Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Verstappen overleeft bloedstollend slotfase in GP van Amerika

Verstappen overleeft bloedstollend slotfase in GP van Amerika

De lichten op het Circuit of the Americas waren net uit toen Hamilton de perfecte start maakte en van plaats 2 voorbij Verstappen naar de eerste plaats snelde. Verstappen probeerde de deur nog dicht te doen, maar mocht blij zijn dat hij niet nog verder weg werd geslagen toen hij uit de eerste bocht ging.   Met Hamilton voor Verstappen bedacht Red Bull een agressieve racestrategie. Verstappen ging als eerste van de twee tenoren de pits in. Daarna volgde een tactisch steekspel.    Even leek Mercedes voor een strategie met 1 pits te kiezen, maar dat deden ze niet. Zowel Verstappen als Hamilton gingen uiteindelijk twee keer de pits in, maar Hamilton deed dat acht rondes later dan de Nederlander. Met verser rubber in de slotfase hoopte Hamilton in de laatste rondes nog een echt raceduel uit te lokken.   Daar had het ook alle schijn van, maar het werd een nagelbijter zonder absolute climax. Hamilton verkleinde zijn achterstand ronde na ronde na een fantastische wedstrijd, maar in de allerlaatste ronde geraakte hij net niet dicht genoeg om een aanval te plaatsen.    Verstappen mag trots zijn op zijn achtste zege van het seizoen en loopt 6 punten extra uit op zijn Britse rivaal. Het verschil is nu 12 punten.   Sergio Perez werd derde. Charles Leclerc vierde voor Ricciardo en Bottas. In de strijd tussen Ferrari en McLaren eindigde Sainz op plaats zeven ook net voor Norris. Verstappen: “Wist niet zeker dat de strategie zou werken” Max Verstappen was na de race uiteraard bijzonder in zijn nopjes over zijn wedstrijd en over de strategie van zijn team. “Omdat ik bij de start de eerste plaats verloor, moesten we iets anders proberen. We besloten voor een super agressieve strategie te gaan. Ik wist niet zeker of het zou werken.”   Hij ging twee keer aanzienlijk eerder dan Hamilton naar binnen voor nieuwe banden. “Het was een logische beslissing. Daardoor kwamen we er elke keer weer voor. Het betekende wel dat ik aan het einde van mijn tweede stint heel weinig banden over had. Ik moest het zien vol te houden. Het pakte net goed genoeg uit.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement