Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Red Flames warmen zich op voor Noorwegen met opnieuw 7 doelpunten

Red Flames warmen zich op voor Noorwegen met opnieuw 7 doelpunten

do 21 oktober 2021 21:50 wk-kwalificatieBelgië Kosovo einde7021-10-2021 20:00 Nat als een maand geleden hebben de Belgische voetbalvrouwen met 7-0 gewonnen in de voorrondes van het WK in 2023. Na Albanië was nu Kosovo de speelbal. Dinsdag bikkelen de Red Flames met Noorwegen om de eerste plaats in de poule. “Dan moet het agressiever”, vindt Tessa Wullaert. Scoreverloop 2′ Vanhaevermaet 1-0 9′ Cayman 2-0 16′ Wullaert 3-0 28′ De Caigny 4-0 36′ Vanhaevermaet 5-0 50′ Wullaert 6-0 69′ Wullaert 7-0 België draait Kosovo door de gehaktmolen Tegen de nummer 115 van de wereld luidde de vraag hoe vaak de Flames het doel zouden vinden. Het antwoord is simpel: vaak.   De nationale vrouwen hadden snel begrepen dat ze hun lengte moesten uitspelen. Vanhaevermaet, Cayman en De Caigny scoorden allemaal met hun hoofd in de eerste helft. Tussendoor trapte Wullaert de 3-0 binnen.   Na de tweede van de avond voor Vanhaevermaet (5-0) mocht Nicky Evrard zich onderscheiden. De doelvrouw had de plaats van Justien Odeurs ingenomen en deed dat met verve. Tot 2 keer toe pakte ze een strafschop van Kosovo.   Na de rust ging de voet wat van het gaspedaal. Wullaert krikte haar statistieken nog op met 2 doelpunten, daarna mocht vooral de plaatselijke fanfare het publiek in Leuven entertainen. Dinsdag de clash met Noorwegen Dinsdag ontmoet België een straffere tegenstander in de WK-vooronde. Dan gaan de Flames op bezoek bij Noorwegen. De Noren geraakten eerder op de dag niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Polen.   De clash met Noorwegen wordt ongetwijfeld een cruciaal duel voor de eerste plaats, die een ticket oplevert voor de WK-eindronde in Australië en Nieuw-Zeeland. De nummer twee speelt play-offs. Tessa Wullaert: “In balverlies moet het agressiever” Na een klinkende overwinning ziet doelpuntenmaakster Tessa Wullaert toch een puntje voor verbetering.   “In balverlies moeten we agressiever reageren. Nu was het maar Kosovo, maar als we dinsdag de bal kwijtspelen, zitten we met een probleem”, weet de ervaren aanvalster. “Maar goed, we hebben veel kansen gecreëerd en verzilverd.”   Met 7-0 naar Noorwegen trekken, is leuk voor vertrouwen. “Zoveel kansen gaan we daar niet krijgen”, weet Wullaert, “maar we maken elke wedstrijd wel één doelpunt.” Nicky Evrard: “Superleuk om strafschoppen te pakken” “We hebben een mooie teamprestatie neergezet”, vindt doelvrouw Nicky Evrard. “Het moet een mooie wedstrijd geweest zijn om naar te kijken.”   Evrard had weinig werk op te knappen, maar stopte wel tot twee keer toe een strafschop. “Dat is een superleuk gevoel”, zegt ze. “Ik heb ook niet getwijfeld en heb twee keer dezelfde hoek gekozen.”   De 26-jarige keepster had al snel door dat ze onder de lat zou staan. “Bij het begin van de stage had ik het begrepen. Wat er tussen Justien (Odeurs, red) en de coach gebeurd is, weet ik niet. Dat zijn interne zaken. Ik besteed er bewust niet te veel aandacht aan.” Ives Serneels: “Goed omgesprongen met de kansen” “We zijn erg efficiënt omgesprongen met de kansen en dat doet me veel plezier”, blikt een tevreden coach terug. “Klein minpunt: soms gaven we te veel ruimte weg.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement