Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Autoritaire Max Verstappen wint in Mexico na kanonstart en is steviger WK-leider

Autoritaire Max Verstappen wint in Mexico na kanonstart en is steviger WK-leider

Ruim verslag van zegevierende Max Verstappen in de GP Formule 1 van Mexico Geweldige start van Verstappen in Mexico De verrassende coup van Mercedes in de kwalificaties moest renderen in de eerste bochten na het lange rechte stuk, maar dat was buiten Max Verstappen gerekend.   Valtteri Bottas en Lewis Hamilton bouwden een muurtje, maar WK-leider Max Verstappen was als een komeet weg en vond een gewaagd gaatje.    Verstappen nam beide concurrenten onmiddellijk te grazen, een verbaasde Bottas schakelde zichzelf uit voor een hoofdrol met een spin.    Een interventie van de safety car na brokken in de staart van het pak had Hamilton op papier een herkansing kunnen bieden, maar Verstappen was volwassen én superieur.    Hamilton zat daarna gevangen in de Red Bull-sandwich, legde zich vrij snel neer bij het Nederlandse meesterschap en hield zich vooral bezig met de hete adem van Sergio Perez.    Red Bull speelde met het puike bandenmanagement van de Mexicaanse thuisrijder, maar in een monotone race bleef alles ondanks wat lichte dooi zeer lang bevroren.    Op het einde leek Hamilton dan toch onder de druk te bezwijken van de waterdrager, maar het slotoffensief van Perez kende geen climax en er veranderde niets meer aan de pikorde.    Verstappen, Hamilton en Perez als uitslag werd niet meer uitgewist: de Nederlander loopt weer 7 punten uit op zijn WK-rivaal, goed voor een totale bonus van 19 eenheden. “De wereldtitel? Alles kan snel omslaan” “We gingen met z’n drieën naar de eerste bocht en ik wilde zo laat mogelijk remmen. Ik hield mijn wagen op de baan en dat was het sleutelmoment”, analyseerde Max Verstappen zijn vlekkeloze start.   “Na dat manoeuvre kon ik op mezelf focussen en kon ik mijn eigen ding doen. Of ik nu aan de wereldtitel denk? Het is nog een lange weg, hé. Het ziet er goed uit, maar het kan snel omslaan.”   Lewis Hamilton feliciteerde de WK-leider en was bloedeerlijk: “De Red Bull was sneller en we konden er niets aan doen. Ik heb alles gegeven en het was nog een geweldig gevecht met Sergio (Perez). Ik heb genoten.”   Thuisrijder Perez werd door de knettergekke Mexicanen als een held onthaald. “Wat een ongelofelijke dag”, lachte hij na zijn 3e plaats. “Ik heb met mijn hart gereden voor deze fans, maar de 2e plaats zat er net niet in.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement