Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Hamilton boekt 95e zege in incidentrijke GP, Verstappen mag dromen van vicewereldtitel

Hamilton boekt 95e zege in incidentrijke GP, Verstappen mag dromen van vicewereldtitel

Grosjean overleeft vuurzee Voor de 10e keer (in 15 races) begon Lewis Hamilton helemaal vooraan aan de grand prix. De 7-voudige wereldkampioen behield de eerste plaats, maar achter hem ging het mis.   De Franse rijder Romain Grosjean van het kleinere Haas-team vloog de vangrail in. Zijn auto brak in tweeën en vatte vuur. Als bij wonder kon hij de bolide heelhuids verlaten. Grosjean kwam er vanaf met lichte brandwonden.   (scrol omlaag voor het vervolg) Stroll belandt op zijn dak Na een onderbreking van anderhalf uur volgde een nieuwe crash. Na een duel met Kvijat belandde de jonge Canadees Stroll op zijn dak.   De Racing Point-rijder mocht de ontwerpers van de halo (de veiligheidsbeugel over de cockpit) dankbaar zijn. Hij kwam ongedeerd uit de crash.   (scrol naar onderen voor meer) Verstappen loopt in op Bottas Ondertussen was Max Verstappen opgerukt van 3 naar 2. Mercedes-rijder Bottas was lekgereden en finishte uiteindelijk pas als 8e. Verstappen kreeg zijn Red Bull-ploegmaat Albon mee op het podium. De Thai profiteerde in de laatste rondes van een technisch mankement bij Sergio Pérez. De Mercedes-motor in zijn Racing Point-auto weigerde plots dienst. Lewis Hamilton boekte op het circuit van Sakhir zijn 11e zege van het seizoen, de 95e in zijn carrière. In de WK-stand is de Brit niet meer in te halen.   De strijd om de tweede plaats wordt wel nog spannend. Verstappen volgt nu op 12 punten van Bottas. uitslag grote prijs van bahrein   coureur auto chrono 1. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 57 rondes in 1u34’01″829 2. Max Verstappen (Ned) * Red Bull op 1″254 3. Alex Albon (Tha) Red Bull 8″005 4. Lando Norris (GBr) McLaren 11″337 5. Carlos Sainz jr. (Spa) McLaren 11″787 6. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 11″942 7. Daniel Ricciardo (Aus) Renault 19″368 8. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 19″680 9. Esteban Ocon (Fra) Renault 22″803 10. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 1 ronde 11. Daniil Kvijat (Rus) AlphaTauri 1 ronde 12. George Russell (GBr) Williams 1 ronde 13. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari 1 ronde 14. Nicholas Latifi (Can) Williams 1 ronde 15. Kimi Räikkönen (Fin) Alfa Romeo 1 ronde 16. Antonio Giovinazzi (Ita) Alfa Romeo 1 ronde 17. Kevin Magnussen (Den) Haas 1 ronde — Sergio Pérez (Mex) Racing Point opgave — Lance Stroll (Can) Racing Point opgave — Romain Grosjean (Fra) Haas opgave   *  snelste ronde     Volgende week racen de Formule 1-coureurs weer in Bahrein. De omloop in de voorlaatste race van het seizoen ziet er dan wel iets anders uit. Over 2 weken vormt de GP van Abu Dhabi de afsluiter van het Formule 1-seizoen 2020. lees/bekijk ook: Formule 1 VIDEO: Formule 1-rijder Romain Grosjean ontsnapt aan de dood na horrorcrash

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Advertisement