Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Modderduivel Eli Iserbyt houdt Toon Aerts af na thriller in Besançon

Modderduivel Eli Iserbyt houdt Toon Aerts af na thriller in Besançon

Iserbyt is bijna zege nog kwijt door flinke glijpartij in de slotminuut Spannende strijd tot aan de finish Al vrij snel was duidelijk dat Aerts en Iserbyt onder hun tweetjes over de zege zouden beslissen op het modderige parcours in Besançon. Aerts nam bijna de volledige koers het heft in handen, Iserbyt beet zich vast in het wiel en loste niet.   In de voorlaatste ronde had Aerts wel een kloof te pakken na een een lange versnelling. Niet veel later gleed de winnaar van gisteren onderuit in een bocht, hij zag Iserbyt letterlijk over zich heen wippen. Aerts probeerde er met een ware beenveeg nog een stokje voor te steken, maar Iserbyt ging niet tegen de vlakte.   De WB-leider was daarna ontketend, Aerts kwam niet meer in de buurt. Op de laatste schuine kant van het lastige rondje ging het toch nog bijna mis voor Iserbyt. Hij gleed weg en moest te voet omhoog, maar ook bij Aerts was op dat moment het beste er wat van af.   Voor Iserbyt is het de vierde zege in de Wereldbeker, de twaalfde van het seizoen. Op enige afstand werd Pim Ronhaar erg knap derde. Zijn ploegmaat Aerts was door het dolle heen met diens podiumplaats. Lees ook: Wereldbeker veldrijden Hier viel de beslissing in Besançon: Toon Aerts schuift weg en tackelt Eli… Eli Iserbyt: “Het was een heel lastige wedstrijd. Ik liet Toon zijn ding wat doen, onze tactiek was verschillend. Ik plooide eventjes toen hij versnelde. Daarna maakte hij een foutje en was het beste er wat van af bij hem. Ik ging ook nog een keer in de fout, maar toen ik boven kwam, wist ik dat het binnen was. Het was hard tegen hard, het publiek was ook fenomenaal.”   Toon Aerts: “Ik ben tevreden van mijn koers. Ik probeerde te winnen en Eli Iserbyt onder druk te zetten, maar door die val lukte het niet meer. Ik dacht dat ik op een paar plekken beter was. Ik ging all in in de voorlaatste ronde, maar na die val moest ik weer inkomen. Ik kwam nog wel dichter op Eli, maar winnen zat er niet meer in. Het beste was er wat af. Het was een mooie strijd, hopelijk blijft dit parcours op de kalender staan. Die val: we zullen dat maar als een “race incident” klasseren.” Reacties na de WB in Besançon bij de mannen Aerts is dolblij aan de finish met de 3e plaats voor ploegmaat Ronhaar Rituitslag Wereldbeker Besançon (mannen)Rituitslag Wereldbeker Besançon (mannen)  naamresultaat1Eli Iserbytin 1u03'47″2Toon Aerts+10″3Pim Ronhaar+1'44″4Michael Vanthourenhout+1'57″5Corné van Kessel+2'19″6Niels Vandeputte+2'21″7Tom Meeusen+2'27″8Toon Vandebosch+2'31″9Marcel Meisen+2'40″10Laurens Sweeck+2'24″ Fase per fase 16:1816 uur 18. Ronhaar is knap derde. Op enige afstand is Pim Ronhaar knap derde geworden in Besançon. Iedereen bij de ploeg is erg blij voor de jonge knaap, ook Toon Aerts, die net tweede werd, staat te juichen. .Ronhaar is knap derdeOp enige afstand is Pim Ronhaar knap derde geworden in Besançon. Iedereen bij de ploeg is erg blij voor de jonge knaap, ook Toon Aerts, die net tweede werd, staat te juichen. 16:1716 uur 17.Wereldbeker veldrijden Hier viel de beslissing in Besançon: Toon Aerts schuift weg en tackelt Eli Iserbyt “Je moet vooruit hé manneke” 16:1316 uur 13. Iserbyt houdt nipt Aerts af in spannende slotronde in Besançon.Iserbyt houdt nipt Aerts af in spannende slotronde in Besançon 16:1116 uur 11. Iserbyt wint. Na een fantastische cross houdt Iserbyt Aerts af voor zijn vierde WB-zege van het seizoen. .Iserbyt wintNa een fantastische cross houdt Iserbyt Aerts af voor zijn vierde WB-zege van het seizoen. 16:10Val Iserbyt. Iserbyt raakt niet boven op een schuine kant. Hij glijdt naar beneden op het laatste heuveltje van de dag, maar Aerts raakt niet meer op zijn wiel. . 16 uur 10. Val IserbytIserbyt raakt niet boven op een schuine kant. Hij glijdt naar beneden op het laatste heuveltje van de dag, maar Aerts raakt niet meer op zijn wiel. 16:0916 uur 09. Nu is het echt gebeurd. Paul Herygers op Play Sports.Nu is het echt gebeurd.Paul Herygers op Play Sports 16:0916 uur 09. Zege lijkt binnen. Op een snedig klimmetje vliegt Iserbyt vlot omhoog. De zege lijkt binnen voor de man van het seizoen. .Zege lijkt binnenOp een snedig klimmetje vliegt Iserbyt vlot omhoog. De zege lijkt binnen voor de man van het seizoen. 16:0916 uur 09. Iserbyt is bijna zege nog kwijt door flinke glijpartij in de slotminuut.Iserbyt is bijna zege nog kwijt door flinke glijpartij in de slotminuut 16:0816 uur 08. Iserbyt blijft Aerts onder druk zetten. De kloof wordt groter. .Iserbyt blijft Aerts onder druk zetten. De kloof wordt groter. 16:0616 uur 06. Iserbyt rijdt nu toch weer wat verder weg. We naderen het laatste stuk van het parcours. .Iserbyt rijdt nu toch weer wat verder weg. We naderen het laatste stuk van het parcours. 16:0516 uur 05. Op het lastige stuk na de lange trap houdt Iserbyt sterk stand. Is hij op weg naar zijn vierde zege in de WB? .Op het lastige stuk na de lange trap houdt Iserbyt sterk stand. Is hij op weg naar zijn vierde zege in de WB? 16:0416 uur 04. Aerts blijft hangen. Aerts moeten even uit de trappers na en hapering in de reclamespandoeken. Iserbyt rijdt wat verder weg. .Aerts blijft hangenAerts moeten even uit de trappers na en hapering in de reclamespandoeken. Iserbyt rijdt wat verder weg. 16:0316 uur 03. De Franse fans schreeuwen Aerts richting het achterwiel van Iserbyt. Er komt nog een duel aan. .De Franse fans schreeuwen Aerts richting het achterwiel van Iserbyt. Er komt nog een duel aan. 16:0216 uur 02. Iserbyt vliegt over de balkjes, maar ook Aert gaat er vlotjes over. Het belooft een spannende slotronde te worden. .Iserbyt vliegt over de balkjes, maar ook Aert gaat er vlotjes over. Het belooft een spannende slotronde te worden. 16:01Slotronde. Met een voorsprong van 4 seconden duikt Iserbyt de slotronde in. Aerts heeft hem in zijn vizier. . 16 uur 01. SlotrondeMet een voorsprong van 4 seconden duikt Iserbyt de slotronde in. Aerts heeft hem in zijn vizier. 16:0016 uur . Het is zeker nog niet gedaan. Aerts komt weer wat dichterbij. .Het is zeker nog niet gedaan. Aerts komt weer wat dichterbij. 15:5915 uur 59. Iserbyt neemt fors over. De voorsprong van de WB-leider is plots vijf seconden. .Iserbyt neemt fors over. De voorsprong van de WB-leider is plots vijf seconden. 15:5915 uur 59. Slipper Aerts. De rollen zijn plots omgedraaid na een slipper van Aerts. Iserbyt gaat naar de kop. .Slipper AertsDe rollen zijn plots omgedraaid na een slipper van Aerts. Iserbyt gaat naar de kop. 15:5915 uur 59. Drama in het slot! Aerts gaat tegen de grond en tackelt bijna nog Iserbyt onderuit.Drama in het slot! Aerts gaat tegen de grond en tackelt bijna nog Iserbyt onderuit 15:5715 uur 57. Iserbyt vindt zijn tweede adem zowaar. Aerts is nog niet klaar met de WB-leider. .Iserbyt vindt zijn tweede adem zowaar. Aerts is nog niet klaar met de WB-leider.alles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement