Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Peter Vandenbempt: “Kansen afmaken blijft een probleem voor Anderlecht”

Peter Vandenbempt: “Kansen afmaken blijft een probleem voor Anderlecht”

ma 04 oktober 2021 10:24 Terwijl de renners afzagen op de stenen van Parijs-Roubaix, keek Peter Vandenbempt met veel aandacht naar Anderlecht – Club Brugge. Onze voetbalanalist laat ook zijn licht schijnen op de malaise bij Standard en de late nederlaag van Genk. Peter Vandenbempt in een notendop: “Het is veelzeggend dat de 2 beste saves in Anderlecht – Club Brugge van Van Crombrugge kwamen” “De supporters hebben gelijk dat Anderlecht had moeten winnen tegen Club Brugge” “Het is begrijpelijk dat Genk-coach Van den Brom gefrustreerd is dat zijn team de zege weer weggeeft” “Standard-spelers roddelden achter de rug van Leye en gaven hem weinig flatterende bijnamen” “Met een weggeefdoelpunt deed Anderlecht zich weer tekort” De supporters van Anderlecht hebben gelijk wanneer ze zeggen dat hun club gisteren had moeten winnen.    Club Brugge mag tevreden zijn met een punt, Anderlecht niet. Op basis van de kwaliteit van het spel en de kansen. Met een weggeefdoelpunt deed Anderlecht zich eens te meer tekort.   Het was overigens echt een goede wedstrijd. Zeker in de 1e helft. De twee ploegen wilden voetballen, dat zien we graag in een topwedstrijd. Maar oké, Club Brugge bleef toch een stuk onder zijn beste niveau dat we kennen uit de Champions League. De uitblinkers die we in Leipzig zagen, namelijk Vanaken, Lang en De Ketelaere, speelden middelmatig tegen Anderlecht.   Club creëerde weinig, leek minder fris en was zeker voor de rust een helft lang defensief kwetsbaar.    Maar het is veelzeggend dat de 2 beste saves kwamen van de doelman van Anderlecht (Van Crombrugge), terwijl Anderlecht zelf de meeste kansen verzamelde. Kansen afmaken en punten pakken die ze verdienen blijft een probleem voor de spelers van Anderlecht. Het is veelzeggend dat de 2 beste saves kwamen van de doelman van Anderlecht, terwijl Anderlecht zelf de meeste kansen creëerde  Peter Vandenbempt Voor Club Brugge was dit gewoon een goed punt. Want het was op Anderlecht en te midden van een zware Champions League-kalender. Dan moet je tevreden zijn met een gewone prestatie. De prestaties van Anderlecht in het voetbal zitten al een hele poos duidelijk in stijgende lijn. Dat is allemaal veelbelovend.    Maar in de laatste 3 wedstrijden sprokkelt Anderlecht maar 3 op 9. Dan blijf je in de achtervolging hangen, terwijl Anderlecht vandaag gewoon al op kop had kunnen staan. Zo zijn er natuurlijk nog 3 à 4 ploegen waar ze net hetzelfde denken. Doelpuntenmaker Mats Rits opende de score tegen Anderlecht. Stroompanne in de Genkse hoofden Tegen Eupen is Genk hetzelfde overkomen als tegen Union 3 weken geleden. Eigenlijk was het nog erger, want in de laatste paar minuten slikte Genk gisteren 2 goals met de nederlaag als gevolg.   Ik zou eerst toch zeggen: “Ode aan Eupen.” Het is zo een beetje een raar gevalletje, ver van ons vandaan in de uithoek van het land.   Eupen was vooraf met stip genoteerd bij de degradatiekandidaten, want de Qatari willen er liever niet te veel geld meer in stoppen.   Maar goed, de ploeg is gebleven. Ze hebben daar een onbekende trainer,  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement