Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Wout van Aert pas vanaf december in het veld “om toe te werken naar BK”

Wout van Aert pas vanaf december in het veld “om toe te werken naar BK”

Sinds de zomer van 2020 (toen het peloton zich opnieuw op gang trok na de corona-onderbreking) heeft Wout van Aert nauwelijks rustmomenten gehad. Hij combineerde de weg met het veld, maar dat hield hem niet tegen om in 2021 een indrukwekkende erelijst bij elkaar te fietsen.   Onder meer twee zeges in Tirreno-Adriatico, Gent-Wevelgem, De Amstel Gold race, drie zeges in de Tour, Belgisch Kampioen, overwinningen in de Ronde van Engeland en een hoop ereplaatsen zoals in Tokio. Tussendoor werd hij vader en worstelde hij met een blindedarmontsteking. Een mens zou voor minder naar rust snakken.   “Het plan is om nu zeker drie weken niet te trainen. Als ik zin heb om te fietsen, zal ik het niet laten, maar de komende weken zal ik vooral mijn loopschoenen aantrekken als het kriebelt”, vertelde Wout van Aert.    “Eigenlijk is dat het liefste wat ik doe, maar tijdens het seizoen mag ik het niet te veel doen, omdat het altijd wat spierschade geeft.”   “Toen ik nog fulltime veldrijder was, was het vaste kost om in maart een maand niets te doen en rustig op te bouwen. De laatste jaren is dat helemaal veranderd. Door coronacrisis zijn de seizoenen ook nog korter bij elkaar komen te liggen.” Hoeveel veldritten ik wil rijden, weet ik nog niet. Tien crossen is niet per definitie goed en meer per definitie te veel. Eerste veldrit in december “Ik moet wel zeggen dat binnen een week het perfectionisme in mij al opnieuw begint te knagen, maar ik heb na een week rust in eigen land bewust twee weken vakantie in het buitenland, zodat ik wel moet rusten.”   Michel Wuyts gokte in onze podcast dat Van Aert eind november in Kortrijk aan de start van zijn eerste veldrit van het seizoen zou verschijnen omdat Van Aert daar een sponsor heeft. Van Aert reageerde gevat. “Als ik naar Kortrijk afzak, zal het in een jeansbroek zijn.”   “Ik heb wel min of meer in gedachten wanneer ik opnieuw ga beginnen crossen, maar ik heb nog niet samengezeten met de ploeg. Dat zullen we misschien deze week nog doen. Het zal zeker ergens in december zijn om dan via een goede kerstperiode toe te werken naar het BK.”   Dat BK in Lombardsijde moet Van Aert liggen volgens Michel Wuyts. “Gelukkig”, zei Van Aert. “Maar zoals de laatste jaren het geval was, zal de cross sowieso in functie van het voorjaar moeten passen. Hoeveel veldritten ik wil rijden, weet ik nog niet. Tien crossen is niet per definitie goed en meer te veel, het hangt meer af van de periode waarin het past. Ik heb er wel zin in.” Download de podcast van De Tribune Apple Podcast / iTunes Spotify Google Podcasts Soundcloud Lees ook: De Tribune Piekte Van Aert te vroeg dit najaar? “Voelde niet als neerwaartse spiraal” De Tribune Van Aert: “WK in Leuven zal blijven hangen, maar een mens moet vergevingsgezind…

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement