Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Dag 5 Zesdaagse Gent: Mørkøv/Hansen blijven bovenaan prijken

Dag 5 Zesdaagse Gent: Mørkøv/Hansen blijven bovenaan prijken

In ’t Kuipke in Gent worden de pistiers weer losgelaten voor zes dagen koers van de bovenste plank. Wie schittert in de Gentse Zesdaagse? Volg de baanmeeting mee op deze pagina.

Advertisement. Scroll to continue reading.
stand na de vijfde nacht
    punten rondes
1. Mørkøv (Den)/Hansen (Den) 303  
2. De Ketele/Ghys 291 +1
3. Kluge (Dui)/De Buyst 230 +1
4. Keisse/Cavendish (GBr) 207 +3
5. Vergaerde/Hesters 126 +7
6. Van Den Bossche/Hoppezak (Ned) 99 +11

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Zesdaagse van Gent

 1. 21-11-2021.

 2. 12 uur 45. Michel Vaarten over “heroische” carrière: “Ik ging altijd rechtdoor, als renner en bondscoach”.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Michel Vaarten over “heroische” carrière: “Ik ging altijd rechtdoor, als renner en bondscoach”

 3. 12 uur 36. Jasper De Buyst: “Ik sta open voor gesprek over Parijs 2024”.

  Jasper De Buyst: “Ik sta open voor gesprek over Parijs 2024”

 4. 12 uur 25. Ghys pakt uit: “Gewoon genieten en ultieme droom om dit met Kenny te doen”.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Ghys pakt uit: “Gewoon genieten en ultieme droom om dit met Kenny te doen”

 5. 12 uur . Kopecky: “Na 2 weken vakantie is dit zege met bloedsmaakje”.

  Kopecky: “Na 2 weken vakantie is dit zege met bloedsmaakje”

 6. 08 uur 47. 2 topduo's op een zakdoek. De Deense favorieten Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen blijven als leiders rondrijden. De wereldkampioenen sprokkelden 263 punten, maar de Belgische titelverdedigers Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn niet veraf met 252 punten. Er is nog 1 ander team in dezelfde ronde: Jasper De Buyst met zijn Duitse Lotto-ploegmaat Roger Kluge (204 punten). Iljo Keisse en Mark Cavendish verloren wat ronden: ze tellen 178 punten, maar wel al op 3 ronden. Op vijf ronden staan de Belgen Otto Vergaerde en Jules Hesters (109 punten). De rest van het pak volgt op negen of meerdere ronden. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  2 topduo's op een zakdoek

  De Deense favorieten Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen blijven als leiders rondrijden. De wereldkampioenen sprokkelden 263 punten, maar de Belgische titelverdedigers Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn niet veraf met 252 punten.

  Er is nog 1 ander team in dezelfde ronde: Jasper De Buyst met zijn Duitse Lotto-ploegmaat Roger Kluge (204 punten).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Iljo Keisse en Mark Cavendish verloren wat ronden: ze tellen 178 punten, maar wel al op 3 ronden. Op vijf ronden staan de Belgen Otto Vergaerde en Jules Hesters (109 punten). De rest van het pak volgt op negen of meerdere ronden.

 7. 07 uur 51. Lotte Kopecky wint puntenkoers. Voor het eerst deze week draaiden de vrouwen rondjes op de piste in Gent. Lotte Kopecky loste klokslag middernacht alle verwachtingen in en toonde zich in de puntenkoers de beste van het pak. De wereldkampioene haalde 68 punten, Shari Bossuyt legde beslag op de tweede plaats met 44 punten, de Nederlandse Marit Raaijmakers werd derde met 32 punten. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Lotte Kopecky wint puntenkoers

  Voor het eerst deze week draaiden de vrouwen rondjes op de piste in Gent. Lotte Kopecky loste klokslag middernacht alle verwachtingen in en toonde zich in de puntenkoers de beste van het pak. De wereldkampioene haalde 68 punten, Shari Bossuyt legde beslag op de tweede plaats met 44 punten, de Nederlandse Marit Raaijmakers werd derde met 32 punten.

 8. 20-11-2021.

 9. 23 uur 17. De Ketele en Ghys winnen eerste ploegkoers van de avond. Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen staan na de eerste ploegkoers van de derde avond op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent. De wereldkampioenen hebben 247 punten achter hun naam staan. In dezelfde ronde staan Kenny De Ketele en Robby Ghys, met 10 punten minder dan de Denen. In de Memorial Patrick Sercu, een ploegkoers over één uur, werd er opnieuw spektakel geleverd. Vier teams, Mørkøv/Hansen, De Ketele/Ghys, De Buyst/Kluge en Keisse/Cavendish, mochten dit nummer in dezelfde ronde aanvatten. Van bij de start zat het spel meteen op de wagen. Op 30 ronden van het einde trokken De Ketele en Ghys opnieuw in de aanval. De Deense wereldkampioenen counterden. Zij slaagden er in de laatste twee ronden alsnog in een ronde terug te nemen op De Ketele/Ghys. Deze laatsten behaalden wel de zege en de bijhorende 20 punten. In de stand blijven ze zo de Denen netjes in het vizier houden. De Buyst en Kluge lijken af te stevenen op de resterende podiumplaats. .

  De Ketele en Ghys winnen eerste ploegkoers van de avond

  Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen staan na de eerste ploegkoers van de derde avond op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent. De wereldkampioenen hebben 247 punten achter hun naam staan. In dezelfde ronde staan Kenny De Ketele en Robby Ghys, met 10 punten minder dan de Denen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In de Memorial Patrick Sercu, een ploegkoers over één uur, werd er opnieuw spektakel geleverd. Vier teams, Mørkøv/Hansen, De Ketele/Ghys, De Buyst/Kluge en Keisse/Cavendish, mochten dit nummer in dezelfde ronde aanvatten. Van bij de start zat het spel meteen op de wagen. Op 30 ronden van het einde trokken De Ketele en Ghys opnieuw in de aanval. De Deense wereldkampioenen counterden. Zij slaagden er in de laatste twee ronden alsnog in een ronde terug te nemen op De Ketele/Ghys. Deze laatsten behaalden wel de zege en de bijhorende 20 punten. In de stand blijven ze zo de Denen netjes in het vizier houden. De Buyst en Kluge lijken af te stevenen op de resterende podiumplaats.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 10. 23 uur . Zieke Rickaert verlaat Kuipke. Iets over halfweg tijdens de eerste ploegkoers van de avond heeft Jonas Rickaert, teamgenoot van Silvan Dillier, de piste moeten verlaten. De renner voelde zich ziek. Rickaert wordt de rest van de avond geneutraliseerd. Dillier zal de individuele nummers die nog moeten gereden worden afwerken. Eerder op de avond zetten Rickaert en Dillier nog de ploegafvalling naar hun hand. .

  Zieke Rickaert verlaat Kuipke

  Iets over halfweg tijdens de eerste ploegkoers van de avond heeft Jonas Rickaert, teamgenoot van Silvan Dillier, de piste moeten verlaten. De renner voelde zich ziek.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Rickaert wordt de rest van de avond geneutraliseerd. Dillier zal de individuele nummers die nog moeten gereden worden afwerken. Eerder op de avond zetten Rickaert en Dillier nog de ploegafvalling naar hun hand.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 11. 06 uur 17. Deense wereldkampioen behouden koppositie. Michael Morkov en Lasse Norman Hansen hebben de derde nacht van de 80e Zesdaagse van Gent afgesloten als leiders. De Deense wereldkampioenen pakten een bonusronde dankzij hun 212 punten. Twee duo's volgen in dezelfde ronde: Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge (156 punten) en Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (145 punten). Kenny De Ketele en Robbe Ghys moeten dus al een ronde goedmaken, maar met hun puntentotaal van 187 is ook voor hen een bonusronde in zicht. .

  Deense wereldkampioen behouden koppositie

  Michael Morkov en Lasse Norman Hansen hebben de derde nacht van de 80e Zesdaagse van Gent afgesloten als leiders. De Deense wereldkampioenen pakten een bonusronde dankzij hun 212 punten.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Twee duo’s volgen in dezelfde ronde: Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge (156 punten) en Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (145 punten). Kenny De Ketele en Robbe Ghys moeten dus al een ronde goedmaken, maar met hun puntentotaal van 187 is ook voor hen een bonusronde in zicht.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 12. 06 uur 15. Tuur Dens heeft zieke partner. Geen Marc Hester op de derde avond van de 80e Zesdaagse van Gent. De 36-jarige Deen is ziek. Hester vormt in 't Kuipke een team met de 21-jarige Tuur Dens. Dit koppel, dat laatste staat, wordt nu geneutraliseerd. Dens moet wel de individuele nummers afwerken op de derde avond.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Tuur Dens heeft zieke partner

  Geen Marc Hester op de derde avond van de 80e Zesdaagse van Gent. De 36-jarige Deen is ziek. Hester vormt in ’t Kuipke een team met de 21-jarige Tuur Dens. Dit koppel, dat laatste staat, wordt nu geneutraliseerd. Dens moet wel de individuele nummers afwerken op de derde avond. 

","textStripped":"De Deense favorieten Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen blijven als leiders rondrijden. De wereldkampioenen sprokkelden 263 punten, maar de Belgische titelverdedigers Kenny De Ketele en Robbe Ghys zijn niet veraf met 252 punten. Er is nog 1 ander team in dezelfde ronde: Jasper De Buyst met zijn Duitse Lotto-ploegmaat Roger Kluge (204 punten). Iljo Keisse en Mark Cavendish verloren wat ronden: ze tellen 178 punten, maar wel al op 3 ronden. Op vijf ronden staan de Belgen Otto Vergaerde en Jules Hesters (109 punten). De rest van het pak volgt op negen of meerdere ronden.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2234091","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637391360000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461851491959033860"},{"eventId":"2234090","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637391300000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461851099451826181"},{"eventId":"2234089","title":"Lotte Kopecky wint puntenkoers","source":"","time":"??+?","eventTime":1637391060000,"text":"

Voor het eerst deze week draaiden de vrouwen rondjes op de piste in Gent. Lotte Kopecky loste klokslag middernacht alle verwachtingen in en toonde zich in de puntenkoers de beste van het pak. De wereldkampioene haalde 68 punten, Shari Bossuyt legde beslag op de tweede plaats met 44 punten, de Nederlandse Marit Raaijmakers werd derde met 32 punten. ","textStripped":"Voor het eerst deze week draaiden de vrouwen rondjes op de piste in Gent. Lotte Kopecky loste klokslag middernacht alle verwachtingen in en toonde zich in de puntenkoers de beste van het pak. De wereldkampioene haalde 68 punten, Shari Bossuyt legde beslag op de tweede plaats met 44 punten, de Nederlandse Marit Raaijmakers werd derde met 32 punten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2234088","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637391000000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461832045890617344"},{"eventId":"2234087","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637390580000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461829990538960903"},{"eventId":"2233999","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637360280000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461822760452243461"},{"eventId":"2233998","title":"De Ketele en Ghys winnen eerste ploegkoers van de avond","source":"","time":"??+?","eventTime":1637360220000,"text":"

Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen staan na de eerste ploegkoers van de derde avond op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent. De wereldkampioenen hebben 247 punten achter hun naam staan. In dezelfde ronde staan Kenny De Ketele en Robby Ghys, met 10 punten minder dan de Denen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In de Memorial Patrick Sercu, een ploegkoers over één uur, werd er opnieuw spektakel geleverd. Vier teams, Mørkøv/Hansen, De Ketele/Ghys, De Buyst/Kluge en Keisse/Cavendish, mochten dit nummer in dezelfde ronde aanvatten. Van bij de start zat het spel meteen op de wagen. Op 30 ronden van het einde trokken De Ketele en Ghys opnieuw in de aanval. De Deense wereldkampioenen counterden. Zij slaagden er in de laatste twee ronden alsnog in een ronde terug te nemen op De Ketele/Ghys. Deze laatsten behaalden wel de zege en de bijhorende 20 punten. In de stand blijven ze zo de Denen netjes in het vizier houden. De Buyst en Kluge lijken af te stevenen op de resterende podiumplaats. ","textStripped":"Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen staan na de eerste ploegkoers van de derde avond op kop van het klassement in de Zesdaagse van Gent. De wereldkampioenen hebben 247 punten achter hun naam staan. In dezelfde ronde staan Kenny De Ketele en Robby Ghys, met 10 punten minder dan de Denen. In de Memorial Patrick Sercu, een ploegkoers over één uur, werd er opnieuw spektakel geleverd. Vier teams, Mørkøv/Hansen, De Ketele/Ghys, De Buyst/Kluge en Keisse/Cavendish, mochten dit nummer in dezelfde ronde aanvatten. Van bij de start zat het spel meteen op de wagen. Op 30 ronden van het einde trokken De Ketele en Ghys opnieuw in de aanval. De Deense wereldkampioenen counterden. Zij slaagden er in de laatste twee ronden alsnog in een ronde terug te nemen op De Ketele/Ghys. Deze laatsten behaalden wel de zege en de bijhorende 20 punten. In de stand blijven ze zo de Denen netjes in het vizier houden. De Buyst en Kluge lijken af te stevenen op de resterende podiumplaats.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2234000","title":"Zieke Rickaert verlaat Kuipke","source":"","time":"??+?","eventTime":1637359200000,"text":"

Iets over halfweg tijdens de eerste ploegkoers van de avond heeft Jonas Rickaert, teamgenoot van Silvan Dillier, de piste moeten verlaten. De renner voelde zich ziek.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Rickaert wordt de rest van de avond geneutraliseerd. Dillier zal de individuele nummers die nog moeten gereden worden afwerken. Eerder op de avond zetten Rickaert en Dillier nog de ploegafvalling naar hun hand. ","textStripped":"Iets over halfweg tijdens de eerste ploegkoers van de avond heeft Jonas Rickaert, teamgenoot van Silvan Dillier, de piste moeten verlaten. De renner voelde zich ziek. Rickaert wordt de rest van de avond geneutraliseerd. Dillier zal de individuele nummers die nog moeten gereden worden afwerken. Eerder op de avond zetten Rickaert en Dillier nog de ploegafvalling naar hun hand.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2230980","title":"Deense wereldkampioen behouden koppositie","source":"","time":"??+?","eventTime":1637299057552,"text":"

Michael Morkov en Lasse Norman Hansen hebben de derde nacht van de 80e Zesdaagse van Gent afgesloten als leiders. De Deense wereldkampioenen pakten een bonusronde dankzij hun 212 punten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Twee duo's volgen in dezelfde ronde: Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge (156 punten) en Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (145 punten). Kenny De Ketele en Robbe Ghys moeten dus al een ronde goedmaken, maar met hun puntentotaal van 187 is ook voor hen een bonusronde in zicht.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Michael Morkov en Lasse Norman Hansen hebben de derde nacht van de 80e Zesdaagse van Gent afgesloten als leiders. De Deense wereldkampioenen pakten een bonusronde dankzij hun 212 punten. Twee duo's volgen in dezelfde ronde: Jasper De Buyst met de Duitser Roger Kluge (156 punten) en Iljo Keisse met de Brit Mark Cavendish (145 punten). Kenny De Ketele en Robbe Ghys moeten dus al een ronde goedmaken, maar met hun puntentotaal van 187 is ook voor hen een bonusronde in zicht.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2230979","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637299016717,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461482838059061251"},{"eventId":"2230978","title":"Tuur Dens heeft zieke partner","source":"","time":"??+?","eventTime":1637298946180,"text":"

Geen Marc Hester op de derde avond van de 80e Zesdaagse van Gent. De 36-jarige Deen is ziek. Hester vormt in 't Kuipke een team met de 21-jarige Tuur Dens. Dit koppel, dat laatste staat, wordt nu geneutraliseerd. Dens moet wel de individuele nummers afwerken op de derde avond.  ","textStripped":"Geen Marc Hester op de derde avond van de 80e Zesdaagse van Gent. De 36-jarige Deen is ziek. Hester vormt in 't Kuipke een team met de 21-jarige Tuur Dens. Dit koppel, dat laatste staat, wordt nu geneutraliseerd. Dens moet wel de individuele nummers afwerken op de derde avond.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2230977","title":"Iljo Keisse verzorgt de show:","source":"","time":"??+?","eventTime":1637298920778,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461461910587592719"},{"eventId":"2230962","title":"Kluge/De Buyst winnen de eerste ploegkoers van de avond","source":"","time":"??+?","eventTime":1637270730199,"text":"

De eerste ploegkoers van de avond heeft niet teleurgesteld. De Ketele en Ghys staken als eerste een hand uit naar de zege met een extra bonusronde, maar ze werden meteen gecounterd door de duo's Mørkøv/Hansen en Kluge/De Buyst. De tandem Keisse/Cavendish leek de dupe te worden van dit alles, maar met een late uitval konden ze het toch nog rechtzetten. Uiteindelijk won De Buyst nipt de eindsprint om de zege en de 20 punten. Zo krijgen we 4 duo's die nog in dezelfde ronde rijden, waarbij Mørkøv/Hansen het voordeel hebben van meer punten verzameld te hebben.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De eerste ploegkoers van de avond heeft niet teleurgesteld. De Ketele en Ghys staken als eerste een hand uit naar de zege met een extra bonusronde, maar ze werden meteen gecounterd door de duo's Mørkøv/Hansen en Kluge/De Buyst. De tandem Keisse/Cavendish leek de dupe te worden van dit alles, maar met een late uitval konden ze het toch nog rechtzetten. Uiteindelijk won De Buyst nipt de eindsprint om de zege en de 20 punten. Zo krijgen we 4 duo's die nog in dezelfde ronde rijden, waarbij Mørkøv/Hansen het voordeel hebben van meer punten verzameld te hebben.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2230964","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637270640000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461447364888121345"},{"eventId":"2230963","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637269920000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461429226414956556"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/otto-vergaerde-over-nieuwe-ploeg-trek-segafredo-extra-stap-zetten-in-een-grote-ronde~1637239425617/","teaser":{"externalId":"1637239425617","title":"Otto Vergaerde over nieuwe ploeg Trek-Segafredo: "Extra stap zetten in een grote ronde"","description":"Otto Vergaerde (27) heeft zijn plekje in het peloton gevonden. "Ik ben een echte helper", zegt de aanwinst van Trek-Segafredo tijdens de Zesdaagse van Gent, waar hij zijn pistecapaciteiten nog eens aanboort. "Ik ben misschien wel goed genoeg voor de piste, maar ik ben niet snel genoeg."","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/11/18/otto-vergaerde-over-nieuwe-ploeg-trek-segafredo-extra-stap-zetten-in-een-grote-ronde~1637239425617/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/11/17/9bf77fb4-47f9-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","title":"Lotto Gentse Zesdaagse"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","title":"zesdaagses"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/t/trek-segafredo","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/ploegen/t/trek-segafredo","title":"Trek - Segafredo","description":"498554"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/vergaerde-otto","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/spelers/v/vergaerde-otto","title":"Otto Vergaerde","description":"466"}]},"eventId":"2230859","source":"","time":"??+?","eventTime":1637241826188,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2230858","title":"Deens koppel Morkov/Hansen leidt na dag 2 in de Gentse Zesdaagse","time":"??+?","eventTime":1637239772033,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-da4c1ab2-2cbf-4bf3-84c0-d6a100e8dddc","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"Deens koppel Morkov/Hansen leidt na dag 2 in de Gentse Zesdaagse","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/18/e60dc5a0-486d-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-78b01383-e2fc-40ee-845f-7f75524d3ce3"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/jonas-rickaert-over-idool-michael-morkov-ik-kijk-naar-zijn-lead-outs~1637225917449/","teaser":{"externalId":"1637225917449","title":"Jonas Rickaert over "idool" Michael Mørkøv: "Ik kijk naar zijn lead-outs"","description":"Mocht er een verkiezing voor beste lead-out in het peloton georganiseerd worden, dan zou Michael Mørkøv (36) de stemming wellicht domineren. Maar met de Deen als voorbeeld is ook Jonas Rickaert (27) uitgegroeid tot een sprintloods om van te dromen. Met dank aan zijn vorming op de piste. "Zoek via de piste de weg op", raadt hij aan.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/11/18/jonas-rickaert-over-idool-michael-morkov-ik-kijk-naar-zijn-lead-outs~1637225917449/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/09/04/6486f410-0d60-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/baanwielrennen","id":"functional:sporza/sports/baanwielrennen","title":"baanwielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","title":"Lotto Gentse Zesdaagse"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","title":"zesdaagses"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","title":"baanwielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]},"eventId":"2230857","source":"","time":"??+?","eventTime":1637239525064,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/morkov-hansen-de-onklopbare-tandem-we-vangen-elkaars-zwaktes-goed-op~1637223495770/","teaser":{"externalId":"1637223495770","title":"Mørkøv/Hansen, de onklopbare tandem? "We vangen elkaars zwaktes goed op"","description":"Of ze in Gent zullen winnen, staat nog lang niet vast, maar Michael Mørkøv (36) en Lasse Norman Hansen (29) zijn wellicht het sterkste koppel in het baanwielrennen. De Denen wonnen goud in Tokio, werden wereldkampioen en willen nu ook in Gent uitblinken. "Maar de thuisrijders hebben een voordeel", zeggen ze in koor.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/11/18/morkov-hansen-de-onklopbare-tandem-we-vangen-elkaars-zwaktes~1637223495770/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/11/18/c0462ec8-4849-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/baanwielrennen","id":"functional:sporza/sports/baanwielrennen","title":"baanwielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","title":"Lotto Gentse Zesdaagse"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","title":"zesdaagses"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","title":"baanwielrennen"}]},"eventId":"2230856","source":"","time":"??+?","eventTime":1637239511249,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2230381","title":"Mørkøv en Hansen zijn onoverwinnelijk. Wat is hun geheim?","time":"??+?","eventTime":1637222251575,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-84ddc7bb-0dec-4489-b89e-3176ccba3a02","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"morkov_hansen_6D_gent_ONL_211118","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/18/1eba9446-4845-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-5984d29c-9e6f-4a0f-bab3-b3c64e48269f"},{"eventId":"2230380","title":"Denen sluiten nacht 2 op kop af","source":"","time":"??+?","eventTime":1637215578423,"text":"

Ze deden een haasje-over met Kenny De Ketele en Robbe Ghys, die de eerste ploegkoers van de avond wonnen. De Denen Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen gingen erover in de tijdrit van 500 meter, de voorlaatste race, en liepen nog wat verder weg in de tweede ploegkoers. Die werd gewonnen door Fabio Van Den Bossche en Vincent Hoppezak, het jonge Belgisch-Nederlandse duo. De Denen tellen 147 punten, De Ketele en Ghys volgen als enige team nog in dezelfde ronde met 132 punten. ","textStripped":"Ze deden een haasje-over met Kenny De Ketele en Robbe Ghys, die de eerste ploegkoers van de avond wonnen. De Denen Michael Mørkøv en Lasse Norman Hansen gingen erover in de tijdrit van 500 meter, de voorlaatste race, en liepen nog wat verder weg in de tweede ploegkoers. Die werd gewonnen door Fabio Van Den Bossche en Vincent Hoppezak, het jonge Belgisch-Nederlandse duo. De Denen tellen 147 punten, De Ketele en Ghys volgen als enige team nog in dezelfde ronde met 132 punten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2230379","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637215495011,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461121496114417665"},{"eventId":"2230378","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637215492378,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461120939744190464"},{"eventId":"2229889","title":"Jonas Rickaert: "Ik ben de eerste om te vragen om hier te mogen starten"","time":"??+?","eventTime":1637189657659,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-f1808bf8-e3de-44e9-8022-fd4a3212f175","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"ONL_211117_zesdaagse-rickaert-leadout","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/17/5faaa3c0-47f9-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-971f193c-ec17-4661-87ca-ae5beba2b873"},{"eventId":"2229888","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637189543663,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461106686631067654"},{"eventId":"2229887","title":"Otto Vergaerde over transfer naar Trek-Segafredo: "Volgend jaar een grote ronde"","time":"??+?","eventTime":1637189120553,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-1c876767-79db-4b85-a17b-5dd2fcc125bb","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"ONL_211117_Zesdaagse-Vergaerde-transfer-Trek","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/17/19e93cce-47f8-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-074c33bc-d3d8-4b49-a3f9-78ff76bc69d5"},{"eventId":"2229870","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637187459363,"text":"

De G-Sporters konden zich op woensdag eveneens aan het publiek van 't Kuipke laten zien. Dit in de nummers tijdrit over 500 meter, tijdrit over 10 ronden en een achtervolging over 2500 meter.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De tijdrit over 500 meter ging naar de Brit Blaine Hunt voor Niels Verschaeren en de Brit Louis Rolfe. De tijdrit over 10 ronden werd gewonnen door de tandem Griet Hoet/Anneleen Monsieur. Zij lieten onder andere Niels Verschaeren en de Brit Blaine Hunt achter zich. Als sluitstuk volgde een achtervolging over 2.500 meter. Ewoud Vromant nam daarin de maat van de Brit Louis Rolfe. ","textStripped":"De G-Sporters konden zich op woensdag eveneens aan het publiek van 't Kuipke laten zien. Dit in de nummers tijdrit over 500 meter, tijdrit over 10 ronden en een achtervolging over 2500 meter. De tijdrit over 500 meter ging naar de Brit Blaine Hunt voor Niels Verschaeren en de Brit Louis Rolfe. De tijdrit over 10 ronden werd gewonnen door de tandem Griet Hoet/Anneleen Monsieur. Zij lieten onder andere Niels Verschaeren en de Brit Blaine Hunt achter zich. Als sluitstuk volgde een achtervolging over 2.500 meter. Ewoud Vromant nam daarin de maat van de Brit Louis Rolfe.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2229822","title":"De Ketele en Ghys winnen eerste ploegkoers","source":"","time":"??+?","eventTime":1637184343104,"text":"

De afscheiding zet zich voort: Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben een spannende ploegkoers gewonnen voor Michael Morkov en Lasse Norman Hansen. Onze landgenoten pakten samen met de Denen ook een bonusronde tegenover de concurrentie. In de stand staan de Denen op 1, maar het verschil met de titelverdedigers bedraagt amper 6 punten. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De afscheiding zet zich voort: Kenny De Ketele en Robbe Ghys hebben een spannende ploegkoers gewonnen voor Michael Morkov en Lasse Norman Hansen. Onze landgenoten pakten samen met de Denen ook een bonusronde tegenover de concurrentie. In de stand staan de Denen op 1, maar het verschil met de titelverdedigers bedraagt amper 6 punten.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2229823","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637184336434,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461086493024432145"},{"eventId":"2229811","title":"Denen aan de leiding","source":"","time":"??+?","eventTime":1637181287415,"text":"

In Gent maken ze zich klaar voor de eerste jacht van de avond. De leiding is in handen van Morkov en Hansen, die dankzij hun gesprokkel als eerste de kaap van 100 punten hebben gerond en dus een bonusronde hebben ontvangen.  ","textStripped":"In Gent maken ze zich klaar voor de eerste jacht van de avond. De leiding is in handen van Morkov en Hansen, die dankzij hun gesprokkel als eerste de kaap van 100 punten hebben gerond en dus een bonusronde hebben ontvangen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2229808","time":"??+?","eventTime":1637180690247,"text":"Iedere aanwezige moet een Covid Safe Ticket kunnen voorleggen en wij legden sinds gisteren al bijkomend een mondmaskerplicht op. Alles is heel goed verlopen op de openingsavond. Ik heb de indruk dat de mensen deze maatregelen er graag bij nemen, als al de rest er kan zijn zoals het is. Ik hoor nu ook dat men deze lijn verder doortrekt naar voetbalwedstrijden. In feite namen wij al de maatregelen die binnenkort van kracht worden. Gelukkig maar. Anders moesten we dat zaterdag al bijschaven en dat zou wellicht problemen opgeleverd hebben.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Organisator Gert Van Goolen na de beslissingen van het Overlegcomité"},{"eventId":"2229807","title":"De kleppers dagen elkaar uit tijdens de eerste nummers op dag 2.","source":"","time":"??+?","eventTime":1637180642296,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1461066734975266823"},{"eventId":"2229705","title":"Europese kampioenen veranderen het geweer van schouder: "Pieken naar nevennummers"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637172117185,"text":"

De Nederlanders Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik mochten zich voor de start van de Gentse zesdaagse tot de topfavorieten rekenen, maar op de eerste avond liep het al fout voor de Europese kampioenen. Ze staan al op vijf ronden en kunnen een kruis maken over hun winstkansen in 't Kuipke.

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Ik ben mezelf tijdens die eerste avond ongelooflijk hard tegen gekomen. Daar baal ik enorm van. Ik wou hier echt presteren en me laten zien in Gent", sakkert Van Schip. "In de Zesdaagse van Kopenhagen (waar ze derde werden) liep het wel goed. Daar hebben Havik en ik laten zien dat we waardige Europese kampioenen zijn."

De piste in Kopenhagen is 250 meter lang, die in 't Kuipke slechts 166 meter. "Daar wil ik me niet achter wegsteken. Je moet ook je ding kunnen doen op een kortere piste en dat lukte mij dinsdag dus niet. Misschien is de periode tussen het einde in Denemarken en de start in Gent wat te kort. De tijd om te recupereren tussen die evenementen is wellicht te klein. En het was hier in Gent vanaf dag één oorlog."

Advertisement. Scroll to continue reading.

Met vijf ronden achterstand kunnen de Europese kampioenen geen rol van betekenis meer spelen voor de eindzege. "Wij moeten nu omschakelen naar een andere strategie. Wij zijn naar hier gekomen om te laten zien dat wij heel snel kunnen fietsen en dat zullen we zeker doen. We moeten de wonden likken en pieken naar de nevennummers in Gent. En werken naar de Zesdaagse van Rotterdam die er binnenkort zit aan te komen. Daar willen we opnieuw knallen." ","textStripped":"De Nederlanders Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik mochten zich voor de start van de Gentse zesdaagse tot de topfavorieten rekenen, maar op de eerste avond liep het al fout voor de Europese kampioenen. Ze staan al op vijf ronden en kunnen een kruis maken over hun winstkansen in 't Kuipke. "Ik ben mezelf tijdens die eerste avond ongelooflijk hard tegen gekomen. Daar baal ik enorm van. Ik wou hier echt presteren en me laten zien in Gent", sakkert Van Schip. "In de Zesdaagse van Kopenhagen (waar ze derde werden) liep het wel goed. Daar hebben Havik en ik laten zien dat we waardige Europese kampioenen zijn." De piste in Kopenhagen is 250 meter lang, die in 't Kuipke slechts 166 meter. "Daar wil ik me niet achter wegsteken. Je moet ook je ding kunnen doen op een kortere piste en dat lukte mij dinsdag dus niet. Misschien is de periode tussen het einde in Denemarken en de start in Gent wat te kort. De tijd om te recupereren tussen die evenementen is wellicht te klein. En het was hier in Gent vanaf dag één oorlog." Met vijf ronden achterstand kunnen de Europese kampioenen geen rol van betekenis meer spelen voor de eindzege. "Wij moeten nu omschakelen naar een andere strategie. Wij zijn naar hier gekomen om te laten zien dat wij heel snel kunnen fietsen en dat zullen we zeker doen. We moeten de wonden likken en pieken naar de nevennummers in Gent. En werken naar de Zesdaagse van Rotterdam die er binnenkort zit aan te komen. Daar willen we opnieuw knallen."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2229695","title":"Eerste avond van de Gentse Zesdaagse verloopt coronaproof: "Ik mis het binnenplein"","time":"??+?","eventTime":1637155867474,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-2c84ca72-781f-456c-83bb-d30ffd98da9e","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"Eerste avond van de Gentse Zesdaagse verloopt coronaproof: Ik mis het binnenplein","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/17/12201ed9-47aa-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-b3582d4d-77f4-475c-a390-cb2383b5d70e"},{"eventId":"2229388","time":"??+?","eventTime":1637134800157,"text":"Normaal gezien staan de mensen schouder tegen schouder, nu stonden ze in groepjes te kijken. Gezellig én verantwoord.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Jasper De Buyst"},{"eventId":"2229411","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637134020000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/11/17/65715123-477a-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"Jasper De Buyst in actie.","altTag":""},{"eventId":"2229387","title":"De Buyst: "Gunstige koerssituatie voor ons"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637133900000,"text":"

Jasper De Buyst had niet zijn beste dag, toch staat hij aan de leiding met zijn Lotto-kompaan Roger Kluge. "Omdat we optimaal gebruik hebben gemaakt van de koerssituatie. Die was gunstig voor ons", legt hij uit.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Het Belgisch-Duitse duo leidt met een ronde voorsprong, niet op punten. "Wij voelen ons nog niet top. De Ketele-Ghys en Morkov-Hansen rijden sterker rond. Zij gingen er in elk nummer vol voor, wij hebben onze wedstrijden uitgekozen", legt De Buyst uit.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De toeschouwers waren er, zij moesten wel rekening houden met de omstandigheden. "Het was anders, maar het viel goed mee. Ze amuseren zich heb ik de indruk."

Advertisement. Scroll to continue reading.

"Het zag er ook oké uit. Normaal gezien staan de mensen schouder tegen schouder, nu stonden ze in groepjes te kijken. Gezellig én verantwoord. Hopelijk kan dat zo blijven", besluit de leider.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Jasper De Buyst had niet zijn beste dag, toch staat hij aan de leiding met zijn Lotto-kompaan Roger Kluge. "Omdat we optimaal gebruik hebben gemaakt van de koerssituatie. Die was gunstig voor ons", legt hij uit. Het Belgisch-Duitse duo leidt met een ronde voorsprong, niet op punten. "Wij voelen ons nog niet top. De Ketele-Ghys en Morkov-Hansen rijden sterker rond. Zij gingen er in elk nummer vol voor, wij hebben onze wedstrijden uitgekozen", legt De Buyst uit. De toeschouwers waren er, zij moesten wel rekening houden met de omstandigheden. "Het was anders, maar het viel goed mee. Ze amuseren zich heb ik de indruk." "Het zag er ook oké uit. Normaal gezien staan de mensen schouder tegen schouder, nu stonden ze in groepjes te kijken. Gezellig én verantwoord. Hopelijk kan dat zo blijven", besluit de leider.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2229385","title":"Leider Jasper De Buyst: "Hebben onze nummers uitgekozen"","time":"??+?","eventTime":1637133777373,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-b923d741-3623-4dab-856c-1c58386bebde","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"AROK jasper de buyst","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/17/a39b636c-4778-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-84a2921b-9a5c-458f-997e-98e4ea021207"},{"eventId":"2229381","title":"De Buyst en Kluge aan de leiding","source":"","time":"??+?","eventTime":1637109300000,"text":"

