Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Bosnië versmacht de Belgian Cats, al is het puntenverschil draaglijk

Bosnië versmacht de Belgian Cats, al is het puntenverschil draaglijk

Nieuw hoofdstuk voor vernieuwde Belgian Cats Na de teleurstelling van Tokio begonnen de Belgian Cats op Wapenstilstand aan een nieuw hoofdstuk. Bondscoach Philip Mestdagh was vervangen door de Fransman Valéry Demory en na het afscheid van onder meer Ann Wauters, Marjorie Carpréaux en Kim Mestdagh waren er enkele nieuwe gezichten bij. Met Bosnië kregen de Cats een op papier haalbare tegenstander om hun EK-voorronde te openen. Het was wel oppassen geblazen voor wereldtopper Jonquel Jones, dit jaar nog MVP in de WNBA en draaischijf bij Bosnië. Het duurde dan ook niet lang voor Jones zich liet opmerken. Met een uitgebreid arsenaal aan shots zette ze in het eerste kwart meteen de toon, maar onder meer dankzij een vlot scorende Kyara Linskens en enkele driepunters van een sterke Julie Vanloo gingen de Cats met een 19-20-voorsprong de eerste break in.   (lees verder onder de video) Sterke Vanloo werpt driepunters vlot binnen: Weergaloze Jones versmacht de Belgen na de rust Het tweede kwart begon ook goed voor de Belgen, met opnieuw twee bommetjes van Vanloo, maar dat was meteen ook het startsein voor de Grote Jonquel Jones-show. De sterspeelster nam haar ploeg op sleeptouw en zorgde voor een duidelijke 51-39-ruststand.   Alarmfase rood bij de Cats, maar ook na de pauze veranderde er weinig aan het spelbeeld. Een dominante Jones had een begenadigde dag en imponeerde met driepunters, fadeaway-shots en handige assists. Ze zou uiteindelijk aftikken op 44 punten en 22 rebounds. Bij de Cats zag een teleurstellend duo Meesseman-Allemand het met lede ogen aan.   Bij ingang van het vierde kwart was het pleit al lang beslecht, Bosnië hield de voet van het gaspedaal, waardoor de Belgen hun blazoen nog wat konden oppoetsen. Bondscoach Demory maakte van de gelegenheid gebruik om de jonge Lisowa-Mbaka haar debuut te gunnen.   Het slotoffensief(je) van de Belgen zorgde nog voor een verbloemde 87-81-einduitslag, maar achter die milde score ging een zwakke prestatie schuil. Een valse start dus voor Demory en de Belgian Cats, die zondag tegen Duitsland wel al een kans krijgen op eerherstel. Onze commentator: “Wat Jones doet is ongezien!” Bekijk de slotfase van Bosnië-België: Meesseman: “Nieuwe coach en nieuwe plays, maar we vergaten onze energie” “Het is moeilijk om te zeggen wat er fout liep”, reageerde Emma Meesseman na de partij. “We hebben veel te veel afgewacht. We hebben dan wel een nieuwe coach en we hadden nieuwe plays, maar we vergeten om zelf ook onze energie en agressiviteit mee te brengen. Dat kan de coach niet voor ons doen.”   “Het laatste kwart voelde wel terug goed, maar dan was het natuurlijk rijkelijk te laat. Het basket dat we willen spelen is het basket dat we kunnen spelen, maar het zal niet allemaal vanzelf gaan”, klonk het.   Bij Bosnië was Jonquel Jones, ploeggenote van Meesseman bij Jekaterinenburg, outstanding. “Er is reen reden dat ze MVP in de WNBA werd… Het enge is dat ze nog niet aan haar top zit. Tegen zo’n speelster moet je niet 1 op 1 spelen, maar wel 5 op 1. Je moet haar afstoppen alvorens je de rest kan stoppen.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement