Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

LIVESTREAM: Kijk naar België – Wit-Rusland in de Billie Jean King Cup

LIVESTREAM: Kijk naar België – Wit-Rusland in de Billie Jean King Cup

Met een jaar vertraging speelt de Belgische vrouwentennisploeg de finaleweek van de Billie Jean King Cup, de nieuwe naam van de Fed Cup, in Praag. Elise Mertens, Greet Minnen, Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens zitten in een groep met Wit-Rusland en Australië. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales. 20 jaar geleden won België de Fed Cup. Kijk hier naar de Belgen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

Wit-Rusland – België

 1. 10 uur 30. Match 1: Greet Minnen – Iryna Sjymanovitsj. Greet Minnen is als eerste aan de beurt. Zij speelt tegen Iryna Sjymanovitsj. Een haalbare kaart, zeker als je naar de ranking kijkt. Minnen mag zichzelf nummer 69 van de wereld noemen, Sjymanovitsj staat op de 263e plaats. Volg de wedstrijd op deze pagina met livestream. Op uw tv of VRT.NU zapt u naar Canvas. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Match 1: Greet Minnen – Iryna Sjymanovitsj

  Greet Minnen is als eerste aan de beurt. Zij speelt tegen Iryna Sjymanovitsj.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Een haalbare kaart, zeker als je naar de ranking kijkt. Minnen mag zichzelf nummer 69 van de wereld noemen, Sjymanovitsj staat op de 263e plaats.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Volg de wedstrijd op deze pagina met livestream. Op uw tv of VRT.NU zapt u naar Canvas.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 01-11-2021.

 3. 13 uur 35. Wit-Rusland maandag, Australië dinsdag, live op Sporza. België opent zijn toernooi op maandag vanaf 10.30 u. tegen Wit-Rusland, dinsdag vanaf 10.30 u. is er de ontmoeting met Australië. Wit-Rusland en Australië bekampen elkaar op donderdag. Elke ontmoeting bestaat uit 2 enkelspelen en 1 dubbelspel. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales op vrijdag. U kunt de wedstrijden van de Belgen met livestream bekijken op deze pagina, maar we zenden die matchen ook uit op tv, op Canvas. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Wit-Rusland maandag, Australië dinsdag, live op Sporza

  België opent zijn toernooi op maandag vanaf 10.30 u. tegen Wit-Rusland, dinsdag vanaf 10.30 u. is er de ontmoeting met Australië. Wit-Rusland en Australië bekampen elkaar op donderdag.

  Elke ontmoeting bestaat uit 2 enkelspelen en 1 dubbelspel. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales op vrijdag.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  U kunt de wedstrijden van de Belgen met livestream bekijken op deze pagina, maar we zenden die matchen ook uit op tv, op Canvas.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 13 uur 30. Bij de favorieten zitten we – denk ik – niet, maar we zijn hier zeker een outsider. Kapitein Johan Van Herck.

  Bij de favorieten zitten we – denk ik – niet, maar we zijn hier zeker een outsider
  Kapitein Johan Van Herck

 5. 13 uur 29. Sommige landen zijn niet op volle sterkte en dat verandert de zaken wel. We hebben de kwaliteiten om naar de halve finales te gaan. We zijn hier met een homogene ploeg, die weet wat het is om wedstrijden te winnen, zowel in het enkel- als het dubbelspel. Kapitein Johan Van Herck.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Sommige landen zijn niet op volle sterkte en dat verandert de zaken wel. We hebben de kwaliteiten om naar de halve finales te gaan. We zijn hier met een homogene ploeg, die weet wat het is om wedstrijden te winnen, zowel in het enkel- als het dubbelspel.
  Kapitein Johan Van Herck

 6. 13 uur 23. Belgische selectie:. Elise Mertens (WTA-20) Greet Minnen (WTA-69) Ysaline Bonaventure (WTA-143) Kirsten Flipkens (WTA-154) Kapitein: Johan Van Herck .

  Belgische selectie:

  Elise Mertens (WTA-20)
  Greet Minnen (WTA-69)
  Ysaline Bonaventure (WTA-143)
  Kirsten Flipkens (WTA-154)

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Kapitein: Johan Van Herck

 7. 13 uur 11. Op papier zware tegenstand, maar toppers ontbreken. België zit in een groep met Australië en Wit-Rusland. Die landen hebben toppers, maar die komen niet naar Praag. Zo ontbreken Ashleigh Barty (Aus/WTA-1) en Aryna Sabalenka (WRu/WTA-2), net als de ervaren Victoria Azarenka (WRu/WTA-27). De Australische kapitein Alicia Molik doet het met Ajla Tomjlanovic (WTA-43), Storm Sanders (WTA-120), Ellen Perez (WTA-199), Olivia Gadecki (WTA-234) en Daria Gavrilova (WTA-411). Wit-Rusland is van de partij met Aljaksandra Sasnovitsj (WTA-86), Joelia Hatoeka (WTA-228), Irina Sjimanovitch (WTA-267) en Lidziya Marozava (WTA-87 in dubbel). .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Op papier zware tegenstand, maar toppers ontbreken

  België zit in een groep met Australië en Wit-Rusland. Die landen hebben toppers, maar die komen niet naar Praag.

  Zo ontbreken Ashleigh Barty (Aus/WTA-1) en Aryna Sabalenka (WRu/WTA-2), net als de ervaren Victoria Azarenka (WRu/WTA-27).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De Australische kapitein Alicia Molik doet het met Ajla Tomjlanovic (WTA-43), Storm Sanders (WTA-120), Ellen Perez (WTA-199), Olivia Gadecki (WTA-234) en Daria Gavrilova (WTA-411).

  Wit-Rusland is van de partij met Aljaksandra Sasnovitsj (WTA-86), Joelia Hatoeka (WTA-228), Irina Sjimanovitch (WTA-267) en Lidziya Marozava (WTA-87 in dubbel).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 8. 13 uur 06. Finaleweek met 12 landen. De Billie Jean King Cup verwelkomt in de finaleweek 12 landen: de 8 gekwalificeerde landen, de nummers 1 en 2 van het vorige jaar (i.c. Frankrijk en Australië) plus Tsjechië en Canada. De 2 finalisten van 2021 hebben meteen een finaleticket voor 2022. De landen die van 3 tot 12 eindigen, spelen kwalificaties in 2022. .

  Finaleweek met 12 landen

  De Billie Jean King Cup verwelkomt in de finaleweek 12 landen: de 8 gekwalificeerde landen, de nummers 1 en 2 van het vorige jaar (i.c. Frankrijk en Australië) plus Tsjechië en Canada.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De 2 finalisten van 2021 hebben meteen een finaleticket voor 2022. De landen die van 3 tot 12 eindigen, spelen kwalificaties in 2022.

 9. 12 uur 57.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Fed Cup
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Wint België na 20 jaar nog eens de Fed Cup? “Zijn hier om matchen te winnen”

 • 12 uur 57.

  Tennis
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Belgen “razend ambitieus” voor Billie Jean King Cup: “Team kan heel ver raken”

 • 12 uur 57.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Fed Cup
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Billie Jean King Cup: geen Van Uytvanck wel Mertens, Minnen en Flipkens

 • 12 uur 54. Loting in december: België treft Australië en Wit-Rusland. De finaleweek vindt plaats met 4 groepen van 3 landen. De groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales. De winnaar van Groep B (met België) bekampt de winnaar van Groep D. België lootte in december 2020 de toplanden Australië en Wit-Rusland, zeker gezien de ranking van enkele individuen. Groep A:  Frankrijk, Rusland, Hongarije Groep B:  Australië, Wit-Rusland, België Groep C: VS, Spanje, Slovakije Groep D: Tsjechië, Duitsland, Zwitserland Klik op entry hieronder voor de info van toen: .

  Loting in december: België treft Australië en Wit-Rusland

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  De finaleweek vindt plaats met 4 groepen van 3 landen. De groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales. De winnaar van Groep B (met België) bekampt de winnaar van Groep D.

  België lootte in december 2020 de toplanden Australië en Wit-Rusland, zeker gezien de ranking van enkele individuen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Groep A: Frankrijk, Rusland, Hongarije
  Groep B: Australië, Wit-Rusland, België
  Groep C: VS, Spanje, Slovakije
  Groep D: Tsjechië, Duitsland, Zwitserland

  Klik op entry hieronder voor de info van toen:

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 • 12 uur 54.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Fed Cup
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  België ontmoet Australië en Wit-Rusland in Billie Jean King Cup

 • 12 uur 53.

  Tennis
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Fed Cup wordt omgetoverd tot Billie Jean King Cup

 • 12 uur 50. Elise Mertens en Kirsten Flipkens dwongen finaleticket af. In februari 2020 – meer dan 1,5 jaar geleden – in Kortrijk wonnen de Belgen de kwalificatiematch voor de finale met 3-1 van Kazachstan. Elise Mertens won toen haar 2 enkels, Kirsten Flipkens 1. Herlees hieronder nog eens hoe de kwalificatie tot stand kwam: .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Elise Mertens en Kirsten Flipkens dwongen finaleticket af

  In februari 2020 – meer dan 1,5 jaar geleden – in Kortrijk wonnen de Belgen de kwalificatiematch voor de finale met 3-1 van Kazachstan. Elise Mertens won toen haar 2 enkels, Kirsten Flipkens 1.

  Herlees hieronder nog eens hoe de kwalificatie tot stand kwam:

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 • 12 uur 47.

  Fed Cup
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Elise Mertens en Kirsten Flipkens wijzen België de weg naar finaleweek

 • 12 uur 45. Finaleweek met jaar vertraging. Met een jaar vertraging speelt de Belgische vrouwentennisploeg de finaleweek van de Billie Jean King Cup, de nieuwe naam van de Fed Cup, in Praag. Elise Mertens, Greet Minnen, Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens zitten in een groep met Wit-Rusland en Australië. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales. Volg hun tennisavonturen hier. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Finaleweek met jaar vertraging

  Met een jaar vertraging speelt de Belgische vrouwentennisploeg de finaleweek van de Billie Jean King Cup, de nieuwe naam van de Fed Cup, in Praag. Elise Mertens, Greet Minnen, Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens zitten in een groep met Wit-Rusland en Australië. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales. Volg hun tennisavonturen hier.

 • Een haalbare kaart, zeker als je naar de ranking kijkt. Minnen mag zichzelf nummer 69 van de wereld noemen, Sjymanovitsj staat op de 263e plaats.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Volg de wedstrijd op deze pagina met livestream. Op uw tv of VRT.NU zapt u naar Canvas.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Greet Minnen is als eerste aan de beurt. Zij speelt tegen Iryna Sjymanovitsj. Een haalbare kaart, zeker als je naar de ranking kijkt. Minnen mag zichzelf nummer 69 van de wereld noemen, Sjymanovitsj staat op de 263e plaats. Volg de wedstrijd op deze pagina met livestream. Op uw tv of VRT.NU zapt u naar Canvas.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2176485","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1635758155151,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1455092682544619521"},{"eventId":"2168133","title":"Wit-Rusland maandag, Australië dinsdag, live op Sporza","source":"","time":"??+?","eventTime":1635683749775,"text":"

  België opent zijn toernooi op maandag vanaf 10.30 u. tegen Wit-Rusland, dinsdag vanaf 10.30 u. is er de ontmoeting met Australië. Wit-Rusland en Australië bekampen elkaar op donderdag. Elke ontmoeting bestaat uit 2 enkelspelen en 1 dubbelspel. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales op vrijdag. U kunt de wedstrijden van de Belgen met livestream bekijken op deze pagina, maar we zenden die matchen ook uit op tv, op Canvas. ","textStripped":"België opent zijn toernooi op maandag vanaf 10.30 u. tegen Wit-Rusland, dinsdag vanaf 10.30 u. is er de ontmoeting met Australië. Wit-Rusland en Australië bekampen elkaar op donderdag. Elke ontmoeting bestaat uit 2 enkelspelen en 1 dubbelspel. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales op vrijdag. U kunt de wedstrijden van de Belgen met livestream bekijken op deze pagina, maar we zenden die matchen ook uit op tv, op Canvas.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2168137","time":"??+?","eventTime":1635683400000,"text":"Bij de favorieten zitten we - denk ik - niet, maar we zijn hier zeker een outsider","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Kapitein Johan Van Herck"},{"eventId":"2168144","time":"??+?","eventTime":1635683340000,"text":"Sommige landen zijn niet op volle sterkte en dat verandert de zaken wel. We hebben de kwaliteiten om naar de halve finales te gaan. We zijn hier met een homogene ploeg, die weet wat het is om wedstrijden te winnen, zowel in het enkel- als het dubbelspel.","type":"QUOTE","sport":"GENERIC","url":"","person":"Kapitein Johan Van Herck"},{"eventId":"2168076","title":"Belgische selectie:","source":"","time":"??+?","eventTime":1635682989121,"text":"

  Elise Mertens (WTA-20)
  Greet Minnen (WTA-69)
  Ysaline Bonaventure (WTA-143)
  Kirsten Flipkens (WTA-154) Kapitein: Johan Van Herck

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Elise Mertens (WTA-20) Greet Minnen (WTA-69) Ysaline Bonaventure (WTA-143) Kirsten Flipkens (WTA-154) Kapitein: Johan Van Herck","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2168054","title":"Op papier zware tegenstand, maar toppers ontbreken","source":"","time":"??+?","eventTime":1635682290532,"text":"

  België zit in een groep met Australië en Wit-Rusland. Die landen hebben toppers, maar die komen niet naar Praag. Zo ontbreken Ashleigh Barty (Aus/WTA-1) en Aryna Sabalenka (WRu/WTA-2), net als de ervaren Victoria Azarenka (WRu/WTA-27). De Australische kapitein Alicia Molik doet het met Ajla Tomjlanovic (WTA-43), Storm Sanders (WTA-120), Ellen Perez (WTA-199), Olivia Gadecki (WTA-234) en Daria Gavrilova (WTA-411). Wit-Rusland is van de partij met Aljaksandra Sasnovitsj (WTA-86), Joelia Hatoeka (WTA-228), Irina Sjimanovitch (WTA-267) en Lidziya Marozava (WTA-87 in dubbel). ","textStripped":"België zit in een groep met Australië en Wit-Rusland. Die landen hebben toppers, maar die komen niet naar Praag. Zo ontbreken Ashleigh Barty (Aus/WTA-1) en Aryna Sabalenka (WRu/WTA-2), net als de ervaren Victoria Azarenka (WRu/WTA-27). De Australische kapitein Alicia Molik doet het met Ajla Tomjlanovic (WTA-43), Storm Sanders (WTA-120), Ellen Perez (WTA-199), Olivia Gadecki (WTA-234) en Daria Gavrilova (WTA-411). Wit-Rusland is van de partij met Aljaksandra Sasnovitsj (WTA-86), Joelia Hatoeka (WTA-228), Irina Sjimanovitch (WTA-267) en Lidziya Marozava (WTA-87 in dubbel).","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2167962","title":"Finaleweek met 12 landen","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681991644,"text":"

  De Billie Jean King Cup verwelkomt in de finaleweek 12 landen: de 8 gekwalificeerde landen, de nummers 1 en 2 van het vorige jaar (i.c. Frankrijk en Australië) plus Tsjechië en Canada. De 2 finalisten van 2021 hebben meteen een finaleticket voor 2022. De landen die van 3 tot 12 eindigen, spelen kwalificaties in 2022.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"De Billie Jean King Cup verwelkomt in de finaleweek 12 landen: de 8 gekwalificeerde landen, de nummers 1 en 2 van het vorige jaar (i.c. Frankrijk en Australië) plus Tsjechië en Canada. De 2 finalisten van 2021 hebben meteen een finaleticket voor 2022. De landen die van 3 tot 12 eindigen, spelen kwalificaties in 2022.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/wint-belgie-na-20-jaar-nog-eens-de-fed-cup-zijn-hier-om-matchen-te-winnen~1635520443745/","teaser":{"externalId":"1635520443745","title":"Wint België na 20 jaar nog eens de Fed Cup? "Zijn hier om matchen te winnen"","description":"Maandag gaat de Billie Jean King Cup finaleweek van start in Praag. België begint met gezonde ambities aan het toernooi. "We hebben de kwaliteiten om naar de halve finales te gaan", blikt kapitein Johan Van Herck vooruit vanuit de Tsjechische hoofdstad.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/10/29/wint-belgie-na-20-jaar-nog-eens-de-fed-cup-zijn-hier-om-matchen-te-winnen~1635520443745/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/10/29/025b182a-38d0-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/tennis","id":"functional:sporza/sports/tennis","title":"tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","title":"Fed Cup","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","title":"Tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/minnen-greet","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/minnen-greet","title":"Greet Minnen","description":"1190022"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/b/bonaventure-ysaline","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/b/bonaventure-ysaline","title":"Ysaline Bonaventure","description":"1344549"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/f/flipkens-kirsten","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/f/flipkens-kirsten","title":"Flipkens Kirsten","description":"455688"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/mertens-elise","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/mertens-elise","title":"Elise Mertens","description":"1062244"}]},"eventId":"2167839","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681454813,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/belgen-razend-ambitieus-voor-billie-jean-king-cup-team-kan-heel-ver-raken~1635260138572/","teaser":{"externalId":"1635260138572","title":"Belgen "razend ambitieus" voor Billie Jean King Cup: "Team kan heel ver raken"","description":"Kan België 20 jaar na zijn eerste en enige triomf in de Fed Cup opnieuw zegevieren in de vernieuwde Billie Jean King Cup? Kirsten Flipkens en coach Johan Van Herck zijn alvast overtuigd van wel. "Uiteraard gaan we voor groepswinst, voor minder moeten we niet vertrekken."","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/10/26/belgen-razend-ambitieus-voor-billie-jean-king-cup-team-kan-heel-ver-raken~1635260138572/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/10/26/4bd0c1a1-366d-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/tennis","id":"functional:sporza/sports/tennis","title":"tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","title":"Tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","title":"Fed Cup","description":""}]},"eventId":"2167838","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681446434,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/billie-jean-king-cup-geen-van-uytvanck-wel-mertens-minnen-en-flipkens~1635153388696/","teaser":{"externalId":"1635153388696","title":"Billie Jean King Cup: geen Van Uytvanck wel Mertens, Minnen en Flipkens","description":"Bondscoach Johan Van Herck heeft zijn selectie bekendgemaakt voor de Billie Jean King Cup Finals (het eindtoernooi van de Fed Cup) van volgende week. Elise Mertens, Greet Minnen, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure verdedigen de Belgische eer in Praag.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/10/25/billie-jean-king-cup-geen-van-uytvanck-wel-mertens-minnen-en-flipkens~1635153388696/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2020/03/09/1f59f9bd-622a-11ea-aae0-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/tennis","id":"functional:sporza/sports/tennis","title":"tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","title":"Fed Cup","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","title":"Tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/minnen-greet","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/minnen-greet","title":"Greet Minnen","description":"1190022"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/mertens-elise","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/m/mertens-elise","title":"Elise Mertens","description":"1062244"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/b/bonaventure-ysaline","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/b/bonaventure-ysaline","title":"Ysaline Bonaventure","description":"1344549"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/f/flipkens-kirsten","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/spelers/f/flipkens-kirsten","title":"Flipkens Kirsten","description":"455688"}]},"eventId":"2167837","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681442314,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2167833","title":"Loting in december: België treft Australië en Wit-Rusland","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681257755,"text":"

  De finaleweek vindt plaats met 4 groepen van 3 landen. De groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales. De winnaar van Groep B (met België) bekampt de winnaar van Groep D. België lootte in december 2020 de toplanden Australië en Wit-Rusland, zeker gezien de ranking van enkele individuen. Groep A: Frankrijk, Rusland, Hongarije
  Groep B: Australië, Wit-Rusland, België
  Groep C: VS, Spanje, Slovakije
  Groep D: Tsjechië, Duitsland, Zwitserland Klik op entry hieronder voor de info van toen: ","textStripped":"De finaleweek vindt plaats met 4 groepen van 3 landen. De groepswinnaars plaatsen zich voor de halve finales. De winnaar van Groep B (met België) bekampt de winnaar van Groep D. België lootte in december 2020 de toplanden Australië en Wit-Rusland, zeker gezien de ranking van enkele individuen. Groep A: Frankrijk, Rusland, Hongarije Groep B: Australië, Wit-Rusland, België Groep C: VS, Spanje, Slovakije Groep D: Tsjechië, Duitsland, Zwitserland Klik op entry hieronder voor de info van toen:","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/belgie-ontmoet-australie-en-wit-rusland-in-billie-jean-king-cup~1608238591657/","teaser":{"externalId":"1608238591657","title":"België ontmoet Australië en Wit-Rusland in Billie Jean King Cup","description":"België heeft Australië en Wit-Rusland geloot in de finaleronde van de Billie Jean King Cup, de nieuwe naam van de Fed Cup. De wedstrijden vinden van 13 tot 18 april in de Hongaarse hoofdstad Boedapest plaats.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2020/12/17/belgie-ontmoet-australie-en-wit-rusland-in-billie-jean-king-cup~1608238591657/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2020/02/08/e9f3e35d-4a82-11ea-aae0-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/tennis","id":"functional:sporza/sports/tennis","title":"tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","title":"Fed Cup","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","title":"Tennis","description":""}]},"eventId":"2167827","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681253329,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/fed-cup-wordt-omgetoverd-tot-billie-jean-king-cup~1600348003257/","teaser":{"externalId":"1600348003257","title":"Fed Cup wordt omgetoverd tot Billie Jean King Cup","description":"Tennis draagt gendergelijkheid hoog in het vaandel. Aangezien de Davis Cup werd genoemd naar zijn oprichter Dwight Davis, gingen er ook stemmen op om de Fed Cup te vernoemen naar een voormalige tennisster. Daarom gaat het toernooi voortaan door het leven als de Billie Jean King Cup.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2020/09/17/fed-cup-wordt-omgetoverd-tot-billie-jean-king-cup/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2020/09/17/fd3f44f7-f8e6-11ea-aae0-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/tennis","id":"functional:sporza/sports/tennis","title":"tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","title":"Tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","title":"Fed Cup","description":""}]},"eventId":"2167825","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681188379,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2167823","title":"Elise Mertens en Kirsten Flipkens dwongen finaleticket af","source":"","time":"??+?","eventTime":1635681009501,"text":"

  In februari 2020 - meer dan 1,5 jaar geleden - in Kortrijk wonnen de Belgen de kwalificatiematch voor de finale met 3-1 van Kazachstan. Elise Mertens won toen haar 2 enkels, Kirsten Flipkens 1.
  Herlees hieronder nog eens hoe de kwalificatie tot stand kwam:

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"In februari 2020 - meer dan 1,5 jaar geleden - in Kortrijk wonnen de Belgen de kwalificatiematch voor de finale met 3-1 van Kazachstan. Elise Mertens won toen haar 2 enkels, Kirsten Flipkens 1. Herlees hieronder nog eens hoe de kwalificatie tot stand kwam:","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/wedstrijden/tennis/elise-mertens-en-kirsten-flipkens-wijzen-belgie-de-weg-naar-finaleweek~1580901990614/","teaser":{"externalId":"1580901990614","matchId":"3261578","sport":"tennis","title":"Elise Mertens en Kirsten Flipkens wijzen België de weg naar finaleweek","description":"In de Fed Cup hebben de Belgische tennisvrouwen Kazachstan verslagen met 3-1. Kirsten Flipkens trok ons land over de streep nadat Elise Mertens haar 2 enkelwedstrijden gewonnen had. In april spelen de Belgen de finaleweek in de Hongaarse hoofdstad Boedapest.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/matches/tennis/2020-02/fed-cup-belgie-kazachstan-bis/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2020/02/08/d3ac9b7e-4a8d-11ea-aae0-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/tennis","id":"functional:sporza/sports/tennis","title":"tennis","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis/fed-cup","title":"Fed Cup","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/tennis","title":"Tennis","description":""}]},"eventId":"2167824","source":"","time":"??+?","eventTime":1635680820000,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"eventId":"2167769","title":"Finaleweek met jaar vertraging","source":"","time":"??+?","eventTime":1635680736493,"text":"

  Met een jaar vertraging speelt de Belgische vrouwentennisploeg de finaleweek van de Billie Jean King Cup, de nieuwe naam van de Fed Cup, in Praag. Elise Mertens, Greet Minnen, Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens zitten in een groep met Wit-Rusland en Australië. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales. Volg hun tennisavonturen hier. ","textStripped":"Met een jaar vertraging speelt de Belgische vrouwentennisploeg de finaleweek van de Billie Jean King Cup, de nieuwe naam van de Fed Cup, in Praag. Elise Mertens, Greet Minnen, Ysaline Bonaventure en Kirsten Flipkens zitten in een groep met Wit-Rusland en Australië. De groepswinnaar stoot door naar de halve finales. Volg hun tennisavonturen hier.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3303909","name":"Billie Jean King Cup met België","status":"LIVE","startTime":"2021-11-01T10:30:00.000+0100","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3303909"}}},"title":"Wit-Rusland - België","matchID":"3303909","layout":"default","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1635761066128","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3303909","interval":10}-->

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Billie Jean King Cup Tennis Elise Mertens Greet Minnen Ysaline Bonaventure Flipkens Kirsten
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  voetbal

  wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

  Wielrennen

  Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

  Wielrennen

  Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

  Wielrennen

  Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

  Wielrennen

  Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  palms

  Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

  voetbal

  wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

  Advertisement