Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Gezondheid

Welk middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten helpt?

Welk middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten helpt?

Als je er zelf last van hebt, is de kans groot dat je op zoek bent naar een middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten. Het is dan ook een erg nare ervaring om deze pijn te ervaren tijdens het bewegen of zelfs tijdens het stilzitten. Soms is het tijdelijk, maar je kan er ook chronisch last van hebben. Juist daarom is het fijn om te weten welke middelen hiertegen kunnen helpen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

In dit artikel kijken we naar het ontstaan van pijn in de spieren en gewrichten. Ook kijken we naar welk middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten effectief is.

De inhoud van dit artikel is gebaseerd op wetenschappelijke publicaties en is geschreven in samenwerking met medische specialisten / voedingsdeskundigen.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Inhoud van dit artikel over middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten
 1. Hoe ontstaan pijnlijke spieren en gewrichten?
  1. Symptomen van pijnlijke spieren en gewrichten
 2. Een middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten
  1. 1. Ontstekingsremmers
  2. 2. Middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten: warmte
  3. 3. Een ice-pack
  4. 4. Omega-3 vetzuren als middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten
  5. 5. Gember
  6. 6. Veel rust nemen als middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten

Hoe ontstaan pijnlijke spieren en gewrichten?

middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten kan helpen bij tijdelijke en chronische klachten Pijnlijke spieren en gewrichten kunnen om verschillende redenen ontstaan. Soms loop je een blessure op waar deze pijn een gevolg van is, andere keren gaat het om een chronische ziekte of ontsteking. Het is hoe dan ook een erg vervelend fenomeen. Voordat je echter de pijn kan oplossen, is het wel van belang om te weten hoe het is ontstaan. Dan kan je op de juiste manier de pijn aanpakken. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt van de meest voorkomende oorzaken van pijn aan de spieren en gewrichten.

 • Artrose
 • Slijmbeursontsteking
 • Jicht
 • Osteoporose
 • Fibromyalgie
 • Overmatig gebruik
 • Een vitaminetekort
 • Lupus
 • Hypothyreoïdie
 • De ziekte van Lyme
 • Een verstuiking
 • Een infectie
 • Kanker

Zoals je hierboven ziet, zijn er dus ontzettend veel verschillende oorzaken. Sommigen zijn slechts tijdelijk, terwijl anderen chronisch kunnen aanhouden. Een middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten kan effect hebben op sommige oorzaken, maar niet allemaal. Daarom is het juist zo belangrijk om de oorzaak te weten te komen.

Symptomen van pijnlijke spieren en gewrichten

Een mogelijke oorzaak kan je soms al achterhalen door te kijken naar de verschillende symptomen waar je last van hebt. Wanneer je slechts last hebt van je gewricht of spier, is de kans groot dat het om een verstuiking, overmatig gebruik of een infectie gaat. Dit is redelijk makkelijk op te lossen.

Wanneer je echter last hebt van andere symptomen, zoals hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, verlies van eetlust, toename van het gewicht, vermoeidheid, prikkelbaarheid en pijn op andere plekken in het lichaam, kan er meer aan de hand zijn. Het is daarom altijd verstandig om een bezoek aan de huisarts te plegen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Een middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten

omega vetzuren zijn effectief tegen ontstekingen Om de pijn in je spieren en gewrichten op te lossen, kan je op zoek gaan naar een middel dat hiertegen helpt. Afhankelijk van de oorzaak, kunnen er verschillende oplossingen zijn. We kijken hieronder naar zowel voedingsmiddelen als veranderingen aan de levenswijze die het herstel ondersteunen. Ook geven we van elk middel aan bij welke soorten pijn dit het beste helpt.

1. Ontstekingsremmers

Wanneer je last hebt van ontstekingen in de gewrichten en spieren, kan dit tot veel pijn en zwellingen leiden. Je hebt hierbij vooral last van de plek zelf, en niet de rest van je lichaam. Soms krijg je echter koorts als gevolg van deze ontstekingen. Het is dan verstandig om ontstekingsremmers te nemen, zoals ibuprofen of paracetamol. Deze verminderen de ontstekingen en helpen daarbij ook gelijk om de koorts te verminderen.

2. Middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten: warmte

Voornamelijk wanneer je last hebt van spierpijn of een knoop in je spieren, is warmte een goede manier om de pijn te verlichten. De warmte helpt namelijk om de spieren soepeler te krijgen, waardoor je ze makkelijker loskrijgt. Zo neemt de pijn af en kan je weer makkelijk doorgaan zonder knoop in je spieren.

Advertisement. Scroll to continue reading.

3. Een ice-pack

Soms is het echter beter om een ice-pack te gebruiken, zeker wanneer je last van ontstekingen hebt. Veel kou helpt namelijk om pijn te verlichten en zorgt er juist voor dat de aanwezige ontstekingen niet in staat zijn om zich verder te ontwikkelen. Dit is juist handig wanneer je last van gewrichtspijn hebt.

4. Omega-3 vetzuren als middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten

Of je nu last hebt van een tijdelijke of chronische ontsteking, het eten van omega-3 vetzuren kan flink helpen tegen de pijn en klachten. Omega-3 vetzuren staan er namelijk om bekend dat zij ontstekingsremmend werken en daarbij ook je klachten kunnen verminderen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

5. Gember

Net als omega-3 vetzuren, helpt gember bij het verminderen van ontstekingen. Wat gember echter als voordeel heeft, is dat het zelfs de productie van bepaalde prikkelende stoffen in het lichaam tegengaat, waardoor er minder ontstekingen ontstaan. Dat helpt dus niet alleen bij het verminderen van ontstekingen, maar ook het tegengaan hiervan.

6. Veel rust nemen als middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten

Ten slotte is het beste middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten rust. Of je nu last hebt van een chronische aandoening of een kleine blessure, rust zorgt ervoor dat je lichaam te tijd heeft om de plekken te herstellen zodat je minder last van pijn en kramp hebt.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Blijft de pijn aanhouden en krijg je ook last van andere symptomen? Ga dan langs de huisarts, er is dan mogelijk meer aan de hand dan slechts een ontsteking of blessure.

Total
0
Deelacties
Advertisement. Scroll to continue reading.
Delen 0
Tweet 0
Pin it 0
Share 0
Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement