Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Wat houdt Body Stress Release in en werkt het?

Wat houdt Body Stress Release in en werkt het?

Heb je soms ook het gevoel dat je hele lichaam vol spanning en stress zit? Dan is body stress release mogelijk een techniek waar je naar gekeken hebt. Dit is een gezondheidstechniek die helpt om je welzijn zowel fysiek als mentaal te verbeteren. We weten er echter nog niet zo veel van, dus werkt het wel?

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar wat body stress release is, hoe het werkt en of het daadwerkelijk effectief is. Ook geven we je wat extra tips mee voor het ontstressen van je lichaam.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Inhoud van dit artikel over body stress release
 1. Wat is body stress release?
 2. Hoe werkt de body stress release techniek?
 3. Werkt de body stress release echt?
 4. Andere manieren om je lichaam te ontspannen

Wat is body stress release?

werkt body stress release echt Body stress release, of BSR, staat letterlijk voor “Lichaamsspanning loslaten”. Het is een techniek die helpt om de stress in het lichaam los te maken, zodat je makkelijker stress kan loslaten. Het focust hierbij op opgebouwde stress van fysieke, mentale en chemische oorzaken. BSR geeft aan dat als de stress te veel wordt, dit wordt opgeslagen in de diepere spierlagen van het lichaam waardoor de zenuwbanen in het lichaam onder druk worden gezet. Dan kan dan weer leiden tot een miscommunicatie in het lichaam, waardoor je hersenen nooit het idee krijgen dat er iets mis is.

Body stress release focust zich op de volgende oorzaken die kunnen leiden tot veel lichaamsspanning.

Fysiek:

Advertisement. Scroll to continue reading.
 • Een verkeerde werkhouding
 • Een blessure
 • Een verkeersongeval
 • Verkeerd vallen
 • Zware voorwerpen verkeerd tillen

Mentaal:

 • Verdriet
 • Shock
 • Depressie
 • Een burn-out
 • Angstklachten
 • Aggressie en/of extreme boosheid

Chemische overgevoeligheid voor:

 • Kleur- en smaakstoffen
 • Cosmetica
 • Parfum
 • Medicatie
 • Verf
 • Alcohol

Volgens de body stress release techniek kunnen deze oorzaken uiteindelijk tot fysieke en mentale overbelasting in het lichaam zorgen waardoor je spieren vol spanning gaan zitten. Ook geven ze aan dat BSR kan helpen bij bijzondere situaties zoals een acuut ongeval, een zwangerschap of na een operatie.

Hoe werkt de body stress release techniek?

De body stress release is een techniek waarbij je door een professional behandeld wordt om de stress uit je spieren te halen. Als eerste heb je een consult waarbij je je klachten doorneemt en kijkt naar een passende behandeling, daarna ga je aan de slag met de behandeling. De meeste behandelingen beginnen vrij kort achter elkaar, met slechts een paar dagen ertussen.

Tijdens de behandeling wordt er over het hele lichaam gekeken naar de plekken waar je lichaam spanning heeft opgeslagen. De behandelaar doet dit door op bepaalde punten op het lichaam te drukken, zo kan hen de oorzaak achterhalen en helpen met het loslaten van deze spanning.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Na de behandelingen krijgt het lichaam langzaam meer veerkracht terug en wordt voorspeld dat je zelfhelende vermogen ook terugkomt, waardoor je beter in staat bent om nieuwe spanningen op te vangen en te verwerken.

De body stress release techniek geeft aan dat het ook geschikt is voor baby’s en kleine kinderen omdat zij vaak veel stress opdoen tijdens de bevalling en wanneer zij vallen in het dagelijks leven. De techniek beweert dat het kan helpen bij het voorkomen van kwalen tijdens het opgroeien en zo het kind gezond houdt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Werkt de body stress release echt?

 

meditatie kan helpen om je lichaam te ontspannen

Wanneer je op zoek gaat naar de body stress release techniek, kom je voornamelijk op één website terecht, namelijk die van de BSR-techniek zelf. Hier wordt uitgebreid beschreven wat het inhoudt, hoe het werkt en wat de effecten hiervan zijn. De website maakt echter geen gebruik van bronnen en geeft ook erg weinig details over de daadwerkelijke technieken die tijdens de behandeling worden gebruikt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De BSR noemt zichzelf een holistische techniek met een respect voor het lichaam en heeft opleidingen hiervoor in Zuid-Afrika en Engeland. Je hebt hiervoor geen afgeronde opleiding nodig. Op de internationale website is er een kopje met “Nieuws en onderzoek”. Hier wordt echter geen onderzoek gedeeld, maar een andere beschrijving van de behandeling.

We zijn op zoek gegaan naar wetenschappelijke artikelen over body stress release om te zien of het wordt ondersteund door medische professionals. Deze bestaan echter niet. Wel kwamen we een boek tegen over Body Stress Release die is geschreven door de oprichter van deze techniek. Ook hierin worden geen bronnen aangehaald.

Advertisement. Scroll to continue reading.

De effectiviteit van body stress release is erg onduidelijk en we weten dan ook niet of het werkt. Wat we wel weten, is dat het niet betrouwbaar is. Omdat het nergens op is gebaseerd, weten we niet of het veilig is voor het lichaam en of de gebruikte technieken effectief zijn. Daarom raden we het volgen van een body stress release behandeling niet aan.

Andere manieren om je lichaam te ontspannen

Hieronder hebben we een aantal tips voor het ontspannen van je lichaam die wel effectief zijn neergezet. Bij aanhoudende klachten, zowel mentaal als fysiek, is het verstandig om langs een huisarts te gaan. Die kan je doorverwijzen naar een passende professional.

Advertisement. Scroll to continue reading.
 • Doe ademhalingsoefeningen
 • Vermijd overmatig cafeïne- en alcoholgebruik
 • Volg ontspanningsoefeningen, zoals yoga
 • Probeer meditatie
 • Vermijd stressvolle situaties
 • Neem wat tijd voor jezelf
 • Neem een ontspannende massage
Total
0
Deelacties
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement