Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Bekerhouder Racing Genk is maatje te groot voor amateurclub Winkel Sport

Bekerhouder Racing Genk is maatje te groot voor amateurclub Winkel Sport

Doelpunten:    34′ Ugbo 0-1 (pen) 36′ Arteaga 0-2 38′ Arteaga 0-3 44′ Paintsil 0-4 80′ Ugbo 0-5 87′ Toma 0-6 4 goals in 10 minuten Na 5 opeenvolgende nederlagen kon bekerhouder Racing Genk zich geen nieuwe misstap veroorloven. Op het veld van Winkel Sport uit Eerste Nationale moest er gewonnen worden. Van den Brom gooide zijn elftal flink door elkaar. Van de elf die afgelopen zondag tegen Gent begonnen, bleven enkel Sadick en Arteaga staan. Leysen mocht debuteren in doel.   We kregen meteen éénrichtingsverkeer te zien in Sint-Eloois-Winkel, maar veel uitgespeelde kansen leverde dat niet op voor Genk. Winkel Sport hield goed stand, al zag de amateurclub wel doelman Kudimbana uitvallen. Pas na ruim een halfuur kraakte de thuisploeg. Ugbo werd neergehaald in de zestien en zette de elfmeter zelf om: 0-1.   De Genkse trein was plots vertrokken, want amper 2 minuten later kon Arteaga de voorsprong al verdubbelen. Na een knappe actie op links nam hij invallersdoelman Galens te grazen met een schot in de korte hoek. Nog eens 2 minuten later dook de Mexicaan weer voor doel op en opnieuw gaf hij Galens het nakijken: 0-3.   De veer was gebroken bij Winkel Sport en nog voor de rust incasseerde de thuisploeg een vierde goal. Dit keer was het Paintsil die mocht vieren. Na een moeizame start maakte Genk zo het verschil met 4 goals in 10 minuten. Wereldgoal van Toma maakt Genks feestje compleet Genk had zijn schaapjes al aan de rust op het droge en dat was eraan te zien in de overbodige tweede helft. Winkel Sport wou er wel nog wat van maken en dwong zelfs enkele kansen af. Kudimbana, broer van de onfortuinlijke doelman, liet de beste liggen en Debouver claimde tevergeefs een penalty nadat hij aangetikt was in de zestien.   Rond het uur leverde de gretigheid bij Winkel Sport bijna de eerredder op. Na een vrije trap moest Leysen zich gewonnen geven, maar de 1-4 werd afgekeurd voor buitenspel. Genk drong niet meer aan. Enkel invaller Trésor zorgde nog even voor dreiging, zijn afgeweken schot ging nipt over.   Toch werden het in de slotfase nog forfaitcijfers voor Winkel Sport. Na mistasten in de defensie van de thuisploeg kwam Ugbo oog in oog met Galens en de spits liet zijn tweede van de avond niet liggen. Kort voor het einde zette Toma de kers op de Genkse taart met een wereldgoal. Zijn knal in de kruising was onhoudbaar voor Galens.   Van den Brom: “Dit is wat we nodig hadden” Tobe Leysen (doelman Racing Genk): “In het begin zette Winkel Sport een goed blok en we hadden moeite om erdoor te raken. Na de 0-1 volgden de andere doelpunten snel en konden we ze vlot uit verband spelen. De beker is één van onze drie doelen, dus het is belangrijk dat we hier een mooie overwinning boeken. Dat geeft vertrouwen, hopelijk kunnen we hier nu op voortbouwen. In de tweede helft hebben we wat gas teruggenomen, maar dat kan gebeuren. We komen uiteindelijk nog uit bij 0-6, dus we mogen tevreden zijn. Ik had niet veel werk, maar wat ik moest doen, ging goed.” John van den Brom (trainer Racing Genk): “Om uit de problemen te raken waarin we zaten heb je een wedstrijd als deze nodig. Deze match kwam op het ideale moment. De jongens hebben het heel geconcentreerd gedaan. Het was een ander elftal dan de voorbije weken, maar een aantal jongens hebben de kans gegrepen om zich te tonen. Ik zag weer lachende gezichten, ook bij mezelf. Dat was toch even geleden. Alles is hiermee nu niet vergeten en vergeven, maar dit is wel wat we nodig hadden. Het is lekker dat we 6 goals gemaakt hebben. We hebben kansen gehad én scoorden ook nog eens mooie goals, op de juiste momenten. Het zal moeten blijken of dit bevrijdend is, maar het lucht wel op.” Fase per fase 90'tweede helft, minuut 90. Einde. Racing Genk heeft geen steken laten vallen in de beker. Op bezoek bij amateurclub Winkel Sport boekte de bekerhouder een vlotte 0-6-overwinning. Ugbo (2x), Arteaga (2x), Paintsil en Toma zorgden voor de Genkse goals. .EindeRacing Genk heeft geen steken laten vallen in de beker. Op bezoek bij amateurclub Winkel Sport boekte de bekerhouder een vlotte 0-6-overwinning. Ugbo (2x), Arteaga (2x), Paintsil en Toma zorgden voor de Genkse goals. 89'tweede helft, minuut 89. Dit moet de mooiste goal van deze bekeravond zijn. Simon Bossuyt op Radio 1.Dit moet de mooiste goal van deze bekeravond zijnSimon Bossuyt op Radio 1 89' tweede helfttweede helft, minuut 89 match afgelopen 86'tweede helft, minuut 86. Wereldgoal van Toma. Wat een goal van Toma! Met een heerlijke knal in de kruising dikt hij de Genkse voorsprong nog wat verder aan. .Wereldgoal van TomaWat een goal van Toma! Met een heerlijke knal in de kruising dikt hij de Genkse voorsprong nog wat verder aan. 79'tweede helft, minuut 79. Ugbo maakt zijn tweede. De forfaitcijfers zijn een feit. Ugbo komt alleen voor doelman Galens na mistasten in de defensie van Winkel Sport en de spits laat zijn tweede van de avond niet liggen. .Ugbo maakt zijn tweedeDe forfaitcijfers zijn een feit. Ugbo komt alleen voor doelman Galens na mistasten in de defensie van Winkel Sport en de spits laat zijn tweede van de avond niet liggen. 71'tweede helft, minuut 71. 68'tweede helft, minuut 68. Bij Genk vinden ze het welletjes. Winkel Sport krijgt de ruimte, maar de thuisploeg vangt er weinig mee aan. Het is Debouver die zijn team op sleeptouw probeert te nemen. .Bij Genk vinden ze het welletjes. Winkel Sport krijgt de ruimte, maar de thuisploeg vangt er weinig mee aan. Het is Debouver die zijn team op sleeptouw probeert te nemen. 67'tweede helft, minuut 67. Daar is Genk nog eens met een poging van invaller Mike Trésor. Zijn afgeweken afstandsschot gaat net over. .Daar is Genk nog eens met een poging van invaller Mike Trésor. Zijn afgeweken afstandsschot gaat net over. 60'tweede helft, minuut 60. Afgekeurde goal. Winkel Sport kan Leysen dan toch te grazen nemen op een vrije trap, maar de treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. Het blijft zoeken naar de eerredder voor de thuisploeg. .Afgekeurde goalWinkel Sport kan Leysen dan toch te grazen nemen op een vrije trap, maar de treffer wordt afgekeurd voor buitenspel. Het blijft zoeken naar de eerredder voor de thuisploeg. 56'tweede helft, minuut 56. Geen penalty voor Winkel Sport. Winkel Sport wil er toch nog wat van maken in een wellicht overbodige tweede helft. De thuisploeg is scherp uit de kleedkamer gekomen met enkele kansen. Zo miste Kudimbana efficiëntie bij de afwerking en Debouver claimde tevergeefs een penalty, nadat hij aangelopen was in de zestien. .Geen penalty voor Winkel SportWinkel Sport wil er toch nog wat van maken in een wellicht overbodige tweede helft. De thuisploeg is scherp uit de kleedkamer gekomen met enkele kansen. Zo miste Kudimbana efficiëntie bij de afwerking en Debouver claimde tevergeefs een penalty, nadat hij aangelopen was in de zestien. 46'tweede helft, minuut 46. 2e helft. De bal rolt opnieuw in Sint-Eloois-Winkel. Bij Genk is Rommens in de ploeg gekomen voor doelpuntenmaker Arteaga. Bij Winkel Sport neemt de Dewaele de plaats in van Voskanian. .2e helftDe bal rolt opnieuw in Sint-Eloois-Winkel. Bij Genk is Rommens in de ploeg gekomen voor doelpuntenmaker Arteaga. Bij Winkel Sport neemt de Dewaele de plaats in van Voskanian. 46' tweede helfttweede helft, minuut 46 match begonnen 45+4' eerste helfteerste helft, minuut 49 match afgelopen 45'eerste helft, minuut 45. Rust. Genk heeft aan de rust zijn schaapjes al op het droge. Het was even zoeken voor de bekerhouder tegen Winkel Sport, maar zodra Ugbo na ruim een halfuur de score opende met een penalty ging het snel. Arteaga (2x) en Paintsil dreven de voorsprong op tot 0-4. .RustGenk heeft aan de rust zijn schaapjes al op het droge. Het was even zoeken voor de bekerhouder tegen Winkel Sport, maar zodra Ugbo na ruim een halfuur de score opende met een penalty ging het snel. Arteaga (2x) en Paintsil dreven de voorsprong op tot 0-4. 44'eerste helft, minuut 44. Paintsil doet er nog ééntje bij. Winkel Sport hield nog best lang stand, maar de veer lijkt nu helemaal gebroken. Paintsil zorgt nog voor de rust voor een vierde Genkse treffer. .Paintsil doet er nog ééntje bijWinkel Sport hield nog best lang stand, maar de veer lijkt nu helemaal gebroken. Paintsil zorgt nog voor de rust voor een vierde Genkse treffer. 39'eerste helft, minuut 39. Arteaga scoort opnieuw! Genk gaat door op zijn elan. Dit keert komt de actie vanaf de rechterflank en het is weer Arteaga die kan afwerken. Winkel Sport hangt in de touwen. .Arteaga scoort opnieuw!Genk gaat door op zijn elan. Dit keert komt de actie vanaf de rechterflank en het is weer Arteaga die kan afwerken. Winkel Sport hangt in de touwen. 36'eerste helft, minuut 36. Arteaga verdubbelt de Genkse voorsprong. Genk heeft de smaak plots te pakken. De 0-1 staat amper op het scorebord of de bezoekers verdubbelen hun voorsprong al. Arteaga kan zich doorzetten op links en neemt Galens te grazen met een schot in de korte hoek. .Arteaga verdubbelt de Genkse voorsprongGenk heeft de smaak plots te pakken. De 0-1 staat amper op het scorebord of de bezoekers verdubbelen hun voorsprong al. Arteaga kan zich doorzetten op links en neemt Galens te grazen met een schot in de korte hoek. 34'eerste helft, minuut 34. 33'eerste helft, minuut 33. Ugbo klaart de klus. Ugbo laat de kans niet liggen en brengt Racing Genk vanaf de penaltystip op voorsprong. Kan Winkel Sport reageren of is de Genkse trein vertrokken? .Ugbo klaart de klusUgbo laat de kans niet liggen en brengt Racing Genk vanaf de penaltystip op voorsprong. Kan Winkel Sport reageren of is de Genkse trein vertrokken? 33'eerste helft, minuut 33. Penalty voor Genk! Ugbo wordt neergehaald in de zestien. De bal gaat op de stip voor Racing Genk. .Penalty voor Genk!Ugbo wordt neergehaald in de zestien. De bal gaat op de stip voor Racing Genk.alles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement