Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Basketbal

Bergen niet naar Champions League na buzzer beater, nu wacht Antwerp

Bergen niet naar Champions League na buzzer beater, nu wacht Antwerp

Bergen heeft de hoofdtabel van de Champions League niet gehaald. Op het kwalificatietoernooi in Treviso (Italië) verloor het nipt zijn eerste partij tegen Leiden. De Henegouwers zijn nu veroordeeld tot de FIBA Europe Cup en komen daar in de groep van de Antwerp Giants terecht.

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.

,

kwalificaties Champions League basketbal

 1. 20 uur 10. Bergen moet inpakken. Geen Champions League dit seizoen voor Bergen na een nederlaag in de kwartfinales van het kwalificatietoernooi tegen Leiden uit Nederland. De wedstrijd eindigde op 74-76.  In de eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd en hielden ze elkaar haast helemaal in evenwicht (21-21 en 39-38 bij de rust). Na de pauze zorgde het duo Emmanuel Nzekwesi (15 punten en 10 rebounds) en Marcus Tyus (21 punten) ervoor dat de Belgische vice-kampioen een kloof kon slaan. Ze brachten de stand op 52-40. Maar in het laatste kwart kwamen de Nederlandse kampioenen terug. Met nog een minuut te gaan maakten de Nederlanders gelijk (72-72). Worthy De Jong schonk Leiden uiteindelijk de overwinning op de buzzer (74-76). Bergen neemt dit jaar dus niet deel aan de Champions League, maar zit wel in de poules van de FIBA Europa Cup. De Henegouwers spelen in groep F, waar zij de Antwerp Giants zullen treffen, net als de Grieken van Ionikos en de Portugezen van Sporting Portugal. .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bergen moet inpakken

  Geen Champions League dit seizoen voor Bergen na een nederlaag in de kwartfinales van het kwalificatietoernooi tegen Leiden uit Nederland. De wedstrijd eindigde op 74-76. 

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  In de eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd en hielden ze elkaar haast helemaal in evenwicht (21-21 en 39-38 bij de rust). Na de pauze zorgde het duo Emmanuel Nzekwesi (15 punten en 10 rebounds) en Marcus Tyus (21 punten) ervoor dat de Belgische vice-kampioen een kloof kon slaan. Ze brachten de stand op 52-40. Maar in het laatste kwart kwamen de Nederlandse kampioenen terug. Met nog een minuut te gaan maakten de Nederlanders gelijk (72-72). Worthy De Jong schonk Leiden uiteindelijk de overwinning op de buzzer (74-76).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bergen neemt dit jaar dus niet deel aan de Champions League, maar zit wel in de poules van de FIBA Europa Cup. De Henegouwers spelen in groep F, waar zij de Antwerp Giants zullen treffen, net als de Grieken van Ionikos en de Portugezen van Sporting Portugal.

 2. 10 uur 45. Mocht Bergen de poulefase niet bereiken, dan beschikt het nog over de FIBA Europe Cup als vangnet. Daar belandt het dan in de poule van de Antwerp Giants.  .

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Mocht Bergen de poulefase niet bereiken, dan beschikt het nog over de FIBA Europe Cup als vangnet. Daar belandt het dan in de poule van de Antwerp Giants. 

 3. 10 uur 41.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
    
  Champions League basketbal
  Advertisement. Scroll to continue reading.
  BC Oostende treft Straatsburg en Bursa in Champions League, Bergen tegen Leiden

 • 10 uur 40. Vergezelt Bergen kampioen Oostende in de groepsfase? Oostende is al zeker van een stekje in de groepsfase van de Champions League, Bergen probeert zich aan te sluiten tijdens een kwalificatietoernooi in Treviso. Er wacht de Henegouwse club 3 duels om in de groepsfase te belanden: ze beginnen tegen Leiden, dat zaterdag nog de nagelnieuwe Supercup verloor van Oostende. Als Bergen die horde neemt, wacht in de tweede voorronde een duel met het Wit-Russische Minsk. In de laatste voorronde moet Bergen nadien mogelijk aan de bak tegen Treviso (Ita), London Lions (Eng) of Bakken Bears (Den). Als de club uit Henegouwen het haalt, komen ze in groep D terecht van het hoofdtoernooi, waarin ze AEK (Gri), de Hongaren van Falco Szombathely en Riga (Let) treffen. .

  Vergezelt Bergen kampioen Oostende in de groepsfase?

  Oostende is al zeker van een stekje in de groepsfase van de Champions League, Bergen probeert zich aan te sluiten tijdens een kwalificatietoernooi in Treviso.

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Er wacht de Henegouwse club 3 duels om in de groepsfase te belanden: ze beginnen tegen Leiden, dat zaterdag nog de nagelnieuwe Supercup verloor van Oostende.

  Als Bergen die horde neemt, wacht in de tweede voorronde een duel met het Wit-Russische Minsk. In de laatste voorronde moet Bergen nadien mogelijk aan de bak tegen Treviso (Ita), London Lions (Eng) of Bakken Bears (Den).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Als de club uit Henegouwen het haalt, komen ze in groep D terecht van het hoofdtoernooi, waarin ze AEK (Gri), de Hongaren van Falco Szombathely en Riga (Let) treffen.

 • In de eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd en hielden ze elkaar haast helemaal in evenwicht (21-21 en 39-38 bij de rust). Na de pauze zorgde het duo Emmanuel Nzekwesi (15 punten en 10 rebounds) en Marcus Tyus (21 punten) ervoor dat de Belgische vice-kampioen een kloof kon slaan. Ze brachten de stand op 52-40. Maar in het laatste kwart kwamen de Nederlandse kampioenen terug. Met nog een minuut te gaan maakten de Nederlanders gelijk (72-72). Worthy De Jong schonk Leiden uiteindelijk de overwinning op de buzzer (74-76).

  Advertisement. Scroll to continue reading.

  Bergen neemt dit jaar dus niet deel aan de Champions League, maar zit wel in de poules van de FIBA Europa Cup. De Henegouwers spelen in groep F, waar zij de Antwerp Giants zullen treffen, net als de Grieken van Ionikos en de Portugezen van Sporting Portugal.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Geen Champions League dit seizoen voor Bergen na een nederlaag in de kwartfinales van het kwalificatietoernooi tegen Leiden uit Nederland. De wedstrijd eindigde op 74-76. In de eerste helft waren de twee ploegen aan elkaar gewaagd en hielden ze elkaar haast helemaal in evenwicht (21-21 en 39-38 bij de rust). Na de pauze zorgde het duo Emmanuel Nzekwesi (15 punten en 10 rebounds) en Marcus Tyus (21 punten) ervoor dat de Belgische vice-kampioen een kloof kon slaan. Ze brachten de stand op 52-40. Maar in het laatste kwart kwamen de Nederlandse kampioenen terug. Met nog een minuut te gaan maakten de Nederlanders gelijk (72-72). Worthy De Jong schonk Leiden uiteindelijk de overwinning op de buzzer (74-76). Bergen neemt dit jaar dus niet deel aan de Champions League, maar zit wel in de poules van de FIBA Europa Cup. De Henegouwers spelen in groep F, waar zij de Antwerp Giants zullen treffen, net als de Grieken van Ionikos en de Portugezen van Sporting Portugal.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1966008","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1631556342412,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1437474836905930763"},{"eventId":"1965989","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1631556269435,"type":"TWITTER","sport":"GENERIC","tweetId":"1437471360238895104"},{"eventId":"1965198","title":"","source":"","time":"??+?","eventTime":1631522731570,"text":"

  Mocht Bergen de poulefase niet bereiken, dan beschikt het nog over de FIBA Europe Cup als vangnet. Daar belandt het dan in de poule van de Antwerp Giants.  ","textStripped":"Mocht Bergen de poulefase niet bereiken, dan beschikt het nog over de FIBA Europe Cup als vangnet. Daar belandt het dan in de poule van de Antwerp Giants.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"},{"permalink":"https://sporza.be/nl/2021/07/07/bc-oostende-treft-straatsburg-en-bursa-in-champions-league-bergen-tegen-leiden~1625658061402/","teaser":{"externalId":"1625658061402","title":"BC Oostende treft Straatsburg en Bursa in Champions League, Bergen tegen Leiden","description":"Vanmiddag is er geloot voor de Champions League basketbal 2021-2022: Oostende ontmoet in de groepsfase Straatsburg (Fra), Tofas Bursa (Tur) en een ploeg uit de kwalificaties. In die voorronde opent Bergen zijn parcours tegen de Nederlandse club Leiden. De Europese competitie heeft dit seizoen een nieuw format.","externalUrl":"https://sporza.be/nl/2021/07/07/bc-oostende-treft-straatsburg-en-bursa-in-champions-league-bergen-tegen-leiden~1625658061402/","imageTeaserUrl":"//images.vrt.be/orig/2021/06/09/13d479f8-c95f-11eb-b07d-02b7b76bf47f.jpg","tags":[{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/sports/basketbal","id":"functional:sporza/sports/basketbal","title":"basketbal","description":""},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/champions-league-basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal/champions-league-basketbal","title":"Champions League basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten/basketbal","title":"basketbal"},{"path":"/content/cq:tags/functional/sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten","id":"functional:sporza/categories/sporten-en-toernooien/zaalsporten","title":"zaalsporten"}]},"eventId":"1965197","source":"","time":"??+?","eventTime":1631522493698,"type":"TEASER","sport":"GENERIC"},{"eventId":"1965196","title":"Vergezelt Bergen kampioen Oostende in de groepsfase?","source":"","time":"??+?","eventTime":1631522426550,"text":"

  Oostende is al zeker van een stekje in de groepsfase van de Champions League, Bergen probeert zich aan te sluiten tijdens een kwalificatietoernooi in Treviso. Er wacht de Henegouwse club 3 duels om in de groepsfase te belanden: ze beginnen tegen Leiden, dat zaterdag nog de nagelnieuwe Supercup verloor van Oostende. Als Bergen die horde neemt, wacht in de tweede voorronde een duel met het Wit-Russische Minsk. In de laatste voorronde moet Bergen nadien mogelijk aan de bak tegen Treviso (Ita), London Lions (Eng) of Bakken Bears (Den). Als de club uit Henegouwen het haalt, komen ze in groep D terecht van het hoofdtoernooi, waarin ze AEK (Gri), de Hongaren van Falco Szombathely en Riga (Let) treffen.

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  ","textStripped":"Oostende is al zeker van een stekje in de groepsfase van de Champions League, Bergen probeert zich aan te sluiten tijdens een kwalificatietoernooi in Treviso. Er wacht de Henegouwse club 3 duels om in de groepsfase te belanden: ze beginnen tegen Leiden, dat zaterdag nog de nagelnieuwe Supercup verloor van Oostende. Als Bergen die horde neemt, wacht in de tweede voorronde een duel met het Wit-Russische Minsk. In de laatste voorronde moet Bergen nadien mogelijk aan de bak tegen Treviso (Ita), London Lions (Eng) of Bakken Bears (Den). Als de club uit Henegouwen het haalt, komen ze in groep D terecht van het hoofdtoernooi, waarin ze AEK (Gri), de Hongaren van Falco Szombathely en Riga (Let) treffen.","type":"PLAIN","sport":"GENERIC"}],"matchId":"3301729","name":"kwalificaties Champions League basketbal met Bergen","startTime":"2021-09-13T10:35:00.000+0200","teams":[],"highlight":false,"_links":{"self":{"href":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3301729"}}},"title":"kwalificaties Champions League basketbal","matchID":"3301729","layout":"default","context":"web","slsHost":"https://sporza.be","apiHost":"https://api.sporza.be","timestamp":"1631599422697","sportApiUrl":"https://api.sporza.be/web/generic/matches/3301729","interval":10}-->
  Champions League basketbal basketbal zaalsporten
  taal- of schrijffout opgemerkt?

  Advertisement. Scroll to continue reading.
  Click to comment

  Leave a Reply

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  voetbal

  wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

  Wielrennen

  Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

  Wielrennen

  Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

  voetbal

  Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

  Wielrennen

  Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

  Wielrennen

  Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

  Wielrennen

  Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

  voetbal

  wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

  Schaken

  In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

  Formule 1

  hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

  Advertisement