Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Max Verstappen zet punt achter seizoen met demonstratie in Abu Dhabi

Max Verstappen zet punt achter seizoen met demonstratie in Abu Dhabi

uitslag GP van Abu Dhabi   rijder auto chrono 1. Max Verstappen (Ned) Red Bull 305 km in 1u36’28″645        gem. snelheid: 189,9 km/u 2. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes op 15″976 3. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 18″415 4. Alexander Albon (Tha) Red Bull 19″987 5. Lando Norris (GBr) McLaren 1’00″729 6. Carloz Sainz jr. (Spa) McLaren 1’05″662 7. Daniel Ricciardo (Aus) Renault 1’13″748 8. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 1’29″718 9. Esteban Ocon (Fra) Renault 1’41″069 10. Lance Stroll (Can) Racing Point 1’42″738 11. Daniil Kvijat (Rus) AlphaTauri 1 ronde 12. Kimi Räikkönen (Fin) Alfa Romeo 1 ronde 13. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 1 ronde 14. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari 1 ronde 15. George Russell (GBr) Williams 1 ronde 16. Antonio Giovinazzi (Ita) Alfa Romeo 1 ronde 17. Nicholas Latifi (Can) Williams 1 ronde 18. Kevin Magnussen (Den) Haas 1 ronde 19. Pietro Fittipaldi (Bra) Haas 2 rondes — Sergio Pérez (Mex) Racing Point opgave Podium ligt al vast bij de start Max Verstappen, die begin augustus al een keer won in Engeland, deed het prima op het ultramoderne Yas Marina-circuit. De Nederlander vertrok vanaf de eerste plaats en zou die 55 rondes lang niet afgeven.   Ook de safetycar bracht Verstappen niet van de wijs. Hij smeerde Mercedes een eerste nederlaag in Abu Dhabi aan sinds de hybridemotor zijn intrede maakte in 2014.   Ook de strijd om de ereplaatsen leverde niet meteen een boeiend kijkstuk op. Bottas hield ploegmaat Hamilton netjes achter zich. De 7-voudige wereldkampioen was er weer bij in Abu Dhabi nadat hij vorige week verstek had moeten laten gaan wegens een positieve coronatest.   (lees voort onder de tweets) Geen donuts voor Max Verstappen “Het was een heel plezierige dag”, zei Max Verstappen. “De kwalificatie van zaterdag was al heel leuk en vandaag ook. Ik had een goede start en ik zag dat ze me niet konden volgen, dus ik kon ook wat rustiger aan doen.”   “De auto was heel goed in balans, het was een heel prettige race. Ik kon ook de situatie van de banden goed in de gaten houden. Als je vooraan rijdt, kun je de snelheid bepalen. Dat maakt het leven een stukje makkelijker.”   Terwijl de Mercedessen na de race donuts maakten op het rechte stuk, vierde Verstappen in de pitsstraat zijn 10e overwinning in de Formule 1. “Waarom ik geen donuts maakte? Ik heb al genoten van de race. Ik ga ook genieten van het podium en daarna ga ik thuis genieten.”   (scrol omlaag voor meer) McLaren troeft Racing Point af Achter het trio konden de autosportfans zich opwarmen aan de strijd om de 3e plaats bij de constructeurs. Die slag werd gewonnen door McLaren-Renault, het voormalige team van Stoffel Vandoorne.   Norris en Sainz eindigden respectievelijk als 5e en 6e, terwijl Racing Point-Mercedes maar één rijder over de streep kreeg. Sergio Pérez, vorige week nog de verrassende winnaar in Bahrein, viel stil in ronde 10. Lance Stroll scoorde als 10e één schamel puntje. lees/bekijk ook: Formule 1 De aanhouder wint: Verstappen wacht tot laatste GP voor eerste pole van 2020 Het volgende seizoen gaat normaal gezien over 3 maanden van start. Op 21 maart 2021 staat de Grote Prijs van Australië op het programma. De grand prix in België vindt volgend jaar plaats op 29 augustus.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement