Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Golf

Thomas Detry rukt op de Dutch Open op naar de 2e plaats

Thomas Detry rukt op de Dutch Open op naar de 2e plaats

20:5720 uur 57. 20:3120 uur 31. Detry stijgt naar 2e plaats. Met een sterke tweede ronde van 66 slagen staat Thomas Detry op een gedeelde tweede plaats in The Dutch Open. De 28-jarige Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte zeven birdies weg en moest slechts een bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn totaalscore van 133 slagen, elf onder par, telt hij een slag meer dan de Zweed Kristoffer Broberg, die alleen de leiding waarneemt.  “Ik ben zeer tevreden met mijn ronde”, liet Detry weten. “Na een ronde van vijf onder par nu een ronde van zes onder par. De pinposities waren nochtans iets moeilijker, maar ik blijf de fairways en de greens goed raken. Deze morgen was het iets frisser, maar de baan is in perfecte staat. Het lijkt wel een linksgolfbaan zoals in het Schotse Kingsbarns. Ik heb hier al enkele keren gespeeld en dat is een voordeel. Ik weet waar ik de bal moet slaan en waar je moet oppassen. Het is een goede voorbereiding op het Dunhill Championship, dat eind deze maand op het programma staat.” Voor Thomas Pieters liep het minder vlot. Het werd een dag van net niet voor de 29-jarige Antwerpenaar. Met een ronde waarin hij twee birdies noteerde en een bogey op zijn kaart moest schrijven, 71 slagen, zakte hij van de 24e naar de 39e plaats. .Detry stijgt naar 2e plaatsMet een sterke tweede ronde van 66 slagen staat Thomas Detry op een gedeelde tweede plaats in The Dutch Open.De 28-jarige Brusselaar, die op de tweede parcourshelft van start ging, putte zeven birdies weg en moest slechts een bogey op zijn kaart schrijven. Met zijn totaalscore van 133 slagen, elf onder par, telt hij een slag meer dan de Zweed Kristoffer Broberg, die alleen de leiding waarneemt. “Ik ben zeer tevreden met mijn ronde”, liet Detry weten. “Na een ronde van vijf onder par nu een ronde van zes onder par. De pinposities waren nochtans iets moeilijker, maar ik blijf de fairways en de greens goed raken. Deze morgen was het iets frisser, maar de baan is in perfecte staat. Het lijkt wel een linksgolfbaan zoals in het Schotse Kingsbarns. Ik heb hier al enkele keren gespeeld en dat is een voordeel. Ik weet waar ik de bal moet slaan en waar je moet oppassen. Het is een goede voorbereiding op het Dunhill Championship, dat eind deze maand op het programma staat.”Voor Thomas Pieters liep het minder vlot. Het werd een dag van net niet voor de 29-jarige Antwerpenaar. Met een ronde waarin hij twee birdies noteerde en een bogey op zijn kaart moest schrijven, 71 slagen, zakte hij van de 24e naar de 39e plaats.17-09-2021 17-09-2021. 20:4720 uur 47. Thomas Detry en Thomas Pieters staan na de eerste dag van de Dutch Open allebei in de top 25. Al zal Detry met een beter gevoel van de baan gestapt zijn. Pieters voelde zich duidelijk in zijn sas op de baan waar hij vaak gaat trainen. Hij had alles onder controle en met 5 birdies leek hij op weg naar een plek in de top 5. Maar op de slotholes liep het mis. Zowel op hole 17 als 18 belandde zijn afslag in het water. Dat kostte hem een double bogey op 17, op 18 haalde hij nog par. Bij Detry sloeg de motor pas halfweg aan, maar met 4 birdies en een eagle in zijn laatste 9 holes stapte Detry met -5 en een gedeelde 4e plaats van de baan in Nederland. De Ier Niall Kearney deed nog 2 slagen beter dan Detry en staat na de 1e ronde alleen op kop na een rondje in 65 slagen. .Thomas Detry en Thomas Pieters staan na de eerste dag van de Dutch Open allebei in de top 25. Al zal Detry met een beter gevoel van de baan gestapt zijn.Pieters voelde zich duidelijk in zijn sas op de baan waar hij vaak gaat trainen. Hij had alles onder controle en met 5 birdies leek hij op weg naar een plek in de top 5. Maar op de slotholes liep het mis. Zowel op hole 17 als 18 belandde zijn afslag in het water. Dat kostte hem een double bogey op 17, op 18 haalde hij nog par.Bij Detry sloeg de motor pas halfweg aan, maar met 4 birdies en een eagle in zijn laatste 9 holes stapte Detry met -5 en een gedeelde 4e plaats van de baan in Nederland. De Ier Niall Kearney deed nog 2 slagen beter dan Detry en staat na de 1e ronde alleen op kop na een rondje in 65 slagen. 20:4520 uur 45. 20:4320 uur 43.16-09-2021 16-09-2021. 15:0615 uur 06. Dutch Open. Thomas Pieters en Thomas Detry zijn deze week aan de slag in Nederland. Hoe vergaat het onze landgenoten in de European Tour? Volg hun avonturen op deze pagina. .Dutch OpenThomas Pieters en Thomas Detry zijn deze week aan de slag in Nederland. Hoe vergaat het onze landgenoten in de European Tour? Volg hun avonturen op deze pagina.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement