Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

Red Flames nemen valse start in WK-kwalificatiecampagne na gelijkspel in Polen

Red Flames nemen valse start in WK-kwalificatiecampagne na gelijkspel in Polen

vr 17 september 2021 20:52 WK-kwalificatiePolen België einde1117-09-2021 19:00 De Red Flames zijn met een gelijkspel aan hun WK-kwalificatiecampagne begonnen. In Polen werd het 1-1. Cayman redde tien minuten voor tijd een punt voor de Belgen met een gelukje. Doelpunten: 40′, Ewa Pajor: 1-0 79′, Janice Cayman: 1-1 Flames gaan rusten met achterstand De Flames begonnen met veel lef aan de wedstrijd in Gdansk, waar voor de gelegenheid 12.000 fans waren opgedaagd. Het goede wedstrijdbegin van de Belgen kreeg geen vervolg. Integendeel. De Belgische spitsen moesten met z’n allen terug. De Polen namen de wedstrijd in handen voor eigen volk, maar veel doelpogingen versierden ze ook niet. De Caigny kreeg na een halfuur een kansje van dichtbij, ze vergat te mikken. Tison kwam meteen daarna goed weg, haar slechte terugspeelbal werd door Odeurs nog net gehaald. Aan de overkant probeerde Wullaert het met een schuiver, die ging net naast. Vijf minuten voor de rust kwam Polen met wat geluk op voorsprong. Sterspeler Pajor, de vrouwelijke Lewandowski, kreeg de bal zomaar in haar voeten in de zestien en dat cadeautje pakte ze met plezier uit. Ze maakte er ook nog 2-0 van voor de rust, maar deed dat vanuit buitenspel. Cayman redt een punt met een “voorzet” Meteen na de koffie was Pajor daar opnieuw. Odeurs lag goed in de weg. De fysiek sterkere Poolse vrouwen hielden alles goed onder controle na de rust. Pas 20 minuten voor tijd kwamen de Flames een eerste keer echt dreigen in de tweede helft: De Caigny miste van dichtbij onbegrijpelijk met haar hoofd. Met een gelukje kwamen de Belgische vrouwen niet veel later dan toch langszij. Cayman zocht een maatje voor doel, haar voorzet waaide over Szymanska in doel: 1-1. Na de gelijkmaker probeerden de Flames het tij nog helemaal te keren. Wullaert, die niet haar beste wedstrijd speelde, kon schieten, maar mikte over. Het bleef 1-1 en dat is toch een ontgoocheling voor bondscoach Serneels en zijn vrouwen. Met ook topland Noorwegen in de poule en slechts één rechtstreeks WK-ticket is dit gelijkspel toch een valse start. Bondscoach Serneels: “Een terechte uitslag” “Na de wedstrijd heb ik tegen mijn speelsters gezegd dat we tevreden moeten zijn”, reageerde bondscoach Ives Serneels. “Maar of ik tevreden ben met 1-1, dat is een andere zaak.”   “Onze start was goed, maar daarna verdween toch het vertrouwen, het lef aan de bal. Als iets niet loopt zoals we gehoopt hadden, dan mag dat niet te lang in de kopjes blijven zitten. Die periodes met twijfel duurden toch te lang. En Polen is een goede ploeg.”   “Als je de hele match bekijkt, dan is dit een terechte uitslag. Maar ik was hier toch graag met drie punten vertrokken.”   “Ik hoop dat we als team gezien hebben dat als we durven en doen wat er gevraagd wordt, we ook kansen kunnen creëren. Want die zijn er ook geweest voor ons. Ik wil niet te negatief zijn. Maar om in Polen te winnen, moeten we beter zijn aan de bal.”   Dinsdag spelen de Red Flames in het Koning Boudewijnstadion tegen Albanië,  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement