Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Schaken

“1 foutje van Caruana en het was meteen binnen voor Carlsen”

“1 foutje van Caruana en het was meteen binnen voor Carlsen”

“Het was een echte demonstratie van Carlsen vandaag”, zegt grootmeester Bart Michiels (foto onder). “Carlsen was op voorhand de grote favoriet, want ook in het snelschaken staat hij veruit op 1 op de ranking.”   Hoe komt het dan dat er in de 12 klassieke partijen geen spatje verschil tussen de 2 was en Carlsen zo vlot afstand kon nemen in het rapid? “Bij die lange partijen heb je de tijd om alle mogelijkheden te berekenen, terwijl het bij snelschaak meer om gevoel gaat.”   “Het was wel spannender dan die 3-0 doet vermoeden. De eerste partij leek lang op een draw af te stevenen, tot Caruana 1 foutje maakte en de stelling verloren was. Die nederlaag had een sneeuwbaleffect. Toen al was duidelijk dat Carlsen het niet meer uit handen zou geven.”   Voor Carlsen is het ook zoete wraak voor de kritiek die hij kreeg na de 12e partij. “Hij stond er eigenlijk beter voor, maar bood toch een remise aan. Daar kwam toen veel kritiek op. Carlsen zei daar op de persconferentie na zijn titel over: “Iedereen heeft recht op zijn eigen stomme mening.”” “Carlsen laatste jaren minder dominant in het klassieke schaak” Magnus Carlsen is nu al sinds 2013 de regerende wereldkampioen en wordt nu al genoemd in lijstjes met de grootste aller tijden. “Hij leek de schaakwereld jarenlang te domineren toen hij op zijn 23e wereldkampioen werd, maar de laatste jaren is hij toch wat minder dominant in het klassieke schaak. Vandaag bleek wel dat hij qua snelschaak nog de absolute top is.”   Is er dan iemand die de Noor over 2 jaar wél van zijn troon kan stoten? “Het is moeilijk om nu al iemand aan te wijzen die het de volgende keer mag opnemen als uitdager. De deelnemers aan het kandidatentoernooi zijn altijd aan elkaar gewaagd. Het zou misschien tof zijn als een oude legende als Kramnik, die met zijn 43 jaar eigenlijk al té oud is voor de top, nog eens de uitdager kan zijn.”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement