Connect with us

Hi, what are you looking for?

cbssportz

voetbal

WK-selectie: wel Evenepoel, Teuns en Campenaerts, geen Van Avermaet of Wellens

WK-selectie: wel Evenepoel, Teuns en Campenaerts, geen Van Avermaet of Wellens

ma 06 september 2021 11:06 Over 2 weken gaat het WK wielrennen al van start en dat is voor het eerst in bijna 20 jaar in België. Met Wout van Aert en Lotte Kopecky heeft België zowel bij de mannen als de vrouwen een favoriet voor het goud. Lees hier wie ze in steun krijgen. Wout van Aert probeert over 2 weken ietsje beter te doen dan zijn 2 zilveren medailles op het WK in Imola. Ook nu is hij weer voor zowel de tijd- als de wegrit geselecteerd en ook nu behoort hij voor beide onderdelen weer tot de topfavorieten.   Wie net als Van Aert dubbelt, is Remco Evenepoel, die deze week ook al in actie komt op de tijd- en wegrit op het EK. Evenepoel kwakkelde de voorbije week een beetje met de gezondheid, maar de bondscoach maakt zich sterk dat hij straks weer helemaal topfit zal zijn. Is hij de gedroomde bliksemafleider voor Van Aert?   Voor de rest heeft de bondscoach gekozen voor werkpaard Tim Declercq, aangevuld met jongens die in hun eigen team doorgaans voor eigen rekening mogen rijden, maar die nu ook in dienst van Van Aert zullen treden: Tiesj Benoot, Dylan Teuns, Jasper Stuyven, Victor Campenaerts en Yves Lampaert.   Dat betekent dat twee WK-getrouwen er niet bij zijn: Philippe Gilbert nam al aan 15 WK’s deel, Greg Van Avermaet aan 14. Die laatste was er sinds hij bij de profs rijdt altijd bij. Ook Tim Wellens is, misschien ietwat verrassend, niet geselecteerd. Andere categorieën: tandem Kopecky/D'hoore en Nys bij de beloften Ook bij de vrouwen heeft België met Lotte Kopecky een kanshebber. Afgelopen zondag etaleerde ze in de vrouweneditie van de Vuelta nog haar sterke vorm. Met de snelle Jolien D’hoore heeft België nog een extra troefkaart achter de hand. D’hoore is aan haar laatste weken als prof bezig.   Het duo krijgt de hulp van het kwartet Shari Bossuyt, Kim De Baat, Valerie Demey en Jesse Vandenbulcke. Julie Van de Velde en een nog aan te wijzen renster nemen de tijdrit voor hun rekening.   Verder valt ook de selectie de bij de beloften op, waar Thibau Nys een van de 5 geselecteerden is. Met zijn 18 jaar is Nys veruit de jongste in de Belgische selectie. Arnaud De Lie en Florian Vermeersch zijn in principe de kopmannen. In de winter werd Nys nog geweerd voor de WK-selectie in het veld, maar na zijn sterke prestaties van de voorbije weken kon bondscoach Vanthourenhout niet meer om hem heen.   Bij de junioren is het vooral uitkijken naar Cian Uijtdebroeks, die in bijna elke koers in zijn leeftijdscategorie grote indruk maakt. Uijtdebroeks rijdt de tijdrit én de wegrit.  » Read More

Advertisement. Scroll to continue reading.

Advertisement. Scroll to continue reading.
Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

voetbal

wo 23 november 2022 20:25 Sporting Anderlecht speelt deze week de Elite Ronde van de Futsal Champions League, met wedstrijden tegen Pula, Barcelona en...

palms

Articles Payment Alternatives Mobile Check out Specialized Product Credit Cards You’re for a top-tier website and our support services reflects that. Twenty-four hours a...

Wielrennen

Fase per fase 11:3611 uur 36.Hier staat mogelijk content uit een social media netwerk dat cookies kan gebruiken. U heeft hiervoor nog geen toestemming...

Wielrennen

Alpecin-Fenix mist de slag na uithaal van Gilbert De spanning was te snijden na de massaspurt. Mocht Mark Cavendish of Tim Merlier zegevieren in...

Wielrennen

Fase per fase 14:4614 uur 46.quiz QUIZ: Reis langs het parcours van de Giro in 10 vragen 14:39Remco Evenepoel tijdens de verkenning. 14 uur...

Wielrennen

Met een pittig Ardennenparcours voor de boeg waren veel aanvallers geïnteresseerd in een avontuur van 194 kilometer. Maar toch raakte in de eerste 2...

voetbal

Martinez: “Hope Lukaku Gets Entry”The appearance of Romelu Lukaku is particularly striking. Some Inter teammates have tested positive for the Corona virus and it...

Wielrennen

Sven Vanthourenhout verraste begin deze week door Thibau Nys niet te selecteren voor het WK van volgend weekend in Oostende. De nummer 1 bij...

Atletiek

Elise Vanderelst (archieffoto)

Advertisement