Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

“Als de voetbalbond consequent is, zullen bepaalde clubs moeten degraderen”

“Als de voetbalbond consequent is, zullen bepaalde clubs moeten degraderen”

ma 04 oktober 2021 21:26 Nu Operatie Zero, het grootschalige onderzoek naar onder meer fraude, omkoping en matchfixing in het Belgische voetbal, afgerond is, is het wachten op wat de gevolgen zullen zijn. Advocaat Kris Luyckx meent dat heel wat voetbalclubs een degradatie boven het hoofd hangt. Kris Luyckx is de advocaat van voetbalmakelaar Dejan Veljkovic, die als spijtoptant zijn boekje opendeed bij het Belgische gerecht, in ruil voor strafvermindering. Luyckx is dus uitstekend geplaatst om in te schatten wat de mogelijke gevolgen kunnen zijn van het onderzoek. “We spreken over een systeem dat wijd vertakt was in het Belgische voetbal”, schetst de advocaat de situatie in De Afspraak. “Bijna elke club is wel eens geconfronteerd geweest met die praktijken. De ene wat meer, de andere wat minder, sommigen hadden er hun businessmodel van gemaakt.” Het is dan ook niet onlogisch dat wellicht heel wat mensen nog de rekening gepresenteerd zullen krijgen. “Er zijn een 50-tal transfers waarbij iets fundamenteel verkeerd gegaan is. Dat komt neer op zo’n 100 contracten waarbij fraude geweest is”, weet Luyckx. “Vaak zijn bij zulke contracten verschillende bestuursleden of spelers betrokken. Het is over die zaken dat mijn cliënt open boek gedaan heeft.” Bij de Belgische voetbalbond KBVB zitten ze te wachten op het dossier. Wat zullen de gevolgen zijn? “Als men echt consequent is, dan zullen we volgend jaar met niet te veel ploegen in 1e klasse moeten spelen”, gooit Luyckx een bommetje. “Wellicht zullen sommige clubs zich verschuilen achter het feit “dat ze het niet wisten” of dat “het bestuur ermee bezig was”. Maar als de KBVB consequent is en zijn reglement correct toepast, kan het niet anders dan dat bepaalde clubs zullen moeten degraderen.” Bekijk het fragment met advocaat Kris Luyckx in De Afspraak: Lees meer over de zaak bij VRTNWS: Spijtoptantenregeling voor voetbalmakelaar Dejan Veljkovic zo goed als rond:… Nu bij Fris uw geheugen op over Operatie Zero: voetbal Het voetbalschandaal “Operatie Zero”: wat was dat ook alweer? fraudedossier Jupiler Pro League voetbal taal- of schrijffout opgemerkt?  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement