Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Sénéchal rondt ploegenspel af in Primus Classic, ook Alaphilippe en MVDP tonen zich

Sénéchal rondt ploegenspel af in Primus Classic, ook Alaphilippe en MVDP tonen zich

WK-hellingen, Alaphilippe en Van der Poel kleuren finale Met het WK in zicht zakten dit jaar heel wat grote namen af naar Brakel voor de Primus Classic. Onder andere Mathieu van der Poel en Julian Alaphilippe grepen de gelegenheid aan om de drie WK-hellingen (Moskesstraat, Smeysberg en Bekestraat) in het parcours nog eens te verkennen. In een finale tsjokvol bulten was het wachten op de eerste passage op de Moskesstraat voor een eerste prikje tussen de grote namen. Iets daarvoor was een leuke groep met onder andere Ballerini, Gogl en De Bondt al weggereden. In het peloton toonden Alaphilippe en Stuyven zich. Bij de tweede passage op de Moskesstraat zorgde Sep Vanmarcke voor de schifting. Het peloton verbrokkelde en het sterke Deceuninck-Quick Step blok kon aan zijn oorlogsplan beginnen. Toen Ballerini en co ingelopen werden schudde een bedrijvige Alaphilippe een eerste keer aan de boom. Niet veel later probeerde hij het nog eens samen met Van der Poel. Bij poging drie, op de Bekestraat, loonde het werk van Alaphilippe dan toch. Een elitegroep van 11, met maar liefst 5 (!) blauwhemden scheidde zich af. Vanmarcke oogde goed op de Moskesstraat. Deceuninck-Quick Step-wolven ringeloren sterke Belgen Net wanneer de wolven van Deceuninck-Quick Step begonnen aan te vallen, reed Van der Poel lek. Hij zou de kop van de koers niet meer zien. De aanvalschaos voorin leidde plots ook tot een nieuwe koerssituatie: Alaphilippe liet zich verrassen, een vijftal met Stuyven, Clarke, Van der Sande, Honoré en Sénéchal reed weg. De achtervolgers wisten al snel hoelaat het was, de winnaar zat vooraan. Honoré en Sénéchal konden het ploegenspel spelen en demarreerden slag om slinger. Een sterke Stuyven en een nog straffere Van der Sande pareerden alles, maar hypothekeerden zo hun sprintkansen. Honoré begon de sprint in Haacht van ver, ploegmaat Sénéchal rondde het blauwe kunsstukje perfect af. Van der Sande sprintte naar een heel verdienstelijke tweede stek, Stuyven mocht als derde mee het podium op.  Herbekijk de laatste kilometer Reacties na de Primus Classic: Florian Sénéchal (1e): “Dit was echt een zege van de ploeg. Iedereen heeft hard gewerkt, zonder mijn ploeg had ik niet gewonnen. Het verloop was dat van een klassieker, met veel nervositeit. Op het einde zaten de besten vooraan. Dit geeft veel vertrouwen voor het EK. Ook Julian Alaphilippe heeft goed gereden, dus dat belooft voor onze Franse ploeg.” Tosh Van der Sande (2e): “Ik ben wel trots op mijn vorm en mijn prestatie vandaag, maar uiteindelijk is het weer een ereplaats. Ik wist dat het moeilijk ging zijn, dus ik heb geprobeerd het beste eruit te halen. Tweede is mooi, maar toch ook ondankbaar. De koers was heel nerveus op de smalle wegen. Je wist dat de finale vroeg ging openbreken, maar dat is een rage in het moderne wielrennen.” Jasper Stuyven (3e): “De wedstrijd werd vroeg opengebroken. In de finale zat ik wat in de tang en had ik niet meer dat flitsende gevoel. Op het einde zat Florian perfect in mijn wiel, ze hebben het slim gespeeld. Uiteraard had ik graag gewonnen, maar dit geeft wel vertrouwen voor volgende week. Op het einde was het moeilijk om op alle aanvallen te reageren. Ik denk dat ik niet heel veel anders had kunnen doen. Wat ik geleerd heb voor het WK? Dat er veel jongens in vorm zijn.” Sénéchal: “Zonder mijn ploeg vandaag niet gewonnen” Van der Sande: “Nieuwe rage om op 100 kilometer te beginnen koersen” Stuyven: “Veel jongens in vorm voor volgende week” Rituitslag Primus ClassicRituitslag Primus Classic  naamresultaat1Florian Sénéchal4u30'51″2Tosh Van der Sande3Jasper Stuyven4Mikkel Honoré5Simon Clarke6Yves Lampaert7Zdenek Štybar8Mathieu van der Poel9Giacomo Nizzolo10Davide Ballerini Fase per fase 17:2817 uur 28. Herbekijk de laatste kilometer van de Primus Classic.Herbekijk de laatste kilometer van de Primus Classic 17:2717 uur 27 match afgelopen Sénéchal rondt ploegwerk van DQS perfect afSénéchal zet krachtig aan en laat Van der Sande en Stuyven zijn achterwiel zien. Een knappe zege van de Fransman, die het ploegenspel van Quick Step perfect afrondt. Chapeau toch voor de Belgen vooraan, die alletwee een beresterke wedstrijd reden. 17:26Laatste kilometer. We gaan sprinten. Wie wint in Haacht? . 17 uur 26. Laatste kilometerWe gaan sprinten. Wie wint in Haacht? 17:2617 uur 26. Honoré trekt aan voor Sénéchal, Stuyven en Van der Sande zitten klaar. .Honoré trekt aan voor Sénéchal, Stuyven en Van der Sande zitten klaar. 17:2517 uur 25. De blauwhemden demarreren nu slag om slinger. Van der Sande maakt indruk en haalt Honoré nog eens terug. De vod komt eraan. .De blauwhemden demarreren nu slag om slinger. Van der Sande maakt indruk en haalt Honoré nog eens terug. De vod komt eraan. 17:2417 uur 24. Stuyven dicht de kloof, waardoor we opnieuw een viertal vooraan hebben. Honoré probeert het nog eens met een wanhoopspoging, maar Van der Sande springt op alles wat beweegt. Gaan we sprinten met vier? .Stuyven dicht de kloof, waardoor we opnieuw een viertal vooraan hebben. Honoré probeert het nog eens met een wanhoopspoging, maar Van der Sande springt op alles wat beweegt. Gaan we sprinten met vier? 17:2317 uur 23. Clarke is er definitief af, Stuyven plooit zich dubbel om het tweetal vooraan terug te halen. Sénéchal laat zich rustig meeleiden. .Clarke is er definitief af, Stuyven plooit zich dubbel om het tweetal vooraan terug te halen. Sénéchal laat zich rustig meeleiden. 17:2117 uur 21. Honoré probeert het nog eens, maar een indrukwekkende Van der Sande laat het niet gebeuren. Achter het tweetal valt er wel een kloofje. Stuyven krijgt het gat niet meteen toe. Zijn Honoré en Van der Sande weg? .Honoré probeert het nog eens, maar een indrukwekkende Van der Sande laat het niet gebeuren. Achter het tweetal valt er wel een kloofje. Stuyven krijgt het gat niet meteen toe. Zijn Honoré en Van der Sande weg? 17:1917 uur 19. De wolven springen. De twee mannen van Deceuninck-Quick Step kunnen het ploegspel spelen. Honoré is de eerste die wegspringt, maar Stuyven reageert kwiek. Vervolgens is het aan Sénéchal, maar nu is het Van der Sande die sterk riposteert.  .De wolven springenDe twee mannen van Deceuninck-Quick Step kunnen het ploegspel spelen. Honoré is de eerste die wegspringt, maar Stuyven reageert kwiek. Vervolgens is het aan Sénéchal, maar nu is het Van der Sande die sterk riposteert.  17:141 minuut. Plots vallen er 20 seconden weg van de voorsprong van de 5 leiders. Met nog 10 kilometer en 1 minuut voorsprong lijkt de voorgift geruststellend, maar ze moeten vooraan toch beter niet beginnen talmen. . 17 uur 14. 1 minuutPlots vallen er 20 seconden weg van de voorsprong van de 5 leiders. Met nog 10 kilometer en 1 minuut voorsprong lijkt de voorgift geruststellend, maar ze moeten vooraan toch beter niet beginnen talmen. 17:1317 uur 13. In de achtergrond toont Gianni Vermeersch zich. Moedig, al is het hooguit voor de 6e plaats. Nog tien kilometer tot de meet. .In de achtergrond toont Gianni Vermeersch zich. Moedig, al is het hooguit voor de 6e plaats. Nog tien kilometer tot de meet. 17:1117 uur 11. De twee snelste jongens vooraan zijn Stuyven en Sénéchal. Ook Van der Sande is rap, al heeft die misschien nog een sluwe aanval in het slot in gedachte.  .De twee snelste jongens vooraan zijn Stuyven en Sénéchal. Ook Van der Sande is rap, al heeft die misschien nog een sluwe aanval in het slot in gedachte.  17:0717 uur 07.   17:0617 uur 06. Stuyven maakt een dikke kans. Sénéchal is ook sterk, maar Stuyven is rapper. En het is een snelle sprint in Haacht. José De Cauwer.Stuyven maakt een dikke kans. Sénéchal is ook sterk, maar Stuyven is rapper. En het is een snelle sprint in Haacht.José De Cauwer 17:0417 uur 04. Het groepje Alaphilippe laat lopen en wordt snel ingehaald door het pelotonnetje waar Van der Poel ondertussen inzit. De achterstand op de 5 leiders is door het gestokte tempo achterin al snel opgelopen tot een minuut. .Het groepje Alaphilippe laat lopen en wordt snel ingehaald door het pelotonnetje waar Van der Poel ondertussen inzit. De achterstand op de 5 leiders is door het gestokte tempo achterin al snel opgelopen tot een minuut. 17:0317 uur 03. De prikjes vooraan hebben voor schade gezorgd. Alaphilippe en twee ploegmaats laten zich verrassen, een vijftal met Stuyven, Van der Sande, Clarke, Honoré en Sénéchal heeft opeens een mooie kloof. Zit de winnaar hiertussen? .De prikjes vooraan hebben voor schade gezorgd. Alaphilippe en twee ploegmaats laten zich verrassen, een vijftal met Stuyven, Van der Sande, Clarke, Honoré en Sénéchal heeft opeens een mooie kloof. Zit de winnaar hiertussen? 17:0017 uur . Honoré valt aan, Van der Poel rijdt lek.Honoré valt aan, Van der Poel rijdt lek 16:59Pech voor Van der Poel. Net wanneer de blauwhemden vooraan aan hun aanvalsplannetje beginnen, rijdt Van der Poel vooraan lek. De wielwissel gaat snel, maar dit lijkt over en out voor de Nederlander wat de dagzege betreft.  . 16 uur 59. Pech voor Van der PoelNet wanneer de blauwhemden vooraan aan hun aanvalsplannetje beginnen, rijdt Van der Poel vooraan lek. De wielwissel gaat snel, maar dit lijkt over en out voor de Nederlander wat de dagzege betreft.  16:56Verzint Stuyven nog iets in de finale? 16 uur 56.Verzint Stuyven nog iets in de finale? 16:5516 uur 55. Binnen 5 kilometer volgt er nog 1 helling: de Hulstbergstraat. Waagt er nog iemand zijn kans of hebben de snelle mannen vooraan zin in een sprint? Met Ballerini, Nizzolo, Van der Poel en Stuyven zit er alvast heel wat sprintgeweld in de kopgroep. .Binnen 5 kilometer volgt er nog 1 helling: de Hulstbergstraat. Waagt er nog iemand zijn kans of hebben de snelle mannen vooraan zin in een sprint? Met Ballerini, Nizzolo, Van der Poel en Stuyven zit er alvast heel wat sprintgeweld in de kopgroep.alles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement