Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Autoritaire Hamilton wint ook in Qatar en nadert tot op 8 punten van Verstappen

Autoritaire Hamilton wint ook in Qatar en nadert tot op 8 punten van Verstappen

Bekijk een ruime samenvatting: Hamilton sluipt dichterbij in de WK-stand Max Verstappen kreeg zo’n anderhalf uur voor de start van de GP al een mentale tik: de Nederlander ontving een gridstraf van 5 plaatsen voor het negeren van een gele vlag in de kwalificaties en werd teruggezet van de 2e naar de 7e plaats.    Maar Verstappen zette zijn frustratie om in een pijlsnelle start. Van 7 schoof hij in geen tijd door naar 4 en dankzij de eerste DRS-momentjes was hij vliegensvlug de eerste achtervolger van Lewis Hamilton.    De Britse jager in de WK-stand zag echter slechts een wazige Red Bull in zijn achteruitkijkspiegel, want Hamilton bevestigde zijn suprematie van de kwalificaties ook in de race.    Bovendien stelde Mercedes de race van Hamilton, die dat met frisse tegenzin aanvaardde, af op de strategie van Verstappen. Een pitstop van de Nederlander werd meteen beantwoord door een visite van de Brit.    Een titanenduel kwam er dan ook niet, want Hamilton was heer en meester en Verstappen had die conclusies zelf ook gemaakt.    Enkel het puntje van de snelste ronde had nog wat animo te bieden: de tenoren speelden haasje-over met Verstappen uiteindelijk als snelheidsduivel.    En de rest? Zij stonden werkelijk niet op de foto. Met een éénstopper had Valtteri Bottas zijn ploegmaat nog een handje kunnen helpen, maar zijn gok bleek na een lekke band de verkeerde.    Fernando Alonso was de suprise van de dag als 3e man op het podium, voor het eerst sinds 2014. Alonso Lewis Hamilton waarschuwt: “Ik voel me fitter dan ooit” “Dit was wel vrij rechtdoorzee”, reageerde Lewis Hamilton in de zandbak. “We hadden de punten nodig en mijn team heeft een solide prestatie neergezet. Ik zal eens kijken naar de heruitzending om te zien wat er achter mij gebeurd is.”   “Ik win nu 2 keer op een rij en dat is fijn na een heftig jaar. Ik ben echt tevreden met de wagen en ik voel me fitter dan ooit. Laat de volgende GP’s maar komen.”   “Onze start was gelukkig goed en ik lag vrij snel als 2e”, vulde Max Verstappen aan. “Het punt voor de snelste ronde is mooi, want het wordt lastig tot het einde. Maar dat maakt het ook zo boeiend.”   De grootste glimlach was van Fernando Alonso, die met zijn Alpine op het podium klom. “Ongelofelijk. We waren er al een paar keer dichtbij, maar eindelijk is het gelukt!” Hamilton en Verstappen na de race. De uitslag:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement