Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Tour voor vrouwen finisht (symbolisch) op La Planche des Belles Filles

Tour voor vrouwen finisht (symbolisch) op La Planche des Belles Filles

Ontdek het Tour-parcours voor 2022 bij de vrouwen 1.029 km in 8 dagen 13 jaar nadat de Tour Féminin ter ziele is gegaan, krijgen de vrouwen weer een volwaardige rittenkoers in Frankrijk. Le Tour de France Femmes duurt 8 dagen en noemt zich meteen de grootste vrouwenkoers ter wereld.   De strijd om het geel bij de vrouwen begint op de laatste dag van de mannenwedstrijd: op zondag 24 juli. Dan rijden de deelneemsters 8 rondes tussen de Eiffeltoren en de Champs-Elysées in Parijs, goed voor een rit van 82 kilometer.   Daarna verlaten de rensters de Franse hoofdstad om via de Champagnestreek koers te zetten naar het noordoosten van het land. In rit 4 staan zo’n 13 kilometer onverharde wegen op het menu.   In het slotweekend is het klimmen geblazen in de Vogezen met op de voorlaatste dag een beklimming van onder meer de Grand Ballon (1.336 meter).   Op 31 juli eindigt Le Tour de France Femmes (symbolisch) op de col La Planche des Belles Filles. De rensters zullen in totaal 1.029 kilometer afgewerkt hebben in 8 dagen. Tour de France Femmes Live op Sporza De Tour de France Femmes zal net zoals de Tour bij de mannen live te volgen zijn op Sporza. Van zondag 24 juli tot zondag 31 juli zijn we er 8 dagen op een rij bij. Le Tour de France Femmes 2022 rit datum start – finish km type 1 zondag 24 juli Parijs – Parijs 82 vlak 2 maandag 25 juli Meaux – Provins 135 vlak 3 dinsdag 26 juli Reims – Epernay 133 heuvel 4 woensdag 27 juli Troyes – Bar-sur-Aube 126 met onverhard 5 donderdag 28 juli Bar-le-Duc – Saint-Dié-des-Vosges 175 vlak 6 vrijdag 29 juli Saint-Dié-des-Vosges – Rosheim 128 glooiend 7 zaterdag 30 juli Sélestat – Le Markstein 127 bergrit 8 zondag 31 juli Lure – La Planche des Belles Filles 123 bergrit 250.000 euro prijzengeld De Tour voor vrouwen pakt uit met prijzenpot van 250.000 euro. Dat is flink wat meer dan gelijkaardige rittenkoersen voor mannen. In Parijs – Nice bijvoorbeeld staat 144.000 euro op het spel, de winnaar gaat er naar huis met 16.000 euro.   De winnares van de Tour ontvangt 50.000 euro of een vijfde van de prijzenpot. bekijk ook: Tour Herbeleef de parcoursvoorstelling van de Tour de France

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement