Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Eli Iserbyt toont zich heer en meester in gladde WB-cross in Waterloo

Eli Iserbyt toont zich heer en meester in gladde WB-cross in Waterloo

zo 10 oktober 2021 22:09 Wereldbeker veldrijdeneindeWaterloo 9/9 01u 09m 0123456789 Eli Iserbyt heeft zijn hoogvorm meegenomen naar de Verenigde Staten. De Europese kampioen stond in Waterloo bovenaan een Belgisch podium, hij verwees Michael Vanthourenhout en Quinten Hermans naar plaats 2 en 3. Verslag van de WB in Waterloo bij de mannen Een geschenk valt soms uit de hemel, maar dat doet ook een vergiftigd geschenk.    Bij de start in Waterloo gingen de Amerikaanse paraplu’s open en het gedruppel zorgde in de tweede ronde voor een gronde aanpassing van de eerste schets.    Quinten Hermans kon zijn blitzstart niet verzilveren na een val op de bruine zeep, ook Toon Aerts en Thibau Nys schoven weg. Vooral Nys jr. moet een blessure (een sleutelbeenbreuk?) vrezen.    Door de turbulentie had Eli Iserbyt zijn gemiste start na een mechanisch akkefietje in geen tijd rechtgezet: met ploegmakker Michael Vanthourenhout was hij vertrokken voor een koppeltijdrit.    Op elke helling waande een agressieve en zelfverzekerde Iserbyt zich in zijn speeltuin, Vanthourenhout gebruikte zijn techniek om te compenseren in de afdalingen.    Hij hapte steeds meer naar adem en in de 6e van 9 rondes brak de veer. Een ontketende Iserbyt was met zijn soloslim heer en meester in Waterloo.   Vanthourenhout leek zijn 2e plaats nog te verspelen aan een geschaafde Hermans, maar zijn remonte haperde en eindigde met een 3e plaats. Het moment van de cross: Iserbyt schudt Vanthourenhout van zich af in de 6e ronde Iserbyt komt niet meer in de problemen in het slot en wint de WB in Waterloo Thibau Nys komt stevig ten val op glad stukje asfalt, samen met pak andere renners Iserbyt: “Ik mocht niet panikeren na kettingproblemen” Eli Iserbyt (eerste): “Ik had kettingproblemen in de eerste ronde, maar ik wist dat ik niet mocht panikeren. Ik zag de valpartijen en wist dat het glibberig zou worden. Door de regen was het net ijs geworden. Michael Vanthourenhout reed ook sterk, maar Quinten Hermans naderde en ik wilde het tempo opdrijven en volhouden tot de finish. Dat is gelukt.” Michael Vanthourenhout (tweede): “Ik voelde al snel dat het heel moeilijk was om alleen te rijden. Eli (Iserbyt) kwam bij me, maar hij reed veel te snel. Hij heeft een paar ronden gewacht, maar Quinten (Hermans) kwam dichter en ik kon niet anders dan hem te laten rijden. Daarna vond ik mijn ritme en kon ik de 2e plaats vasthouden.” Quinten Hermans (derde): “Of ik tevreden ben met mijn derde plaats na die val? Ja, of net niet? Ik ging die bocht heel snel in, maar het was de eerste keer dat ik voelde dat het schoof. Ik liet mijn hoofd daarna even hangen en ik had ook wat problemen met mijn fiets. Eli (Iserbyt) was gaan vliegen, maar Michael (Vanthourenhout) lag misschien nog binnen bereik.” Reacties na de WB in Waterloo bij de mannen Lees ook: Wereldbeker veldrijden Thibau Nys breekt sleutelbeen bij pijnlijk val: “Ik kom terug” Rituitslag Wereldbeker mannen Waterloo (VS)Rituitslag Wereldbeker mannen Waterloo (VS)  naamresultaat1Eli Iserbytin 1u09'37″2Michael Vanthourenhout+ 30″3Quinten Hermans+ 43″ 4Lars van der Haar+ 1'05″5Niels Vandeputte+1'38″6Toon Aerts+ 1'39″7Vincent Baestaens+ 1'46″8Ryan Kamp+ 1'51″9Jens Adams+ 1'54″10Corné van Kessel+ 2'05″alles weergevenalles weergeven Fase per fase 22:1022 uur 10.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement