Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Waar liep het mis voor België? “We wisten pas laat dat Van Aert niet 100% was”

Waar liep het mis voor België? “We wisten pas laat dat Van Aert niet 100% was”

Wat een spetterend feest had kunnen worden met een Belg als wereldkampioen is geëindigd met een kleine ontgoocheling. Niet Wout van Aert snelde naar de regenboogtrui, wel Julian Alaphilippe. Bondscoach Sven Vanthourenhout stelt vast dat de Fransman “gewoon de sterkste was”.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Ik ben ontgoocheld. Dat lijkt me logisch. We waren gekomen om de koers te proberen winnen en uiteindelijk vielen we ook nog eens nét naast het podium, dan ben je als team teleurgesteld”, zegt Sven Vanthourenout.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Voor mij is het simpel: de beste man in de koers heeft gewonnen. Als ik zie hoe Alaphilippe de slotronde aanvatte en de kloof behield op 4 man achter hem, dan was hij gewoon de sterkste.”

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Analist Jan Baekelants zag dat toch een beetje anders en vond dat de Belgen het anders hadden kunnen aanpakken.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“We hebben hard in de kaart van Alaphilippe gereden. We zijn de koers met open vizier aangegaan en hebben de wedstrijd keihard gemaakt”, vindt Bakelants.

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“We deden echt mee en in de 4 ronden in Leuven hebben we het laken dan héél hard naar ons toegetrokken. Toen zijn we écht gas beginnen te geven.”

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Dat zag Alaphilippe graag gebeuren, want hij kreeg een koers waarin hij zijn fysiologische kwaliteiten optimaal kon benutten. Terwijl wij de Belgische renners, die fysiologisch misschien een beetje anders in elkaar zitten, afmatten.”

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sven Vanthourenhout: “We gaan eerlijk zijn: we hebben bijna met de auto tot in Leuven moeten rijden om Remco Evenepoel te zeggen dat hij moest stoppen met rijden en dat de Italianen of Fransen zouden meewerken.”

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“We hadden het in het tussenstuk naar Leuven inderdaad iets beredeneerder moeten doen. De lokale ronden in Leuven waren gepland, omdat je dan zelf kunt bepalen waar je hard rijdt en waar je kunt recupereren.”

 

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Nu, als Wout 100% aan de finish was geweest, dan was hij altijd met Alaphilippe mee geweest en hadden we de perfecte koers gereden. Alleen zijn we er pas heel laat in de koers achtergekomen dat Wout niet op zijn best was. Als we eerder hadden geweten hoe het met Wout was, hadden we misschien nog een pion kunnen verschuiven.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Niet te verklaren”

Blijft de slotsom dat de Belgen een unieke kans gemist hebben om in eigen land de WK-kroon op het werk te zetten. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

Vanthourenhout: “In eigen land hebben we de kans voor de komende jaren in wereldkampioenschappen verkeken, maar deze generatie zal nog kansen krijgen om in andere landen wereldkampioen te worden.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

 

“We hebben ditmaal in geen enkele wegrit een medaille behaald, maar op dit moment is dat niet te verklaren. De droom om met Lotte Kopecky en Wout van Aert te scoren, kon realiteit worden, maar de vaststelling is dat dat niet gelukt is.”

Advertisement. Scroll to continue reading.
Advertisement. Scroll to continue reading.

De bondscoach in Sportweekend:

Advertisement. Scroll to continue reading.

Lees ook:

WK wielrennen
Advertisement. Scroll to continue reading.
Michel Wuyts over laatste WK: “Had niet verwacht dat Van Aert zo door het…
Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De sprint voor de tweede plaats: het is Van Baarle, voor Valgren, Stuyven en Powless. Geen medaille. Zonde!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035966","title":"Chapeau, Julian!","source":"","time":"??+?","eventTime":1632667101729,"text":"

Als een keizer rijdt hij naar de finish! Julian Alaphilippe is voor het tweede jaar op een rij wereldkampioen na een nummertje om u tegen te zeggen. Hij was zonder discussie de allersterkste man in koers. Petje af! ","textStripped":"Als een keizer rijdt hij naar de finish! Julian Alaphilippe is voor het tweede jaar op een rij wereldkampioen na een nummertje om u tegen te zeggen. Hij was zonder discussie de allersterkste man in koers. Petje af!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035943","title":"Laatste km.","source":"","time":"??+?","eventTime":1632667012082,"text":"

Daar is de vod. Alaphilippe begint te vieren, voor zilver en brons ligt alles nog open bij het viertal.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Daar is de vod. Alaphilippe begint te vieren, voor zilver en brons ligt alles nog open bij het viertal.","type":"LAST_KM","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035907","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666916160,"text":"

"Loulou" stormt de Sint-Antoniusberg naar boven, de 42e en laatste helling. Daar heeft hij in de vorige ronde definitief adieu gezegd tegen de rest. Een solo van 17 kilometer zal eindigen met een nieuwe regenboogtrui.  ","textStripped":""Loulou" stormt de Sint-Antoniusberg naar boven, de 42e en laatste helling. Daar heeft hij in de vorige ronde definitief adieu gezegd tegen de rest. Een solo van 17 kilometer zal eindigen met een nieuwe regenboogtrui.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035861","title":"Nog 3 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666845008,"text":"

Hij kan stilaan beginnen te denken aan het zegegebaar. L'histoire se répète: Julian Alaphilippe gaat zichzelf opvolgen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Hij kan stilaan beginnen te denken aan het zegegebaar. L'histoire se répète: Julian Alaphilippe gaat zichzelf opvolgen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035819","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666784195,"text":"

Alles troept weer samen in groepje 2. Ze zijn weer met z'n vieren voor zilver en brons.  ","textStripped":"Alles troept weer samen in groepje 2. Ze zijn weer met z'n vieren voor zilver en brons.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035789","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666747284,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442134932172652548"},{"eventId":"2035794","title":"Nog 5 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666726385,"text":"

Stuyven en Van Baarle zijn niet tot op het wiel van Valgren geraakt. In de achtergrond rolt Pidcock iedereen op, maar dat is voor een ereplaats. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Stuyven en Van Baarle zijn niet tot op het wiel van Valgren geraakt. In de achtergrond rolt Pidcock iedereen op, maar dat is voor een ereplaats.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035756","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666643555,"text":"

Met heel veel zwier rijdt Alaphilippe de Wijnpers op. Hij is helemaal ontketend. Het Belgische publiek valt een beetje stil, maar hij is gewoon van ijzer.

Het spel om de medailles begint nu ook: Valgren versnelt, Stuyven en Van Baarle proberen te volgen. Powless is voorlopig het kind van de rekening. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Met heel veel zwier rijdt Alaphilippe de Wijnpers op. Hij is helemaal ontketend. Het Belgische publiek valt een beetje stil, maar hij is gewoon van ijzer. Het spel om de medailles begint nu ook: Valgren versnelt, Stuyven en Van Baarle proberen te volgen. Powless is voorlopig het kind van de rekening.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035664","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666537542,"text":"

Het passen van Van Aert op de Smeysberg was een indicatie, want hij bougeert niet in de achtervolging. De chrono liegt niet: 28" op Stuyven en co, 55" op de geslagenen.  ","textStripped":"Het passen van Van Aert op de Smeysberg was een indicatie, want hij bougeert niet in de achtervolging. De chrono liegt niet: 28" op Stuyven en co, 55" op de geslagenen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035612","title":"Nog 8 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666453844,"text":"

We zien berusting in de achtergrond. Alaphilippe is op weg naar een bisnummer en dat heeft hij niet gestolen. Hij heeft in de laatste 60 kilometer een keer of 5 gebombardeerd. Dan ben je gewoon de sterkste man in koers. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"We zien berusting in de achtergrond. Alaphilippe is op weg naar een bisnummer en dat heeft hij niet gestolen. Hij heeft in de laatste 60 kilometer een keer of 5 gebombardeerd. Dan ben je gewoon de sterkste man in koers.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035583","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666392458,"text":"

Alaphilippe snijdt de bochten aan zoals niemand anders dat al gedaan heeft. Hij loopt wat verder weg: 17" op Stuyven, 40" op Van Aert.  ","textStripped":"Alaphilippe snijdt de bochten aan zoals niemand anders dat al gedaan heeft. Hij loopt wat verder weg: 17" op Stuyven, 40" op Van Aert.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035566","time":"??+?","eventTime":1632666355969,"text":"Ze zitten allemaal stikkapot. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Renaat Schotte op de motor"},{"eventId":"2035604","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666300000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/cb1da3d7-1ed4-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2035542","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666285360,"text":"

Colbrelli kuist nu zijn tenen uit met Van der Poel en co. Komen ze dichter? Niet meteen. Alaphilippe ziet af, maar ook bij de rest lijkt het vet van de soep. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Colbrelli kuist nu zijn tenen uit met Van der Poel en co. Komen ze dichter? Niet meteen. Alaphilippe ziet af, maar ook bij de rest lijkt het vet van de soep.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035509","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666225411,"text":"

Alaphilippe kijkt om: het is nog altijd niet verloren voor de achtervolgers. En er wachten nog hapjes om iets uit te wissen.  ","textStripped":"Alaphilippe kijkt om: het is nog altijd niet verloren voor de achtervolgers. En er wachten nog hapjes om iets uit te wissen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035461","title":"Nog 12 kilometer ","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666118236,"text":"

Powless is de roerganger in groep 2, Stuyven en Van Baarle weten misschien ook niet zo goed wat ze moeten doen. Maar wie heeft eigenlijk nog iets in de tank? 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Powless is de roerganger in groep 2, Stuyven en Van Baarle weten misschien ook niet zo goed wat ze moeten doen. Maar wie heeft eigenlijk nog iets in de tank?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035508","title":"Alaphilippe bouwt kloof uit van 12 seconden","time":"??+?","eventTime":1632666102392,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-0b235382-3e91-4804-9b7e-6cb29f3bcd41","publicationId":"pbs-pub-2b0da38a-2513-4e5e-abd0-410ff376884a","assetName":"Alaphilippe bouwt kloof uit van 12 seconden","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/09/26/5e521e6d-1ed5-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/wereldkampioenschappen/2021/3279422/jcr:content/par/timeline/video-57f5d861-d02f-4530-b8ff-fa3f55ef5377"},{"eventId":"2035427","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632666049405,"text":"

De chrono is stabiel: Alaphilippe houdt Stuyven, Van Baarle, Powless en Valgren op 13 seconden. Van Aert en co: 30 seconden.  ","textStripped":"De chrono is stabiel: Alaphilippe houdt Stuyven, Van Baarle, Powless en Valgren op 13 seconden. Van Aert en co: 30 seconden.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035400","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665948992,"text":"

Hij moet het nu alleen klaren en het terrein is anders dan in Imola. Bij de achtervolgers weegt de vermoeidheid eveneens door. Van Aert en Van der Poel pokeren en speculeren dat Nizzolo het gat dichtknalt voor Colbrelli. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Hij moet het nu alleen klaren en het terrein is anders dan in Imola. Bij de achtervolgers weegt de vermoeidheid eveneens door. Van Aert en Van der Poel pokeren en speculeren dat Nizzolo het gat dichtknalt voor Colbrelli.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035375","title":"Laatste ronde!","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665859314,"text":"

Nog 15 kilometer. Ook Alaphilippe grimast bij het horen van de bel. Zijn voorsprong bedraagt 10 seconden op Powless, dan zien we Stuyven, Van Baarle en Valgren. De Italianen mennen het pakket met Van Aert op 25 tellen. ","textStripped":"Nog 15 kilometer. Ook Alaphilippe grimast bij het horen van de bel. Zijn voorsprong bedraagt 10 seconden op Powless, dan zien we Stuyven, Van Baarle en Valgren. De Italianen mennen het pakket met Van Aert op 25 tellen.","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035357","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665798289,"text":"

We gaan naar de finish. Alaphilippe is solo, Van Baarle, Stuyven, Powless en Valgren gaan in de achtervolging. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"We gaan naar de finish. Alaphilippe is solo, Van Baarle, Stuyven, Powless en Valgren gaan in de achtervolging.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035399","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665760000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442131709873451008"},{"eventId":"2035266","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665737082,"text":"

Op de Sint-Antoniusberg is Alaphilippe het helemaal beu. Nu passen ze nagenoeg allemaal. Weet de Fransman wel dat het nog een ronde is? ","textStripped":"Op de Sint-Antoniusberg is Alaphilippe het helemaal beu. Nu passen ze nagenoeg allemaal. Weet de Fransman wel dat het nog een ronde is?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035247","time":"??+?","eventTime":1632665701908,"text":"Wat een fantastische koers!","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2035428","title":"Alaphilippe blijft proberen, maar de rest keert terug","time":"??+?","eventTime":1632665640000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-7d89cf26-400d-4de8-86fa-b0dfd754317d","publicationId":"pbs-pub-2b0da38a-2513-4e5e-abd0-410ff376884a","assetName":"Alaphilippe blijft proberen, maar de rest keert terug","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/09/26/0ceeda48-1ed5-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/wereldkampioenschappen/2021/3279422/jcr:content/par/timeline/video-42427b09-1630-4e90-a340-752648a63d4d"},{"eventId":"2035225","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665631877,"text":"

Hij krijgt er maar niet genoeg van: Alaphilippe gaat nog eens met Nizzolo en Powless, Stuyven moet nu alles opkuisen. Dat doet hij uitstekend, maar het wordt een slopende finale. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Hij krijgt er maar niet genoeg van: Alaphilippe gaat nog eens met Nizzolo en Powless, Stuyven moet nu alles opkuisen. Dat doet hij uitstekend, maar het wordt een slopende finale.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035267","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665580000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442130782554927105"},{"eventId":"2035192","title":"Rivaliteit","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665561168,"text":"

Stuyven, Colbrelli en Pidcock vlammen het gat met het mes tussen de tanden dicht. Ook de rest pikt weer aan. Van Aert en Van der Poel zijn elkaar wel aan het beloeren.  ","textStripped":"Stuyven, Colbrelli en Pidcock vlammen het gat met het mes tussen de tanden dicht. Ook de rest pikt weer aan. Van Aert en Van der Poel zijn elkaar wel aan het beloeren.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035170","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665491999,"text":"

Alaphilippe is los, maar hij moet nog 20 kilometer jassen. Het verschil is een 50-tal meter. Bij velen is het vat al af. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Alaphilippe is los, maar hij moet nog 20 kilometer jassen. Het verschil is een 50-tal meter. Bij velen is het vat al af.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035137","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665441084,"text":"

Madouas rolt de rode loper uit, Alaphilippe perst er alles uit. En nu? Van Aert moet komen, maar zet zich neer.  ","textStripped":"Madouas rolt de rode loper uit, Alaphilippe perst er alles uit. En nu? Van Aert moet komen, maar zet zich neer.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035127","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665392202,"text":"

Madouas en Sénéchal schuiven op. Is dit de prelude van de jump van Alaphilippe op de Wijnpers? 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Madouas en Sénéchal schuiven op. Is dit de prelude van de jump van Alaphilippe op de Wijnpers?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035100","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665317855,"text":"

Alaphilippe overlegt voortdurend met Madouas en Sénéchal. Van Aert probeert te luistervinken. Nizzolo ment nu. Is Colbrelli dan de vooruitgeschoven man bij de Azzurri?  ","textStripped":"Alaphilippe overlegt voortdurend met Madouas en Sénéchal. Van Aert probeert te luistervinken. Nizzolo ment nu. Is Colbrelli dan de vooruitgeschoven man bij de Azzurri?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035063","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665188366,"text":"

De eendracht is wat weg. Madouas legt de rest weer aan de rekker, Bagioli lijmt de brokken. Hij wordt de controleur, maar tot wanneer houdt de Italiaan dat vol? 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De eendracht is wat weg. Madouas legt de rest weer aan de rekker, Bagioli lijmt de brokken. Hij wordt de controleur, maar tot wanneer houdt de Italiaan dat vol?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035019","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665133028,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442128123898699786"},{"eventId":"2035018","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665094478,"text":"

Na het wegvallen van Evenepoel is het even herbronnen. Opgelet dat er door dit vacuüm geen riskante vlucht ontstaat.  ","textStripped":"Na het wegvallen van Evenepoel is het even herbronnen. Opgelet dat er door dit vacuüm geen riskante vlucht ontstaat.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2035000","title":"Einde Evenepoel","source":"","time":"??+?","eventTime":1632665029102,"text":"

Wat doen we met de duistere Noor Markus Hoelgaard? Hij werd 7e op het EK. Dan heb je toch iets in huis. Nog 26 kilometer en MVP Remco Evenepoel laat lopen. Proficiat!

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Wat doen we met de duistere Noor Markus Hoelgaard? Hij werd 7e op het EK. Dan heb je toch iets in huis. Nog 26 kilometer en MVP Remco Evenepoel laat lopen. Proficiat!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034954","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664825818,"text":"

Italië heeft twee snelle ijzers, wat verzint Van der Poel nog en hoe pakken de enkelingen het aan? Nog 28 kilometer en we kennen het antwoord op alle vragen.  ","textStripped":"Italië heeft twee snelle ijzers, wat verzint Van der Poel nog en hoe pakken de enkelingen het aan? Nog 28 kilometer en we kennen het antwoord op alle vragen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034941","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664796489,"text":"

De zon is nog altijd op de afspraak in wat pure promotie is voor de wielersport en ons land. Dit magistrale WK valt niet te overtreffen. Alleen volgt hopelijk de climax...

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De zon is nog altijd op de afspraak in wat pure promotie is voor de wielersport en ons land. Dit magistrale WK valt niet te overtreffen. Alleen volgt hopelijk de climax...","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034938","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664761760,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/ee66b81b-1ed1-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2034915","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664625046,"text":"

Nog 31 kilometer. Hoeveel jus zit er nog in de benen van Evenepoel? Als zijn bobijn af is, dan is het aan Stuyven om alles te regelen voor Van Aert. Alaphilippe steekt zijn tong uit richting de cabine met zijn vriendin.  ","textStripped":"Nog 31 kilometer. Hoeveel jus zit er nog in de benen van Evenepoel? Als zijn bobijn af is, dan is het aan Stuyven om alles te regelen voor Van Aert. Alaphilippe steekt zijn tong uit richting de cabine met zijn vriendin.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034885","time":"??+?","eventTime":1632664535323,"text":"Er ligt heel veel druk op de schouders van Wout van Aert. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2034875","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664476263,"text":"

Als Renaat Schotte meldt dat de koers gedecanteerd is, dan weet u dat het menens is. We zijn in Leuven en trekken naar de finish. Daar wachten nog 2 rondjes. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Als Renaat Schotte meldt dat de koers gedecanteerd is, dan weet u dat het menens is. We zijn in Leuven en trekken naar de finish. Daar wachten nog 2 rondjes.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034811","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664275276,"text":"

Evenepoel kan wat zuurstof opnemen, want Bagioli neemt over. Gaan de Belgen en de Italianen samen op een sprint aansturen?  ","textStripped":"Evenepoel kan wat zuurstof opnemen, want Bagioli neemt over. Gaan de Belgen en de Italianen samen op een sprint aansturen?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034800","title":"1'12"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664183459,"text":"

Dankzij Evenepoel houden we geen rekening meer met de drenkelingen in de achtergrond. De volgwagens mogen richting de kopgroep: Vanthourenhout en co kunnen hun manschappen briefen over het tactische plan. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Dankzij Evenepoel houden we geen rekening meer met de drenkelingen in de achtergrond. De volgwagens mogen richting de kopgroep: Vanthourenhout en co kunnen hun manschappen briefen over het tactische plan.","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034758","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632664099516,"text":"

Moeten we al lonken naar de sprinterstypes in deze kopgroep? De pure sprinters zijn weg, maar Van Aert moet het wel opnemen tegen Van der Poel, Colbrelli, Nizzolo, Alaphilippe, Sénéchal, Pidcock, Valgren... Dat zijn geen strijkijzers.  ","textStripped":"Moeten we al lonken naar de sprinterstypes in deze kopgroep? De pure sprinters zijn weg, maar Van Aert moet het wel opnemen tegen Van der Poel, Colbrelli, Nizzolo, Alaphilippe, Sénéchal, Pidcock, Valgren... Dat zijn geen strijkijzers.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034722","title":"Nog 40 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663991891,"text":"

Evenepoel vraagt zelfs niet om een overname. Hij blijft buffelen richting het Leuvense circuit. Van der Poel en co zien het graag gebeuren. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Evenepoel vraagt zelfs niet om een overname. Hij blijft buffelen richting het Leuvense circuit. Van der Poel en co zien het graag gebeuren.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034701","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663900000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442123260615872517"},{"eventId":"2034666","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663873170,"text":"

"Wat doen we met die momentopname?" Dat is wat leeft bij onze commentatoren. Van Aert kon Alaphilippe en Colbrelli niet volgen, of wilde hij nog niet in deze afmattingskoers? We gaan de finale in met 17 man. Over een uurtje zijn we binnen.  ","textStripped":""Wat doen we met die momentopname?" Dat is wat leeft bij onze commentatoren. Van Aert kon Alaphilippe en Colbrelli niet volgen, of wilde hij nog niet in deze afmattingskoers? We gaan de finale in met 17 man. Over een uurtje zijn we binnen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034608","title":"17 leiders","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663780412,"text":"

Evenepoel, Van Aert en Stuyven (Bel)
Alaphilippe, Sénéchal en Madouas (Fra)
Colbrelli, Nizzolo en Bagioli (Ita)
Van der Poel en Van Baarle (Ned)
Valgren (Den)
Stybar (Tsj)
Mohoric (Svn)
Powless (VS)
Pidcock (GBr)
Hoelgaard (Noo)

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Evenepoel, Van Aert en Stuyven (Bel) Alaphilippe, Sénéchal en Madouas (Fra) Colbrelli, Nizzolo en Bagioli (Ita) Van der Poel en Van Baarle (Ned) Valgren (Den) Stybar (Tsj) Mohoric (Svn) Powless (VS) Pidcock (GBr) Hoelgaard (Noo)","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034584","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663635104,"text":"

Evenepoel cijfert zich nu weer volledig weg voor Van Aert. De Belgen zijn met 3 man, de Italianen en de Fransen ook. De Nederlanders doen het met een duo, de rest laat zich meevoeren. In het peloton lijkt het voorbij voor Sagan, Matthews en trawanten: 48". ","textStripped":"Evenepoel cijfert zich nu weer volledig weg voor Van Aert. De Belgen zijn met 3 man, de Italianen en de Fransen ook. De Nederlanders doen het met een duo, de rest laat zich meevoeren. In het peloton lijkt het voorbij voor Sagan, Matthews en trawanten: 48".","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034555","time":"??+?","eventTime":1632663585703,"text":"We mogen dit signaal niet negeren. Ik denk niet dat dit de laatste zet was van Alaphilippe, maar ik geloof ook meer en meer in Van der Poel. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2034619","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663540000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442122623756996609"},{"eventId":"2034536","title":"Duo is ingerekend","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663535498,"text":"

De entente gaat niet door en Evenepoel herstelt. Hij krijgt het wel aan de stok met Colbrelli, zijn vriend van het EK. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De entente gaat niet door en Evenepoel herstelt. Hij krijgt het wel aan de stok met Colbrelli, zijn vriend van het EK.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034586","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663480000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442122091675807752"},{"eventId":"2034506","title":"Hard tegen hard","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663461112,"text":"

Dit wordt link, want Colbrelli aarzelt geen seconde en pakt over van Alaphilippe. Was het tactisch of niet? Dit lijkt een veeg teken. Nog 48 kilometer. ","textStripped":"Dit wordt link, want Colbrelli aarzelt geen seconde en pakt over van Alaphilippe. Was het tactisch of niet? Dit lijkt een veeg teken. Nog 48 kilometer.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034494","title":"Smeysberg","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663393267,"text":"

Alaphilippe gaat nog niet akkoord met de samenstelling. Hij trekt fors door en Colbrelli is de enige die meekan of wil. Van Aert kijkt om, Evenepoel stagneert. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Alaphilippe gaat nog niet akkoord met de samenstelling. Hij trekt fors door en Colbrelli is de enige die meekan of wil. Van Aert kijkt om, Evenepoel stagneert.","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034479","time":"??+?","eventTime":1632663312580,"text":"Ik weet niet of er nog iemand terugkeert. Evenepoel gaat blijven rijden.","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2034466","title":"Over and out door Evenepoel?","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663230483,"text":"

De kopgroep: Alaphilippe, Madouas, Sénéchal, Evenepoel, Stuyven, Van Aert, Mohoric, Colbrelli, Bagioli, Nizzolo, Pidcock, Van Baarle, Van der Poel, Hoelgaard, Powless, Stybar en Valgren.  ","textStripped":"De kopgroep: Alaphilippe, Madouas, Sénéchal, Evenepoel, Stuyven, Van Aert, Mohoric, Colbrelli, Bagioli, Nizzolo, Pidcock, Van Baarle, Van der Poel, Hoelgaard, Powless, Stybar en Valgren.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034450","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663175177,"text":"

Valgren is er in zijn eentje in geslaagd om naar voren te jumpen, de rest blijft hangen door het labeur van Evenepoel. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Valgren is er in zijn eentje in geslaagd om naar voren te jumpen, de rest blijft hangen door het labeur van Evenepoel.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034414","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663104595,"text":"

Op de Veeweidestraat wil Evenepoel de rest het leven zuur maken, maar enkelingen willen nog naar voren. Wie alleszins parkeert is Asgreen.  ","textStripped":"Op de Veeweidestraat wil Evenepoel de rest het leven zuur maken, maar enkelingen willen nog naar voren. Wie alleszins parkeert is Asgreen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034403","title":"Samensmelting","source":"","time":"??+?","eventTime":1632663051039,"text":"

Het groepje met Evenepoel wordt opgenomen door de tros rond Van Aert. We hebben zo'n 15 leiders met bijzonder veel kopmannen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het groepje met Evenepoel wordt opgenomen door de tros rond Van Aert. We hebben zo'n 15 leiders met bijzonder veel kopmannen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034367","title":"Nog 55 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662935050,"text":"

De topfavorieten gaan het gat dichtknallen op Evenepoel en co. Het groepje met Van Aert wordt opgejaagd, vooral door de Denen. Asgreen probeert de boel te redden. Ook Sagan is niet mee.  ","textStripped":"De topfavorieten gaan het gat dichtknallen op Evenepoel en co. Het groepje met Van Aert wordt opgejaagd, vooral door de Denen. Asgreen probeert de boel te redden. Ook Sagan is niet mee.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034385","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662820000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442119290337984517"},{"eventId":"2034302","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662810495,"text":"

Van Aert en co krijgen gezelschap: Nizzolo, Pidcock, Van der Poel, Sénéchal en een Noor. Ze moeten nog 12 seconden wegvegen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Van Aert en co krijgen gezelschap: Nizzolo, Pidcock, Van der Poel, Sénéchal en een Noor. Ze moeten nog 12 seconden wegvegen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034274","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662735077,"text":"

Gaan we het kaf van het koren scheiden? Alaphilippe maakt indruk, maar dat doen Van Aert en Stuyven evenzeer. Ook Stybar, Colbrelli en Mohoric pikken aan. Dat zijn er 6. Pidcock en Van der Poel zitten een verdieping verder.  ","textStripped":"Gaan we het kaf van het koren scheiden? Alaphilippe maakt indruk, maar dat doen Van Aert en Stuyven evenzeer. Ook Stybar, Colbrelli en Mohoric pikken aan. Dat zijn er 6. Pidcock en Van der Poel zitten een verdieping verder.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034143","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662682867,"text":"

Op de Bekestraat kriebelt het meer en meer. Alaphilippe leidt de dans met Van Aert als een magneet aan zijn wiel. Daarna spotten we Stuyven, Stybar, Mohoric en Sénéchal. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Op de Bekestraat kriebelt het meer en meer. Alaphilippe leidt de dans met Van Aert als een magneet aan zijn wiel. Daarna spotten we Stuyven, Stybar, Mohoric en Sénéchal.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034111","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662583922,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442116995084922881"},{"eventId":"2034098","time":"??+?","eventTime":1632662513112,"text":"Zou Evenepoel al gedacht hebben: ik steek een tand bij en ik rijd ze allemaal naar huis? ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2034079","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662426239,"text":"

De 6 Belgen nemen het peloton nog altijd op sleeptouw. Het is een beetje hinken op twee gedachten: de vlucht van Evenepoel beschermen, maar het verschil ook niet al té groot laten worden. Zo blijven alle opties speelbaar.  ","textStripped":"De 6 Belgen nemen het peloton nog altijd op sleeptouw. Het is een beetje hinken op twee gedachten: de vlucht van Evenepoel beschermen, maar het verschil ook niet al té groot laten worden. Zo blijven alle opties speelbaar.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034039","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662349277,"text":"

De uitdunning is nog wat groter geworden op deze Flandrien-hellingen, maar de echte schifting is niet doorgevoerd. Veel renners roepen op hun moeder, maar zijn nog altijd niet monddood gemaakt. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De uitdunning is nog wat groter geworden op deze Flandrien-hellingen, maar de echte schifting is niet doorgevoerd. Veel renners roepen op hun moeder, maar zijn nog altijd niet monddood gemaakt.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2034144","title":"Nog 5 man vooraan na de Moskesstraat, ook Evenepoel is er nog bij","time":"??+?","eventTime":1632662220000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-732008c7-b071-4e66-a83e-70112176b853","publicationId":"pbs-pub-2b0da38a-2513-4e5e-abd0-410ff376884a","assetName":"Nog 5 man vooraan na de Moskesstraat, ook Evenepoel is er nog bij","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/09/26/3c15c00d-1ecd-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/wereldkampioenschappen/2021/3279422/jcr:content/par/timeline/video-9e1da7c8-366d-4422-a9e2-8e863c62055e"},{"eventId":"2033978","title":"Na 200 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662195064,"text":"

België, Italië, Nederland, Frankrijk en de VS: voor hen oogt het nog altijd rooskleurig. Onder meer de Denen en de Slovenen moeten het geweer van schouder veranderen. Maar zijn er eigenlijk nog werkmieren?  ","textStripped":"België, Italië, Nederland, Frankrijk en de VS: voor hen oogt het nog altijd rooskleurig. Onder meer de Denen en de Slovenen moeten het geweer van schouder veranderen. Maar zijn er eigenlijk nog werkmieren?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033928","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662073172,"text":"

Wie heeft de Moskesstraat overleefd? Bagioli, Evenepoel, Madouas, Van Baarle en Powless. Ook andere landen zullen dus initiatief moeten nemen bij de toppers. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Wie heeft de Moskesstraat overleefd? Bagioli, Evenepoel, Madouas, Van Baarle en Powless. Ook andere landen zullen dus initiatief moeten nemen bij de toppers.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033890","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632662012736,"text":"

Er staan heel wat gezichten op onweer en de kopgroep is meer dan gehalveerd. In het peloton op de eerste rij: Alaphilippe, Van Aert, Stuyven, Colbrelli, Van der Poel, ... ","textStripped":"Er staan heel wat gezichten op onweer en de kopgroep is meer dan gehalveerd. In het peloton op de eerste rij: Alaphilippe, Van Aert, Stuyven, Colbrelli, Van der Poel, ...","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033877","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661965739,"text":"

Bagioli voert een nummertje op in de kopgroep, in het peloton springt Kwiatkowski met Van Aert en Alaphilippe. De toppers schieten naar voren. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Bagioli voert een nummertje op in de kopgroep, in het peloton springt Kwiatkowski met Van Aert en Alaphilippe. De toppers schieten naar voren.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033861","title":"Moskesstraat","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661918736,"text":"

Het elftal houdt nog een half minuutje over aan de voet. Wat is het verdict op de top? Komt er een stroomstoot in het peloton? ","textStripped":"Het elftal houdt nog een half minuutje over aan de voet. Wat is het verdict op de top? Komt er een stroomstoot in het peloton?","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033841","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661860479,"text":"

Zo meteen schakelen we richting de Moskesstraat. Daar moeten de verhoudingen toch wat duidelijker worden, niet? 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Zo meteen schakelen we richting de Moskesstraat. Daar moeten de verhoudingen toch wat duidelijker worden, niet?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033816","time":"??+?","eventTime":1632661828116,"text":"Weten we nu eigenlijk al wie goed en niet goed is?","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2033779","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661754154,"text":"

Als we ons telraam hadden gehanteerd om de prikken van Cosnefroy bij te houden, dan zouden de bolletjes op zijn. Maar Campenaerts komt uit zijn harnas en zit in geen tijd op zijn achterwerk. Wat straalt hij nog frisheid en power uit.  ","textStripped":"Als we ons telraam hadden gehanteerd om de prikken van Cosnefroy bij te houden, dan zouden de bolletjes op zijn. Maar Campenaerts komt uit zijn harnas en zit in geen tijd op zijn achterwerk. Wat straalt hij nog frisheid en power uit.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033732","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661671070,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442113502139674633"},{"eventId":"2033731","title":"Smeysberg ","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661651582,"text":"

We brengen hulde aan Tim Declercq. Zijn vat is dan toch niet eindeloos: ook hij zwaait het peloton beetje bij beetje uit. Op naar de Smeysberg!

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"We brengen hulde aan Tim Declercq. Zijn vat is dan toch niet eindeloos: ook hij zwaait het peloton beetje bij beetje uit. Op naar de Smeysberg!","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033687","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661550945,"text":"

Evenepoel positioneert zich nu wat meer achteraan en is aan het modereren. "Het is net alsof hij wel met oortjes rijdt", merkt José De Cauwer op.  ","textStripped":"Evenepoel positioneert zich nu wat meer achteraan en is aan het modereren. "Het is net alsof hij wel met oortjes rijdt", merkt José De Cauwer op.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033634","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661482283,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/3cef3770-1eca-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2033640","title":"Bye, Caleb!","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661452011,"text":"

Caleb Ewan greep nog een levenslijn, maar hij wordt nu overmeesterd door krampen. We voelen ze tot in onze eigen kuiten schieten. Dit is nu echt wel einde verhaal. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Caleb Ewan greep nog een levenslijn, maar hij wordt nu overmeesterd door krampen. We voelen ze tot in onze eigen kuiten schieten. Dit is nu echt wel einde verhaal.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033609","time":"??+?","eventTime":1632661421422,"text":"Het moet gezegd: Evenepoel houdt zich strikt aan de consignes. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2033594","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661356286,"text":"

Evenepoel bestudeert zijn 10 reisgezellen. Je voelt aan alles dat het voor rugnummer 13 sneller mag en kan, maar hij moet zijn verstand gebruiken. Voorlopig vervult hij zijn rol als sloophamer meer dan voortreffelijk, maar je weet maar nooit dat hij het tot in de finale schopt: de voorsprong groeit tot 54". ","textStripped":"Evenepoel bestudeert zijn 10 reisgezellen. Je voelt aan alles dat het voor rugnummer 13 sneller mag en kan, maar hij moet zijn verstand gebruiken. Voorlopig vervult hij zijn rol als sloophamer meer dan voortreffelijk, maar je weet maar nooit dat hij het tot in de finale schopt: de voorsprong groeit tot 54".","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033504","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661145235,"text":"

Nog zo'n 100 renners zijn in koers op 76 kilometer van de finish. Eén land is nog voltallig: België. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Nog zo'n 100 renners zijn in koers op 76 kilometer van de finish. Eén land is nog voltallig: België.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033482","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661014089,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/008d9069-1ec9-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2033481","title":"11 landen in de kopgroep","source":"","time":"??+?","eventTime":1632661004591,"text":"

Madouas (Fra)
Evenepoel
Tratnik (Svn)
Bagioli (Ita)
Van Baarle (Ned)
Würtz Schmidt (Den)
Garcia Cortina (Spa)
Stannard (Aus)
Politt (Dui)
Tiller (Noo)
Powless (VS) ","textStripped":"Madouas (Fra) Evenepoel Tratnik (Svn) Bagioli (Ita) Van Baarle (Ned) Würtz Schmidt (Den) Garcia Cortina (Spa) Stannard (Aus) Politt (Dui) Tiller (Noo) Powless (VS)","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033454","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660880244,"text":"

In het peloton is de schwung wat weg. De Britten zijn met te weinig om te knechten, Cosnefroy brengt de vaart er nog eens in. De Fransen beschikken over Madouas in de spits van de koers, maar dat is niet het sterkste ijzer. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In het peloton is de schwung wat weg. De Britten zijn met te weinig om te knechten, Cosnefroy brengt de vaart er nog eens in. De Fransen beschikken over Madouas in de spits van de koers, maar dat is niet het sterkste ijzer.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033433","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660658417,"text":"

Onze landgenoten zitten weer waar ze willen zitten: in de sofa. Het gaat nog altijd snoeihard: 45 km/u in het vierde uur. Van Leuven gaan we nu weer naar het Flandrien Circuit.  ","textStripped":"Onze landgenoten zitten weer waar ze willen zitten: in de sofa. Het gaat nog altijd snoeihard: 45 km/u in het vierde uur. Van Leuven gaan we nu weer naar het Flandrien Circuit.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033409","title":"Nog 85 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660524999,"text":"

De kopgroep: Evenepoel, Madouas, Tratnik, Bagioli, Van Baarle, Würtz Schmidt, Garcia Cortina, Stannard, Politt, Tiller en Powless. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

Peloton op 31". Daar werken de Britten.  ","textStripped":"De kopgroep: Evenepoel, Madouas, Tratnik, Bagioli, Van Baarle, Würtz Schmidt, Garcia Cortina, Stannard, Politt, Tiller en Powless. Peloton op 31". Daar werken de Britten.","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033360","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660417957,"text":"

Evenepoel laat ze nog eens allemaal hijgen op de Wijnpers. Hij maakt de koers nog wat harder.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Evenepoel laat ze nog eens allemaal hijgen op de Wijnpers. Hij maakt de koers nog wat harder.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033316","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660307838,"text":"

In dit dozijn is Italië mee. Dat verandert de situatie. In het peloton werken de Britten: 17". ","textStripped":"In dit dozijn is Italië mee. Dat verandert de situatie. In het peloton werken de Britten: 17".","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033470","title":"Evenpoel glipt opnieuw mee in een kopgroep van 12 man","time":"??+?","eventTime":1632660240000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-2b77a612-c350-4cac-aba0-6e0c79eef47a","publicationId":"pbs-pub-2b0da38a-2513-4e5e-abd0-410ff376884a","assetName":"Evenpoel glipt opnieuw mee in een kopgroep van 12 man","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/09/26/1f053f2c-1ec9-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/wereldkampioenschappen/2021/3279422/jcr:content/par/timeline/video-25da84c8-cf5f-4ff3-84c0-6607830c5e09"},{"eventId":"2033285","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660185743,"text":"

Wie identificeren we? Evenepoel, Madouas, Van Baarle, Hoelgaard, Bagioli, Powless, Politt, Tratnik, Würtz Schmidt, ...

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Wie identificeren we? Evenepoel, Madouas, Van Baarle, Hoelgaard, Bagioli, Powless, Politt, Tratnik, Würtz Schmidt, ...","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033256","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660114452,"text":"

Een pakketje van zo'n tiental avonturiers muist er schalks vanonder. Het lichtblauw wordt weer vertegenwoordigd door Evenepoel.  ","textStripped":"Een pakketje van zo'n tiental avonturiers muist er schalks vanonder. Het lichtblauw wordt weer vertegenwoordigd door Evenepoel.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033237","title":"Kermis in de hel?","source":"","time":"??+?","eventTime":1632660032843,"text":"

De zon schijnt, maar onze man op de motor meldt voorzichtig gedruppel. Nattigheid op een stadsparcours, dat kan voor trammelant zorgen...

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De zon schijnt, maar onze man op de motor meldt voorzichtig gedruppel. Nattigheid op een stadsparcours, dat kan voor trammelant zorgen...","type":"RAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033216","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659911340,"text":"

We hebben hem een uurtje niet gezien, maar daar steekt Evenepoel zijn neus weer aan het venster. Hij jumpt tot bij Garcia Cortina. De rest volgt een beetje later. ","textStripped":"We hebben hem een uurtje niet gezien, maar daar steekt Evenepoel zijn neus weer aan het venster. Hij jumpt tot bij Garcia Cortina. De rest volgt een beetje later.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033177","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659719835,"text":"

Rugnummer 1 wil een bidon en laat zich helemaal afzakken tot in de laatste posities. Voor de veiligheid? Nog 95 kilometer en Politt laat zijn tanden zien. De Slovenen willen mee opkuisen met de Belgen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Rugnummer 1 wil een bidon en laat zich helemaal afzakken tot in de laatste posities. Voor de veiligheid? Nog 95 kilometer en Politt laat zijn tanden zien. De Slovenen willen mee opkuisen met de Belgen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033120","time":"??+?","eventTime":1632659636009,"text":"Als ze er écht eens een lap op geven, wie blijft er dan nog over?","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2033109","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659622160,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442105006870630400"},{"eventId":"2033092","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659554819,"text":"

Nog 97 kilometer en we hebben al 24 van de 42 hellingen weggetikt. De Belgen blijven wel goed communiceren. Voorlopig loopt alles op wieltjes, maar er zijn veel wieltjeszuigers die dit graag zien gebeuren.  ","textStripped":"Nog 97 kilometer en we hebben al 24 van de 42 hellingen weggetikt. De Belgen blijven wel goed communiceren. Voorlopig loopt alles op wieltjes, maar er zijn veel wieltjeszuigers die dit graag zien gebeuren.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033032","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659451706,"text":"

Nathan Haas is helemaal uitgepraat, maar geeft met een uitgebreide wheelie iets terug aan het knettergekke publiek. Zijn landgenoot Caleb Ewan sluit nog eens aan, maar hij is een vogel voor de kat. Oh ja: daar is Tim Declercq weer. Hij zit nog niet aan het einde van zijn Latijn. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Nathan Haas is helemaal uitgepraat, maar geeft met een uitgebreide wheelie iets terug aan het knettergekke publiek. Zijn landgenoot Caleb Ewan sluit nog eens aan, maar hij is een vogel voor de kat. Oh ja: daar is Tim Declercq weer. Hij zit nog niet aan het einde van zijn Latijn.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033029","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659436719,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442104228932116481"},{"eventId":"2033017","title":"Opgave","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659347450,"text":"

De grote namen vallen bij bosjes: vergeet ook Pedersen, Kron, Aranburu, Uran, Higuita en Eiking. ","textStripped":"De grote namen vallen bij bosjes: vergeet ook Pedersen, Kron, Aranburu, Uran, Higuita en Eiking.","type":"GIVE_UP","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2033000","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659223697,"text":"

De Belgen vallen niet meer in te tomen. Ook Campenaerts is ultragretig, maar Benoot wijst hem terecht. We hebben nog volk nodig in de diepe finale. Intussen schrappen we ook de naam van onder meer Simmons.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Belgen vallen niet meer in te tomen. Ook Campenaerts is ultragretig, maar Benoot wijst hem terecht. We hebben nog volk nodig in de diepe finale. Intussen schrappen we ook de naam van onder meer Simmons.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032928","title":"Sprinters in de problemen","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659075176,"text":"

De Belgen zijn de sprinters aan het doodknijpen: na Ewan lost ook Gaviria. En hij zal heus niet de laatste zijn. ","textStripped":"De Belgen zijn de sprinters aan het doodknijpen: na Ewan lost ook Gaviria. En hij zal heus niet de laatste zijn.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032909","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659055883,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/1799ee62-1ec4-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2032910","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632659014720,"text":"

Door het eindeloze gebeuk van de Belgen ontstaan er scheurtjes in het peloton. Caleb Ewan hapt naar adem en wordt versmacht door Lampaert en co. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Door het eindeloze gebeuk van de Belgen ontstaan er scheurtjes in het peloton. Caleb Ewan hapt naar adem en wordt versmacht door Lampaert en co.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032888","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658995557,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442102219537469449"},{"eventId":"2032882","time":"??+?","eventTime":1632658931085,"text":"Het moet plezant zijn als je dit plan zo kunt uitvoeren. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2032927","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658860000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442102677350064128"},{"eventId":"2032819","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658820591,"text":"

Op de Keizersberg zwaaien we Declercq stilaan uit, Lampaert is de volgende brommer. Linksboven zien we nog altijd 106 kilometer staan. Ook Ackermann groet het slachthuis.  ","textStripped":"Op de Keizersberg zwaaien we Declercq stilaan uit, Lampaert is de volgende brommer. Linksboven zien we nog altijd 106 kilometer staan. Ook Ackermann groet het slachthuis.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032771","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658759580,"text":"

Declercq, Lampaert, Teuns, Van Aert en Stuyven: zo rijden ze door de straten van Leuven. Mentale oorlogsvoering? Toch maar niet te overmoedig worden met al die decibels. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Declercq, Lampaert, Teuns, Van Aert en Stuyven: zo rijden ze door de straten van Leuven. Mentale oorlogsvoering? Toch maar niet te overmoedig worden met al die decibels.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032673","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658639071,"text":"

De Belgen gaan resoluut in de controlefase, weliswaar met een zeer strak tempo. Het is de eeuwige Declercq die er duchtig de pees oplegt.  ","textStripped":"De Belgen gaan resoluut in de controlefase, weliswaar met een zeer strak tempo. Het is de eeuwige Declercq die er duchtig de pees oplegt.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032578","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658534287,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/67f7ecea-1ec3-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2032576","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658499726,"text":"

Het peloton telt nog een man of 90. Alle Belgen tekenen present. Evenepoel is wat weggezakt, maar kan even op adem komen na zijn tussenstuk. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het peloton telt nog een man of 90. Alle Belgen tekenen present. Evenepoel is wat weggezakt, maar kan even op adem komen na zijn tussenstuk.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032503","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658378694,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442099834786394117"},{"eventId":"2032502","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658347540,"text":"

We zien ontzettend veel lichtblauw vooraan. Op Evenepoel na zitten ze er allemaal. Ook de groene Slovenen hebben duidelijk een plan en laten zich nooit wegzetten.  ","textStripped":"We zien ontzettend veel lichtblauw vooraan. Op Evenepoel na zitten ze er allemaal. Ook de groene Slovenen hebben duidelijk een plan en laten zich nooit wegzetten.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032465","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658268624,"text":"

De Belgen proberen nu toch wat orde in de chaos te brengen. Declercq klemt zijn tanden nog eens op elkaar. Op 113 kilometer van de aankomst is zijn rol nog niet uitgespeeld. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Belgen proberen nu toch wat orde in de chaos te brengen. Declercq klemt zijn tanden nog eens op elkaar. Op 113 kilometer van de aankomst is zijn rol nog niet uitgespeeld.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032455","title":"Degenkolb en Honoré","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658225288,"text":"

Het gevaar loert om elke hoek. Degenkolb en Honoré schuiven over de grond. Gaan hun kansen hier in rook op? Daar ziet het wel naar uit.  ","textStripped":"Het gevaar loert om elke hoek. Degenkolb en Honoré schuiven over de grond. Gaan hun kansen hier in rook op? Daar ziet het wel naar uit.","type":"FALL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032435","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658139468,"text":"

Na vrijwel elke helling is er een moment van verpozing, maar het pakket dat vlot overleeft, wordt steeds kleiner. De accordeon plooit telkens dicht, maar de elastiek zal ooit wel eens breken. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na vrijwel elke helling is er een moment van verpozing, maar het pakket dat vlot overleeft, wordt steeds kleiner. De accordeon plooit telkens dicht, maar de elastiek zal ooit wel eens breken.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032403","time":"??+?","eventTime":1632658047506,"text":"Als je het woord zinderend mag gebruiken, dan is het hier en nu. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2032401","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632658007817,"text":"

Op de Wijnpers krijgen we een volgende bombardement van Turgis. Dit wordt een slijtageslag, zonder meer.  ","textStripped":"Op de Wijnpers krijgen we een volgende bombardement van Turgis. Dit wordt een slijtageslag, zonder meer.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032372","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657891159,"text":"

Net wanneer iedereen even op adem kan komen, geven de Fransen weer van jetje. Cosnefroy vuurt een zoveelste pijl af, deze keer is Stuyven de Belgische waakhond. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Net wanneer iedereen even op adem kan komen, geven de Fransen weer van jetje. Cosnefroy vuurt een zoveelste pijl af, deze keer is Stuyven de Belgische waakhond.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032343","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657829451,"text":"

Wie heeft de koers intussen al verlaten? Onder meer Riesebeek, Trentin, Ballerini, Hirschi, Van Poppel, Schachmann en Geniets zijn vroeg thuis.  ","textStripped":"Wie heeft de koers intussen al verlaten? Onder meer Riesebeek, Trentin, Ballerini, Hirschi, Van Poppel, Schachmann en Geniets zijn vroeg thuis.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032291","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657614373,"text":"

Door een muur van lawaai banen de renners zich naar boven. Er is geen enkel land dat zich nadrukkelijk manifesteert, maar het peloton blijft een lang lint. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Door een muur van lawaai banen de renners zich naar boven. Er is geen enkel land dat zich nadrukkelijk manifesteert, maar het peloton blijft een lang lint.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032577","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657600000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/67dfd109-1ec3-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2032241","title":"Wat hebben we nu al geleerd?","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657400266,"text":"

- De koers is al opengebroken op 180 km van de finish
- Italië heeft stevig moeten achtervolgen op een gretige Evenepoel: Trentin en Ballerini zijn al opgebruikt
- De Belgen koersen bijzonder alert en hebben nog niets laten liggen
- Van der Poel zit veel achteraan en geeft niet de beste indruk ","textStripped":"- De koers is al opengebroken op 180 km van de finish - Italië heeft stevig moeten achtervolgen op een gretige Evenepoel: Trentin en Ballerini zijn al opgebruikt - De Belgen koersen bijzonder alert en hebben nog niets laten liggen - Van der Poel zit veel achteraan en geeft niet de beste indruk","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032229","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657263198,"text":"

Terwijl Ewan stilaan in overlevingsmodus gaat, weten de Fransen van geen ophouden. Ze blijven er een intervalkoers van maken. We zien al heel veel getekende gezichten. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Terwijl Ewan stilaan in overlevingsmodus gaat, weten de Fransen van geen ophouden. Ze blijven er een intervalkoers van maken. We zien al heel veel getekende gezichten.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032430","title":"Van der Poel raakt even achterop, Mollema brengt hem terug","time":"??+?","eventTime":1632657180000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-6d8f30f5-6341-4f04-a0eb-3448855413b9","publicationId":"pbs-pub-2b0da38a-2513-4e5e-abd0-410ff376884a","assetName":"Van der Poel raakt even achterop, Mollema brengt hem terug","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/09/26/8c3c8d51-1ec2-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/wereldkampioenschappen/2021/3279422/jcr:content/par/timeline/video-98d9f803-c1e4-4f1f-a2eb-eddd08e5fa39"},{"eventId":"2032218","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657154821,"text":"

Van der Poel heeft zich laten ringeloren. Mollema moet hem sleuren tot bij de staart van het eerste peloton. We trekken weer richting de finish. Nog 127 kilometer. ","textStripped":"Van der Poel heeft zich laten ringeloren. Mollema moet hem sleuren tot bij de staart van het eerste peloton. We trekken weer richting de finish. Nog 127 kilometer.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032215","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657135229,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442092825479299076"},{"eventId":"2032211","title":"Opgave Hirschi","source":"","time":"??+?","eventTime":1632657059103,"text":"

Na de vallende Pedersen en de werkende Trentin trekken we ook een streep door Hirschi. "DNF" verschijnt er achter zijn naam.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na de vallende Pedersen en de werkende Trentin trekken we ook een streep door Hirschi. "DNF" verschijnt er achter zijn naam.","type":"GIVE_UP","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032205","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656980297,"text":"

Dit parcours nodigt uit tot actie en het peloton wordt nog eens uit elkaar geranseld. De Nederlanders moeten een bres dichten voor hun kopman. De Belgen zitten nog altijd compact vooraan. Ze zijn zeer aandachtig.  ","textStripped":"Dit parcours nodigt uit tot actie en het peloton wordt nog eens uit elkaar geranseld. De Nederlanders moeten een bres dichten voor hun kopman. De Belgen zitten nog altijd compact vooraan. Ze zijn zeer aandachtig.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032172","time":"??+?","eventTime":1632656852356,"text":"Mathieu van der Poel zit nog altijd ver achteraan. Dat vind ik geen goed signaal. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2032166","title":"Wijnpers","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656839156,"text":"

De Wijnpers is nu al het Waterloo van Trentin. Wat is dit een knettergekke koers! De originele kopgroep is er ook nagenoeg aan voor de moeite. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Wijnpers is nu al het Waterloo van Trentin. Wat is dit een knettergekke koers! De originele kopgroep is er ook nagenoeg aan voor de moeite.","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032280","title":"Groep met Evenepoel wordt gegrepen, ook de kopgroep is er aan voor de moeite","time":"??+?","eventTime":1632656700000,"type":"VIDEO","sport":"CYCLING","videoId":"vid-0eef269e-bf3a-427d-8efe-1bd3b87b573e","publicationId":"pbs-pub-2b0da38a-2513-4e5e-abd0-410ff376884a","assetName":"Groep met Evenepoel wordt gegrepen, ook de kopgroep is er aan voor de moeite","imageUrl":"//images.vrt.be/width320/2021/09/26/606e375f-1ec1-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","playerId":"/content/sporza/nl/matches/wielrennen/wereldkampioenschappen/2021/3279422/jcr:content/par/timeline/video-eb7c64cb-89e0-43a4-a6b1-ac8303e1707f"},{"eventId":"2032139","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656692254,"text":"

En nu? We draaien de bladzijde om, maar wie neemt de pen zo meteen in handen? "De koers kan beginnen", grappen ze in onze cabine. ","textStripped":"En nu? We draaien de bladzijde om, maar wie neemt de pen zo meteen in handen? "De koers kan beginnen", grappen ze in onze cabine.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032107","title":"Hergroepering","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656608079,"text":"

Na een tussengerecht van meer dan 40 kilometer worden Evenepoel en co zo goed als teruggefloten door de Squadra. Bij heel wat renners moet de tank al behoorlijk leeg zijn, dat kan niet anders. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na een tussengerecht van meer dan 40 kilometer worden Evenepoel en co zo goed als teruggefloten door de Squadra. Bij heel wat renners moet de tank al behoorlijk leeg zijn, dat kan niet anders.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032091","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656433900,"text":"

Op elke puist haalt Evenepoel zijn veegborstel boven. Achteraan het groepje zit Declercq te smeken dat hij toch wat mildert.  ","textStripped":"Op elke puist haalt Evenepoel zijn veegborstel boven. Achteraan het groepje zit Declercq te smeken dat hij toch wat mildert.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032084","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656338797,"text":"

Als het aan Evenepoel zou liggen, dan zou hij met deze 15 blind richting de vod trappen. Hij zit voortdurend van links naar rechts te springen en straalt agressiviteit uit. Voor een goed begrip: we zijn bijna halfweg...

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Als het aan Evenepoel zou liggen, dan zou hij met deze 15 blind richting de vod trappen. Hij zit voortdurend van links naar rechts te springen en straalt agressiviteit uit. Voor een goed begrip: we zijn bijna halfweg...","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032072","time":"??+?","eventTime":1632656224047,"text":"Er is in het peloton geen sprake van bondgenootschap. "Doe maar", zeggen ze tegen de Italianen. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2032117","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656160000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442091570556198914"},{"eventId":"2032046","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656111260,"text":"

In de smalle bevoorradingszone na de finish is een valpartij onvermijdbaar. Gibbons blijft liggen, de Spanjaarden vloeken dat Garcia Cortina nu moet achtervolgen.  ","textStripped":"In de smalle bevoorradingszone na de finish is een valpartij onvermijdbaar. Gibbons blijft liggen, de Spanjaarden vloeken dat Garcia Cortina nu moet achtervolgen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032033","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632656035246,"text":"

Evenepoel is een van de motoren in dit pakket, maar er zijn te veel slepers. De Marchi en Trentin staan er nog altijd alleen voor.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Evenepoel is een van de motoren in dit pakket, maar er zijn te veel slepers. De Marchi en Trentin staan er nog altijd alleen voor.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032264","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632655800000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/cf8d70bb-1ec0-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2031984","title":"Nog 145 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632655743048,"text":"

We zijn weer in Leuven, waar we nu dus een poosje zullen blijven kleven. De verschillen: de kopgroep heeft nog 1'12" op Evenepoel en tutti quanti en 1'37" op het peloton. ","textStripped":"We zijn weer in Leuven, waar we nu dus een poosje zullen blijven kleven. De verschillen: de kopgroep heeft nog 1'12" op Evenepoel en tutti quanti en 1'37" op het peloton.","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031955","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632655562468,"text":"

Het heeft krachten gekost bij de Italianen, maar ze gaan de scheve situatie rechtzetten. Het klokje loopt terug tot een 20-tal seconden. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het heeft krachten gekost bij de Italianen, maar ze gaan de scheve situatie rechtzetten. Het klokje loopt terug tot een 20-tal seconden.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031949","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632655491796,"text":"

Evenepoel ergert zich aan het gebrek aan vurige overnames in zijn groepje. "Hij wil vooruit", zegt José De Cauwer.  ","textStripped":"Evenepoel ergert zich aan het gebrek aan vurige overnames in zijn groepje. "Hij wil vooruit", zegt José De Cauwer.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031942","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632655460240,"text":"

Na alle zweepslagen van het voorbije uur ligt de situatie nu wat vaster. De kopgroep heeft nog 1'30" op de groep met Evenepoel, op 2 minuten wordt het peloton geklokt. Trentin en De Marchi halen de kastanjes uit het vuur. Ulissi, Bagioli, Moscon, Nizzolo en Colbrelli worden nog gespaard. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na alle zweepslagen van het voorbije uur ligt de situatie nu wat vaster. De kopgroep heeft nog 1'30" op de groep met Evenepoel, op 2 minuten wordt het peloton geklokt. Trentin en De Marchi halen de kastanjes uit het vuur. Ulissi, Bagioli, Moscon, Nizzolo en Colbrelli worden nog gespaard.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031929","time":"??+?","eventTime":1632655264168,"text":"In de groep van Evenepoel sparen ze zich niet. De Italianen hebben in 10 kilometer nog maar 15 seconden goedgemaakt. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2031922","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632655161945,"text":"

Over 10 kilometer zijn we weer in Leuven, waar we nu 4 rondjes zullen draaien. Als Evenepoel daar op kop rijdt, zal het Vlaamse publiek helemaal gek worden.  ","textStripped":"Over 10 kilometer zijn we weer in Leuven, waar we nu 4 rondjes zullen draaien. Als Evenepoel daar op kop rijdt, zal het Vlaamse publiek helemaal gek worden.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031873","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632655031397,"text":"

Bij de Italianen gaat het van kwaad naar erger: Moscon heeft een leegloper. "Als de miserie begint...", ziet José De Cauwer.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Bij de Italianen gaat het van kwaad naar erger: Moscon heeft een leegloper. "Als de miserie begint...", ziet José De Cauwer.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031847","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654938062,"text":"

We herhalen nog eens de gezellen van Evenepoel en Declercq: Démare, Cosnefroy, Roglic, Tratnik, Swift, Eenkhoorn, Asgreen, Cort, Erviti, Haas, Bissegger, Hoelgaard en McNulty. Daar zitten toch sterrenmannen tussen! ","textStripped":"We herhalen nog eens de gezellen van Evenepoel en Declercq: Démare, Cosnefroy, Roglic, Tratnik, Swift, Eenkhoorn, Asgreen, Cort, Erviti, Haas, Bissegger, Hoelgaard en McNulty. Daar zitten toch sterrenmannen tussen!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031804","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654826740,"text":"

Bij de forse overname van Evenepoel zag je toch een roepende Declercq. De Belgische youngster moet erover waken dat hij niet te veel woekert. Het verschil tussen dat pakket en het peloton blijft 40 seconden. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Bij de forse overname van Evenepoel zag je toch een roepende Declercq. De Belgische youngster moet erover waken dat hij niet te veel woekert. Het verschil tussen dat pakket en het peloton blijft 40 seconden.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031794","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654722962,"text":"

De massa zweept Evenepoel nog eens op bij de tweede passage op de Smeysberg. Bij de Italianen parkeert Ballerini na zijn val, kopman Trentin danst op de pedalen. Zij zullen zeer snel tot een besluitvorming moeten komen: alles op Colbrelli dan maar? Zij ondergaan alleszins de koers. ","textStripped":"De massa zweept Evenepoel nog eens op bij de tweede passage op de Smeysberg. Bij de Italianen parkeert Ballerini na zijn val, kopman Trentin danst op de pedalen. Zij zullen zeer snel tot een besluitvorming moeten komen: alles op Colbrelli dan maar? Zij ondergaan alleszins de koers.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031782","title":"De verschillen","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654612344,"text":"

De Belgen hebben de Italianen waar ze hen willen: ze zijn in een hinderlaag getrapt. Kopgroep Groep met Evenepoel op 2'06" Peloton op 2'51"

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De Belgen hebben de Italianen waar ze hen willen: ze zijn in een hinderlaag getrapt. Kopgroep Groep met Evenepoel op 2'06" Peloton op 2'51"","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032257","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654600000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/cfbb377c-1ec0-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2031773","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654485078,"text":"

De Italianen zetten zich klassikaal op kop. Dit zal pijn doen. Ze staan een minuut in het krijt. Nog eens de namen: Declercq, Evenepoel, Cosnefroy, Démare, Roglic, Tratnik, Asgreen, Cort, Haas, Bissegger, McNulty, Hoelgaard, Swift, Eenkhoorn en Erviti. ","textStripped":"De Italianen zetten zich klassikaal op kop. Dit zal pijn doen. Ze staan een minuut in het krijt. Nog eens de namen: Declercq, Evenepoel, Cosnefroy, Démare, Roglic, Tratnik, Asgreen, Cort, Haas, Bissegger, McNulty, Hoelgaard, Swift, Eenkhoorn en Erviti.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031763","time":"??+?","eventTime":1632654370412,"text":"Er worden nu toch kandidaat-winnaars nerveus.","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Eddy Planckaert"},{"eventId":"2031775","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654326769,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442083531711295488"},{"eventId":"2031761","title":"Val in het peloton","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654311939,"text":"

Het wordt een zenuwslag. Je komt ogen tekort om alle informatie op te nemen: Pedersen ligt er nog eens bij. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het wordt een zenuwslag. Je komt ogen tekort om alle informatie op te nemen: Pedersen ligt er nog eens bij.","type":"FALL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031755","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654240398,"text":"

Onze inkt is nog niet opgedroogd en daar zijn De Marchi en Trentin (!) toch al om een jasje uit te doen. Lampaert is afgezakt naar de volgwagen om te overleggen. ","textStripped":"Onze inkt is nog niet opgedroogd en daar zijn De Marchi en Trentin (!) toch al om een jasje uit te doen. Lampaert is afgezakt naar de volgwagen om te overleggen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031753","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654194220,"text":"

In het peloton valt het volledig stil. Er wordt gekeken naar de Italianen, want zij hebben niemand mee. Maar de Azzurri ontlopen hun verantwoordelijkheid. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In het peloton valt het volledig stil. Er wordt gekeken naar de Italianen, want zij hebben niemand mee. Maar de Azzurri ontlopen hun verantwoordelijkheid.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031749","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654114843,"text":"

Wie hebben we allemaal in de tweede groep op 2'14" van de leiders? Cosnefroy, Démare, Declercq, Evenepoel, Cort, Asgreen, Bissegger, Tratnik, Roglic, Haas, Hoelgaard, Erviti, ... ","textStripped":"Wie hebben we allemaal in de tweede groep op 2'14" van de leiders? Cosnefroy, Démare, Declercq, Evenepoel, Cort, Asgreen, Bissegger, Tratnik, Roglic, Haas, Hoelgaard, Erviti, ...","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031732","title":"Belgisch blok","source":"","time":"??+?","eventTime":1632654043470,"text":"

Zeer opvallend: de Belgen zetten de weg volledig af en blokkeren alles en iedereen. Lampaert, Stuyven, Van Aert en Benoot gokken op deze manier.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Zeer opvallend: de Belgen zetten de weg volledig af en blokkeren alles en iedereen. Lampaert, Stuyven, Van Aert en Benoot gokken op deze manier.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031725","title":"Nog 167 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653992657,"text":"

De Denen zetten de koers mee in vuur en vlam. Op de Bekestraat demonstreert Asgreen. Hij dwingt de rest tot een forse inspanning.  ","textStripped":"De Denen zetten de koers mee in vuur en vlam. Op de Bekestraat demonstreert Asgreen. Hij dwingt de rest tot een forse inspanning.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031714","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653888780,"text":"

Onder meer Declercq, Tratnik, Démare en Asgreen schuiven mee aan de eettafel. De Nederlanders hadden de boot gemist en reageren. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Onder meer Declercq, Tratnik, Démare en Asgreen schuiven mee aan de eettafel. De Nederlanders hadden de boot gemist en reageren.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031707","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653755386,"text":"

Het trio met Evenepoel rijdt op reserve en ziet hoe er versterking op komst is. Zwitserland en Slovenië nemen de overzetboot, maar er komen er nog.  ","textStripped":"Het trio met Evenepoel rijdt op reserve en ziet hoe er versterking op komst is. Zwitserland en Slovenië nemen de overzetboot, maar er komen er nog.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031704","time":"??+?","eventTime":1632653714980,"text":"Het is nu al koers en dat is alleen maar goed.","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2031702","title":"Stand van zaken","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653647225,"text":"

Een overzicht in de bevoorradingszone.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Kopgroep Evenepoel, Cort en Cosnefroy op 3'10"

peloton op 3'25"

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Een overzicht in de bevoorradingszone. Kopgroep Evenepoel, Cort en Cosnefroy op 3'10" peloton op 3'25"","type":"FOOD","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031687","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653468367,"text":"

Evenepoel neemt nu toch een fikse kopbeurt voor zijn rekening. Het verschil blijft beperkt tot een honderdtal meter, maar de koers wordt op deze manier hard gemaakt.  ","textStripped":"Evenepoel neemt nu toch een fikse kopbeurt voor zijn rekening. Het verschil blijft beperkt tot een honderdtal meter, maar de koers wordt op deze manier hard gemaakt.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032256","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653400000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/d023963f-1ec0-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2031676","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653358749,"text":"

De protagonisten zijn op de afspraak op de kasseien van de Moskesstraat. Alaphilippe, Van Aert, Van der Poel: gaan ze er een ultralange finale van maken?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"De protagonisten zijn op de afspraak op de kasseien van de Moskesstraat. Alaphilippe, Van Aert, Van der Poel: gaan ze er een ultralange finale van maken?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031669","title":"Moskesstraat","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653273216,"text":"

Vooral bij Evenepoel ontbreekt de overtuiging, maar dit zijn niet de minsten. Het trio lokt de Italianen uit hun kot: zij mennen het peloton op de Moskesstraat.  ","textStripped":"Vooral bij Evenepoel ontbreekt de overtuiging, maar dit zijn niet de minsten. Het trio lokt de Italianen uit hun kot: zij mennen het peloton op de Moskesstraat.","type":"HILL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031665","time":"??+?","eventTime":1632653231195,"text":"Ik ben benieuwd of Remco Evenepoel zal meerijden.","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2031640","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653139442,"text":"

Pedersen zwoegt zich moeizaam naar boven, maar intussen zitten we wel met een interessant trio als intermezzo: Cosnefroy, Evenepoel en Cort. Nog 177 kilometer!

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Pedersen zwoegt zich moeizaam naar boven, maar intussen zitten we wel met een interessant trio als intermezzo: Cosnefroy, Evenepoel en Cort. Nog 177 kilometer!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031686","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632653040000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442079170910035969"},{"eventId":"2031601","title":"Cosnefroy met Evenepoel","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652992410,"text":"

De Italianen kunnen kalmeren, want Trentin en Ballerini zijn er net voor de Smeysberg weer bij. Van Pedersen is nog geen sprake. En net dan geeft Cosnefroy er weer een lel op met Evenepoel in de reactie. ","textStripped":"De Italianen kunnen kalmeren, want Trentin en Ballerini zijn er net voor de Smeysberg weer bij. Van Pedersen is nog geen sprake. En net dan geeft Cosnefroy er weer een lel op met Evenepoel in de reactie.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031583","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652815413,"text":"

Het is nog niet met de volle overtuiging, maar veel landen willen toch vrij vroeg aan de schifting beginnen. Vooral Frankrijk is bedrijvig. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het is nog niet met de volle overtuiging, maar veel landen willen toch vrij vroeg aan de schifting beginnen. Vooral Frankrijk is bedrijvig.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031563","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652595744,"text":"

Bij de Italianen zal er toch wat herrie en commotie zijn. Trentin en Ballerini zitten te achtervolgen in niemandsland. En plots tonen de Fransen hun plannetje: Turgis begint er al op 183 km van de finish aan, maar de prik wordt gecounterd door onder meer Declercq.  ","textStripped":"Bij de Italianen zal er toch wat herrie en commotie zijn. Trentin en Ballerini zitten te achtervolgen in niemandsland. En plots tonen de Fransen hun plannetje: Turgis begint er al op 183 km van de finish aan, maar de prik wordt gecounterd door onder meer Declercq.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031558","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652524821,"text":"

We trekken richting de Smeysberg. De rol van Tim Declercq wordt zoetjesaan overgenomen door een pakket andere werkmieren. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"We trekken richting de Smeysberg. De rol van Tim Declercq wordt zoetjesaan overgenomen door een pakket andere werkmieren.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031554","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652398148,"text":"

De crash gebeurde in de staart van de koers. Pedersen keek net achterom en reed in op Ballerini, die in elkaar haakte met Trentin. De Deense ex-wereldkampioen moet lang wachten op een nieuwe fiets, maar is weer weg. Ook Ballerini wil het nog proberen. ","textStripped":"De crash gebeurde in de staart van de koers. Pedersen keek net achterom en reed in op Ballerini, die in elkaar haakte met Trentin. De Deense ex-wereldkampioen moet lang wachten op een nieuwe fiets, maar is weer weg. Ook Ballerini wil het nog proberen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031564","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652380000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442075799406919682"},{"eventId":"2031544","title":"Italiaanse slachtoffers","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652327708,"text":"

Daar is plots een stevige smak: Trentin en Ballerini gaan tegen de grond, ook Pedersen staat te hinken. Vooral Ballerini schreeuwt het uit van de pijn. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Daar is plots een stevige smak: Trentin en Ballerini gaan tegen de grond, ook Pedersen staat te hinken. Vooral Ballerini schreeuwt het uit van de pijn.","type":"FALL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032255","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632652260000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/cfd80e4d-1ec0-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2031530","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632651841893,"text":"

Het zijn niet alleen de renners die worden aangemoedigd: zelfs de motoren krijgen een eresaluut op de Wijnpers. We laten Leuven even liggen en schuiven op richting het Flandrien Circuit. Wout van Aert wil alles in zich opnemen en trapt zeer alert mee.  ","textStripped":"Het zijn niet alleen de renners die worden aangemoedigd: zelfs de motoren krijgen een eresaluut op de Wijnpers. We laten Leuven even liggen en schuiven op richting het Flandrien Circuit. Wout van Aert wil alles in zich opnemen en trapt zeer alert mee.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031516","time":"??+?","eventTime":1632651649714,"text":"Je ziet nagenoeg alle kampioenen vooraan. Eén uitzondering: Mathieu van der Poel.","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2031505","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632651543014,"text":"

Het is opvallend hoe prominent de Slovenen in beeld rijden. We zien een zeer ontspannen Tadej Pogacar. Ook Yves Lampaert peddelt bestendig voorin. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het is opvallend hoe prominent de Slovenen in beeld rijden. We zien een zeer ontspannen Tadej Pogacar. Ook Yves Lampaert peddelt bestendig voorin.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031464","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632651413064,"text":"

We hebben er geen informatie over gekregen via de wedstrijdradio, maar Remco Evenepoel zou betrokken geweest zijn bij een akkefietje. Er is sprake van een val, maar dat is onder voorbehoud.  ","textStripped":"We hebben er geen informatie over gekregen via de wedstrijdradio, maar Remco Evenepoel zou betrokken geweest zijn bij een akkefietje. Er is sprake van een val, maar dat is onder voorbehoud.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031539","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632651360000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/3263f24b-1eb4-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2031448","title":""Wat een ambiance!"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632651314865,"text":"

Onze man op de motor is onder de indruk van de koersgekke fans in Leuven. In de staart van de koers ziet hij een tweede fietswissel bij Rémi Cavagna. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Onze man op de motor is onder de indruk van de koersgekke fans in Leuven. In de staart van de koers ziet hij een tweede fietswissel bij Rémi Cavagna.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031444","title":"Eerste opgave","source":"","time":"??+?","eventTime":1632651145757,"text":"

Kevin Geniets rijdt een zeer degelijk seizoen, maar de Luxemburger geeft er nu al de brui aan. Het talent van Groupama-FDJ zou nochtans iemand geweest zijn voor de prefinale.  ","textStripped":"Kevin Geniets rijdt een zeer degelijk seizoen, maar de Luxemburger geeft er nu al de brui aan. Het talent van Groupama-FDJ zou nochtans iemand geweest zijn voor de prefinale.","type":"GIVE_UP","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031443","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632651019004,"text":"

Op de Geldenaaksevest zien we hoe rugnummer 1 de zone van de commentatoren opzoekt. Heeft hij zijn partner Marion Rousse gezien? Zij verzorgt mee het commentaar bij de Franse tv. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Op de Geldenaaksevest zien we hoe rugnummer 1 de zone van de commentatoren opzoekt. Heeft hij zijn partner Marion Rousse gezien? Zij verzorgt mee het commentaar bij de Franse tv.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031430","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632650796320,"text":"

Nadat hij even overspoeld werd bij de blijde intrede, gaan we voort met "Declercqing". Ook Jasper Stuyven zit helemaal vooraan: hij kan zijn thuispubliek groeten. ","textStripped":"Nadat hij even overspoeld werd bij de blijde intrede, gaan we voort met "Declercqing". Ook Jasper Stuyven zit helemaal vooraan: hij kan zijn thuispubliek groeten.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031428","title":"Passage aan de finish","source":"","time":"??+?","eventTime":1632650546507,"text":"

Voor wie de aankomstzone nog niet goed kent, is dit een eerste verkenningsronde. De 8 leiders bevriezen hun voorsprong min of meer: 5'32".

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Voor wie de aankomstzone nog niet goed kent, is dit een eerste verkenningsronde. De 8 leiders bevriezen hun voorsprong min of meer: 5'32".","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031426","time":"??+?","eventTime":1632650482675,"text":"Dit is Vlaanderen. Dit is passie. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Michel Wuyts "},{"eventId":"2031431","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632650460000,"type":"TWITTER","sport":"CYCLING","tweetId":"1442067992544690177"},{"eventId":"2031425","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632650445408,"text":"

De titelverdediger draait als een van de eersten de Wijnpers op. Er worden geen toeschouwers meer toegelaten: Leuven barst uit zijn voegen. ","textStripped":"De titelverdediger draait als een van de eersten de Wijnpers op. Er worden geen toeschouwers meer toegelaten: Leuven barst uit zijn voegen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2032254","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632650400000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/d00ba16e-1ec0-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2031424","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632650322370,"text":"

Alle grote popsterren hebben hun luitenanten opgetrommeld. De Slovenen, de Fransen, De Duitsers en de Britten bezetten de eerste rij. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Alle grote popsterren hebben hun luitenanten opgetrommeld. De Slovenen, de Fransen, De Duitsers en de Britten bezetten de eerste rij.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031423","title":"WK-gekte","source":"","time":"??+?","eventTime":1632650127755,"text":"

De 8 leiders wanen zich op een festival. De Wijnpers is de eerste helling van de dag en de massa schreeuwt hen toe. Dit is koers op zijn mooist! ","textStripped":"De 8 leiders wanen zich op een festival. De Wijnpers is de eerste helling van de dag en de massa schreeuwt hen toe. Dit is koers op zijn mooist!","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031422","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649931091,"text":"

Iedereen wil in de veilige zone zitten: Van Aert, Mohoric, Alaphilippe en co zitten goed vooraan. Tussen de volgwagens keren de mannen van de valpartij terug: Bagioli moet jagen, Hayter wordt weer op zijn tweewieler geduwd. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Iedereen wil in de veilige zone zitten: Van Aert, Mohoric, Alaphilippe en co zitten goed vooraan. Tussen de volgwagens keren de mannen van de valpartij terug: Bagioli moet jagen, Hayter wordt weer op zijn tweewieler geduwd.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031421","title":"Eerste val: Hayter meet de schade op","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649853290,"text":"

Het heeft gelukkig erg lang geduurd, maar daar is de eerste val. Ethan Hayter ligt tegen de grond. Dat is toch een naam van betekenis. Hij kruipt moeizaam recht.  ","textStripped":"Het heeft gelukkig erg lang geduurd, maar daar is de eerste val. Ethan Hayter ligt tegen de grond. Dat is toch een naam van betekenis. Hij kruipt moeizaam recht.","type":"FALL","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031420","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649773723,"text":"

Over 3 kilometer entert de kopgroep grondgebied Leuven. Bijna 6 minuten later zal het peloton dat doen: het gedrum neemt zoetjesaan toe. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Over 3 kilometer entert de kopgroep grondgebied Leuven. Bijna 6 minuten later zal het peloton dat doen: het gedrum neemt zoetjesaan toe.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031371","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649527933,"text":"

Je kunt je natuurlijk wel eens mispakken aan een schijnbaar ongevaarlijke kopgroep. "Maar dit wordt niet de olympische race van bij de vrouwen", doelt Fabian Cancellara op de verrassende triomf van Anna Kiesenhofer in Tokio.  De Zwitser komt hier ook zijn poulain Marc Hirschi aanmoedigen. "Zijn vorm wordt beter en beter. Hij staat ook op de lange lijst met favorieten." ","textStripped":"Je kunt je natuurlijk wel eens mispakken aan een schijnbaar ongevaarlijke kopgroep. "Maar dit wordt niet de olympische race van bij de vrouwen", doelt Fabian Cancellara op de verrassende triomf van Anna Kiesenhofer in Tokio. De Zwitser komt hier ook zijn poulain Marc Hirschi aanmoedigen. "Zijn vorm wordt beter en beter. Hij staat ook op de lange lijst met favorieten."","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031339","time":"??+?","eventTime":1632649423618,"text":"Voor mij hoeft Tim Declercq nu nog niet te werken. Wij zeggen eigenlijk nu al: wij controleren 250 kilometer. Ik zou alle krachten sparen. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"Eddy Planckaert"},{"eventId":"2031338","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649368507,"text":"

In onze studio brengt Fabian Cancellara een bezoekje. Wat verwacht hij van dit WK? "Ik ben onder de indruk van de toeschouwers", zegt de Zwitser, die meteen over Wout van Aert begint. "België staat stil vandaag. Hij is topfavoriet, maar... Er zijn er nog, het is een lange koers en een WK is iets anders."

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"In onze studio brengt Fabian Cancellara een bezoekje. Wat verwacht hij van dit WK? "Ik ben onder de indruk van de toeschouwers", zegt de Zwitser, die meteen over Wout van Aert begint. "België staat stil vandaag. Hij is topfavoriet, maar... Er zijn er nog, het is een lange koers en een WK is iets anders."","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031336","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649265926,"text":"

Terwijl het internationale publiek het ene promoplaatje van het wondermooie Vlaamse landschap na het andere krijgt voorgeschoteld, geven we nog even de namen van de 8 leiders.

Hernandez (Colombia)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Burbano (Ecuador)

Kotsjetkov (Rusland)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Gamper (Oostenrijk)

Townsend (Ierland)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Nisu (Estland)

Magnusson (Zweden)

Advertisement. Scroll to continue reading.

Sainbayar (Mongolië) ","textStripped":"Terwijl het internationale publiek het ene promoplaatje van het wondermooie Vlaamse landschap na het andere krijgt voorgeschoteld, geven we nog even de namen van de 8 leiders. Hernandez (Colombia) Burbano (Ecuador) Kotsjetkov (Rusland) Gamper (Oostenrijk) Townsend (Ierland) Nisu (Estland) Magnusson (Zweden) Sainbayar (Mongolië)","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031335","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649080000,"type":"IMAGE","sport":"CYCLING","url":"//images.vrt.be/orig/2021/09/26/54c20712-1ead-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","caption":"","altTag":""},{"eventId":"2031332","title":"5'00"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632649021237,"text":"

Na Tim Declercq en Mikkel Bjerg houdt Dylan Teuns op de derde rij een oogje in het zeil. Is hij de man die boodschapper moet spelen en al vrij vroeg zijn rol zal spelen?

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Na Tim Declercq en Mikkel Bjerg houdt Dylan Teuns op de derde rij een oogje in het zeil. Is hij de man die boodschapper moet spelen en al vrij vroeg zijn rol zal spelen?","type":"TIME_DIFFERENCE","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031319","time":"??+?","eventTime":1632648568979,"text":"Het werk van Tim Declercq is goed voor alle landen die willen sprinten. Iedereen zou hem moeten betalen.","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2031314","title":"Nog 232 kilometer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632648489848,"text":"

Van de provincie Antwerpen steken we door naar Vlaams-Brabant. We komen in "Werchter-land" en over 20 kilometer betreden we het circuit in Leuven.  ","textStripped":"Van de provincie Antwerpen steken we door naar Vlaams-Brabant. We komen in "Werchter-land" en over 20 kilometer betreden we het circuit in Leuven.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031290","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632648333944,"text":"

Het lijkt wel een rit in een grote ronde: alle formaties rijden netjes in elkaars spoor. Na Bjerg en Declercq zien we enkele Belgen, de Denen, de Italianen en de Slovenen. 

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Het lijkt wel een rit in een grote ronde: alle formaties rijden netjes in elkaars spoor. Na Bjerg en Declercq zien we enkele Belgen, de Denen, de Italianen en de Slovenen.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031263","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632648141056,"text":"

Caleb Ewan voert een fietswissel door. De Australiër wordt meer en meer genoemd als potentiële lastpost voor de Leuvense finish. Zijn aanloop in de Ronde van Luxemburg was belabberd, al wordt er gefluisterd dat Ewan er tegen zijn zin moest koersen en daarna nog flink gewerkt heeft in Monaco. Voorin heeft een van de Denen - Mikkel Bjerg - zich in het zog van Tim Declercq geposteerd. Doen zij ook hun duit in het zakje?  ","textStripped":"Caleb Ewan voert een fietswissel door. De Australiër wordt meer en meer genoemd als potentiële lastpost voor de Leuvense finish. Zijn aanloop in de Ronde van Luxemburg was belabberd, al wordt er gefluisterd dat Ewan er tegen zijn zin moest koersen en daarna nog flink gewerkt heeft in Monaco. Voorin heeft een van de Denen - Mikkel Bjerg - zich in het zog van Tim Declercq geposteerd. Doen zij ook hun duit in het zakje?","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/artikels/retro-video-het-wk-wielrennen-in-belgie-leverde-in-verleden-heel-wat-drama-op~1632318115693/","teaser":{"externalId":"1632318115693","title":"RETRO VIDEO: Het WK wielrennen in België leverde in verleden heel wat drama op","description":"België kent een rijke geschiedenis als organisator van het grootste wielerfeest van het jaar. Enkele editites draaiden uit op een waar drama. Dus vond Karl Vannieuwkerke dit de ideale gelegenheid om in de archieven te duiken. We nemen u mee op een reis door de tijd naar Yvoir, Ronse en Zolder.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/09/22/retro-video-het-wk-wielrennen-in-belgie-leverde-in-verleden-heel-wat-drama-op~1632318115693/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/09/24/2ca368cc-1d18-11ec-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/cycling","id":"functional:sporza/sports/cycling","title":"wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/programmas/sporza-retro/retro-wk-wielrennen","id":"functional:sporza/categories/programmas/sporza-retro/retro-wk-wielrennen","title":"retro WK wielrennen","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen/wegwielrennen/wk","title":"WK wielrennen","description":"1089"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/wielrennen","title":"wielrennen"}]},"eventId":"2031235","source":"","time":"??+?","eventTime":1632647940102,"type":"TEASER","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031234","title":"Aangenaam koersweer","source":"","time":"??+?","eventTime":1632647889031,"text":"

Naar Vlaamse normen is er voorlopig weinig wind, zo stelt onze reporter op de motor vast. Het kwik stijgt richting 22 graden.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"Naar Vlaamse normen is er voorlopig weinig wind, zo stelt onze reporter op de motor vast. Het kwik stijgt richting 22 graden.","type":"WIND","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031231","time":"??+?","eventTime":1632647651274,"text":"De hartslag van Tim Declercq zal niet stijgen, integendeel. Nu hij kan werken, wordt hij net rustig. ","type":"QUOTE","sport":"CYCLING","url":"","person":"José De Cauwer"},{"eventId":"2031220","title":"Tim Declercq","source":"","time":"??+?","eventTime":1632647611998,"text":"

Daar is de Belgische tractor: Tim Declercq begint bij een achterstand van 3'34" te mennen. Hij focust zich op zijn wattagemeter, want er zijn geen oortjes op dit WK.  ","textStripped":"Daar is de Belgische tractor: Tim Declercq begint bij een achterstand van 3'34" te mennen. Hij focust zich op zijn wattagemeter, want er zijn geen oortjes op dit WK.","type":"PLAIN","sport":"CYCLING"},{"eventId":"2031203","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1632647523557,"text":"

Door dit wedstrijdverloop worden alle Vlaamse steden en dorpjes op het parcours in de schijnwerpers gezet. Ook in Mechelen, met de boodschap van

WK wielrennen
Weergaloze Alaphilippe verlengt wereldtitel, anticlimax voor België na zinderend...
WK wielrennen
Patrick Lefevere: "Ik had Remco toch een beetje anders uitgespeeld"
WK wielrennen wielrennen
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement