Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Red Flames geven hun WK-kansen een boost na 4-0-zege tegen Polen

Red Flames geven hun WK-kansen een boost na 4-0-zege tegen Polen

Doelpunten:   15′ De Caigny 1-0 33′ Eurlings 2-0 38′ Cayman 3-0 51′ Mesjasz (own) 4-0 Red Flames gaan na zoekende start op en over Polen De Flames beseften dat dit een cruciale match was, maar dat gold ook voor Polen. De bezoekers begonnen stevig in Leuven en de Belgen vonden niet meteen een antwoord. Gelukkig werd Polen zonder topspits Pajor niet echt gevaarlijk en konden de Flames het evenwicht herstellen.   De eerste echte kans ging er daarna ook meteen in. Wullaert legde de bal terug op De Caigny en die opende de score met een goeie bal in de verste hoek. Daarna was de ban gebroken en speelden de Flames met vertrouwen.   De jonge Eurlings zag haar eerste goal nog afgekeurd voor nipt buitenspel, maar enkele minuten later was het dan toch raak voor haar. En voor de rust pikte ook Cayman een doelpunt mee, en wat voor een. Ze nam een cadeau van de Poolse doelvrouw dankbaar aan en jaste vanaf 20 meter binnen.   Na de pauze zochten de Belgen naar nog meer goal. Wullaert, die andermaal een sterke partij speelde, zette strak voor en dwong de Poolse verdediging om een bal in eigen doel te leggen: 4-0. Die bonus gaven de Flames niet meer weg, al kreeg doelvrouw Evrard in het slotkwartier nog wel wat werk.    Aan de overzijde was vooral Onzia nog gevaarlijk, maar een 5e goal kwam er niet. Dankzij de overtuigende prestatie staan de Belgen opnieuw op de belangrijke 2e plaats in de poule. Zelfs groepswinst is nog mogelijk, al moeten de Belgen dan over bijna een jaar in eigen huis wel het sterke Noorwegen kloppen. Cayman, Wullaert en De Caigny waren uitstekend op dreef. Flames in koor: “We hebben verdiend gewonnen” “We hadden de heenmatch goed geanalyseerd en hebben enkele zaken anders aangepakt”, legde Tine De Caigny uit. “Na onze eerste goal hebben we de match gedomineerd en Polen had amper kansen.”   “We hebben het goed aangepakt en we hebben verdiend gewonnen. We moeten die tweede plaats vasthouden. Deze match winnen, was belangrijk. Ook voor het vertrouwen.”   “Ze begonnen heel goed en wij lagen onder, maar onze eerste kans was raak”, analyseerde Janice Cayman. “We wilden niets anders dan de zege en dat hebben we op een mooie manier gedaan.”   Bondscoach Ives Serneels zag een “redelijk goeie tot heel goeie collectieve prestatie”. “Het verschil met het gelijkspel in Polen? Verschillende speelsters zijn fysiek sterker en toonden vandaag lef. Deze 2e plaats was ons eerste doel en nu moeten we keihard blijven werken.” Serneels: “Hele goeie basis naar de toekomst toe” De Caigny: “Wedstrijd in handen genomen na die eerste goal” Cayman: “Die 2e plek nu niet meer weggeven”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

voetbal

Joan Laporta wordt de “nieuwe” president van voetbalclub FC Barcelona. De 58-jarige advocaat was eerder voorzitter van de Catalaanse topclub tussen 2003 en 2010....

Schaken

Na 16 dagen over-the-board schaken in Wijk aan Zee, keren we weer terug naar het “nieuwe normaal”: weer een online toernooi dat onderdeel uitmaakt...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Golf

Tiger Woods ondervindt al enkele jaren hinder van zijn rug. Ook tijdens het PNC Championship vorige maand, waar hij samen met zijn zoontje Charlie...

Atletiek

Op de lijst van wereldrecordhouders – Bolt, El Gueros, Bekal, Komen, Gebrselsssie – staat ook een Belg. je kent haar niet? Vlaanderen van de...

voetbal

Dankzij Federico Chiesa’s late aansluitingstreffer in de heenwedstrijd hield Juventus zijn kansen op de kwartfinales intact, al moest het natuurlijk nog de 2-1 nederlaag...

Schaken

Caruana was zaterdag te sterk voor de Pool Jan-Krzysztof Duda. Hij kwam daarmee op negen punten en sloeg een onoverkoombaar gat met de Noorse...

Golf

Het WGC-golftoernooi is gisteren gewijzigd in rood en zwart voor Tiger Woods. Golfers en personeel waren gekleed in rode en zwarte kleding met de...

voetbal

za 15 mei 2021 18:35 Het seizoen 2020-2021 loopt op zijn laatste benen en dus kijken heel wat clubs al uit naar de nieuwe...

Advertisement