Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

Formule 1

EK tijdrijden: brons voor Evenepoel, Küng verknalt het feestje van Ganna

EK tijdrijden: brons voor Evenepoel, Küng verknalt het feestje van Ganna

3 toppers op een zakdoek halfweg Als het wielerwetboek enige logica bevat, dan moe(s)t de wereldkampioen toch ook gewoon Europees kampioen worden? Filippo Ganna was dé te kloppen man voor eigen volk en de Italiaanse straaljager ontgoochelde na 10,5 kilometer niet. De regenboogtrui klokte de scherpste chrono, maar een Europese titel zou niet op een dienblaadje gepresenteerd worden. Remco Evenepoel bokste in een andere gewichtsklasse, maar gaf amper 1″25 prijs. Titelverdediger Stefan Küng was de derde hond op 3″75. De verhoudingen bij het tussenpunt: Onverwachte wending in de staart Ganna nam daarna Tadej Pogacar te grazen en leek op het goud af te stevenen in de ultraspannende driestrijd. Evenepoel had de pech dat hij na Ganna gestart was en dus – in tegenstelling tot de andere bonken – geen mikpunt voor zich had. Hij onderstreepte ook in het tweede gedeelte zijn uitmuntende tijdrit, maar naderde niet op Ganna: 6″86 was het verdict aan de finish. Een medaille was binnen, maar de kleur zou bepaald worden door Küng. De Zwitser reed een dijk van een tweede helft en boog zijn achterstand om in een vrij ruime voorsprong aan de finish: 7″70 op Ganna, 14″56 op Evenepoel.    Dankzij een onverwachte ommekeer realiseerde Küng een halve stunt, na de olympische ontgoocheling is er nu ook een Europese dreun voor Ganna. Na een tijdrit die niet op zijn lijf geschreven is, mag Evenepoel dan weer zeer tevreden zijn en met vertrouwen uitkijken naar de volgende afspraken. Rune Herregodts werd 13e. Bekijk de spannende ontknoping: Remco Evenepoel wordt aangevuurd door de Belgische selectie: Winnaar Küng: “Nu wil ik die andere trui in Brugge” Stefan Küng was uiteraard in zijn nopjes met zijn tweede Europese titel op een rij. “Het was een snelle tijdrit, maar ik wist dat het, onder meer door de windrichting, belangrijk was om nog wat kracht over te houden in het slot”, analyseerde Küng zijn inspanning.   “Bij het tussenpunt lagen Filippo Ganna en Remco Evenepoel nog binnen handbereik. Een achterstand goedmaken, dat is een kwaliteit van mij.”   “Ik bleef duwen en ik herinnerde me nog mijn 4e plaats van Tokio, waar ik het podium net miste. Ik wist dus dat het verschil heel klein kon zijn.”   “Het is fijn om deze trui te behouden”, besloot de Zwitser van Groupama-FDJ, “maar mijn grote doel is een nieuwe trui op 19 september in Brugge. Ik werk sinds de Spelen richting het WK tijdrijden.” Evenepoel: “Heel blij dat ik in de buurt kom: goed teken met zicht op WK” Herregodts: “Mag tevreden zijn: heb geen fouten gemaakt” Lees ook: EK wielrennen Evenepoel tankt vertrouwen: “Al 2 medailles dit seizoen, maar nog niet de… Rituitslag EK wielrennenRituitslag EK wielrennen  naamresultaat1Stefan Küng22,4 km in 24'29″852Filippo Gannaop 8″3Remco Evenepoel15″4Stefan Bissegger23″5Max Walscheid38″6Edoardo Affini39″7Kasper Asgreen52″8Maciej Bodnar1'04″9Rémi Cavagna1'06″10João Almeida1'17″alles weergevenalles weergeven Fase per fase 17:0617 uur 06. 17:0317 uur 03. Wat een rollercoaster maken we mee in Trentino: Stefan Küng heeft een verbluffend tweede gedeelte gereden en volgt zichzelf op. Van +3″75 gaat het naar -7″70. Straffe kost! .Wat een rollercoaster maken we mee in Trentino: Stefan Küng heeft een verbluffend tweede gedeelte gereden en volgt zichzelf op. Van +3″75 gaat het naar -7″70. Straffe kost! 17:0317 uur 03. Küng klopt Ganna op EK tijdrijden na spannende ontknoping, Evenepoel verovert brons.Küng klopt Ganna op EK tijdrijden na spannende ontknoping, Evenepoel verovert brons 17:0217 uur 02. Küng flikt het nog, brons voor Evenepoel. Stefan Küng perst er alles uit en met succes: hij verslaat Filippo Ganna met liefst 7″70. Wat een ontknoping! .Küng flikt het nog, brons voor EvenepoelStefan Küng perst er alles uit en met succes: hij verslaat Filippo Ganna met liefst 7″70. Wat een ontknoping! 17:0117 uur 01. Voor een kerel van die leeftijd en die gewichtsklasse is dit een geweldige tijdrit! Renaat Schotte.Voor een kerel van die leeftijd en die gewichtsklasse is dit een geweldige tijdrit!Renaat Schotte 17:0117 uur 01. Evenepoel op 7 seconden, goed voor zilver? Hij bijt zijn tanden stuk, maar het wordt een medaille voor Remco Evenepoel. Hij buigt het hoofd op 6″86. .Evenepoel op 7 seconden, goed voor zilver?Hij bijt zijn tanden stuk, maar het wordt een medaille voor Remco Evenepoel. Hij buigt het hoofd op 6″86. 16:59Opdracht volbracht voor Ganna. Filippo Ganna glijdt naar de finish: 24'37″55 is de te kloppen tijd. Hij is 15″ sneller dan Stefan Bissegger.  . 16 uur 59. Opdracht volbracht voor GannaFilippo Ganna glijdt naar de finish: 24’37″55 is de te kloppen tijd. Hij is 15” sneller dan Stefan Bissegger.  16:59Stefan Küng. 16 uur 59.Stefan Küng   16:5616 uur 56. Ganna, Evenepoel en Küng: zo oogt het podium voorlopig en zo zullen ze binnenstormen. Blijft die pikorde bewaard?  .Ganna, Evenepoel en Küng: zo oogt het podium voorlopig en zo zullen ze binnenstormen. Blijft die pikorde bewaard?  16:5616 uur 56. Wordt het een thriller met de honderdsten? . Renaat Schotte.Wordt het een thriller met de honderdsten? Renaat Schotte 16:5616 uur 56. Straf! Ganna snelt voorbij Tour-winnaar Pogacar.Straf! Ganna snelt voorbij Tour-winnaar Pogacar 16:5516 uur 55. We hebben geen referentiepunten meer. Het wordt nu nog ruim 5 minuten nagelbijten.  .We hebben geen referentiepunten meer. Het wordt nu nog ruim 5 minuten nagelbijten.  16:5416 uur 54. Ganna rekent Pogacar in. Dit geeft de wereldkampioen een kick: Filippo Ganna beent Tadej Pogacar bij. “Dit scheelt 1 of 2 seconden tegenover Remco Evenepoel”, analyseert José De Cauwer.  .Ganna rekent Pogacar inDit geeft de wereldkampioen een kick: Filippo Ganna beent Tadej Pogacar bij. “Dit scheelt 1 of 2 seconden tegenover Remco Evenepoel”, analyseert José De Cauwer.  16:5316 uur 53. 16:5316 uur 53. Remco Evenepoel snelt de nationale selectie voorbij aan het hotel. Zij moedigen hem luidkeels aan. Spannend is het wel! .Remco Evenepoel snelt de nationale selectie voorbij aan het hotel. Zij moedigen hem luidkeels aan. Spannend is het wel! 16:5316 uur 53. Kunnen de mikpunten een rol spelen? Ganna stoomt richting Pogacar, Evenepoel heeft de pech dat hij na Ganna is gestart en ook Küng jaagt op Cavagna.  .Kunnen de mikpunten een rol spelen? Ganna stoomt richting Pogacar, Evenepoel heeft de pech dat hij na Ganna is gestart en ook Küng jaagt op Cavagna.  16:5316 uur 53. Mooi beeld! Hele Belgische selectie moedigt Evenepoel aan langs de kant van de weg.Mooi beeld! Hele Belgische selectie moedigt Evenepoel aan langs de kant van de weg 16:5016 uur 50. Stand van zaken halfweg: Ganna, Evenepoel op 1″25, Küng op 3″75, Bissegger op 12″69. .Stand van zaken halfweg: Ganna, Evenepoel op 1″25, Küng op 3″75, Bissegger op 12″69. 16:50Iedereen is gepasseerd aan het tussenpunt. Met Stefan Küng kloppen we af: de titelverdediger is 3e op 3″75. Het wordt een driestrijd! . 16 uur 50. Iedereen is gepasseerd aan het tussenpuntMet Stefan Küng kloppen we af: de titelverdediger is 3e op 3″75. Het wordt een driestrijd! 16:5016 uur 50. Küng is 4 seconden trager dan Ganna aan tussenpunt.Küng is 4 seconden trager dan Ganna aan tussenpuntalles weergevenalles weergeven

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement