Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Als 6 Belgen vechten om een been, loopt Van der Haar ermee heen

Als 6 Belgen vechten om een been, loopt Van der Haar ermee heen

Eli Iserbyt moet droom al snel opbergen 4 op 6. Nederland kan met straffe cijfers op het rapport terugkijken op een weekendje EK veldrijden op en rond de VAM-berg. De Belgen namen nochtans de wedstrijd bij de elite meteen in handen. Waar je vooraan in de koers ook keek, overal was die lichtblauwe trui te bespeuren. Ook Eli Iserbyt haakte zijn wagonnetje aan, maar het werd al snel duidelijk dat het niet zijn dag zou worden. Ongeveer halfweg koers moest de uittredende Europese kampioen Lars van der Haar laten gaan. Die ging op zoek naar de kop van de koers. Iserbyt zag een nieuwe Europese titel in rook opgaan. Hij zou uiteindelijk 12e worden op 3’36” van de winnaar.  Iserbyt moet achtervolgen na mindere modderpassage Man-tegen-mangevecht tussen Van der Haar en Hermans Weer over naar Van der Haar dan. Die was namelijk bezig aan een straffe remonte. Ondertussen reden Michael Vanthourenhout, Toon Aerts en Quinten Hermans vooraan. Die laatste voelde de benen jeuken. Op de VAM-berg, op een strook van 15%, schudde Hermans een demarrage uit zijn kuiten. Hij sprokkelde een voorsprong van 14 seconden bij elkaar. Plots viel Toon Aerts vooraan weg en delfde ook Vanthourenhout het onderspit ten opzichte van Van der Haar. De Nederlander kreeg plots vleugels en beende Hermans bij. Met een indrukwekkende versnelling nam hij zelfs afscheid van onze landgenoot.  Zo kregen we liefst 5 Belgen in de top 6, maar op het hoogste schavotje staat er wel een Nederlander met de naam Lars van der Haar.  Spannend! Van der Haar heeft Hermans te pakken in de voorlaatste ronde Ontketende Van der Haar laat Hermans achter op weg naar Europese titel Van der Haar: “Ik rij veel beter dan de afgelopen jaren” Hermans: “Zijn op een sterkere Lars gebotst dan we verwacht hadden” Nys: “Ik wist dat Lars het nog in zich had” Van der Haar: “Moest het slim spelen tegen de Belgen” Rituitslag EK veldrijdenRituitslag EK veldrijden  naamresultaat1Lars van der Haar1'01'41″2Quinten Hermansop 25″3Michael Vanthourenhout54″4Toon Aerts1'34″5Laurens Sweeck1'52″6Jens Adams2'07″7Joshua Dubau (Fra)2'50″8Joris Nieuwenhuis2'58″9Jakob Dorigoni3'00″10Daan Soete3'05″ Lees ook: EK veldrijden Van der Haar: “Moest Belgen laten koersen”, Hermans: “Iedereen op zijn plaats” Fase per fase 16:0416 uur 04. Van der Haar houdt stand en is Europees kampioen.Van der Haar houdt stand en is Europees kampioen 16:0316 uur 03. Michael Vanthourenhout bolt als 3e over de streep. Op 54 seconden van Lars van der Haar.  .Michael Vanthourenhout bolt als 3e over de streep. Op 54 seconden van Lars van der Haar.  16:0116 uur 01. Van der Haar wint! Delirium in Nederland! Lars van der Haar kaapt voor eigen volk de Europese titel weg voor de neus van de Belgen. Quinten Hermans moet tevreden zijn met de 2e plek.  .Van der Haar wint!Delirium in Nederland! Lars van der Haar kaapt voor eigen volk de Europese titel weg voor de neus van de Belgen. Quinten Hermans moet tevreden zijn met de 2e plek.  15:5615 uur 56. Laatste ronde. Zo duiken we de laatste ronde in. Van der Haar heeft een voorsprong van 13 seconden op Hermans. Vanthourenhout rijdt op de 3e plek rond.  .Laatste rondeZo duiken we de laatste ronde in. Van der Haar heeft een voorsprong van 13 seconden op Hermans. Vanthourenhout rijdt op de 3e plek rond.  15:5615 uur 56. Ontketende Van der Haar laat Hermans achter op weg naar Europese titel.Ontketende Van der Haar laat Hermans achter op weg naar Europese titel 15:5215 uur 52. Is het verdict gevallen? Van der Haar rijdt steeds verder en verder weg van Hermans. Het ziet ernaar uit dat de Nederlander naar de Europese titel snelt. Of kan Hermans nog iets terug doen? .Is het verdict gevallen?Van der Haar rijdt steeds verder en verder weg van Hermans. Het ziet ernaar uit dat de Nederlander naar de Europese titel snelt. Of kan Hermans nog iets terug doen? 15:5115 uur 51. Van der Haar krijgt vleugels. Erop en erover. Lars van der Haar voelt de benen jeuken en trekt nu fors door. Hermans moet alles uit de kast halen om de Nederlander bij te houden.  .Van der Haar krijgt vleugelsErop en erover. Lars van der Haar voelt de benen jeuken en trekt nu fors door. Hermans moet alles uit de kast halen om de Nederlander bij te houden.  15:5015 uur 50. Nog 2 ronden. Daar is de aansluiting! Lars van der Haar perst een straffe demarrage uit zijn kuiten en heeft het wiel van Hermans nu te pakken. Spanning alom.  .Nog 2 rondenDaar is de aansluiting! Lars van der Haar perst een straffe demarrage uit zijn kuiten en heeft het wiel van Hermans nu te pakken. Spanning alom.  15:5015 uur 50. Spannend! Van der Haar heeft Hermans te pakken in de voorlaatste ronde.Spannend! Van der Haar heeft Hermans te pakken in de voorlaatste ronde 15:4715 uur 47. Ondertussen is het beginnen regenen op en rond de VAM-berg. Geeft dat de finale nog een extra cachet?  .Ondertussen is het beginnen regenen op en rond de VAM-berg. Geeft dat de finale nog een extra cachet?  15:4515 uur 45. Van der Haar krijgt Hermans in het vizier in de 7e ronde.Van der Haar krijgt Hermans in het vizier in de 7e ronde 15:4415 uur 44. Slechts 5 seconden. Lars van der Haar kruipt dichter en dichterbij. Hermans voelt de hete adem van de Nederlander haast in zijn nek. Kan hij zijn voorsprong behouden in deze finale?  .Slechts 5 secondenLars van der Haar kruipt dichter en dichterbij. Hermans voelt de hete adem van de Nederlander haast in zijn nek. Kan hij zijn voorsprong behouden in deze finale?  15:4115 uur 41. Lars van der Haar wordt door de Nederlandse supporters naar voren geschreeuwd. Hij knabbelt ook wat aan de voorsprong van Hermans die nu opgejaagd wild is.  .Lars van der Haar wordt door de Nederlandse supporters naar voren geschreeuwd. Hij knabbelt ook wat aan de voorsprong van Hermans die nu opgejaagd wild is.  15:3715 uur 37. Uitstekende Van der Haar . Ook Van der Haar heeft een goede dag. Hij laat Vanthourenhout ter plekke op het einde van de 6e ronde. Het wordt een gevecht man tegen man.  .Uitstekende Van der Haar Ook Van der Haar heeft een goede dag. Hij laat Vanthourenhout ter plekke op het einde van de 6e ronde. Het wordt een gevecht man tegen man.  15:3615 uur 36. Aerts heeft pech en moet rol lossen in de achtervolging.Aerts heeft pech en moet rol lossen in de achtervolging 15:3415 uur 34. Er is plots geen spoor meer van Toon Aerts te bespeuren in de achtervolgende groep. Van der Haar en Vanthourenhout gaan met 2 op zoek naar Quinten Hermans.  .Er is plots geen spoor meer van Toon Aerts te bespeuren in de achtervolgende groep. Van der Haar en Vanthourenhout gaan met 2 op zoek naar Quinten Hermans.  15:3415 uur 34. Sterke Hermans maakt grote kloof bergop in de 5e ronde.Sterke Hermans maakt grote kloof bergop in de 5e ronde 15:3015 uur 30. Hermans gaat er vandoor . Op de beklimming, met een strook tot 15%, kiest Quinten Hermans het hazenpad. Aerts en Vanthourenhout moeten de rol lossen. Hermans gaat dus solo. .Hermans gaat er vandoor Op de beklimming, met een strook tot 15%, kiest Quinten Hermans het hazenpad. Aerts en Vanthourenhout moeten de rol lossen. Hermans gaat dus solo. 15:2915 uur 29. Goede Hermans. Quinten Hermans beschikt blijkbaar over een goed stel benen. Hij zorgt voor een hoog tempo in de kop van de koers. Aerts en Vanthourenhout moeten diep in het krachtenarsenaal tasten.  .Goede HermansQuinten Hermans beschikt blijkbaar over een goed stel benen. Hij zorgt voor een hoog tempo in de kop van de koers. Aerts en Vanthourenhout moeten diep in het krachtenarsenaal tasten.  15:2715 uur 27. Iserbyt moet ook Van der Haar laten rijden.Iserbyt moet ook Van der Haar laten rijdenalles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement