Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Kater voor Flames: sterk Noorwegen stuurt België met 4 goals weer naar huis

Kater voor Flames: sterk Noorwegen stuurt België met 4 goals weer naar huis

di 26 oktober 2021 20:50 wk-kwalificatieNoorwegen België einde4026-10-2021 19:00 De Red Flames zijn er niet in in geslaagd om iets te oogsten bij concurrent Noorwegen. De Belgen meenden er iets te kunnen rapen, maar de realiteit was anders: een gretige thuisploeg speelde een wervelende eerste helft (2-0) en controleerde daarna met nog 2 goals. Met 4-0 lijkt de strijd om het rechtstreekse WK-ticket beslecht. Noorwegen leidt nu met 3 punten meer dan België. Scoreverloop: 7′ Bergsvand 1-0 30′ Graham Hansen 2-0 68′ Terland 3-0 91′ Syrstad Engen 4-0 België en Noorwegen gingen samen op kop in voorrondegroep F van het WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland met 7 op 9. De Flames achtten het moment geschikt om Noorwegen de loef af te steken. Zelf had het twee 7-0-zeges op zak tegen Albanië en Kosovo en de Noren waren in Polen niet verder gekomen dan 0-0. Maar Noorwegen is natuurlijk een topland, de nummer 12 van de wereld en er al altijd bij op een WK, België nog nooit. Het klasseverschil was vanaf de eerste minuut duidelijk. Een gretige thuisploeg was overal een stapje sneller dan de Flames, die achter de feiten aanholden. Doelvrouw Evrard had haar handen vol, redde een pak kansen, maar kon de snelle 1-0 van Bergsvand niet vermijden. Die mag na 7 minuten te makkelijk koppen op een corner.   Evrard en haar verdedigers moesten alle zeilen bijzetten, want de Noorse golven bleven maar aanspoelen. Toch zat een Belgische gelijkmaker er uit het niets in: Wijnants kopte vrijstaand net over en Wullaert miste na een mooie doorsteekpass van Wijnants. Het waren zeldzame maar gevaarlijke tegenprikken van de bezoeksters. De Noren maalden er niet om en bleven aan een hoog tempo aanvallen. Sterspeelster Graham Hansen profiteerde van balverlies op het middenveld, liep p het Belgische doel af, omspeelde 2 verdedigers en trapte staalhard binnen. De 2-0 bij de  rust was meer dan verdiend voor de thuisploeg. Rechtstreeks WK-ticket lijkt ver weg Coach Ives Serneels rekende op dezelfde namen na de rust en in het eerste kwartier was de partij ook in evenwicht. De Caigny kopte de aansluitingstreffer op de paal en Vanhaevermaet wou graag een penalty na een duw in de 16, maar die kwam er niet. Zonder tegengoal kon Noorwegen de tweede helft controleren, het hoefde ook niet echt meer. Naar het einde toe kwam de thuisploeg voor een enthousiast publiek evenwel weer opzetten. Reiten bediende Terland, die randje buitenspel de bal voorbij Evrard schoof. België bracht 4 frisse krachten in, maar die konden het tij niet meer keren. Een goaltje had de situatie minder uitzichtloos gemaakt, maar die werd integendeel nog erger. Een schot van Systad Evrard week af op Tysiak: 4-0. De eerste van de groep mag rechtstreeks naar het WK, de tweede speelt barrages. Na vanavond lijkt wel duidelijk dat Noorwegen dat pleit in zijn voordeel heeft beslecht. Al is er natuurlijk nog de return op 2 september 2022. België zal eerder naar Polen moeten kijken om de 2e plaats. Polen won vanavond met 2-0 van Albanië en wipte over België naar de 2e plaats.   » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement