Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Van bespot naar bejubeld: hoe de perceptie rond Hans Vanaken helemaal keerde

Van bespot naar bejubeld: hoe de perceptie rond Hans Vanaken helemaal keerde

wo 29 september 2021 15:58 Zelfs zijn grootste criticasters geven hem nu applaus. Na uitstekende prestaties bij de Rode Duivels schittert Hans Vanaken nu ook met Club Brugge in de Champions League. Gisteren opnieuw tegen RB Leipzig. En zeggen dat hij op het EK nog het mikpunt van spot was… Wat is er sindsdien allemaal veranderd? Oh, wat lijkt het alweer ver weg.   Ruim drie maanden geleden freewheelden onze Rode Duivels door de groepsfase van het EK. Ruim gewonnen van Rusland, zeker van de kwalificatie na een nipte zege tegen Denemarken…   Zo zorgeloos dat er – vooral op sociale media – aandacht geschonken kon worden aan fait-divers. Het feit dat Hans Vanaken nog niet één minuut had gespeeld, bijvoorbeeld.   In de laatste poulematch tegen Finland kreeg hij die wel. Ook letterlijk één minuut. En dan nog dankzij een vrouwelijke veldbestormer die het spel stillegde.   Op de gekende platformen werd ermee gespot. Een heatmap van Hans Vanaken met enkel een spoor van de bank tot de middenstip, een compilatie van zijn beste “acties”, …   Gelukkig zag de middenvelder er achteraf zelf de humor van in. Vanaken wacht op zijn invalbeurt tegen Finland. Super September En kijk nu.   Toen Vanaken in de interland tegen Estland een basisplek kreeg van Roberto Martinez klonk er eerst nog gemor, maar de Rode Duivel antwoordde met een doelpunt en een assist. Twee dagen later volgden opnieuw twee assists tegen Tsjechië.   En ook bij Club Brugge trekt Vanaken die lijn door. Tegen PSG bekroonde hij zijn sterke prestatie met een doelpunt, gisteren deed hij hetzelfde tegen RB Leizpig. Club is nu veel sterker dan 5 jaar geleden – dat komt ook Hans ten goede. Vital Vanaken Papa Vital glundert op de terugweg uit Leipzig: “Ik ga niet ontkennen dat zijn niveau in de maand september bijzonder hoog was”, vertelt de voormalige prof tijdens een tussenstop bij een tankstation in Dortmund. “Maar we mogen niet vergeten dat Hans twee jaar op rij de Gouden Schoen heeft gewonnen. Dan heb je jezelf al bewezen op langere termijn. Alleen valt alles nu perfect samen. Zowel zijn persoonlijke prestaties als die van de ploeg. Kijk, 5 jaar geleden werd Club weggeblazen in de Champions League. Nu is de ploeg een pak sterker – dat komt ook Hans ten goede.” Vanaken vierend na zijn treffer tegen PSG. Een andere Vanaken Buitenlandse kranten strooiden reeds met lof voor de prestaties van Vanaken op het kampioenenbal.   Allerminst onterecht, vindt Leo Van Der Elst. Het icoon van blauw-zwart zat als gezicht van Club TV op de eerste rij in Leipzig voor de prestatie van Hans Vanaken.   “Vooral zijn eerste helft gisteren… (blaast) Dat was van een hoog Europees niveau. Weet je, ik heb het gevoel dat er een andere Hans Vanaken is teruggekeerd na zijn periode bij de nationale ploeg. Hij had het op bepaalde momenten moeilijk, maar dat hij vertrouwen kreeg van de bondscoach heeft hem goed gedaan.” Ik heb het gevoel dat er een andere Hans Vanaken is teruggekomen na zijn periode bij de nationale ploeg.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement