Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Straf: 48% van onze lezers vindt dat Robert Lewandowski de Gouden Bal verdient

Straf: 48% van onze lezers vindt dat Robert Lewandowski de Gouden Bal verdient

Moet Lionel Messi nog wat meer plaats vrijmaken in zijn prijzenkast? Of krijgen we een nieuwe naam op de erelijst? Vandaag wordt de beste voetballer van 2021 bekroond met de Ballon d’Or. Ook de beste speelster bij de vrouwen, de beste doelman en het grootste talent worden bekroond. En waar eindigt Kevin De Bruyne? Volg alles de hele dag door LIVE via deze pagina. Om 20u30 begint de ceremonie.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Een jury van 180 journalisten vanuit de hele wereld stelde op vraag van het organiserende tijdschrift France Football de lijst genomineerden samen en bracht een stem uit. De topfavorieten lijken zesvoudig winnaar Lionel Messi en Robert Lewandowski. De 34-jarige Argentijn won met Barcelona de Spaanse beker en leidde zijn land naar winst in de Copa America, al overtuigde hij nog niet in het shirt van PSG.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De 33-jarige Lewandowski verbrak met 41 goals in de Bundesliga het record van de legendarische Gerd Müller. De doelpuntenmachine van Bayern München kan de eerste Pool op de erelijst worden. Hij werd door de FIFA al gekozen tot beste speler van 2020, voor Cristiano Ronaldo en Messi.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Vorig jaar werd de Ballon d’Or niet uitgereikt na een seizoen dat ernstig verstoord werd door de coronapandemie. Messi won de laatste editie in 2019. Eden Hazard werd toen dertiende, Kevin De Bruyne veertiende.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

In de nevencategorieën zijn eveneens Belgen in de running voor een onderscheiding. Zo kan Thibaut Courtois (Real Madrid) de Yashin-trofee voor de beste keeper winnen en is Jérémy Doku (Rennes) genomineerd voor de Kopa-trofee voor de beste speler onder 21 jaar. Er zal ook voor de derde keer een Ballon d’Or voor vrouwen worden uitgereikt. Daar zoekt men een opvolgster voor de Amerikaanse Megan Rapinoe. 

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

De Ballon d’Or wordt sinds 1956 toegekend. De Engelse doelman Stanley Matthews won de trofee als eerste. Messi is met zes uitverkiezingen de meest gelauwerde speler voor Cristiano Ronaldo, die vijf keer won. Sinds 2008 ging de Gouden Bal steeds naar een van beide tenoren, behalve in 2018. Toen won de Kroaat Luka Modric.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gouden Bal

 1. 15 uur 25. Liefst 48% van onze lezers gunt Robert Lewandowski de Gouden Bal. Straf resultaat in onze poll: van de bijna 10.000 stemmers gunnen er 48% Robert Lewandowski de Gouden Bal. Nummer twee is Kevin De Bruyne met 18%, Lionel Messi is derde met 15%. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Liefst 48% van onze lezers gunt Robert Lewandowski de Gouden Bal

  Straf resultaat in onze poll: van de bijna 10.000 stemmers gunnen er 48% Robert Lewandowski de Gouden Bal. Nummer twee is Kevin De Bruyne met 18%, Lionel Messi is derde met 15%.

 2. 11 uur 37. Lewandowski meeste goals, Messi eerste prijs met Argentinië. Even de meest opvallende statistieken en prijzen – tot het sluiten van de stemming – van de topfavorieten op een rijtje.  Lionel Messi: 40 goals en 16 assists in 49 wedstrijden. De Argentijn won voor zijn transfer naar PSG nog de Copa del Rey met Barcelona. Met zijn land veroverde hij een eerste grote prijs: de Cópa America. Roberto Lewandowski: 54 goals en 8 assists in 45 wedstrijden. De Pool loodste Bayern München met recordcijfers naar de Bundesliga en het WK voor Clubs. Karim Benzema: 35 goals en 14 assists in 50 wedstrijden. De Fransman toonde zich de absolute sterkhouder bij Real Madrid. Met zijn land won de spits de Nations League.  .

  Lewandowski meeste goals, Messi eerste prijs met Argentinië

  Even de meest opvallende statistieken en prijzen – tot het sluiten van de stemming – van de topfavorieten op een rijtje. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Lionel Messi: 40 goals en 16 assists in 49 wedstrijden. De Argentijn won voor zijn transfer naar PSG nog de Copa del Rey met Barcelona. Met zijn land veroverde hij een eerste grote prijs: de Cópa America.

  Roberto Lewandowski: 54 goals en 8 assists in 45 wedstrijden. De Pool loodste Bayern München met recordcijfers naar de Bundesliga en het WK voor Clubs.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Karim Benzema: 35 goals en 14 assists in 50 wedstrijden. De Fransman toonde zich de absolute sterkhouder bij Real Madrid. Met zijn land won de spits de Nations League. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

Roberto Lewandowski: 54 goals en 8 assists in 45 wedstrijden. De Pool loodste Bayern München met recordcijfers naar de Bundesliga en het WK voor Clubs. Karim Benzema: 35 goals en 14 assists in 50 wedstrijden. De Fransman toonde zich de absolute sterkhouder bij Real Madrid. Met zijn land won de spits de Nations League. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Even de meest opvallende statistieken en prijzen - tot het sluiten van de stemming - van de topfavorieten op een rijtje. Lionel Messi: 40 goals en 16 assists in 49 wedstrijden. De Argentijn won voor zijn transfer naar PSG nog de Copa del Rey met Barcelona. Met zijn land veroverde hij een eerste grote prijs: de Cópa America. Roberto Lewandowski: 54 goals en 8 assists in 45 wedstrijden. De Pool loodste Bayern München met recordcijfers naar de Bundesliga en het WK voor Clubs. Karim Benzema: 35 goals en 14 assists in 50 wedstrijden. De Fransman toonde zich de absolute sterkhouder bij Real Madrid. Met zijn land won de spits de Nations League.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2284320","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1638181866068,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1465096942564921345"}],"matchId":"3304371","name":"Gouden Bal Live","startTime":"2021-11-29T11:25:00.000+0100","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3304371"}}},"title":"Gouden Bal","matchID":"3304371","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1638198115276","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3304371","interval":10}-->
voetbal Lionel Messi Robert Lewandowski Karim Benzema
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement