Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Politicus met gouden wielertoekomst: wie is Roubaix-revelatie Florian Vermeersch?

Politicus met gouden wielertoekomst: wie is Roubaix-revelatie Florian Vermeersch?

Oproep aan eerste minister Alexander De Croo: Florian Vermeersch verdient een huldiging na zijn fenomenale prestatie in Parijs-Roubaix.   Het zou – ongelofelijk maar waar – ook een ontmoeting zijn tussen partijgenoten. Want Vermeersch zetelt als lid van Open VLD in de gemeenteraad van Lochristi.   Met 470 voorkeursstemmen haalde hij in 2018 als 18-jarige onverhoopt een zitje in het lokale bestuur.   Hoe dat kwam? Burgemeester Yves Deswaene carpoolde samen met Vermeersch naar de lessen geschiedenis aan de UGent. En zijn grootvader Daniël was ook al actief in de politiek. U merkt: Vermeersch is van vele markten thuis.   “Maar mijn politieke ambities blijven lokaal”, verzekerde hij na Parijs-Roubaix. De verkiezingsaffiche van Florian Vermeersch. Boonen Het contrast met zijn prestatie die de wereld rond ging, kan niet groter zijn.   Ruim 100 kilometer in de aanval tijdens zijn eerste Parijs-Roubaix – nota bene een editie voor de geschiedenisboeken. Vervolgens mee met Mathieu van der Poel en Sonny Colbrelli naar de meet. Om uiteindelijk alleen door die laatste geklopt te worden. Een paar van mijn goeie fietsvrienden zagen in mij eerder een wegrenner. Florian Vermeersch Na afloop trokken velen meteen de logische parallel met Tom Boonen. “Maar daar durf ik me niet mee te vergelijken”, temperde Vermeersch de verwachtingen. Toch staat het talent van de renner van Lotto Soudal buiten kijf. Vermeersch begon zijn wielercarrière in het veld, maar besliste in de zomer van 2018 na enkele knappe resultaten om zich vol op de weg te focussen.   “Een paar van mijn goeie fietsvrienden zagen in mij eerder een wegrenner”, vertelde hij daar eerder over. Vermeersch na een zege in de Ronde van Midden-Brabant in 2019. Climax Met succes. Bij de opleidingsploeg van Lotto Soudal kroont Vermeersch zich tot Belgisch kampioen bij de beloften. Een profcontract bij de loterij-ploeg volgt. “Hij is sterk en heeft een groot potentieel”, wist teammanager John Lelangue toen al. In zijn debuutjaar zet Vermeersch quasi geruisloos enkele straffe resultaten neer. 4e in de Brussels Cycling Classic, 5e op het BK tijdrijden, 9e in de BinckBank Tour en 13e in Gent-Wevelgem…   “Ik was zelf ook verrast dat ik af en toe kon meedoen in de finale van zulke koersen”, klonk het. Vermeersch bevestigt ook dit jaar zijn potentieel. Onder meer met een 8e plaats in de tijdrit van een sterkbezette Ronde van Zwitserland. Én door brons te halen op het WK tijdrijden voor beloften in eigen land. Vermeersch op weg naar brons op het WK tijdrijden voor beloften. Iedereen dacht dat dat de climax van zijn seizoen zou worden. Papa Noël, mecanicien bij Alpecin-Fenix, trok op zondag dan ook zonder verwachtingen naar de cross in Gieten.   Zelfs hij zag tot zijn eigen ongeloof hoe Vermeersch tot de laatste bocht van de piste in Roubaix op weg leek naar het mooiste wielersprookje in jaren. Colbrelli doorprikte jammer genoeg de droom. Maar Vermeersch kreeg wel alle publieksstemmen. En het waren er veel meer dan 470. Lees ook: Parijs-Roubaix Ontgoocheling overheerst bij Vermeersch: “Dit is moeilijk te verwerken” Parijs-Roubaix Bekijk: vader Vermeersch ziet op de cross hoe zijn zoon 2e wordt in Roubaix

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement