Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Beresterke Thibau Nys (18) sprint naar EK-goud op de weg bij beloften

Beresterke Thibau Nys (18) sprint naar EK-goud op de weg bij beloften

Bekijk hier de ultraspannende slotkilometers: Perfecte koers van de Belgen Onze landgenoten maakten de koers en reden nagenoeg perfect. Iets voorbij halfweg de 132 km (10 rondjes van 13,2 km) probeerde Lennert Van Eetvelt weg te geraken, maar die poging was net als de versnelling van Henri Vandenabeele van korte duur. Er werd slag om slinger versneld. Weg blijven, dat bleek een ander verhaal. Dan maar een keer solo proberen, dacht Van Eetvelt. Hij voelde de benen jeuken op de enige helling op het parcours en probeerde er een tijdrit van zo’n 23 kilometer van te maken. Het was beuken en vechten voor elke meter voorsprong. De Spanjaarden hadden met Juan Ayuso (ook 18) de topfavoriet in de rangen. Ze deden er dan ook alles aan om de kloof zo klein mogelijk te maken. Het werd Lennert versus de rest. Ondertussen stopten de andere Belgen goed af. Met een Thibau Nys op vinkenslag. Met zijn spurt als geheim wapen. Verslag in het Journaal: Nys springt mee op klim en maakt het af Van Eetvelt bewoog hemel en aarde. Op 9 kilometer van de streep werd onze landgenoot echter ingerekend. Maar zijn werk zat er nog niet op. Van Eetvelt nestelde zich in een kopgroep van 7 met daarbij ook Thibau Nys, die met een knappe inspanning op de laatste klim nog net zijn wagonnetje kon aanpikken. Nys, met zijn 18 jaar de op 1 na jongste renner van het pak, gokte op zijn sprint, dat die meer dan in orde is, had hij eerder dit seizoen al bewezen. Van Eetvelt toonde zich een geweldige helper, in de spurt stond er helemaal geen maat op Thibau Nys. 8 jaar na Sean De Bie heeft België weer een Europese kampioen bij de beloften. Van Eetvelt werd nog knap 5e.  Het zilver was voor de Italiaan Filippo Baroncini, het brons ging naar de Spanjaard Juan Ayuso. Vader Sven, enorm trots op zijn zoon, was niet aanwezig in Trentino. Gelukkig voor Thibau, want de renner van Baloise Trek Lions vertelde vooraf dat zijn vader ongeluk bracht. “Bij al mijn zeges deze zomer was hij er niet bij en toen hij er wel eens was, reed ik lek en ben ik gevallen. Van mij mag hij dus thuisblijven.” De rest is geschiedenis. Lees ook: EK wielrennen Thibau Nys is Europees kampioen: “Begon normaal vandaag aan veldritseizoen”

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Advertisement