Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Na 3×3 Lions zijn er nu ook 3×3 Cats: schitteren ze dit weekend op het EK?

Na 3×3 Lions zijn er nu ook 3×3 Cats: schitteren ze dit weekend op het EK?

Dit weekend vindt onder de Eiffeltoren in Parijs het EK 3X3 plaats. De mannen, die in Tokio verrassend 4e eindigden, trekken met veel ambitie naar de lichtstad.Zij spelen hun 2 groepsmatchen op zaterdag, maar morgen vrijdag, komen met Lut De Meyer, Becky Massey, Laure Resimont en Marie Vervaet al de 3×3 Belgian Cats in actie.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Dat de 3×3 Belgian Cats zich in juni voor dit EK konden plaatsen, was een kleine stunt. Anders dan bij de mannen trad het vrouwelijke viertal zonder veel voorbereiding aan op het kwalificatietoernooi.

De Antwerpse mannen spelen het hele jaar door toernooien, zij kennen elkaar door en door en vinden elkaar dan ook blindelings op het terrein. De vrouwen komen samen als er een belangrijk toernooi op de kalender staat en proberen er dan het beste van te maken.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Een belangrijk verschil met de 3×3 Lions is dat de 3×3 Cats een coach hebben. Voormalig Sint-Katelijne-speelster Daphne Van Dessel stuurt de Cats richting Europese top.

Van Dessel verdient haar brood bij het vrouwenteam van Kangoeroes Mechelen als fysiek trainer. Het is dan ook geen toeval dat de 4 speelsters die morgen aan het EK beginnen, voor Kangoeroes spelen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Normaal gezien maakt ook Elise Ramette van Castors Braine deel uit van de selectie, maar zij is out met een hamstringblessure. Ik heb verschillende vrouwen gepolst om bij de 3×3 te komen, maar dat bleek onbegonnen werk. De toppers kunnen zich door club verplichtingen onmogelijk vrij maken voor de 3×3”, legt Van Dessel uit.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Willen Cats zo hoog mogelijk zien eindigen”

De 3×3 Lions spelen in het 5 tegen 5-basketbal bij teams uit de 2e klasse (Top Division One) en doen dat in bijberoep naast hun reguliere job. Door hun uitstekende prestaties op het terrein, krijgen ze de kans om voltijds prof te worden in het 3×3 circuit.

Daar is bij de vrouwen voorlopig geen sprake van. Na het EK in Parijs spelen ze het WK, volgend jaar in juni in … Antwerpen. Toch wil de basketbalbond inspanningen doen om het niveau van het team te verhogen, zegt Koen Umans, secretaris-generaal van basketbal Vlaanderen.

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Het spreekt vanzelf dat we de 3×3 Cats  zo hoog mogelijk willen zien eindigen, volgend jaar op het WK in Antwerpen. Dat kan de sport ook bij de vrouwen een echte boost geven.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

We moeten vrijdag 1 van onze 2 kwalificatiewedstrijden kunnen winnen en dan op zondag stunten in de kwartfinales.

Coach Daphne Van Dessel

Gek genoeg remt het succes van de Belgian Cats enigszins de progressie af  van de 3×3 Cats. Laure Resimont, Becky Massey en Elise Ramette, speelsters van 3×3-team, kloppen hard op de deur van de nationale 5 tegen 5-ploeg.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Misschien komen zij later in het jaar bij de 12-koppige selectie van de Cats richting WK 2022. Maar eerst willen Résimont en Becky Massey, samen met Lut De Meyer en Marie Vervaet, sterk presteren in Parijs.

“Het is een sterk, snel en competitief 4-tal”, vindt coach Daphne Van Dessel. “Becky Massey werd bij de U18 al Europees kampioen en samen met Laure Resimont kan ze laten zien hoe goed ze kan basketballen.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

“Zij proefden al van de Belgian Cats en zijn gebrand op een topprestatie. Mocht Emma Meesseman meespelen, dan worden we Europees kampioen, maar ik geloof zeker ook in dit team. We moeten 1 van onze 2 kwalificatiewedstrijden kunnen winnen en dan op zondag stunten in de kwartfinales.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

De FIBA zet Resimont op een lijstje van 12 speelsters om in de gaten te houden op het EK:

poulefase 3×3 Belgian Cats
Roemenië België vri 17.30 u
Hongarije België vri 19.20 u
Roemenië Hongarije vri 21.10 u
Advertisement. Scroll to continue reading.
3×3 Belgian Cats basketbal
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement