Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Jasper Philipsen brult naar de Leeuwentrui in Koolskamp Koers

Jasper Philipsen brult naar de Leeuwentrui in Koolskamp Koers

Bekijk de massasprint in Koolskamp: Aftellen naar de verwachte massasprint met topnamen Onder een zomerse zon en met weinig wind maakte het peloton vol grote sprintersnamen een snelle koers van de 105e editie, exact 113 jaar na de eerste in 1908. De 13 ronden door Koolskamp, Egem en Pittem werden met een gemiddelde van 45 km/u afgehaspeld. De vlucht van de dag raakte in de 2e ronde weg met 7 man (Paulus, Van Schip, Van Kessel, Jenner, Bassett, Batt en Tabellion). Meer dan 1,5 minuut kregen die niet van de sprintersploegen.   Sam Bennett maakte na blessureleed en geruzie met Patrick Lefevere trouwens zijn rentree bij Deceuninck-Quik Step, al was Fabio Jakobsen het speerpunt. Het was aftellen naar de massasprint. Quarterman nam onderweg nog de plaats in van Tabellion in de vluchtersgroep, die wist dat het een verloren zaak was. De kopgroep viel geleidelijk uiteen, Jenner spartelde het langst tegen, maar op 11 km van de streep kon de sprintvoorbereiding beginnen. Jumbo-Visma (Groenewegen), Deceuninck-Quick Step (Jakobsen), Bora (Meeus, Laas), Intermarché-Wanty-Gobert (Planckaert) zetten treintjes op en wisselden elkaar af in de slotkilometers. Geen enkel team kon de spurtvoorbereiding echt in handen nemen, de slotkilometer was warrig. Alpecin-Fenix moest van wat ver komen, maar Rickaert en Taminiaux zetten in de laatste bocht Philipsen fraai af. Philipsen, die zijn eerste koers reed sinds hij de Vuelta met griepsverschijnselen en 2 ritzeges moest verlaten, kwam er machtig uit. Groenewegen reed misschien wel de snelste spurt, maar hij kwam tekort. Laas was derde, Moschetti vierde, Bonifazio vijfde, Planckaert zesde. Van Jakobsen geen spoor. Philipsen: “Leuk om te winnen tegen topsprinters” Philipsen is de eerste Belg sinds Timothy Dupont in 2016 die de Leeuwentrui, de trofee verbonden aan het Kampioenschap van Vlaanderen, pakt. En dat bij zijn debuut. “Het is leuk om te winnen nadat ik een tijdje out was geweest. Ik moest vroegtijdig de Vuelta verlaten, dan is het afwachten hoe de benen zijn. Het is leuk om te winnen, zeker tegen een aantal topsprinters.”   “Ik wist dat de sprint hectisch ging zijn. Het was een vrij makkelijke koers, iedereen zat nog redelijk fris. Met die S-bocht op het einde is het zaak om niet ingesloten te raken. Ik denk dat ik me nog net uit de problemen kon houden.”   “Ik heb me vandaag nooit zorgen gemaakt, maar je zit na een tijdje zonder koers altijd toch met een klein beetje onzekerheid. De ploeg had evenwel alle vertrouwen en werkte heel goed.” Dylan Groenewegen was blij met zijn tweede plaats: “Ik voel me hier best goed mee. Ik voelde me de voorbije weken moe en zwak en had 4 weken lang hoofdpijn. Ik weet niet of het met het vaccin te maken had, maar ik voelde me echt niet goed. Ook in de BinckBank Tour was ik niet vooruit te branden.” “De afgelopen week voelde ik me weer goed op training. Ik had vandaag natuurlijk liever gewonnen, maar ik ben blij dat ik een mooie sprint kon rijden tegen Jasper, waarin ik net tekortkwam. Ik was een beetje te laat. Dus gefeliciteerd aan Jasper en Alpecin-Fenix. We hebben er allebei hard voor gereden, maar je kunt niet altijd winnen.” Rituitslag Koolskamp KoerseRituitslag Koolskamp Koerse  naamresultaat1Jasper Philipsen196 km in 4u11'14″2Dylan Groenewegenz.t.3Martin Laas4Matteo Moschetti5Niccolò Bonifazio6Baptiste Planckaert7Wessel Krul8Martin Pluto9Nathan Vandepitte10Stanislaw Aniolkowski Fase per fase 17:1717 uur 17 match afgelopen Philipsen is kampioen van VlaanderenJasper Philipsen doet het in zijn 1e koers na de Vuelta. Na een warrige slotkilometer kwam de Belg van Alpecin-Fenix in de laatste 200 meter overtuigend naar voren uit het pak. Ploegmaat Lionel Taminiaux loodst hem mooi weg.Dylan Groenewegen, een beetje ingesloten, kwam tekort en baalde als tweede. Martin Laas mag mee op het podium. 17:1717 uur 17. Slotkilometer. Vooral veel verwarring in het peloton. .SlotkilometerVooral veel verwarring in het peloton. 17:1617 uur 16. Intermarché-Wanty -Gobert. Rijdt nu op kop voor Baptiste Planckaert. Geen enkele ploeg neemt echt het heft in handen. .Intermarché-Wanty -GobertRijdt nu op kop voor Baptiste Planckaert. Geen enkele ploeg neemt echt het heft in handen. 17:1517 uur 15. Nog 2 km. Peloton op 1 lint. Jumbo-Visma voorop. .Nog 2 kmPeloton op 1 lint. Jumbo-Visma voorop. 17:1517 uur 15. Nog 3 km. Bastiaens en Rickaert mennen Philipsen. .Nog 3 kmBastiaens en Rickaert mennen Philipsen. 17:1317 uur 13. Deceuninck-Quick Step is daar. Stagiair Stan Van Tricht is de eerste in de DQS-trein van Jakobsen. .Deceuninck-Quick Step is daarStagiair Stan Van Tricht is de eerste in de DQS-trein van Jakobsen. 17:1117 uur 11. Jumbo links, Bora rechts. De treintjes worden gevormd. Links van de weg davert Bora (Meeus, Laas), rechts rijdt Jumbo-Visma (Groenewegen). .Jumbo links, Bora rechtsDe treintjes worden gevormd. Links van de weg davert Bora (Meeus, Laas), rechts rijdt Jumbo-Visma (Groenewegen). 17:1017 uur 10. Dag op dag 113 jaar geleden 1e editie. Renaat Schotte vertelt graag de geschiedenis van deze koers, een van de weinige die meer dan een eeuw oud is. “Dag op dag 113 jaar geleden werd hier de eerste editie gereden, in 1908.” Vandaag is editie 105. .Dag op dag 113 jaar geleden 1e editieRenaat Schotte vertelt graag de geschiedenis van deze koers, een van de weinige die meer dan een eeuw oud is. “Dag op dag 113 jaar geleden werd hier de eerste editie gereden, in 1908.” Vandaag is editie 105. 17:0917 uur 09. Koninklijke laatste rechte lijn. De massaspurt verloopt hier meestal zuiver. De laatste rechte lijn in de Tieltstraat kent enkel wat licht glooiende bochten.  .Koninklijke laatste rechte lijnDe massaspurt verloopt hier meestal zuiver. De laatste rechte lijn in de Tieltstraat kent enkel wat licht glooiende bochten.  17:0717 uur 07. We gaan een sprintersfestival krijgen. De positionering zet zich in gang. Commentator Renaat Schotte.We gaan een sprintersfestival krijgen. De positionering zet zich in gang.Commentator Renaat Schotte 17:0617 uur 06. Respect voor de mensen die deze koers organiseren. Je moet daar wel 250.000 euro voor verzamelen. Mensen gaan daar vaak licht over. Cocommentator José De Cauwer .Respect voor de mensen die deze koers organiseren. Je moet daar wel 250.000 euro voor verzamelen. Mensen gaan daar vaak licht over.Cocommentator José De Cauwer 17:0417 uur 04. Alles samen. Jenner spartelt als laatste tegen, maar op 11 km van de streep komt alles samen. Een Jumbo-Visma-man rekent hem als eerste in, in zijn spoor Alpecin-Fenix- en Deceuninck-Quick-Step. .Alles samenJenner spartelt als laatste tegen, maar op 11 km van de streep komt alles samen. Een Jumbo-Visma-man rekent hem als eerste in, in zijn spoor Alpecin-Fenix- en Deceuninck-Quick-Step. 17:0317 uur 03. 17:0217 uur 02. Het is vechten tegen de bierkaai voor de Australiër en de Brit. Commentator Renaat Schotte.Het is vechten tegen de bierkaai voor de Australiër en de Brit.Commentator Renaat Schotte 17:0117 uur 01. Te vroeg inlopen? Nog 100 meter hebben Jenner en Quarterman, hun ultieme poging lijkt ten dode opgeschreven. Maar als het peloton ze nu al inrekent, bestaat de kans op nieuwe ontsnappingen… .Te vroeg inlopen?Nog 100 meter hebben Jenner en Quarterman, hun ultieme poging lijkt ten dode opgeschreven. Maar als het peloton ze nu al inrekent, bestaat de kans op nieuwe ontsnappingen… 17:0017 uur . We herhalen nog eens: welke sprinters doen mee? Traditioneel eindigt Koolskamp Koers op een massaspurt. Wij sommen de snelste benen in het peloton op. En daar zitten heel wat mooie namen bij. Deceuninck – Quick-Step: Fabio Jakobsen, Sam Bennett Jumbo-Visma:  Dylan Groenewegen Alpecin-Fenix: Jasper Philipsen Bora-Hansgrote:  Jordi Meeus Intermarché-Wanty-Gobert:  Baptiste Planckaert Lotto-Soudal:  Gerben Thijssen Team DSM:  Alberto Dainese Team Qhubeka Nexthash:  Giacomo Nizzolo Trek-Segafredo:  Edward Theuns Bingoal Pauwels Sauzen:  Timothy Dupont Totalenergies:  Niccolo Bonifazio .We herhalen nog eens: welke sprinters doen mee?Traditioneel eindigt Koolskamp Koers op een massaspurt. Wij sommen de snelste benen in het peloton op. En daar zitten heel wat mooie namen bij.Deceuninck – Quick-Step: Fabio Jakobsen, Sam BennettJumbo-Visma: Dylan GroenewegenAlpecin-Fenix: Jasper PhilipsenBora-Hansgrote: Jordi MeeusIntermarché-Wanty-Gobert: Baptiste PlanckaertLotto-Soudal: Gerben ThijssenTeam DSM: Alberto DaineseTeam Qhubeka Nexthash: Giacomo NizzoloTrek-Segafredo: Edward TheunsBingoal Pauwels Sauzen: Timothy DupontTotalenergies: Niccolo Bonifazio 16:5916 uur 59. Jenner demarreert. Onder het geluid van de bel – de laatste ronde gaat in – demarreert Jenner vooraan, Quarterman probeert hem bij te benen, Van Schip en Paulus groeten elkaar en houden het voor bekeken. Het peloton volgt op amper 5 seconden. .Jenner demarreertOnder het geluid van de bel – de laatste ronde gaat in – demarreert Jenner vooraan, Quarterman probeert hem bij te benen, Van Schip en Paulus groeten elkaar en houden het voor bekeken.Het peloton volgt op amper 5 seconden. 16:5116 uur 51. Ze zien elkaar rijden. 15 seconden tussen de 4 vluchters en het peloton, dat lijkt minder, want de 2 groepen zien elkaar rijden. .Ze zien elkaar rijden15 seconden tussen de 4 vluchters en het peloton, dat lijkt minder, want de 2 groepen zien elkaar rijden. 16:4716 uur 47. Vier leiders met een zeer bedrijvige Milan Paulus, maar het verschil is nog maar 20 seconden. Commentator Renaat Schotte.Vier leiders met een zeer bedrijvige Milan Paulus, maar het verschil is nog maar 20 secondenCommentator Renaat Schotte 16:4616 uur 46. Pech voor Bora. Martin Laas kampt met materiaalpech, een streep door de rekening voor Bora en snelle man Jordi Meeus. Laas fungeert normaal in de trein van de jonge Belg. .Pech voor BoraMartin Laas kampt met materiaalpech, een streep door de rekening voor Bora en snelle man Jordi Meeus. Laas fungeert normaal in de trein van de jonge Belg.alles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement