Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Zo kun je jouw lichaam ontgiften op een natuurlijke manier

Zo kun je jouw lichaam ontgiften op een natuurlijke manier

Je lichaam ontgiften wordt vaak aangeboden als een nieuw dieet zodat je lichaam als het ware herboren wordt. Je metabolisme verandert, je valt af en je huid gaat stralen. Het enige dat je hoeft te doen is het drinken van bepaalde shakes of het nemen van supplementen, zeggen ze. Wist je echter dat je ook op een natuurlijke manier je lichaam kan ontgiften, zonder dat je allerlei middeltjes hoeft te nemen?

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar een paar natuurlijke manieren van je lichaam ontgiften en leggen we daarnaast ook uit hoe ontgiften daadwerkelijk werkt.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Inhoud van dit artikel over je lichaam ontgiften
 1. Wat is je lichaam ontgiften?
 2. Je lichaam ontgiften op een natuurlijke manier
  1. 1. Slaap voldoende
  2. 2. Je lichaam ontgiften door minder alcohol te drinken
  3. 3. Eet veel antioxidanten
  4. 4. Help je lichaam ontgiften door water te drinken
  5. 5. Beweeg meer

Wat is je lichaam ontgiften?

lichaam ontgiften kan ook op een natuurlijke manier Je lichaam ontgiften wordt ook nog wel eens detoxen genoemd. Het is een erg populaire term, zeker in de dieet wereld. Als je verder kijkt naar die definitie, zie je dat er veel wordt gesproken van het reinigen van het lichaam. Door te detoxen zou je lichaam namelijk schadelijke stoffen verliezen en ruimte maken om makkelijker af te vallen.

Detoxen is echter helemaal niet zo ingewikkeld als dat het lijkt, en het werkt ook niet zoals diëten vaak beschrijven. Je lichaam heeft namelijk een ingebouwd systeem dat helpt om schadelijke stoffen af te voeren. Dit is de meest natuurlijke manier waarop je je lichaam ontgiften kan, en het gebeurt dagelijks al. Je nieren, lever en darmen zijn hierbij het meest actief.

Wanneer je aan een detox doet via een dieet, krijg je vaak verschillende methoden mee. Sommigen nemen laxeermiddelen, terwijl anderen juist alleen maar fruit- en groentesappen drinken. Ook zijn er methoden waarbij je aan vasten doet, of dagelijks veel supplementen neemt die extra vitaminen en mineralen bevatten. Hoewel je van deze methoden snel kan afvallen, zijn ze niet per sé het beste voor je lichaam. Bovendien is er weinig tot geen bewijs dat deze methoden daadwerkelijk helpen om op de lange termijn gewicht te verliezen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Je lichaam ontgiften op een natuurlijke manier

water drinken is erg goed voor het afvoeren van toxische stoffen Hoewel je lichaam zelf al aan ontgiften doet, zijn er een aantal natuurlijke methoden die je kan uitvoeren om je lichaam bij dit proces te ondersteunen. Deze methoden zorgen er namelijk voor dat je je lichaam goed verzorgd, waardoor het beter in staat is om je gezond te houden. Hieronder hebben we er een paar voor je uitgeschreven.

1. Slaap voldoende

Slaap is één van de belangrijkste dingen die je kan doen voor je lichaam. Het is namelijk een moment waarop je lichaam compleet tot rust kan komen, waardoor je hersenen en organen de tijd hebben om te herstellen en om herinneringen te verwerken. Ook kan je lichaam in deze periode schadelijke stoffen afvoeren die je de dag daarvoor hebt opgebouwd. Denk hierbij aan het verlagen van je cortisol hormonen.

2. Je lichaam ontgiften door minder alcohol te drinken

Hoewel alcohol erg lekker kan zijn, is het een gif voor je lichaam. 90% van de alcohol die je binnenkrijgt, wordt verwerkt in je lever. Alcohol wordt namelijk eerst omgezet naar aceetaldehyde, een kankerverwekkende stof. Je lever zorgt er echter snel voor dat deze stof weer wordt omgezet naar acetaat, een onschadelijk stofje dat je lichaam daarna afvoert via je urine. Wanneer je te veel alcohol drinkt, heeft je lever geen tijd om zichzelf te herstellen, waardoor je vatbaar bent voor schade of opgebouwde vetten. Door alcohol te minderen, blijft je lever langer gezond.

Advertisement. Scroll to continue reading.

3. Eet veel antioxidanten

Dagelijks komen er in je lichaam veel vrije radicalen terecht. Dit zijn stofjes die je cellen aanvreten en oxidatieve schade veroorzaken. Je lichaam produceert deze vrije radicalen zelf, omdat ze helpen bij het verteren van bepaalde stoffen. Dat is ook niet erg. Je kan echter ook veel vrije radicalen binnenkrijgen door sigarettenrook of vuile lucht van buitenaf. Doordat er dan te veel vrije radicalen in je lichaam zijn, beginnen ze ook cellen aan te vallen die gewoon gezond horen te blijven. Hier komen antioxidanten goed van pas. Deze stoffen helpen namelijk om de vrije radicalen aan te vallen, waardoor je cellen intact blijven. Antioxidanten vind je veel in groente en fruit.

4. Help je lichaam ontgiften door water te drinken

We bestaan voor een groot deel uit water, daarom is het extra belangrijk om voldoende water te drinken. Het helpt namelijk om je lichaamstemperatuur op peil te houden, het zorgt ervoor dat je lichaam beter vitaminen en mineralen kan opnemen en het zorgt ervoor dat je lichaam makkelijker toxische stoffen kan afvoeren via je urine. Afhankelijk van hoeveel je beweegt, is het verstandig om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Advertisement. Scroll to continue reading.

5. Beweeg meer

Ten slotte is beweging ook ontzettend goed om je lichaam te ontgiften. Door dagelijks te bewegen, al is het maar een wandeling van een half uur, help je je lichaam zichzelf beter te beschermen tegen schadelijke stoffen en ziekten. Ook zorgt beweging ervoor dat je minder vatbaar bent voor een hoge bloeddruk, diabetes type 2 en hart- en vaatziekten. Ongeveer 100 tot 150 minuten intense beweging per week is al genoeg om gezond te blijven, maar 150 tot 300 minuten gewone beweging is nog beter.

Total
0
Deelacties
Advertisement. Scroll to continue reading.
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement