Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Red Hawks verliezen een 2e keer op EK baseball, ook Italië te sterk

Red Hawks verliezen een 2e keer op EK baseball, ook Italië te sterk

De Red Hawks, de Belgische baseballers, komen deze week in actie op het EK nabij Turijn. De Belgen ontmoeten in de groepsfase Oostenrijk, Italië en Griekenland.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

EK baseball

 1. 06 uur 51. Gastland Italië is te sterk voor puntenloos België. Na de pijnlijke 11-12-nederlaag in groepsmatch 1 tegen Oostenrijk waren de Belgische EK-kansen al gehypothekeerd. En gisteravond verloren de Belgische baseballers ook hun 2e duel tegen gastland Italië: 3-14. Italië mag zo naar de kwartfinales. De Italianen kenden geen genade met de ploeg van manager Filip Van Der Meiren. Beslissend waren in de zevende slagbeurt een tweehonkslag van Dario Pizzano en een homerun van Alberto Mineo. Daarmee was een verschil van tien runs bereikt. Vijf Belgische pitchers hadden geen antwoord op het Italiaanse slaggeweld. Met alleen nog het duel met Griekenland voor de boeg is België het enige van de 4 landen zonder punten. Want Griekenland verraste maandag door Oostenrijk na 12 innings te verslaan (14-13). Een van die 3 landen gaat met Italië mee naar de beste 8. Italië zet in eigen land alles op het behalen van de eerste titel sinds 2012. Sindsdien heerst de continentale rivaal Nederland. Met chef-coach Mike Piazza hebben de Azzurri niet alleen een technische leider met spelerservaring in de Amerikaanse Major League, de vroegere catcher Piazza is zelfs opgenomen in de eregalerij Hall of Fame. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Gastland Italië is te sterk voor puntenloos België

  Na de pijnlijke 11-12-nederlaag in groepsmatch 1 tegen Oostenrijk waren de Belgische EK-kansen al gehypothekeerd. En gisteravond verloren de Belgische baseballers ook hun 2e duel tegen gastland Italië: 3-14. Italië mag zo naar de kwartfinales.

  De Italianen kenden geen genade met de ploeg van manager Filip Van Der Meiren. Beslissend waren in de zevende slagbeurt een tweehonkslag van Dario Pizzano en een homerun van Alberto Mineo. Daarmee was een verschil van tien runs bereikt. Vijf Belgische pitchers hadden geen antwoord op het Italiaanse slaggeweld.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Met alleen nog het duel met Griekenland voor de boeg is België het enige van de 4 landen zonder punten. Want Griekenland verraste maandag door Oostenrijk na 12 innings te verslaan (14-13). Een van die 3 landen gaat met Italië mee naar de beste 8.

  Italië zet in eigen land alles op het behalen van de eerste titel sinds 2012. Sindsdien heerst de continentale rivaal Nederland. Met chef-coach Mike Piazza hebben de Azzurri niet alleen een technische leider met spelerservaring in de Amerikaanse Major League, de vroegere catcher Piazza is zelfs opgenomen in de eregalerij Hall of Fame.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 2. 14-09-2021.

 3. 10 uur 57. Volgende ronde is veraf. België mikt in dit toernooi waaraan zestien landen meedoen, op een plek bij de beste acht. Twee jaar geleden eindigde België in Duitsland als zevende. Tegenstanders in de eerste ronde na Oostenrijk zijn Italië (maandag) en Griekenland (dinsdag). De tweede plaats in de groep is noodzakelijk om de kwartfinales te bereiken. Dat lijkt na de nederlaag in de openingswedstrijd al een bijna onhaalbare opdracht. Het gastland is een van de favorieten voor de titel,  die in het bezit is van Nederland. .

  Volgende ronde is veraf

  België mikt in dit toernooi waaraan zestien landen meedoen, op een plek bij de beste acht. Twee jaar geleden eindigde België in Duitsland als zevende.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Tegenstanders in de eerste ronde na Oostenrijk zijn Italië (maandag) en Griekenland (dinsdag). De tweede plaats in de groep is noodzakelijk om de kwartfinales te bereiken.

  Dat lijkt na de nederlaag in de openingswedstrijd al een bijna onhaalbare opdracht. Het gastland is een van de favorieten voor de titel,  die in het bezit is van Nederland.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

 4. 10 uur 55. België-Oostenrijk: 11-12. België is zondag aan het Europees kampioenschap baseball in Italië begonnen met een pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk: 11-12. In Avigliani bij Turijn bogen de Red Hawks, de Belgische baseballers, in de negende slagbeurt voor de tegenstander. Een voorsprong van 11-9 leek veilig genoeg. Maar op het werpen van Kenny Van den Branden liepen de honken vol en met twee uit was de tweehonkslag van Ferdinand Obed voldoende voor drie runs. Homeruns van Benjamin Goffaux en Robin Roevens hadden de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van manager Filip Van Der Meiren gekanteld. Maar Obed besloot anders. Na zes slagbeurten stond er nog een voorsprong van 7-4 voor Oostenrijk op het scorebord. De nederlaag van België was een daverende verrassing. Op de wereldranglijst nemen de Red Hawks de 27e plaats in, Oostenrijk is 34e. Drew Janssen, de startende werper, kon de Oostenrijkers niet bedwingen. In de zevende innings werd de 21-jarige Janssen, die het in het Amerikaanse collegebaseball goed doet, vervangen door veteraan Kenny Van den Branden. De routinier, 33 jaar inmiddels, slaagde er niet in het werk naar behoren af te maken. .

  België-Oostenrijk: 11-12

  België is zondag aan het Europees kampioenschap baseball in Italië begonnen met een pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk: 11-12. In Avigliani bij Turijn bogen de Red Hawks, de Belgische baseballers, in de negende slagbeurt voor de tegenstander.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Een voorsprong van 11-9 leek veilig genoeg. Maar op het werpen van Kenny Van den Branden liepen de honken vol en met twee uit was de tweehonkslag van Ferdinand Obed voldoende voor drie runs. Homeruns van Benjamin Goffaux en Robin Roevens hadden de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van manager Filip Van Der Meiren gekanteld. Maar Obed besloot anders. Na zes slagbeurten stond er nog een voorsprong van 7-4 voor Oostenrijk op het scorebord.

  De nederlaag van België was een daverende verrassing. Op de wereldranglijst nemen de Red Hawks de 27e plaats in, Oostenrijk is 34e. Drew Janssen, de startende werper, kon de Oostenrijkers niet bedwingen. In de zevende innings werd de 21-jarige Janssen, die het in het Amerikaanse collegebaseball goed doet, vervangen door veteraan Kenny Van den Branden. De routinier, 33 jaar inmiddels, slaagde er niet in het werk naar behoren af te maken.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

","textStripped":"Na de pijnlijke 11-12-nederlaag in groepsmatch 1 tegen Oostenrijk waren de Belgische EK-kansen al gehypothekeerd. En gisteravond verloren de Belgische baseballers ook hun 2e duel tegen gastland Italië: 3-14. Italië mag zo naar de kwartfinales. De Italianen kenden geen genade met de ploeg van manager Filip Van Der Meiren. Beslissend waren in de zevende slagbeurt een tweehonkslag van Dario Pizzano en een homerun van Alberto Mineo. Daarmee was een verschil van tien runs bereikt. Vijf Belgische pitchers hadden geen antwoord op het Italiaanse slaggeweld. Met alleen nog het duel met Griekenland voor de boeg is België het enige van de 4 landen zonder punten. Want Griekenland verraste maandag door Oostenrijk na 12 innings te verslaan (14-13). Een van die 3 landen gaat met Italië mee naar de beste 8. Italië zet in eigen land alles op het behalen van de eerste titel sinds 2012. Sindsdien heerst de continentale rivaal Nederland. Met chef-coach Mike Piazza hebben de Azzurri niet alleen een technische leider met spelerservaring in de Amerikaanse Major League, de vroegere catcher Piazza is zelfs opgenomen in de eregalerij Hall of Fame.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1965200","title":"Volgende ronde is veraf","source":"","time":"??+?","eventTime":1631523440640,"text":"

België mikt in dit toernooi waaraan zestien landen meedoen, op een plek bij de beste acht. Twee jaar geleden eindigde België in Duitsland als zevende. Tegenstanders in de eerste ronde na Oostenrijk zijn Italië (maandag) en Griekenland (dinsdag). De tweede plaats in de groep is noodzakelijk om de kwartfinales te bereiken. Dat lijkt na de nederlaag in de openingswedstrijd al een bijna onhaalbare opdracht. Het gastland is een van de favorieten voor de titel,  die in het bezit is van Nederland. ","textStripped":"België mikt in dit toernooi waaraan zestien landen meedoen, op een plek bij de beste acht. Twee jaar geleden eindigde België in Duitsland als zevende. Tegenstanders in de eerste ronde na Oostenrijk zijn Italië (maandag) en Griekenland (dinsdag). De tweede plaats in de groep is noodzakelijk om de kwartfinales te bereiken. Dat lijkt na de nederlaag in de openingswedstrijd al een bijna onhaalbare opdracht. Het gastland is een van de favorieten voor de titel, die in het bezit is van Nederland.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1965199","title":"België-Oostenrijk: 11-12","source":"","time":"??+?","eventTime":1631523352143,"text":"

België is zondag aan het Europees kampioenschap baseball in Italië begonnen met een pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk: 11-12. In Avigliani bij Turijn bogen de Red Hawks, de Belgische baseballers, in de negende slagbeurt voor de tegenstander. Een voorsprong van 11-9 leek veilig genoeg. Maar op het werpen van Kenny Van den Branden liepen de honken vol en met twee uit was de tweehonkslag van Ferdinand Obed voldoende voor drie runs. Homeruns van Benjamin Goffaux en Robin Roevens hadden de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van manager Filip Van Der Meiren gekanteld. Maar Obed besloot anders. Na zes slagbeurten stond er nog een voorsprong van 7-4 voor Oostenrijk op het scorebord. De nederlaag van België was een daverende verrassing. Op de wereldranglijst nemen de Red Hawks de 27e plaats in, Oostenrijk is 34e. Drew Janssen, de startende werper, kon de Oostenrijkers niet bedwingen. In de zevende innings werd de 21-jarige Janssen, die het in het Amerikaanse collegebaseball goed doet, vervangen door veteraan Kenny Van den Branden. De routinier, 33 jaar inmiddels, slaagde er niet in het werk naar behoren af te maken.

Advertisement. Scroll to continue reading.
","textStripped":"België is zondag aan het Europees kampioenschap baseball in Italië begonnen met een pijnlijke nederlaag tegen Oostenrijk: 11-12. In Avigliani bij Turijn bogen de Red Hawks, de Belgische baseballers, in de negende slagbeurt voor de tegenstander. Een voorsprong van 11-9 leek veilig genoeg. Maar op het werpen van Kenny Van den Branden liepen de honken vol en met twee uit was de tweehonkslag van Ferdinand Obed voldoende voor drie runs. Homeruns van Benjamin Goffaux en Robin Roevens hadden de wedstrijd in het voordeel van de ploeg van manager Filip Van Der Meiren gekanteld. Maar Obed besloot anders. Na zes slagbeurten stond er nog een voorsprong van 7-4 voor Oostenrijk op het scorebord. De nederlaag van België was een daverende verrassing. Op de wereldranglijst nemen de Red Hawks de 27e plaats in, Oostenrijk is 34e. Drew Janssen, de startende werper, kon de Oostenrijkers niet bedwingen. In de zevende innings werd de 21-jarige Janssen, die het in het Amerikaanse collegebaseball goed doet, vervangen door veteraan Kenny Van den Branden. De routinier, 33 jaar inmiddels, slaagde er niet in het werk naar behoren af te maken.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3301730","name":"EK baseball met Red Hawks","startTime":"2021-09-13T10:55:00.000+0200","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3301730"}}},"title":"EK baseball","matchID":"3301730","layout":"default","context":"web","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1631599407593","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3301730","interval":10}-->
Baseball
taal- of schrijffout opgemerkt?

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement