Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

“Antwerp-fans tasten altijd grens toelaatbare af, een minderheid gaat er continu over”

“Antwerp-fans tasten altijd grens toelaatbare af, een minderheid gaat er continu over”

vr 01 oktober 2021 18:34 Bij Antwerp hadden ze gehoopt brokken te kunnen maken in Europa, maar het waren hun supporters die dat wat al te letterlijk namen tegen Frankfurt. “Een match achter gesloten deuren wordt onvermijdelijk”, zegt Peter Goris van Gazet van Antwerpen. Het was gisteren een hele dag onrustig in de Antwerpse binnenstad en rond de Bosuil, met als dieptepunt de rellen die tijdens de match tegen Frankfurt uitbraken.   “Iedereen had een feestdag verwacht, maar het is een nachtmerrie geworden”, zegt Peter Goris, chef-sport van Gazet van Antwerpen en al jarenlang volger van Antwerp, in De Wereld Vandaag.   Bij de politie wassen ze hun handen in onschuld, zij zagen de rellen niet aankomen. “Maar dan moet iemand mij wel eens uitleggen hoe zo’n 300-tal fans van Frankfurt op een parking van een grootwarenhuis kunnen overnachten en daarna ongestoord in een soort oorlogsmars naar café kunnen optrekken, zonder dat 1 politieagent hen tegenhoudt.”   “Maar het is niet zo dat een ontoelaatbare provocatie een ontoelaatbare reactie rechtvaardigt. Een voetzoeker naar een speler gooien, dat is crimineel.” De Antwerp-fans zijn er trots op dat ze marginaal zijn. Peter Goris (chef-sport Gazet van Antwerpen) “Europa is steeds meer de speeltuin van het hooliganisme” Antwerp sleept al heel lang een kwalijke reputatie met zich mee. “Het heeft vurige supporters. Volks en rauw wordt ook wel eens gezegd”, vertelt Goris. “Ze zijn er zelfs trots op dat ze marginaal zijn, zo zingen ze toch.”   “De fans hebben altijd de grens van het toelaatbare afgetast. Een minderheid gaat de grens toch continu over, dat is nu al de zoveelste generatie die op die manier haar stempel op de club drukt. Het hoort bij een grootstad, heeft altijd in de ziel van Antwerp gezeten. Maar daarom mag je het nog niet goedpraten.”   “In België hebben ze dat probleem min of meer onder controle, maar ik heb de indruk dat het Europese toneel nu de speeltuin van het hooliganisme is geworden. Er wordt veel minder opgetreden, het is moeilijker beheersbaar. Je kunt immers geen combiregeling vanuit bijvoorbeeld Istanbul regelen.”   Voor voorzitter-eigenaar Paul Gheysens zal het ook een pijnlijke wakeupcall geweest zijn. “Ze hebben me gezegd  dat hij bijzonder verbolgen is. Hij heeft heel veel geld in de club gestoken en dit krijgt hij dan terug. Dat moet pijn doen.” “Match achter gesloten deuren is onvermijdelijk” Peter Goris verwacht dat de sanctie van de Europese voetbalbond voor Antwerp niet mals zal zijn. “Een match achter gesloten deuren is onvermijdelijk.”   “Antwerp is al eens veroordeeld na de onregelmatigheden tegen AZ, toen in het Koning Boudewijnstadion. Dit was nog van een andere orde. Ik denk dat de club ook een match zonder supporters verwacht.” Lees ook: Europa League Antwerp-fans ontsieren Europese match: voetzoekers naar de doelman, waterflesjes… eindeANT01EIN Europa League Wel vuurwerk naast, niet op het veld: Antwerp onderuit na late strafschopgoal Europa League Antwerp taal- of schrijffout opgemerkt?  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement