Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Welke mensen hebben baat bij een chroom supplement?

Welke mensen hebben baat bij een chroom supplement?

Heb je wel eens gehoord van een chroom supplement? Dit supplement wordt niet zo vaak genoemd, maar het kan best zijn dat je er baat bij hebt. Chroom speelt namelijk een belangrijke rol in onze gezondheid, met name onze bloedsuikerspiegel en metabolisme.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar wat chroom is, wat het doet en welke voordelen verbonden zijn aan het nemen van een chroom supplement.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Inhoud van dit artikel over een chroom supplement
  1. Wat is chroom?
  2. Welke voordelen heeft een chroom supplement?
    1. 1. Het kan je bloedsuikerspiegel verbeteren
    2. 2. Een chroom supplement kan je hongergevoel verminderen
  3. Heb je baat bij het nemen van een chroom supplement?

Wat is chroom?

chroom supplement of voeding is goed voor je Chroom is een spoorelement dat een grote rol speelt in je metabolisme. Het is een van de weinige niet-essentiële voedingsmiddelen, waardoor er weinig nadelen zijn wanneer je een tekort ervan hebt. Wanneer je echter voldoende chroom inneemt, kan het juist weer meerdere voordelen voor je gezondheid hebben.

Normaal gesproken is chroom een gevaarlijke stof, maar in onze voeding is het veilig voor consumptie en heeft het juist meerdere voordelen. Veel supplementen bevatten de stof chroom picolinaat. Dit is een vorm van chroom dat ons lichaam beter kan opnemen. In deze vorm wordt een chroom molecuul gekoppeld aan picolinaatzuur.

Van nature komt chroom voor in granen en verschillende fruitsoorten. Omdat het geen essentieel mineraal is, is er weinig onderzoek gedaan naar andere mogelijke bronnen van chroom. Zoals we hierboven al noemden, komt een tekort aan chroom vrijwel niet voor. Toch wordt het aangeraden om tussen de 25 en 35 microgram chroom per dag binnen te krijgen. Dat lukt makkelijk met een gevarieerd dieet of met behulp van supplementen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Welke voordelen heeft een chroom supplement?

chroom is goed voor je bloedsuikerspiegel Wanneer je ervoor kiest om een chroom supplement te nemen, kan dit vanwege verschillende redenen. Misschien krijg je onvoldoende binnen uit je dagelijkse dieet, of misschien wil je je lichaam een boost geven. Het nemen van chroom supplementen heeft meerdere voordelen waar je baat bij kan hebben. Deze hebben we hieronder beschreven.

1. Het kan je bloedsuikerspiegel verbeteren

Normaal gesproken signaleert je insuline naar de rest van je lichaam dat je cellen meer of minder bloedsuiker nodig hebben. Wanneer je echter diabetes hebt, gebeurt dit niet altijd op de juiste manier. Uit onderzoek is gebleken dat chroom het lichaam helpt om de bloedsuikerspiegel te verbeteren. Ook kan het nemen van chroom supplementen de kans op diabetes verkleinen. Hier is echter meer onderzoek naar nodig.

2. Een chroom supplement kan je hongergevoel verminderen

Wanneer je bloedsuikerspiegel opeens daalt, kan je last krijgen van trek in snacks of krijg je een hongergevoel. Chroom supplementen helpen om dit gevoel te verminderen wanneer je geen daadwerkelijke honger hebt, maar gewoon trek. Het supplement helpt je hersenen om de hongersignalen te verminderen, waardoor de kans kleiner is dat je gaat snacken.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Heb je baat bij het nemen van een chroom supplement?

Er wordt veel gezegd over het gebruik van chroom supplementen en dat het zelfs zou kunnen helpen bij het afvallen. Hier is echter nog weinig onderzoek naar gedaan en met onduidelijke resultaten. Chroom is momenteel nog erg onbekend, waardoor veel van de effecten ook nog niet helemaal duidelijk zijn.

De hierboven genoemde voordelen van een chroom supplementen zijn echter wel al bewezen en kunnen dus veel goeds doen voor mensen die last hebben van diabetes type 2 of mensen die vaak trek en honger ervaren wanneer hun bloedsuikerspiegel laag is.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Of chroom geschikt voor je is, kan je zelf het beste uitvinden. Wel raden we je aan om contact op te nemen met je huisarts voordat je gebruik maakt van de supplementen. Je huisarts weet namelijk of het supplement past bij je huidige medicatie en klachten.

Total
0
Deelacties
Advertisement. Scroll to continue reading.
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement