Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Dejonghe: “Schuld ligt bij Verstappen”, “Weinig klasse dat hij niet naar Hamilton ging”

Dejonghe: “Schuld ligt bij Verstappen”, “Weinig klasse dat hij niet naar Hamilton ging”

De winnaar in de Grote Prijs van Monza kwam niet uit de Red Bull-stal, noch uit die van Mercedes. Toch werden ook nu Max Verstappen en Lewis Hamilton het drukst besproken na de race. De oorzaak? De spectaculaire crash.   “Voor mij was het eigenlijk meteen duidelijk dat het grootste deel van de schuld bij Verstappen ligt, om niet te zeggen alle schuld”, vertelt Dejonghe. “Hij rijdt op dat moment achter Hamilton, ook al komt die uit pitlane, en hij is dus diegene die het manoeuvre inzet. Hij had de keuze om het manoeuvre te plaatsen of om het te staken. Er was volgens mij geen plaats voor en hij deed het toch. Dat heeft tot de crash geleid.”   Verstappen is het niet eens met die lezing van de feiten. Maar heeft hij ook een beetje de schijn tegen door zijn fellere manier van racen? “Iedereen kent hem zo en dat maakt van hem ook een uitstekende piloot. Hij zorgt voor spanning in de Formule 1.”   “Ook nu was het eerste deel van het manoeuvre eigenlijk knap, maar het liep mis bij deel twee. Hij wist volgens mij al dat het niet zou lukken. In zijn lichaamstaal achteraf en ook in het perscommuniqué van Red Bull merk je dat ze niet echt agressief zijn en dat zegt misschien ook wel iets over schuldbesef.” De straf voor Verstappen? “Geen twee maten en twee gewichten” Verstappen kreeg ook een straf voor zijn aandeel in de crash: drie plaatsen achteruit op de grid. “De mensen denken dat er met twee maten en twee gewichten gewogen wordt, maar dat is niet zo. Het vorige grote incident was op Silverstone. Daar tikte Hamilton Verstappen aan en hij kreeg daar “maar” 10 seconden straftijd voor.”   “Maar toen was Hamilton nog zelf in de race en dan krijg je meteen een straf. Dat kon nu niet. En dat is voor veel mensen moeilijk te begrijpen.” “Het is wel een ongelooflijk toeval dat dit gebeurd is. Red Bull deed een mislukte pitstop en Mercedes eigenlijk ook. En toch komen ze zo samen uit op de baan. Het universum wilde het zo op die manier precies. Op zich is dat de traagste bocht van het circuit, maar ook daar kan het verkeerd lopen.”   Hamilton mag de halo bedanken na het incident. “De wagens zijn licht, maar het weegt toch nog iets .De halo heeft ervoor gezorgd dat die auto niet nog verder over de auto van Hamilton kon glijden. Het wiel kon niet in de cockpit raken van Hamilton.” Het is wel een ongelooflijk toeval dat dit gebeurd is. Het universum heeft het zo gewild precies. “Ik gun het Red Bull, maar ik denk dat Mercedes slimmer en rustiger is” Verstappen stapte na de crash gewoon weg en keek niet om naar Hamilton. “”Daar tillen veel mensen zwaar aan en daarom is er ook veel kritiek op Verstappen. De strijd om de WK-titel wordt altijd harder. Niet alleen op de baan, maar ook ernaast. Er worden psychologische spelletjes gespeeld.”   “Dus ik denk dat Max dat wel bewust heeft gedaan. Hij was ook gefrustreerd in zichzelf, en hij wil geen duimbreed toegeven. Je kan dat ergens snappen, maar klassevol is het niet. Hamilton is al wat ouder en wijzer. Die kan die scherpe strijd en dat wederzijds respect beter combineren.”   “Voor het duidelijk werd dat de strijd zo spannend zou zijn dit jaar, waren ze wel altijd respectvol. Ze erkennen talent bij elkaar.”   Wie haalt het dit jaar? “Dat is heel moeilijk. Ik gun het Red Bull. Dat zou ook goed zijn voor de sport, maar ik denk dat Mercedes slimmer en rustiger is.” Lees ook: Formule 1 Hoogdag voor McLaren met één-tweetje in Monza, Hamilton en Verstappen elimineren… Formule 1 Van “spuuglelijk” tot “levensredder”: verwenste halo bewijst nog maar eens… Formule 1 Max Verstappen krijgt gridstraf van 3 plaatsen na aanrijding met Lewis Hamilton

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement