Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

Zwitserse stoomtrein Marlen Reusser doorbreekt Nederlandse hegemonie op EK tijdrijden

Zwitserse stoomtrein Marlen Reusser doorbreekt Nederlandse hegemonie op EK tijdrijden

Zwitserse Reusser wint de tijdrit bij de vrouwen op het EK Ellen van Dijk (2016-2019) en Anna van der Breggen (2020) hadden de voorbije jaren de Nederlandse dominantie in het werk tegen de klok in de verf gezet, maar Van der Breggen stuurde haar kat en Van Dijk wist bij het tussenpunt halfweg dat een 5e sterrentrui niet uit de lucht zou vallen. Marlen Reusser zette de Nederlandse daar op 7 seconden en begon toen de rensters voor haar op te peuzelen. Dat ze de bronzen Lisa Brennauer overvleugelde, vatte haar tijdrit zowat samen. Aan de finish was het verschil dan ook ruim en duidelijk. “Ik hield echt van dit parcours en wist dat mijn benen supergoed waren”, reageerde de 29-jarige Zwitserse, die de voorbije jaren een enorme progressie gemaakt heeft en op de Spelen zilver pakte in de tijdrit. “Ik moest gewoon alles geven en ik was goed van begin tot einde. Ik ben zeer tevreden.” “Ik kijk nu vooral uit naar de WK-tijdrit in België, want die wordt gereden op mijn verjaardag (20 september).” Bekijk de ontknoping: Sara Van de Vel: “Ik wilde beter doen dan mijn rugnummer en dat is gelukt” Sara Van de Vel liet de beste Belgische prestatie optekenen met de 9e tijd. “Vorige week viel een testtijdrit in Waregem tegen. Mijn trainer zei dat het zou goedkomen en dat is nu bewezen”, lachte de voormalige triatlete.   “Ik heb een jaar geleden beslist om te stoppen met triatlon. Ik voel dat ik progressie heb gemaakt.”   “Vorig jaar werd ik 22e ofzo, nu wilde ik beter doen dan mijn rugnummer (13) en dat is gelukt.”   Ann-Sophie Duyck, in 2017 goed voor zilver op het EK, lijkt na veel fysieke ongemakken stilaan klachtenvrij. Ze werd 13e. “Het was lastig, maar de tijdrit mocht iets langer zijn.” Van de Vel: “Voel dat ik veel progressie heb gemaakt dit jaar” Duyck: “Was voor iedereen strijden met gelijke wapens” Rituitslag EK wielrennen vrouwenRituitslag EK wielrennen vrouwen  naamresultaat1Marlen Reusserin 27'12″952Ellen van Dijkop 19″3Lisa Brennauer1'02″4Lisa Klein1'22″5Riejanne Markus1'43″6Valeriya Kononenko1'52″7Anna Kiesenhofer2'00″8Vittoria Bussi2'09″9Sara Van de Vel2'13″10Emma Norsgaard2'18″alles weergevenalles weergeven Fase per fase 11:4811 uur 48. Ontknoping in de tijdrit bij de vrouwen: Reusser verovert het goud voor Van Dijk.Ontknoping in de tijdrit bij de vrouwen: Reusser verovert het goud voor Van Dijk 11:4611 uur 46. Iedereen is binnen: Lisa Brennauer snoept het brons nog af van Lisa Klein. Sara Van de Vel is onze eerste landgenote op de 9e plaats. .Iedereen is binnen: Lisa Brennauer snoept het brons nog af van Lisa Klein. Sara Van de Vel is onze eerste landgenote op de 9e plaats. 11:4411 uur 44. Iedereen moet hier ruimschoots zijn meerdere erkennen in Marlen Reusser. Ruben Van Gucht.Iedereen moet hier ruimschoots zijn meerdere erkennen in Marlen Reusser.Ruben Van Gucht 11:4411 uur 44. Ellen van Dijk kan het tij niet keren: van 7 seconden halfweg gaat het naar 19 seconden aan de finish. .Ellen van Dijk kan het tij niet keren: van 7 seconden halfweg gaat het naar 19 seconden aan de finish. 11:43Daar is de topfavoriete al! Marlen Reusser laat er geen gras over groeien: daar is ze al aan de finish. 27'12″95 is een chrono van een andere planeet. Haar gemiddelde: 49,38 km/u.  . 11 uur 43. Daar is de topfavoriete al!Marlen Reusser laat er geen gras over groeien: daar is ze al aan de finish. 27’12″95 is een chrono van een andere planeet. Haar gemiddelde: 49,38 km/u.  11:4111 uur 41. Aan de finish staat Sara Van de Vel voorlopig 5e, Ann-Sophie Duyck is 9e. .Aan de finish staat Sara Van de Vel voorlopig 5e, Ann-Sophie Duyck is 9e. 11:4011 uur 40. De honger van Marlen Reusser is niet te stillen. Ook Vittoria Bussi wordt overvleugeld, al rijdt de Italiaanse in de bochten een beetje in de weg.  .De honger van Marlen Reusser is niet te stillen. Ook Vittoria Bussi wordt overvleugeld, al rijdt de Italiaanse in de bochten een beetje in de weg.  11:3811 uur 38. Lisa Brennauer, geen kleine naam in het werk tegen de klok, wordt toch een tikkeltje vernederd door de Zwitserse zilveren medaille van Tokio. Het goud ligt op haar te wachten, tenzij Ellen van Dijk nog iets uit haar mouw schudt.  .Lisa Brennauer, geen kleine naam in het werk tegen de klok, wordt toch een tikkeltje vernederd door de Zwitserse zilveren medaille van Tokio. Het goud ligt op haar te wachten, tenzij Ellen van Dijk nog iets uit haar mouw schudt.  11:3811 uur 38. Van de Vel finisht sterk en lijkt op weg naar plaatsje in top 10.Van de Vel finisht sterk en lijkt op weg naar plaatsje in top 10 11:3711 uur 37. Marlen Reusser versaagt niet. Ze gaat Lisa Brennauer, nota bene op koers voor brons, oppeuzelen. Dat zegt iets over de verhoudingen.  .Marlen Reusser versaagt niet. Ze gaat Lisa Brennauer, nota bene op koers voor brons, oppeuzelen. Dat zegt iets over de verhoudingen.  11:3411 uur 34. Van de Vel steekt hand uit naar de top 10. Sara Van de Vel, een laatbloeier door haar verleden als triatlete, maakt nog kans op de top 10. Dat zou een stevige opsteker zijn, want onze landgenote heeft uiteraard nog progressiemarge. Haar eindtijd: 29'25″99, voorlopig 3e. .Van de Vel steekt hand uit naar de top 10Sara Van de Vel, een laatbloeier door haar verleden als triatlete, maakt nog kans op de top 10. Dat zou een stevige opsteker zijn, want onze landgenote heeft uiteraard nog progressiemarge.Haar eindtijd: 29’25″99, voorlopig 3e. 11:3211 uur 32. Reusser is sneller dan Van Dijk aan het tussenpunt: “We gaan toch een strijd krijgen”.Reusser is sneller dan Van Dijk aan het tussenpunt: “We gaan toch een strijd krijgen” 11:3111 uur 31. We hebben nog een strijd, maar Reusser en Van Dijk steken er met kop en schouders bovenuit. . Ruben Van Gucht.We hebben nog een strijd, maar Reusser en Van Dijk steken er met kop en schouders bovenuit. Ruben Van Gucht 11:31Stand van zaken bij tussenpunt: Reusser op 1. Marlen Reusser legt alle kaarten op tafel. De Zwitserse is 7 seconden sneller dan Ellen van Dijk. De rest staat niet op de foto. Lisa Brennauer en Lisa Klein vechten voor het brons, Sara Van de Vel is 8e halfweg. . 11 uur 31. Stand van zaken bij tussenpunt: Reusser op 1Marlen Reusser legt alle kaarten op tafel. De Zwitserse is 7 seconden sneller dan Ellen van Dijk. De rest staat niet op de foto. Lisa Brennauer en Lisa Klein vechten voor het brons, Sara Van de Vel is 8e halfweg. 11:2611 uur 26. Over een kleine 5 minuten hebben we iedereen kunnen begroeten aan het tussenpunt. Dan kunnen we dus een eerste balans opmaken.  .Over een kleine 5 minuten hebben we iedereen kunnen begroeten aan het tussenpunt. Dan kunnen we dus een eerste balans opmaken.  11:24Ann-Sophie Duyck. 11 uur 24.Ann-Sophie Duyck   11:2311 uur 23. Riejanne Markus is het tweede Nederlandse ijzer in het vuur. Ze legt aan het einde haar hand op het zilver (+21″), maar zal die virtuele medaille straks moeten afstaan.  .Riejanne Markus is het tweede Nederlandse ijzer in het vuur. Ze legt aan het einde haar hand op het zilver (+21″), maar zal die virtuele medaille straks moeten afstaan.  11:2011 uur 20. Klein is groots aan de finish. Deze tijd gaan we toch noteren: Lisa Klein klokt af in 28'35″03, meer dan 1 minuut sneller dan Ann-Sophie Duyck. Is dit goed genoeg voor een Duitse medaille?  .Klein is groots aan de finishDeze tijd gaan we toch noteren: Lisa Klein klokt af in 28’35″03, meer dan 1 minuut sneller dan Ann-Sophie Duyck. Is dit goed genoeg voor een Duitse medaille?  11:20Van de Vel heeft het goeie ritme te pakken. Sara Van de Vel heeft een uitstekende eerste helft achter de rug. Ze parkeert haar fiets halfweg op de 3e stek.  . 11 uur 20. Van de Vel heeft het goeie ritme te pakkenSara Van de Vel heeft een uitstekende eerste helft achter de rug. Ze parkeert haar fiets halfweg op de 3e stek.  11:1911 uur 19. Duyck is binnen en staat (even) helemaal bovenaan.Duyck is binnen en staat (even) helemaal bovenaanalles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

voetbal

wo 19 mei 2021 23:10 Voor de 6e keer in 7 jaar tijd heeft PSG de Coupe de France gewonnen. Monaco bleek in de...

Formule 1

hockeyfinale racing – gantoiseclock 14:5614 uur 56. Wie kroont zich tot landskampioen hockey? In Louvain-la-Neuve strijden Gantoise en de Brusselse club Gantoise dit weekend...

Schaken

In een korte wedstrijddag van PogChamps 3 kwartfinales versloeg Tubbo CodeMiko in de troostbeugel. Hij speelt Neeko in de halve finale van de troostbeugel....

Advertisement