Jasper De Buyst en de Duitser Roger Kluge staan op kop na de openingsavond in de Gentse Zesdaagse. Het duo telt niet de meeste punten (41), maar heeft wel een bonusronde ten opzichte van de concurrentie. Vijf koppels volgen op één ronde. Van dat kwintet hebben Kenny De Ketele en Robbe Ghys na de 1e avond de beste papieren. ","textStripped":"Jasper De Buyst en de Duitser Roger Kluge staan op kop na de openingsavond in de Gentse Zesdaagse. Het duo telt niet de meeste punten (41), maar heeft wel een bonusronde ten opzichte van de concurrentie. Vijf koppels volgen op één ronde. Van dat kwintet hebben Kenny De Ketele en Robbe Ghys na de 1e avond de beste papieren.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2229386","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637109180000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1460761500231122952"},{"eventId":"2229379","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637109000000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1460761003403137025"},{"eventId":"2229378","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637107980000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1460759624957800459"},{"eventId":"2229377","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637104920000,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1460749569264914432"},{"eventId":"2229311","title":"Iljo Keisse: "Mark Cavendish heeft schrik voor de baanronde na valpartij in vorige editie"","time":"??+?","eventTime":1637103944604,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-d20a19f6-2386-42f5-a560-f1a5a5653c16","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"BIS reactie keisse","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/17/91314e90-4731-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-e1039e9a-0cf4-4895-a3bb-09b70ea1f27a"},{"eventId":"2229310","time":"??+?","eventTime":1637103508816,"text":"Ik ben vrij tevreden na de eerste ploegkoers. Het ging beter dan vorige week in Kopenhagen. Er is nog niets verloren en als mijn "moteurke" aanslaat...","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Iljo Keisse"},{"eventId":"2229309","title":"Kenny De Ketele: "Wij mogen onszelf niet voorbijrijden"","time":"??+?","eventTime":1637103269392,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-7dd2df3f-1188-4c72-808c-2ae70cd96fc8","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"reactie de ketele","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/16/3ef8fc9f-4730-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-abb019ce-af2d-4992-bcaa-d5d0cc1e49ca"},{"eventId":"2229308","time":"??+?","eventTime":1637103178683,"text":"We zijn alert, we sprokkelen punten en we komen voorlopig niet in de problemen. Ik zie veel fouten, maar bij Robbe en mezelf gaat het vanzelf en dat is leuk. We hebben hier jaren in geïnvesteerd en plukken er de vruchten van. De concurrentie? Na 1 jacht kun je nog niet te veel zeggen, maar Jonas Rickaert en Silvan Dillier hebben me wel verrast. ","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Kenny De Ketele"},{"eventId":"2229307","title":"Iljo Keisse sprokkelt puntjes in de dernyrace.","source":"","time":"??+?","eventTime":1637102857735,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1460740334946820101"},{"eventId":"2229054","title":"Wereldkampioenen winnen ploegkoers","source":"","time":"??+?","eventTime":1637098122316,"text":"

De Deense tandem Morkov/Hansen heeft zijn visitekaartje afgegeven in de eerste ploegkoers van deze zesdaagse. De wereld- en olympische kampioenen klopten De Ketele en Ghys. Zij zijn wel de eerste leiders. 4 koppels staan in dezelfde ronde, Keisse en Cavendish volgen op 1 lap.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Deense tandem Morkov/Hansen heeft zijn visitekaartje afgegeven in de eerste ploegkoers van deze zesdaagse. De wereld- en olympische kampioenen klopten De Ketele en Ghys. Zij zijn wel de eerste leiders. 4 koppels staan in dezelfde ronde, Keisse en Cavendish volgen op 1 lap.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2229033","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637098119187,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1460722017641156619"},{"eventId":"2228413","title":"De Ketele en Ghys nemen de koppositie","source":"","time":"??+?","eventTime":1637093906620,"text":"

De kop is eraf, de eerste nummers zijn achter de rug. Na de dubbele puntenkoers en de ploegafvalling staan Kenny De Ketele en Robbe Ghys aan de leiding. De verschillen in punten zijn uiteraard nog piepklein. Na de twee ploegkoersen van vanavond zal er al iets meer duidelijkheid zijn.  ","textStripped":"De kop is eraf, de eerste nummers zijn achter de rug. Na de dubbele puntenkoers en de ploegafvalling staan Kenny De Ketele en Robbe Ghys aan de leiding. De verschillen in punten zijn uiteraard nog piepklein. Na de twee ploegkoersen van vanavond zal er al iets meer duidelijkheid zijn.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2228292","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637092667302,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/11/16/4167e3d3-4717-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2228293","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637092560000,"type":"IMAGE","sport":"GENERIC","url":"//images.vrt.be/orig/2021/11/16/414d7e02-4717-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2227843","title":"Zesdaagse van Gent gaat van start met verstrengde coronamaatregelen","time":"??+?","eventTime":1637090143632,"type":"VIDEO","sport":"GENERIC","videoId":"vid-895992b7-4f7b-469e-be6b-8185c050f00e","publicationId":"pbs-pub-55b55686-e2e5-4a6d-b681-e5f67a801071","assetName":"Zesdaagse van Gent gaat van start met verstrengde coronaregels","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/11/16/73ae472e-4711-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/baanwielrennen/2021-11/zesdaagse-gent-2021/jcr:content/par-body/timeline/video-bca3a2a4-14e3-4697-adc5-9a125f49bf56"},{"eventId":"2226356","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1637082246015,"text":"

In Gent zijn de coronamaatregelen voor de Zesdaagse aangescherpt. De traditionele sfeer op het middenplein zal misschien wat ontbreken aangezien er geen drankje mag genuttigd worden in de zaal. Kenny De Ketele: "Uiteindelijk mogen we niet vergeten dat de Zesdaagse van Gent een sportevenement is. Ik weet dat velen komen voor de ambiance. Bij deze wil ik hen vriendelijk uitnodigen toch af te komen en te kijken hoe er gestreden wordt op de piste." "De laatste edities verliepen bijzonder spannend. Iedere sportliefhebber moet dit toch kunnen appreciëren? Ga tussendoor eens een pintje drinken, maar laat dit jaar de sport primeren." "Vergeet niet dat er vorig jaar niets was. Als die maatregelen ervoor zorgen dat wij kunnen sporten en ons ding kunnen doen, is dat schitterend. Kom toch maar netjes genieten in 't Kuipke. Het zal sowieso de moeite zijn."

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In Gent zijn de coronamaatregelen voor de Zesdaagse aangescherpt. De traditionele sfeer op het middenplein zal misschien wat ontbreken aangezien er geen drankje mag genuttigd worden in de zaal. Kenny De Ketele: "Uiteindelijk mogen we niet vergeten dat de Zesdaagse van Gent een sportevenement is. Ik weet dat velen komen voor de ambiance. Bij deze wil ik hen vriendelijk uitnodigen toch af te komen en te kijken hoe er gestreden wordt op de piste." "De laatste edities verliepen bijzonder spannend. Iedere sportliefhebber moet dit toch kunnen appreciëren? Ga tussendoor eens een pintje drinken, maar laat dit jaar de sport primeren." "Vergeet niet dat er vorig jaar niets was. Als die maatregelen ervoor zorgen dat wij kunnen sporten en ons ding kunnen doen, is dat schitterend. Kom toch maar netjes genieten in 't Kuipke. Het zal sowieso de moeite zijn."","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2226355","time":"??+?","eventTime":1637082203275,"text":"Samen met Robbe Ghys ben ik titelverdediger. Ik ben er zeker klaar voor op de speciale baan die in 't Kuipke ligt. Ik verwacht zeer veel tegenstand van de wereldkampioenen, Michael Morkov en Lasse Norman Hansen, en de Europese kampioenen, Yoeri Havik en Jan Willem van Schip. Ik denk dat de eerste avond al veel zal onthullen wie allemaal kans maakt op de eindzege.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Kenny De Ketele rijdt voor de laatste keer in Gent"},{"eventId":"2226354","title":"Lindsay De Vylder haakt op de valreep af","source":"","time":"??+?","eventTime":1637081627340,"text":"

Lindsay De Vylder ziet de Gentse Zesdaagse aan zijn neus voorbijgaan. Hij is ziek en wordt vervangen door de Nederlander Vincent Hoppezak, die nu de partner wordt van Fabio Van den Bossche. Op het EK pakte De Vylder nog zilver met Kenny De Ketele in de ploegkoers. ","textStripped":"Lindsay De Vylder ziet de Gentse Zesdaagse aan zijn neus voorbijgaan. Hij is ziek en wordt vervangen door de Nederlander Vincent Hoppezak, die nu de partner wordt van Fabio Van den Bossche. Op het EK pakte De Vylder nog zilver met Kenny De Ketele in de ploegkoers.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/de-gentse-zesdaagse-jonge-kroonprinsen-koningskoppel-en-een-recordpoging~1636991555589/","teaser":{"externalId":"1636991555589","title":"De Gentse Zesdaagse: jonge kroonprinsen, koningskoppel en een recordpoging","description":"In 't Kuipke wordt vanavond de 80e Gentse Zesdaagse op gang geschoten. Een unieke editie met een deelnemersveld om van te watertanden. Wij bundelden 5 redenen waarom u het pistespektakel op de voet moet volgen deze week.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/11/15/de-gentse-zesdaagse-jonge-kroonprinsen-koningskoppel-en-een-recordpoging~1636991555589/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/11/16/1fe47e38-46d1-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/baanwielrennen","id":"functional:sporza/sports/baanwielrennen","title":"baanwielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","title":"Lotto Gentse Zesdaagse"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","title":"baanwielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]},"eventId":"2226353","source":"","time":"??+?","eventTime":1637081581809,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/coronaregels-op-zesdaagse-gent-worden-strenger-mondmaskers-en-geen-feest-nadien~1636822501694/","teaser":{"externalId":"1636822501694","title":"Coronaregels op Zesdaagse Gent worden strenger: mondmaskers en geen feest nadien","description":"De stijgende coronacijfers hebben hun impact op de Zesdaagse van Gent. De stad Gent verstrengt enkele regels. Mondmaskers worden verplicht in de zaal en het feestje na het sportieve programma wordt geschrapt. "Het sportieve primeert, de sfeer en gezelligheid blijven belangrijk, maar zullen dit jaar met iets meer discipline en gezond verstand gepaard gaan", is te horen bij de stad Gent.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/11/13/coronaregels-op-zesdaagse-gent-worden-strenger-mondmaskers-en-geen-feest-nadien~1636822501694/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2019/11/13/8d556dc0-05ef-11ea-abcc-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/baanwielrennen","id":"functional:sporza/sports/baanwielrennen","title":"baanwielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","title":"Lotto Gentse Zesdaagse"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","title":"baanwielrennen"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]},"eventId":"2224672","source":"","time":"??+?","eventTime":1636967993358,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/zesdaagse-van-gent-heeft-een-deelnemersveld-om-duimen-en-vingers-bij-af-te-likken~1636474081173/","teaser":{"externalId":"1636474081173","title":"Zesdaagse van Gent heeft een deelnemersveld om duimen en vingers bij af te likken","description":"Het Gentse Kuipke zwaait vanaf volgende week dinsdag weer zijn deuren open voor de Zesdaagse van Gent. De startlijst is indrukwekkend. Bekijk hier wie een gooi zal doen naar de prestigieuze overwinning in Gent.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/11/09/zesdaagse-van-gent-heeft-een-deelnemersveld-om-duimen-en-vingers~1636474081173/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/08/07/53b4a19f-f76b-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/baanwielrennen","id":"functional:sporza/sports/baanwielrennen","title":"baanwielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse/GentseZesdaagse","title":"Lotto Gentse Zesdaagse"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen/zesdaagse","title":"zesdaagses"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/baanwielrennen","title":"baanwielrennen"}]},"eventId":"2224670","source":"","time":"??+?","eventTime":1636967835692,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3304189","name":"Zesdaagse Gent 2021","status":"LIVE","startTime":"2021-11-16T10:17:00.000+0100","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3304189"}}},"title":"Zesdaagse van Gent","matchID":"3304189","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1637463840720","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3304189","interval":10}-->

Advertisement. Scroll to continue reading.
Lotto Gentse Zesdaagse baanwielrennen wielrennen zesdaagses
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement