Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Voedingssupplementen online bestellen? Let op deze zaken

Voedingssupplementen online bestellen? Let op deze zaken

Tegenwoordig is het heel makkelijk om voedingssupplementen online bestellen. Met een druk op de knop heb je je bestelling geplaatst en binnen slechts een paar dagen heb je ze in huis. Super simpel, toch? Dat is het zeker, maar het is ook belangrijk om te letten op een aantal punten om zeker te weten dat je van een goede webshop producten aanschaft.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar de beste manier om voedingssupplementen online bestellen te kunnen. Daarbij letten we op een aantal zaken die je laten weten of een webshop betrouwbaar is of niet.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Inhoud van dit artikel over voedingssupplementen online bestellen
 1. Voedingssupplementen online bestellen: Waar op letten?
  1. 1. Weet wat je nodig hebt
  2. 2. Check de ingrediënten bij voedingssupplementen online bestellen
  3. 3. Let op de inhoud
 2. Voedingssupplementen online bestellen: Welke webshop is betrouwbaar?
  1. 1. Een duidelijke beschrijving
  2. 2. Een lijst met ingrediënten bij het voedingssupplement online bestellen
  3. 3. Je kan makkelijk contact opnemen
  4. 4. De website heeft reviews
  5. 5. Veelgestelde vragen

Voedingssupplementen online bestellen: Waar op letten?

voedingssupplementen online bestellen is een snelle manier van winkelen Wanneer je voedingssupplementen online bestellen gaat, is het belangrijk om te weten wat je in huis haalt. Daarom is het goed om vooraf een beetje onderzoek te doen naar de producten waar je je oog op hebt, zodat je in één keer de juiste koop maakt. Hieronder hebben we een aantal tips voor tijdens het bestellen.

1. Weet wat je nodig hebt

Het helpt niet om zomaar een bestelling te plaatsen als je niet zeker weet of je het nodig hebt. Om hierachter te komen, kan je langs de huisarts gaan voor een bloedonderzoek om te weten te komen welke voedingssupplementen je nodig hebt. Ben je een sporter en wil je juist supplementen voor bij het sporten, is het ook handig om je in te lezen in de verschillende middelen en welke het beste past bij jouw routine en levensstijl.

2. Check de ingrediënten bij voedingssupplementen online bestellen

Afhankelijk van je dieetvoorkeuren, is het ook belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van een product voordat je deze aanschaft. Veel supplementen gebruiken namelijk lactose als vulstof, wat niet gunstig is voor mensen met een gevoeligheid voor lactose. Capsules gebruiken juist vaak gelatine. Als je vegetarisch of vegan eet, is het daarom handig om goed naar de ingrediënten te kijken zodat je een plantaardig product in huis haalt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

3. Let op de inhoud

Niet alle voedingssupplementen online bestellen zijn even goedkoop. Het voordeel van online shoppen is dat je prijzen kan vergelijken. Daarbij moet je echter ook letten op de inhoud van de verpakking. Het kan namelijk wel zijn dat een webshop goedkoper is dan de andere, maar bevatten de verpakkingen dan wel dezelfde hoeveelheid van het supplement als de andere webshop? Om voor jezelf een goede vergelijking te maken, kan je uitrekenen wat de kosten per 1 dosis zouden zijn, dan is het overzichtelijker voor jezelf.

Voedingssupplementen online bestellen: Welke webshop is betrouwbaar?

let goed op online reviews van de websites waar je wil bestellen Naast letten op de producten, is het handig als je weet welke webshop betrouwbaar is om van te kopen. Heb je al eerder succesvol een aankoop gedaan bij een webshop? Dan is de kans groot dat deze in het vervolg ook fijn is. Heb je echter nog nooit een product gekocht van een bepaalde winkel, dan is het handig om eerst te kijken of deze aan de volgende punten voldoet.

1. Een duidelijke beschrijving

Elk product heeft een duidelijke beschrijving van de werking en hoe je deze het beste in kan nemen. Wanneer er geen beschrijving bij een product staat, is het lastig om in te schatten wat de bedoeling is. Daarnaast is het goed om te kijken naar wat er in de beschrijving staat. Maakt de webshop claims? Kunnen ze deze dan onderbouwen met bewijs, of is het bewijs makkelijk op te zoeken? Als er weinig bewijs is van de werking van het product, is het handig om nog even verder te kijken.

Advertisement. Scroll to continue reading.

2. Een lijst met ingrediënten bij het voedingssupplement online bestellen

Net als de beschrijving, is een ingrediëntenlijst erg belangrijk. Hieraan zie je namelijk meteen welke stoffen het product allemaal bevat en hoeveel werkzame stof er daadwerkelijk in zit. Ook is het handig voor mensen met allergieën of dieetvoorkeuren om te weten of het supplement geschikt is om te nemen in combinatie met hun dieet.

3. Je kan makkelijk contact opnemen

Heeft de webshop een mailadres, vast adres en/of een klantenservice? Wanneer je een vraag hebt over een product, of een klacht wil indienen, moet je contact op kunnen nemen met de verkoper of een klantenservice die je verder kan helpen. Als een website geen enkele wijze van contact heeft, is dit erg verdacht.

Advertisement. Scroll to continue reading.

4. De website heeft reviews

Reviews staan niet direct gelijk aan een betrouwbaar bedrijf, maar kunnen wel helpen. Let hierbij goed op de locatie en hoeveelheid van de reviews. Heeft het bedrijf alleen reviews op de website zelf, maar verder geen enkele benaming op het internet? Dan is dat verdacht. Zijn er ook andere websites die deze webshop aanbevelen of afraden? Dan is de kans groot dat het bedrijf betrouwbaar is. Let wel ook goed op de inhoud van de reviews en bekijk een aantal slechte reviews om te zien wat de minpunten van het bedrijf zijn. Dan weet je direct wat je kan verwachten.

5. Veelgestelde vragen

Ten slotte heeft een goede webshop ook een afdeling met veelgestelde vragen. Dit is niet verplicht om een betrouwbare winkel te hebben, maar het helpt wel. De veelgestelde vragen beantwoorden namelijk vragen van klanten en kunnen waarschuwingen geven voor wanneer een product minder geschikt is in combinatie met bepaalde medicatie of een aandoening. De veelgestelde vragen beantwoorden vaak ook vragen over de verzendmethode en werking van de producten.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Uiteindelijk is voedingssupplementen online bestellen een makkelijke en snelle methode om aan de juiste supplementen te komen, zeker wanneer deze niet zomaar in de winkel worden verkocht. Wel is het goed om altijd alert te blijven. Bij twijfel, niet doen of hulp inschakelen van een professional. Veel plezier!

Total
0
Deelacties
Advertisement. Scroll to continue reading.
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement