Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Red Flames loten gunstig met Frankrijk, Italië en IJsland op Euro 2022

Red Flames loten gunstig met Frankrijk, Italië en IJsland op Euro 2022

do 28 oktober 2021 18:40 De nationale voetbalvrouwen kennen hun tegenstanders in de groepsfase van Euro 2022, van 6 tot 31 juli in Engeland. De Red Flames treffen Frankrijk uit pot 1, Italië uit pot 2 en IJsland uit pot 4. Bondscoach Ives Serneels kan tevreden terugkeren uit Manchester: dit is best een groep met mogelijkheden. “We mogen tevreden zijn. De ambities is de tweede ronde.” De 4 groepen: Red Flames treffen Frankrijk, Italië en IJsland op het EK 2022 Niet Nederland, Engeland of Duitsland Voetbal komt volgend jaar weer thuis, in Engeland. De blitse show vandaag gaf al een voorproefje. De Engelse organisatoren willen zorgen voor een “legacy” (nalatenschap). “Voetbal moet een vehikel worden voor sociale verandering”, was de boodschap.   Kosten noch moeite werden alvast gespaard. Heel wat mooie namen namen deel aan de lotingceremonie. Ex-topspeelsters als Anja Mittag, Camille Abily, Kelly Smith, Katrine Pedersen en Lotta Schelin, maar ook topvoetballers als Ruben Dias (Manchester City) en Juan Mata (Manchester United).   Zij zorgden er mee voor dat België in Groep D belandde bij Frankijk en Italië en IJsland. België is de nummer 19 van de wereld, Frankrijk de nummer 5, Italië de nummer 14 en IJsland de nummer 16. België liep zo titelverdediger Nederland en toplanden Duitsland en Engeland (het gastland bovendien) uit pot 1 mis. Duitsland won 8 van de 12 EK-edities, Engeland speelde al 2 keer de finale. Frankrijk is de kwartfinalist van het EK 2017 en WK 2019. Uit pot 4 was Rusland nog beter geweest dan IJsland, maar eigenlijk mogen we daar niet over klagen. De Flames openen op 10 juli tegen IJsland, op 14 juli volgt Frankrijk, op 18 juli Italië, ook kwartfinalist op het WK 2019. De eerste en derde match zijn in het Manchester City Academy Stadium, de tweede in het New York Stadium in Rotherham. Om de indeling van de potten te bepalen keek de UEFA naar de resultaten van het EK 2017 (voor- en eindronde), het WK 2019 (voor- en eindronde) en het EK 2021 (voorronde). Het EK wordt met 16 landen gespeeld, de top 2 stoot door naar de kwartfinales. En dat is de ambitie van onze vrouwenploeg. België speelt op 10 juli tegen IJsland, op 14 juli volgt Frankrijk en op 18 juli Italië. Engeland-Oostenrijk is opener op Old Trafford Titelverdediger Nederland speelt in groep C tegen Zweden, Rusland en Zwitserland. Groep A bestaat uit organisator Engeland, Noorwegen, Oostenrijk en Noord-Ierland. Poule B wordt gevormd door Duitsland, Spanje, Denemarken en Finland. Het EK in Engeland wordt de 13e editie van de Europese titelstrijd bij de vrouwen. Het toernooi stond aanvankelijk in de zomer van 2021 geprogrammeerd maar werd, net als het EK bij de mannen, met een jaar uitgesteld door de coronapandemie. Er zal worden gespeeld in 10 stadions en de finale zal plaatsvinden in het mythische Wembley. De openingsmatch is Engeland-Oostenrijk op Old Trafford van Manchester United. De Red Flames plaatsten zich door hun kwalificatiepoule te winnen voor Zwitserland. Dat stootte nadien ook door langs de play-offs. De Belgische vrouwen namen één keer eerder deel aan het EK.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement