluksshot - en een nieuwe misser van Brecel nodig om het frame binnen te halen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2316189","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638717480000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467513919329771527"},{"eventId":"2314127","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638714703631,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/12/05/0cd364f3-55d8-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2314121","title":"Frame 4: Brecel houdt hoofd koel","source":"","time":"??+?","eventTime":1638714600000,"text":"

In het laatste frame voor het eerste interval is het Zhao die de tafel als eerste kan aanvallen, maar die aanval strandt niet ver. Na enkele safety's neemt Brecel over, maar een misser op zwart brak zijn break vroegtijdig af. Zhao kreeg daarna een opgelegde kans om Brecel met de rug tegen de muur te zetten, maar een nieuw foutje breekt de Chinees zuur op. Brecel maakt het daarna keurig af: 2-2.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In het laatste frame voor het eerste interval is het Zhao die de tafel als eerste kan aanvallen, maar die aanval strandt niet ver. Na enkele safety's neemt Brecel over, maar een misser op zwart brak zijn break vroegtijdig af. Zhao kreeg daarna een opgelegde kans om Brecel met de rug tegen de muur te zetten, maar een nieuw foutje breekt de Chinees zuur op. Brecel maakt het daarna keurig af: 2-2.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2313516","title":"Frame 3: Zhao weer op voorsprong","source":"","time":"??+?","eventTime":1638712993750,"text":"

Het lijkt een match van slaan en incasseren te worden, want in het 3e frame is het weer Zhao die de hamer bovenhaalt. Toen de Chinees dan toch een foutje maakte, probeerde Brecel hem nog tot snookers te dwingen om zo de onoverbrugbare kloof toch nog te kunnen overbruggen. Dat lukte 1 keer, maar niet de vereiste 3 keer. Uiteindelijk maakte Zhao er zelf korte metten mee. ","textStripped":"Het lijkt een match van slaan en incasseren te worden, want in het 3e frame is het weer Zhao die de hamer bovenhaalt. Toen de Chinees dan toch een foutje maakte, probeerde Brecel hem nog tot snookers te dwingen om zo de onoverbrugbare kloof toch nog te kunnen overbruggen. Dat lukte 1 keer, maar niet de vereiste 3 keer. Uiteindelijk maakte Zhao er zelf korte metten mee.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2313139","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638711600000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467488791191592964"},{"eventId":"2313048","time":"??+?","eventTime":1638711439195,"text":"We zien een heel mooi begin van een veelbelovende finale.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Renaat Schotte"},{"eventId":"2313037","title":"Frame 2: century voor Brecel ","source":"","time":"??+?","eventTime":1638711306846,"text":"

Het antwoord van Luca Brecel laat niet lang op zich wachten met een break van 133 veegt hij nagenoeg de hele tafel schoon. Zhao beseft dat dit geen walk-over wordt, maar dat dit eerder een titanengevecht zal worden tussen twee break builders.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het antwoord van Luca Brecel laat niet lang op zich wachten met een break van 133 veegt hij nagenoeg de hele tafel schoon. Zhao beseft dat dit geen walk-over wordt, maar dat dit eerder een titanengevecht zal worden tussen twee break builders.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2312838","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638710733157,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467484548070088704"},{"eventId":"2313908","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638710460000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/12/05/9a6d4fc9-55d6-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2312574","title":"Frame 1: Zhao dient eerste tikje toe","source":"","time":"??+?","eventTime":1638710367648,"text":"

Zhao Xintong laat in het eerste frame meteen zien dat hij niet onder de indruk is van de omstandigheden. Hij grijpt een eerste kansje onmiddellijk aan om een beslissende break van 79 neer te zetten. ","textStripped":"Zhao Xintong laat in het eerste frame meteen zien dat hij niet onder de indruk is van de omstandigheden. Hij grijpt een eerste kansje onmiddellijk aan om een beslissende break van 79 neer te zetten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2312537","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638709800000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1467477375696920579"}],"matchId":"3306729","name":"MF UK Championship snooker Brecel Zhao","status":"END","startTime":"2021-12-05T14:16:00.000+0100","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3306729"}}},"title":"UK Championship: finale","matchID":"3306729","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1638777751618","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3306729","interval":10}-->

Advertisement. Scroll to continue reading.
Snooker Luca Brecel
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement