Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Naar 12 teams in 1A? “Clubs hebben voorstellen constructief onthaald”

Naar 12 teams in 1A? “Clubs hebben voorstellen constructief onthaald”

wo 22 september 2021 17:41 De leden van de Pro League verzamelden vandaag voor de eerste Algemene Vergadering van het seizoen. Het was een dag in twee delen: eerst werd gesproken over het competitieformat, nadien over het bestuur van de organisatie. “De voorstellen die gedaan werden, zijn door de clubs positief en constructief onthaald”, laat de Pro League weten. “Het gaat nog maar om een voorstel” Na de Algemene Vergadering van 7 juli 2020 kregen twee onderzoeksbureaus van de Pro League de opdracht de organisatie door te lichten. Twenty First Group boog zich over het competitieformat, Baker McKenzie over het bestuur van de Pro League.   Vandaag werden de twee rapporten voorgesteld tijdens de eerste Algemene Vergadering van dit seizoen.   Wat lag precies op tafel? In de sportkranten was vandaag sprake van een voorstel om met 12 clubs in 1A te spelen en play-offs voor de titel zonder halvering van de punten.   “Dat is inderdaad wat in het voorstel staat”, bevestigt Stijn Van Bever, woordvoerder van de Pro League aan onze redactie.   “Het volledige voorstel is door de verschillende clubs constructief onthaald. Maar het gaat nog maar om een voorstel op basis van gesprekken tussen de onderzoeksbureaus en de clubs en op basis van verschillende onderzoeken.”   “Alle clubs hebben dat aandachtig en constructief bekeken en besproken. Maar het gaat om een eerste voorstel. Nu gaan we naar de volgende fase, met extra onderzoeken. Het gaat om profsport, dus elke wijziging heeft impact op economische en commerciële factoren.”   Een competitie met 12 is dus niet voor meteen? “Er is gevraagd om de voorstellen van vandaag te toetsen aan die factoren, dat zal de volgende fase zijn. Wat er ook van zal komen, hoe dan ook is er een overgangstermijn.”  Wat er ook van zal komen, hoe dan ook is er een overgangstermijn. Stijn Van Bever “Volgende vergadering zeker nog dit jaar” Het was een dag in twee delen voor de leden van de Algemene Vergadering. Het tweede rapport dat besproken werd ging over de “governance” (het bestuur) van de Pro League.    “Er werden een aantal aanbevelingen gemaakt, onder meer over bestuurders, de onafhankelijkheid van bestuurders en de grootte van de Raad van Bestuur”, zegt Van Bever.   “De voorstellen en aanbevelingen zijn gedaan om de werking van de Pro League te versterken en te optimaliseren.”   Ook het meervoudig stemrecht (van de grote clubs) kwam ter sprake. “Ook hier is de conclusie dat het over een eerste fase gaat en dat nog een aantal zaken moeten worden bekeken. Ze worden meegenomen naar een volgende vergadering, die zeker nog dit jaar op de agenda staat.” De voorstellen en aanbevelingen zijn gedaan om de werking van de Pro League te versterken en te optimaliseren. Stijn Van Bever Jupiler Pro League 1B Pro League taal- of schrijffout opgemerkt?  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement