Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Droom van Russell wordt nachtmerrie, Perez profiteert van blunders Mercedes

Droom van Russell wordt nachtmerrie, Perez profiteert van blunders Mercedes

Net als een week geleden zorgde de start in Bahrein opnieuw voor brokken. Het kegelspel betekende een vroeg einde voor Charles Leclerc (Ferrari) en Max Verstappen (Red Bull).   Polesitter Bottas was slecht vertrokken en zo reed zijn ploegmaat George Russell voor het eerst in zijn carrière aan de leiding in een race. De vervanger van wereldkampioen Lewis Hamilton, die moest passen door corona, reed steeds verder weg van de rest van het veld. Een eerste zege wenkte.   Maar uitgerekend Jack Aitken, die op zijn beurt Russell verving bij Williams, zou onbewust een sleutelrol spelen in de wedstrijd. Bij een slipmanoeuvre verloor hij zijn voorvleugel en kwam de safety car het circuit op. De noodlottige pitstop voor George Russell. Mercedes opent zijn blunderboek, Russell vloekt Mercedes profiteerde van dat moment om zijn beide rijders nieuwe banden te laten ophalen. Het opende daarbij meteen ook zijn blunderboek. Terwijl Bottas secondelang aan de grond genageld bleef en uiteindelijk zijn oude banden opnieuw kreeg, daagde het bij de ploeg na een ronde dat ze de verkeerde banden op de auto van Russell hadden gelegd.   De jonge Brit moest opnieuw binnen om weer reglementair in orde te zijn. Hij had nog iets meer dan 10 ronden om vanuit de 6e plaats alsnog naar de koppositie te snellen, die inmiddels door Sergio Perez was ingenomen.   Russell had Perez bijna in het vizier wanneer het noodlot opnieuw toesloeg. Een lekke band dwong hem andermaal de pits op te zoeken. Weg droomzege. Russell kon een vloek dan ook niet onderdrukken.   Voor Perez werd het zo een memorabele wedstrijd. Hij lag na de 1e ronde pas op de 18e plaats. In zijn 10e seizoen boekt hij zijn allereerste zege, de eerste voor een Mexicaan in 50 jaar. Opmerkelijk is dat hij voor volgend seizoen geen zitje meer heeft in de F1. Voor zijn team Racing Point was het met ook nog een 3e plek voor Lance Stroll overigens een dag om nooit te vergeten. Teambaas steekt hand (deels) in eigen boezem en looft Russell: “Een ster is geboren” Bij Mercedes hadden ze iets uit te leggen. Teambaas Toto Wolff schreef de fatale bandenwissel toe aan een radioprobleem.   “Het is duidelijk dat een van onze bandencrews de opdracht niet heeft gehoord. De radio werkte niet in de pitstraat en toen de auto binnenkwam, wisten ze niet wat ze moesten doen en hebben ze de verkeerde banden verwisseld”, zei Wolff.   “We hadden de stop ook niet kunnen doen, maar we hadden een gat geslagen. Je kunt er twijfels over hebben, maar ik denk dat het het juiste besluit was. We hebben in het algemeen goed werk geleverd, technische fouten gebeuren. We moeten ervan leren.”   Het is een magere troost voor George Russell, die de zege door zijn handen zag glippen. “Dit zal niet zijn laatste kans zijn om een race te winnen. Dit is het begin van een sprookje, dat vandaag helaas niet is uitgekomen. Maar ik zou zeggen dat een nieuwe ster is geboren.” Dit is het begin van een sprookje dat vandaag helaas niet is uitgekomen. Mercedes-baas Toto Wolff over debutant en invaller George Russell George Russell zal zich zijn eenmalige overstap naar Mercedes anders voorgesteld hebben Uitslag GP van Sakhir (Bhr) 1. Sergio Perez (Mex) Racing Point 87 ronden in 1u31’15” 2. Esteban Ocon (Fra) Renault op 10″518 3. Lance Stroll (Can) Racing Point 11″869 4. Carloz Sainz (Spa) McLaren 12″580 5. Daniel Ricciardo (Aus) Renault 13″330 6. Alexander Albon (Tha) Red Bull 13″842 7. Daniil Kvijat (Rus) AlphaTauri 14″534 8. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 15″389 9. George Russell (GBr) Mercedes 18″556 10. Lando Norris (GBr) McLaren 19″541 11. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 20″527 12. Sebastian Vettel (Dui) Ferrari 22″611 13. Antonio Giovinazzi (Ita) Alpha Romeo 24″111 14. Kimi Räikkönen (Fin) Alpha Romeo 26″153 15. Kevin Magnussen (Den) Haas 32″370 16. Jack Aitken (GBr) Williams 33″674 17. Pietro Fittipaldi (Bra) Haas 36″858 Kalender WK F1 2020 datum grand prix winnaar 2020 09/05 Spanje (Barcelona) Hamilton 05/07 Oostenrijk (Spielberg) Bottas 12/07 Stiermarken (Spielberg) Hamilton 19/07 Hongarije (Boedapest) Hamilton 02/08 Groot-Brittannië (Silverstone) Hamilton 09/08 70 jaar jubileum (Silverstone) Verstappen 16/08 Spanje (Barcelona) Hamilton 30/08 België (Spa) Hamilton 06/09 Italië (Monza) Gasly 13/09 Toscane (Mugello) Hamilton 27/09 Rusland (Sotsji) Bottas 11/10 Eifel (Nürburgring) Hamilton 25/10 Portugal (Portimao) Hamilton 01/11 Emilia-Romagna (Imola) Hamilton 15/11 Turkije (Istanbul) Hamilton 28/03 Bahrein (Sakhir) Hamilton 28/03 Sakhir (Sakhir) Pérez 12/12 Abu Dhabi (Abu Dhabi) Verstappen Eindstand WK F1 2020   rijder auto punten 1. Lewis Hamilton (GBr) Mercedes 347 2. Valtteri Bottas (Fin) Mercedes 223 3. Max Verstappen (Ned) Red Bull 214 4. Sergio Perez (Mex) Racing Point 125 5. Daniel Ricciardo (Aus) Renault 119 6. Carlos Sainz jr (Spa) McLaren 105 7. Alexander Albon (Tha) Red Bull 105 8. Charles Leclerc (Mon) Ferrari 98 9. Lando Norris (GBr) McLaren 97 10. Pierre Gasly (Fra) AlphaTauri 75

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement