Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

LIVE Ballon d’Or: eerste namen in eindklassering bekend, 48% gunt Lewandowski prijs

LIVE Ballon d’Or: eerste namen in eindklassering bekend, 48% gunt Lewandowski prijs

ma 29 november 2021 16:45 Moet Lionel Messi nog wat meer plaats vrijmaken in zijn prijzenkast? Of krijgen we een nieuwe naam op de erelijst? Vandaag wordt de beste voetballer van 2021 bekroond met de Ballon d’Or. Ook de beste speelster bij de vrouwen, de beste doelman en het grootste talent worden bekroond. En waar eindigt Kevin De Bruyne? Volg alles de hele dag door LIVE via deze pagina. Om 20u30 begint de ceremonie. Een jury van 180 journalisten vanuit de hele wereld stelde op vraag van het organiserende tijdschrift France Football de lijst genomineerden samen en bracht een stem uit. De topfavorieten lijken zesvoudig winnaar Lionel Messi en Robert Lewandowski. De 34-jarige Argentijn won met Barcelona de Spaanse beker en leidde zijn land naar winst in de Copa America, al overtuigde hij nog niet in het shirt van PSG.   De 33-jarige Lewandowski verbrak met 41 goals in de Bundesliga het record van de legendarische Gerd Müller. De doelpuntenmachine van Bayern München kan de eerste Pool op de erelijst worden. Hij werd door de FIFA al gekozen tot beste speler van 2020, voor Cristiano Ronaldo en Messi.   Vorig jaar werd de Ballon d’Or niet uitgereikt na een seizoen dat ernstig verstoord werd door de coronapandemie. Messi won de laatste editie in 2019. Eden Hazard werd toen dertiende, Kevin De Bruyne veertiende.   In de nevencategorieën zijn eveneens Belgen in de running voor een onderscheiding. Zo kan Thibaut Courtois (Real Madrid) de Yashin-trofee voor de beste keeper winnen en is Jérémy Doku (Rennes) genomineerd voor de Kopa-trofee voor de beste speler onder 21 jaar. Er zal ook voor de derde keer een Ballon d’Or voor vrouwen worden uitgereikt. Daar zoekt men een opvolgster voor de Amerikaanse Megan Rapinoe.    De Ballon d’Or wordt sinds 1956 toegekend. De Engelse doelman Stanley Matthews won de trofee als eerste. Messi is met zes uitverkiezingen de meest gelauwerde speler voor Cristiano Ronaldo, die vijf keer won. Sinds 2008 ging de Gouden Bal steeds naar een van beide tenoren, behalve in 2018. Toen won de Kroaat Luka Modric.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement