Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Hamilton is winnaar van weekend vol incidenten en verdachtmakingen

Hamilton is winnaar van weekend vol incidenten en verdachtmakingen

BEKIJK: Verslag GP in Brazilië Verstappen meteen naar de leiding Lewis Hamilton heeft zijn zege op het circuit van Interlagos allesbehalve cadeau gekregen. Na een diskwalificatie wegens een onreglementaire achtervleugel was het achtervolgen geblazen voor de titelverdediger. Gisteren in de sprintrace én vandaag in de Grote Prijs.   Omdat Mercedes een nieuwe motor had gemonteerd, moest Hamilton uiteindelijk vanaf plaats 10 beginnen in Sao Paulo.   Na 2 rondes lag de Mercedes al in 5e positie, maar de move uit de beginfase kwam op naam van Max Verstappen te staan. Meteen na de start nam hij polesitter Valtteri Bottas te grazen in de Senna S. De Red Bull leidt. Aanvallen maar Daarna was het wachten tot Lewis Hamilton onder de achtervleugel van Max Verstappen kroop. Halverwege de race lukte het hem.   Na de tweede bandenwissel kon Hamilton zijn eerste aanval plaatsen. Verstappen pareerde door wijd te gaan. Smullen!   De wedstrijdjury moest zich over het duel buigen en oordeelde dat het er fair aan toe ging.   Einde verhaal? Neen, hoor. Max Verstappen blokt Lewis Hamilton af. Verstappen moet zich gewonnen geven Max Verstappen moest alles uit de kast halen in het titanenduel. Op 12 rondes voor het einde was het dan toch raak voor Lewis Hamilton.   Vervolgens etaleerde de Brit zijn snelheid om zo de zege veilig te stellen, nummer 101 in de Formule 1.   Volgend weekend kijken Hamilton en Verstappen mekaar weer in de ogen. Dan staat voor de eerste keer de grand prix van Qatar op het menu. Daarna volgen nog wedstrijden in Saudi-Arabië en Abu Dhabi.   Of hoe het langste Formule 1-seizoen misschien wel het spannendste ooit wordt. Lewis Hamilton heeft flink moeten zwoegen om de grand prix te winnen. uitslag GP in Brazilië 1. Lewis Hamilton (GBr-Mercedes)   2. Max Verstappen (Ned-Red Bull) op 10″496 3. Valtteri Bottas (Fin-Mercedes) 13″576 4. Sergio Pérez (Mex-Red Bull) 39″940 5. Charles Leclerc (Mon-Ferrari) 49″517 6. Carlos Sainz jr. (Spa-Ferrari) 51″820 7. Pierre Gasly (Fra-AlphaTauri) 1 ronde 8. Esteban Ocon (Fra-Alpine)   9. Fernando Alonso (Spa-Alpine)   10. Lando Norris (GBr-McLaren)   11. Sebastian Vettel (Dui-Aston Martin)   12. Kimi Räikkönen (Fin-Alfa Romeo)   13. George Russell (GBr-Williams)   14. Antonio Giovinazzi (Ita-Alfa Romeo)   15. Yuki Tsunoda (Jap-AlphaTauri)   16. Nicholas Latifi (Can-Williams)   17. Nikita Mazepin (Rus-Haas) 2 rondes 18. Mick Schumacher (Dui-Haas)   Hamilton: “Mijn zwaarste weekend ooit” In de WK-stand nadert Lewis Hamilton tot op 14 punten van leider Max Verstappen.   “Wat een race. Dit moet mijn zwaarste weekend ooit geweest zijn”, glunderde Hamilton na zijn 101e overwinning in de Formule 1.   “Het leek allemaal tegen te zitten. Ik had niet verwacht dat ik zo zou eindigen. Het betekent simpelweg dat je altijd moet blijven strijden en nooit mag opgeven.”   “En zo ben ik ook aan het weekend begonnen”, sprak de nummer 2 in het kampioenschap. Lees ook: Formule 1 Straffe inhaalrace van Hamilton, maar Verstappen sprint wel weg in WK-stand Formule 1 Lewis Hamilton gediskwalificeerd, 50.000 euro boete voor Max Verstappen Formule 1 Max Verstappen over forse boete: “Hoop dat ze er eens lekker van gaan eten”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement